Új privát üzeneted érkezett!

Pucur!

Szomorú, ami veled történt, de ne add fel! A következõnél már biztos minden rendben lesz!
Fel a fejjel, sok erõt kivánok a folytatáshoz!

A baba nemével kapcsolatban: én nem szeretném tudni még, hogy mi lesz. Képzeljétek el, hogy szüléskor derül ki, hogy kisfiú-e vagy kislány...szerintem csodálatos érzés lehet...
Igy megmarad az izgalmas várakozás és a nagy öröm szüléskor! Kép

Ferro-folgamma: én is azt szedek, napi 2-szer 1-et. Ettõl hatalmas étvágyam van. Kép
Este csak közvetlen lefekvés elõtt merem bevenni, mert annyira éhes leszek tõle, hogy szinte rosszul vagyok. Valaki irta, hogy nem birja ezt a tablettát. Nem lehet, hogy az éhség miatt van rosszul?
Fejfájás: nekem 3-szor volt eddig a babavárás alatt, de én sem vettem be semmit. Sokat szenvedtem vele, de állitolag ha néha fáj, az természetes.

Mónika!
Én is 26-án megyek UH-ra a Klinikára! Kép

Babamozgás: én amikor érzem, akkor rezgésszerût érzek. De...sajnos már 2 napja semmi...Kép
Aggódok is emiatt, de a védõnõ azt mondta, hogy olyan 20-23-ik héttõl lehet rendszeresen érezni (persze nem mindenkinek, csak engem ezzel nyugtatott). Hát...egy kicsit aggódok, de végülis eddig minden rendben volt...miért lenne most baj, nem?...

Szilvi, Cseri!
Gratulálok az államvizsgához! Kép

Képzeljétek!
A férjem és én is ebben az évben diplomáztunk és anyósoméktól kaptunk egy velencei utat ajándékba! Ugy örülök neki! Kép

Erika!
A hasfájás miatt ne aggódj! A babanet rendelõjében van egy irás a koraterhességi tünetrõl, olvasd el! Nekem is sokáig ugy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni, de ez természetes. Kép

No, megyek, jó pocaknövelést!
helga - 18 vagy 19

Sziasztok!

Márti!

Bocs, így majd két év távlatából erre az első 3 hónapos megszorításra nem emlékeztem. Akkor marad a borogatás (hideg, vagy meleg, ízlés szerint), a reflexpontok nyomogatása, stb...

De arra még konkrétan emlékszem, hogy az AFP-t betöltött 16 héten veszik le...

Puszi:

Dia
dia (dia)

Sziasztok!Szeretném tudni a táblázatban mit jelent az 1c,8c stb.Nem tudtam rájönni.Köszi
Tina

Sziasztok!

Sajna ma reggel megint hánytam egyet pedig már 18 hetes vagyok.

Helga!

Remélem sikerül 26-án mennem a klinikára a dokinöhöz de még nem tudom akkor rendel e csak én úgy terveztem akkor megyek. Én a terhes ambulancián levö Uh vizsgálóba fogok menni. Te is? Mert úgy tudom máshol is van ott a klinikán.
Már nagyon várom az UH-ot, mert jön a férjem is és remélem beengedik. Azt mondták ha reggel korán megyünk ( 7-1/2 8 ) akkor bemehet az apuka is.
Én nagyon szeretném tudni, hogy fiu e vagy kislány. A vásárlás, a név miatt is.
Egyébként mi is apás szülést tervezünk. Te jelentkeztél már valamilyen felkészítö tanfolyamra? Én azt gondoltam, hogy ha most megyek szólni fogok a doktornönek. Azt hallottam, hogy a 32. hétig nem késö jelentkezni.
Egyébként ki van írva a szülöszoba elött, hogy a szülésnél 1 fö hozzátartozó bent lehet. Most akkor nem értem, hogy kell e ez a felkészítö vagy anélkül is be lehet menni. Ha valaki tud valami konkrétumot írja le köszi.

Puszi
Mónika 18

Sziasztok lányok!
Úgy izgulok, du. 2 körül tudom meg az AFP-t ha minden igaz... Ráadásul a párom ma államvizsgázik. De legalább szép nyári ido van és péntek, tehát közeleg a hétvége...
Gondoljatok rám ketto körül ok?
Minden jót mindenkinek!
Puszi: Niki K.
Tina!
Az, hogy hányadik c. az az, hogy mennyit váratott a manó magára... (Hányadik ciklusban fogant. Legalábbis én így értelmeztem.)
Niki K. ma 17.

