Muffin, felnézek rátok, amiért ilyen erősek vagytok, és nagyon megható, hogy ennyi szeretettel és eltökéltséggel várjátok a kisfiatokat. És közben örülök is, hogy Eliot teljes életet fog tudni élni. Jó, hogy van ez a fórum, és az orvos kismamitársak sorai megnyugtatóak! Sajnálom, hogy mostantól nem az a felhőtlen, gondtalan babavárás vár rátok, és a születés után is másképp kell majd a babával bánni, de igazad van, ez titeket, a ti családotokat erősíti és formálja, nagyon sok pluszt fogtok kapni - és már kaptatok is ezen a hétvégén. Legyetek büszkék magatokra az összetartás és a nagy szeretet miatt!
Ottó három hétig volt újszülött intenzíven, pedig agyonvizsgálták a születése előtt is, mégis mellékvesevérzése lett az oxigénhiánytól, és napokig csak üvegen keresztül láthattuk, 3 nap után mehettem szoptatni, és sokáig nem tudtuk, hogy mit jelent ez az egész, igazából az orvosok sem voltak biztosak a diagnózisban, mindent összeolvastunk, amit csak tudtunk. Csak azt láttuk, hogy a gyereket összevissza szurkálják, és drukkoltunk, hogy a vércukorszintjét tartani tudja. Szerencsére két hét után helyreállt benne minden, de azt az időt megélni és kivárni maga volt a pokol. Ezt csak azért írom le, mert sejtem, mit érzel, éreztek, együttérzek veletek, és hidd el, minden szomorúság után a baba sokszoros boldogsággal fog kárpótolni!
Sokat gondolkodom azon, hogy az életben mi a fontosabb: az egészség-e vagy a boldogság. De most inkább az utóbbi felé billen a mérleg...
Marcsi, tényleg szörnyű, mit mondott nektek a dokid. Szerencse, hogy már akkor is anyatigris voltál!
Jeneik, ti is megküzdöttetek a babátokért... ezek után érthető a dupla aggodalom, én sem tudom kikerülni, de kívánom, hogy a pocakotokban lévőkkel minden a legnagyobb rendben legyen!
Wera, meglehet, hogy rokonok vagyunk, legalábbis mák-rokonok
A tesómnak a kora miatt (39 évesen várja az első babáját) eleve részletesebb vérvételt csináltak, és az afp-je rendben volt, de a béta-hcg szintje nagyon magas volt. Ez utóbbit a "fiatal" vagy nem veszélyeztetett mamiknál nem is nézik, így simán meglehet, hogy másnak a normális afp-je is produkál ilyen hcg-eredményeket... bár nem vagyok orvos. Emiatt javasolták neki megerősítésként a hasbaszúrást.
Titi, én is Szly pizzatésztáját ismerem, rém egyszerű, én még sosem nyújtottam, csak belenyomkodtam kiolajozott tepsibe vagy pizzaformába.
Szép a pocakod! Nudlit nekem is küldj, ha legközelebb főzöl
Ma én is könnyűre fogtam az ebédet: zöldségkrémleves és sajtos tészta. A sonkák, rántott hús és sütik után nem bírtam nehezebbre gondolni...
Ja, még egy: ha friss élesztőből fél kocka kell, akkor a porélesztőből egy zacskó.
Kriszti, aloe verád vagy aloés kenőcsöd nincs otthon? Én egyszer a forró kamillateát öntöttem a csuklómra, és két óra múlva már nyoma sem volt semmilyen foltnak, aloés kenőcsöt használtam. A növénynek meg a levelében lévő zselét kell a foltra rákenni.
Kicsit még böngészek a neten. Találtam Anyuéknál egy keresztszemes újságot, és kedvet kaptam a hímezés-hámozáshoz, persze csak abszolút kezdő mintákkal. Megnézem, merre vannak jó kis boltok. Ha van tippetek, hova érdemes menni hozzávalókért, elmesélitek? Köszi!