Kendőanyu, errefelé nem azt hívjuk tibetinek, hanem amiről Kriszti feltett egy képet (vagyis hogy nincs a baba hátára szétterítve a kendő). (Amit belinkeltél, az viszont nagyon jó pocakos hordozáshoz, én azt használom most.)
Hogy mi az olcsó: az első gyereknél Kismamás volt. 7 hónapig hordtam benne a fiamat, a hátit is azzal tanultam meg, de nem szerettük, mert túl keskeny volt hozzá, folyton felcsúszott, egy akkora gyereknél már nagyon vágta a vállam, kényelmetlen volt, nem tudtam vele hordozni.
A másodiknál vettünk egy Lanát, egy csoda, kényelmes, nem vág, könnyen hordom benne a nagyot is (3,5 éves), és nem telt el nap, hogy ne használtuk volna. A harmadiknak (negyediknek) már nem kell még egy kendőt venni, ez bőven ki fogja szolgáni. (Ja, az hogy talán kap egy rugalmasat, az a luxus kategória, nem lenne muszáj.) Tehát a mérleg: Kismama kendő 6000,-/7 hónap (nem anyagi kárként az izomfájdalmak
) vs. Lana 16.000,-/19 hónap + még évek (és ha el akarnám adni, el tudnám...).
Melyik volt a drága???
Azt gondolom, hogy a Bóbita inkább a Kismamára hasonlít, míg a Nandu minőségben közelít a Lanához, vagyis a Bóbita vs. Nandu összevetés hasonlóan dőlne el. (Sőt, itt az árbeli különbség nem is akkora, mint a minőségbeli...)
Kriszti: nálunk kisebb a korkülönbség, mint nálatok (22 hó), az én lányom szerencsére szerette a bölcsőtartást, ezért kezdetben Kruezwiege-ben (didy oldaláról) hordtam. Mindenhová így mentünk, játszóterezni, boltba, orvoshoz, de itthon is így volt rajtam. Ez ugye az az időszak, amikor még sokat és rendszertelenül szopiznak, ezért nekem nagyon kényelmes volt, hogy nem kellett ki-be venni mondjuk 20 percenként, leülni vele, 5-10-50 percig szoptatni, miközben a nagynak meg tutira akkor jutott volna eszébe minden (pisilni kell, éhes vagyok, szomjas, stb.) Így gyakorlatilag észre sem vette, hogy van, játszhattam vele tovább, miközben a kicsi is megkapta amire szüksége volt. (Nem is lett féltékeny AKKOR, de lehet, hogy ezért volt neki akkora sokk, amikor a kis csomag pár hónap múlva életre kelt...) Aztán ahogy nagyobb lett (4-6 hetesen tán?), és már nem annyira fért el keresztben, inkább az elöl keresztezettben hordtam. Sokszor szoptattam abban is, de ahhoz már gyakorlat kell, én utána nem tudtam igazán jól visszakötni a kendőt, ha tehettem, inkább kivettem.
Kamcsatka, de bizony elriasztottál, de ha így van, akkor mennénk. (Bár ha jól tudom, rossz időt mondanak, bentre viszont sok ennyi ember, nem?)
Pindi