Sziasztok!

Mónika!
A felkészítö tanfolyam arra jó, hogy megismerkedj a kórházi körülményekkkel. Megmutatják a szülöszobát is, amivel nem árt elöre megismerkedni, ne legyen az is egy felesleges izgalom, hogy vajon hova fogsz kerülni. Megmutatják a gyermekágyas osztályt, hogy egyáltalán milyen lehetöségek vannak szülés után, együtt lehetsz a babáddal, vagy esetleg nem, vagy talán választhatsz is, hogy mit szeretnél. Ezen kívül szoktak beszélni a szülés lefolyásáról, hogy mikor mit csinálhatnak. Illetve nálunk volt védönö is, aki beszélt a csecsemögondozásról, megmutatta, mit hogyan kell csinálni. Azt is elmondta, hogy mit kell vinni a kórházba, mind magunknak, mind a babának. Elsö baba esetén érdemes elmenni egy ilyen elökészítö tanfolyamra. Viszont ma már mindenkinek állampolgári joga, hogy a szülés alatt egy valaki vele lehessen, ehhez nincs szükség semmilyen tanfolyamra.

Mi szerencsére jól vagyunk. Annyira nem érzek semmit, hogy néha aggódok is, hogy mi van már. Most már türelmetlenül kezdem várni, hogy mocorogjon a picur. Egyszer-egyszer már mintha éreztem volna valamit, de az még nagyon megfoghatatlan volt, nem vagyok benne biztos, hogy a picur volt.
Mindenkit puszilok

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 32 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 30 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 28 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 28 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Szilvia 26 hét Svájc 27 év 1.b.
Pocok 18.c. 26 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 23 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 22 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 21 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 21 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 10 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 18 hét 6 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 18 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 18 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 16 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 16 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 16 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 16 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 16 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 14 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 14 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 14 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 13 hét 6 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 13 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 13 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 13 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 13 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 13 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 12 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 12 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 11 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Mamacica 1.c. 9 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 9 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 8 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Cseri!
Gratula a diplomádhoz!Kép
Én vagyok aki Komlón lakom, de Pécsre járok tanácsadásra. Ebben lényegében nálunk az döntött, hogy fövércsoport összeférhetetlenség van köztem és a párom között. Elég kicsi az esélye, hogy gondot okoz, de ha mégis, akkor a babát mindenképpen behoznák Pécsre, mert csak itt tudnak vércserét csinálni, Komlón nem. Akkor meg már azt szeretném, hogy itt is a baba mellett lehessek.
Egyébként Pécsen is dolgozom, így munkaidöben el tudok menni a vizsgálatokra is. Én elöször a Megyei Kórházba kezdtem járni, de egyik barátnöm ajánlotta a Vizer dokit, gondoltam megnézem magamnak. Nem bántam meg. A komlói dokim is kedves volt, de nála nem lehetett bejelentkezni, és azt hallottam róla, hogy szülés alatt gyakran leteremti a kismamákat. Én pedig nem hiszem, hogy arra bárkinek is szüksége lenne, hogy azt vágják a fejéhez, hogy nem fáj az annyira, más is kibírta.

Lányok!
Pont most reggel olvastam, hogy terhesség alatt nem ajánlják az intim tornát, Kegel gyakorlatokat, viszont szülés után pár héttel, már ajánlott elkezdeni.
Egy kicsit fel is bosszantottam magam, mert az elektroszmoggal kapcsolatban azt is írták, hogy az elsö 3 hónapban ö nem ülne hosszasan számítógép elé. Nem tudom mit szólnának, ha azzal iratnám ki magam táppénzre, hogy számítógéppel dolgozom. Én is igyekszem minél távolabb és minél inkább oldalt ülni a géphez, de egyáltalán nem menni a közelébe!?

Egyébként nálunk továbbra sincs semmi változás. Eltekintve a reggeli álomkórtól, jól vagyunk. Jövö héten kedden megyek vissza dokihoz, akkor kapok beutalót mindenféle vizsgálatra. Még mindig olyan hihetetlen, hogy holnap már betöltjük a 14. hetet.

