Sziasztok!
Szokásomhoz híven időm ez szál se, így csak füstjel, helyzetjelentés.
Jól vagyunk, Zsolti már dolgozik, bár a lába még nem tökéletes (várhatóan nem is lesz mostanában). A gyerekeken és rajtam átment egy enyhe valami, manók fél-fél napot taknyiztak, napi 2-t köhögtek, aztán továbbadták nekem, de már én is megjavultam.
Múlt heti ikres talink jól sikerült, a következő alkalomra elvileg még egy családdal bővülünk. Természetesen megint sikerült olyanokkal összeismerkednünk, akinek sarokban ülős gyerekei vannak, így már tényleg kezdem azt hinni, hogy mindenki attól fél, hogy mi lesz az oviban a gyerekeivel, ha mindig a sarokban ülnek, ellentétben velem, aki attól, hogy mi lesz, ha minden nap behivatnak majd valamiért.
Manók pörögnek egész nap ezerrel, éjszaka most már egyre többször maradnak a saját ágyukban. Bilizéssel Flórica alakul, napi 1-2-szer belepisil, időnként kakil is, de huzamosabb ideig nem köti le, tehát nem lehet még bugyira váltani. Tegnap anyukáméknál bili híjján a WC-be kakilt, de ne mindig van kedve előre szólni. Marci ráül, adja a szokásos hangot (psssssss), és közli, hogy Marci pisilt.
Persze egy frászt, eddig egyszer sikerült csak.
Dumálnak reggeltől estig, néha a fejem zsong. Flóra haláli, miket ki nem talál. Nagyon belendültek ahhoz képes, hogy nem kezdtek el olyan korán beszélni. Most már megmondják, hogy mi a nevük, hány évesek, és hol laknak. Mennek a mondókák, énekek, számolás...és az egész napunkat közvetítik: Apa pisilni ment, Anya tereget, Marci játszik, látod Anya????? A dédi kutyájának: "Szia Bundás, megyünk haza. Eszünk!" Ma délben: "Anyaaaa! Flórikának korog a hasa." Így gyorsan hozzá is láttunk az evéshez. Mikor Flóra végzett a levessel, közölte: Megeszem a Marciét is. És ehhez hasonló helyzetekkel van tele a napunk.
Délutánonként pedig az udvaron nyomulunk a papa által készített új hintában, vagy a játszótéren csúszdázunk unalomig, vagy bicajozunk kilómétereket. (Megtanulták pedállal tekerni a bicót, nekem szuper, mert nem haladnak olyan gyorsan, mint a motorral, mégis élvezik és haladunk is.)
Méreteink:
Marci: 11,8 kg, 91,5 cm
Flóra: 12 kg 90,5 cm
(Pár hónapos korukban volt ilyen utoljára, hogy Flóra átvette a vezetést súlyban, egyébként szinte mindig 20 dkg szokott lenni a Marci javára.)
Fogügyileg elég viccesen alakulunk: Flórának 14 foga van, Marcinak 12, ha jól emlékszem.
Persze ezek voltak a fejlődéseink mostanában, emellett mennek az életkori sajátosságok nálunk is, nehogy kimaradjunk a jóból. Úgy, mint hiszti, veszekedés, nem evés, duzzogás....stb.
Ne haragudjatok, hogy rátok zúdítottam egy csomó mindent, és csak rólunk, de egyszerűen nincs időm nap mint nap reagálni mindenkinek, pedig gondolataim lennének bővel. Esténként elolvasom az írásokat, de már kidőlök írás helyett.
És nekem is feltűnt, hogy MÁRTI, HOL VAGY???????