A vicces az, hogy az alacsonypadlós új kis villamosokkal is sokat érnek a kismamák. Lehet, hogy alacsonypadlós, de alig van benne hely. Ahová a babakocsit be lehetne tolni, ott is lehajthatós székek vannak, ahová úgyis leülnek az emberek, és ugye sok a figyelmetlen ember. Meg az idős nénit sem állíthatod fel, hogy bocsi betolnám a kocsit. Barátnőm a múltkor szólt sz előttelevő pasinak, hogy a következőnél leszállna. A pasi meg mondta neki, hogy jó, majd ha megáll a villamos akkor odaengedi.
Na, látszik, hogy sosem tolt még babakocsit. De barátnőm már nem cicózik. Először kér, majd ha valaki nem ért a szóból, akkor... Szóval fogta magát és áttolta a babakocsit a pasi lábán, megállt az ajtó előtt, majd leszállt.
Neki nem állt volna semmiből arrébbmenni, viszont egy babakocsival nem könnyű leszállni, még ha alacsonypadlós is a villamos, mert ugyebár tömeg (sok ember már meg sem várja, míg leszállsz, nyomul fel. na most az ilyeneket én alapból fellököm. Engem sem érdekel még baba nélkül sem már semmi. Hát még ha babám lesz. ) Pl. azt is elhatároztam, hogy simán oda fogok menni pasikhoz a buszon, meg villamoson, ha várandós leszek, hogy adja át a helyét. Persze nem leszek bunkó, szépen fogok mosolyogni, közlöm vele, hogy babát várok, kérem adja át a helyét.