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-13

Sziasztok!
Új vagyok itt és segítséget (tanácsot) szeretnék kérni. A 19 héten voltam ultrahangon, akkor láttam, hogy mozog a babám. De én akkor sem éreztem és azóta sem. Már elkezdtük a 20. hetet és még mindig nem érzem Ot. Normális dolog ez? Van valaki rajtam kívül aki így érzett vagyis nem érzett? Zsupsz
Az azonosítómra és a jelszavamra azt mondja hogy nem szólhatok a témához. Miért?
Névtelen

Sziasztok!

Névtelen! Olvasd el az Útmutató a Babanet társalgójához címú topicunkat, sok hasznosat találsz benne! A magzatmozgásokkal nem vagy elkésve, hidd el hamarosan elindul a dolog, elsõ babánál 20-22 hétre mondják kb.

Isten ments, hogy spórolási vitát nyissak, csak arról jutott eszembe, ahogy Lara is kérdezte, hogy jött ki valakinek a 100. Nos a Lara által sorolt 140 bõl én kapásból kihúznám a külön szekrényt, feltéve ha az ember amúgy nincs olyan vészesen szekrényszûkén, akkor ez nem egy létkérdés. Ugyanígy a pelenkázó-komód dolgot le lehet egyszerûsíteni, kiságyra helyezhetõ pelenkalappal, ilyet némelyik kiságyhoz eleve árulnak. Valaki emlegette a kádat, ahhoz egy tipp: közönséges mûanyag kiskád (szerintem egy ezresnél most sem több, anno 5 vagy 6 száz ft volt), a rendes kádra meg lehet apucival (nagypapával stb) csináltatni egy rácsot, és arra tenni a kiskádat. meleg helyen fürdetsz, nem baj, ha kifröcsköli a vizet, könnyû tölteni ill kiönteni és nem kell hajolni nagyot. Ha már téma reklámozom a Babakelengye topicot (azt hiszem az Ötletek,tippek-be tettem), ahol megpróbáltuk összeszedni mi a feltétlen szükséges lista.

A ferro-folsav és társaival kapcsolatban lenne egy kérdésem: ezek is még olyanok, hogy evés elõtt legalább egy órával (leginkább éhgyomorra) kell enni? (amit anno én szedtem Tardyferon vasat, az olyan volt, lehet,h goy azért is voltam sokat hányásos)

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Szia Ildi!
Én Ferrofolgamma-t szedek, amit evés után kell bevenni, és utána olyan rossz a gyomrom, amit nem is értek, mert azt írják bélben szívódik fel. A vasat stb, egész végig "kell" szedni?
Niki K.
Niki K.

Szia Orsi !
Ugy tudom, csak a második babánál gond az összeférhetetlenség, de lehet, hogy tévedek, és persze jól teszed, hogy felkészülsz rá, hogy esetleg a baba mellett maradsz, ha mégis vércserére lenne szükség.
Nem tudom, kihez mentél volna, én a VZ-hez fogok, engem egész biztos nem fog leteremteni, szerencsére elég közvetlen, baráti viszonyban vagyunk, így ilyen gondok nem lesznek. Egyébként persze minden ismer&#337;söm lehidalt, hogy a "szuper" pécsi klinikáról, ahol minden van, egy kisvárosba megyek, ahol még epidurál sincs. Nos, én els&#337;sorban VZ miatt megyek Komlóra, meg tetszik az &#337; "természetközeli" szemlélete (nem köt be automatikusan oxitocint, nem feltétlen csinál gátmetszést, csak ha nagyon szükséges, nyugodtan járkálhatok, amíg csak jólesik, és mindjárt a mellemre tehetem a babust, amint kibújt, a párom fogja átvinni utána a saját kezében a babát az újszülöttosztályra kicsit tisztába tenni, és &#337; fogja visszahozni, stb. stb.) Epidurálra meg nem vágyom, nekem elég volt kétszer, azóta is kinlódom a derekammal, inkább kiabálok egy napot, mint utána esetleg heteket, hónapokat. Na, én ezért választottam Komlót. És tetszett, hogy az ottani kórházban (ami gyönyör&#369; helyen van az erdö szélen) a szülészet csak egy kis különálló osztály, és nem egy nagyüzem. De persze biztonság szempontjából, ha valami gond van, valószinüleg én is inkább idejönnék a nagy klinikára.
A gratulációkat köszönöm államvizsgailag.
BGabinak a táblázatot is köszi, azt még nem tudom, hogyan értesitelek benneteket,ha történik valami, mert otthon egyenlöre csak egy pucér laptop van, net nélkül, és borzasztóan fogtok hiányozni, ha nem sikerül kisirnom egy hozzáférést. De remélem menni fog. Már csak két hetet dolgozom, aztán célegyenes.
Már nagyon várom, de az is olyan jó, hogy már nem kell a tanulásra koncentrálni, tiszta stressz voltam, szegény Bogi gyerek velem együtt izgult a vizsgák miatt. Most meg szabadság, semmi stressz, semmi kötelez&#337; feladat, olyan jó!!!És milyen klassz lesz otthon lenni a picurral, meleg ebéddel várni a családot...
Na, utsó nekifutás, megyek dolgozni, vigyázzatok magatokra.
Cseri
Cseri

Sziasztok!

Itt küldöm az Újpesti lánynak, Edinának a telefonszámát, aki kismamatornát tart és állítólag nagyon jó! Tel: 233-3293. Még én nem hívtam, de ma megpróbálom felhívni. Jó lenne ADA ha együtt tudnánk menni.
Én a magzatmozgásról azt hallottam, hogy valaki érzi már a 18. héten, de valaki csak a 23-24. héten. Aki már szült el&#337;tte az el&#337;bb érzi, mert már tudja, hogy mit kell figyelni. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Valahogy még nem tudom elképzelni, hogy milyen ha egy pici mozog a hasadban.

Én úgy kalkuláltam a 100 ezer Ft-ot, hogy el&#337;ször is: kiságy 10.000, pelenkázószekrényt csináltatok, mert úgy sokkal olcsóbb, babakocsi 30.000 Ft, autósülés 16.000 Ft, ez eddig 66.000 Ft. Ezek után még jöhetnek a kiegészít&#337;k amikre szerintem elég a maradék 34.000 Ft. Már majdnem mindent kinéztünk, úgyhogy remélem nagy meglepetés nem fog érni bennünket.

Mi papás szülést tervezünk, a párom nagyon szeretne ott lenni. Azt mondta, hogy már kíváncsiságból is érdekli, hogy mi fog történni. Én mondtam neki, hogy ha ott úgy érzi, hogy mégsem, akkor nem muszáj bejönnie, de &#337; nagyon szeretné. Persze én is. Úgy gondolom nagy támaszom lesz, ha ott lesz akit szeretek. Bennem semmilyen szégyenérzet nincs ezzel kapcsolatban.

Ada!

Ha tudsz valamit, akkor szóljál a tornával kapcsolatban, de én is próbálkozom ma.

Sziasztok: Zita
Zita

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Gabi, köszi a babakocsikról és egyebekrõl a beszámolódat, el is tettem, majd elõkapom kocsivásárláskorKép Én egyelõre mi még nem gondolkodunk semmiben, csak tapasztalatot gyûjtünk, és csak szeptembertõl szeretnénk megvenni a holmikat, kellékeket, stb., valahogy babonából addig nem mozdulunk be ebben az ügyben. Szeptembertõl még mindig van 3 hónap, hogy mindent megtaláljunk. Azt hiszem egyébként, hogy az "ami a szülés elõtt van" c. topic is foglalkozott sokáig a babakocsi-kérdéssel, érdemes azt is elolvasni.

Tegnap voltunk az orvosnál, és megvolt a várva várt UHKép Sajnos nem tartott az egész sokáig, mert már többedszerre hívták telkón a kórházból, hogy menjen, mert szülés van, és azt mondta, hogy engem még gyorsan megvizsgál, aztán húznia kell. Alapesetben azt mondtam volna, hogy sietve ne vizsgáljon, mert úgy nincs sok értelme, inkább visszajövök máskor, de most muszáj volt, merthogy nyaralni megyünk keddtõl két hétre külföldre, így nyugodtabb vagyok, hogy azért látott és mi is láttuk Tündérkét. Hasi UH volt. Drága baba éppen lustizott, aludt (tiszta apukája)Kép, a hátán feküdt, kezei maga elõtt. Láttuk a homlokát, orrát, állát, nyakát, aztán a mellkasát, benne a szívével, ami olyan kis édesen gyorsan dobogott. Aztán a doki úgy forgatta, hogy a feje tetejét mutassa felénk, és megmérte a fejkörméretét (31 mm), aztán a gép kiadta, hogy 14 hét 6 napos, ezek szerint egy héttel idõsebb, mint ahogy azt eddig gondoltuk!!! (Gabi köszi, de ne javítsd ki, maradjon az a táblázatban, ami benne van, még ezerszer változhat a kora.) Megmutogatta még újból a két kezét, a két lábát. A nagy sietségben nem mérte meg a hosszát, ami nekem utólag esett le, így utólag reklamálni már nem tudtam Kép Sajnos képet nem kaptunk, csak videon van megörökítve. Szóval ez volt, a sietség nem volt szimpi, de végül is érthetõ, ha én szülnék, biztos én is siettetném, hogy jöjjön, hagyjon ott csapot-papot, rendelõt, mindent.
Legközelebb 5 hét mulva kell menni (júli 19.).
Az AFP-s vért július 2-án reggel veszik le a MÁV Kórházban.
Kérdeztem, hogy van-e valami intelme a tengerparti nyaraláshoz, azt monta: "Fürödjön, amennyit csak bír!" Ezerszer bocsánatot kért a sietségért, bár többször ilyen sietõs vizsgálatnak nem vetem alá magam, de most így azért nyugodtabban megyünk nyaralni. Szóval ennyi volt.

Én továbbra is jól vagyok, bár most volt/van egy enyhe hasmenésem, szerintem csak megettem valamit tegnap.

Lányok!!! Nincs valami jó gyógymódotok a hasmenés megszüntetésére? Gyógyszert ugye nem vehetek be, de mi van pl. a széntablettával? Vagy esetleg van-e valami olyan étel vagy ital, ami megfogja? Ha van ötletetek, segítsetek!!!!! Köszi elõre is!

Bocsánat a hosszúra nyúlt írásért.

cupp,
Beja (14dik)
Beja

Sziasztok,

ma hajnalban nagyon elkezdett fájni a hasam, bár már tegnap reggel sem volt rendben, de az elmult. A ma reggeli elsö dolgunk az volt, hogy futottunk a dokibácsihoz, mert a lelkemre kötötte, hogy hasfájásnál azonnal menjek.

Hála Istennek minden rendben, viszont izomlazitó és görcsoldóként most alkoholizálnom kell! Ami a nagyobb baj, hogy töményet: martinit vagy konyakot + magnézium pezsgötablettát. Mert bort vagy egy kis sört még meg is innám szivesen, de az nem jó, mert lassan szivodik belöle az alkohol és sok benne a kalória. Most itt ülök a martinisüveggel, de még nem volt eröm nekilátni. Elég hülye helyzet, bár már hallottam erröl, de nem akartam elhinni, hogy az alkohol a legjobb a görcsök ellen. Doki mondta, hogy szülésnél is kap az ember alkoholt infuzioban.
Pocok

Beja!

A babán nagyon jó hasfogó, de a széntablettát is lehet használni.

Vica
tvica

Pocok!

Lehet, hogy nem jól értetted, amit a doki mondott. Nem a szülésnél adnak alkoholos infúziót, hanem a szülészeten, ha be kell feküdnöd a kórházba a hasfájások miatt. Ilyenkor alkoholos magnéziumos infúziót kötnek be, ami oldja a görcsöket. Szülés közben ez teljesen elképzelhetetlen, mert ott pont az a lényeg, hogy minnél er&#337;sebbek legyenek az összehúzódésok. Sajna én ezt kétszer kipróbáltam, majd azt követöen, hogy ne kelljen újra "kipróbálni", inkább otthon ittam a konyakot. Egyébként csak akkor idd az alkoholt, amikor fáj a hasad. Viszont a magnéziumot szedjed rendszeresen, az csak használ.
Jobbulást, és kitartást.

BGabi
BGabi (bgabi)

Szijasztok!

Ildi! Persze, hogy mindenkinek más cuccokra van szüksége. Sokaknak nem kell bútor, mert van. Nekünk totál üres a babaszobánk, abszolút semmink nincs ilyen téren, ezekre azért van szükség. A mi szekrényünkbe már a saját ruháink sem férnek el lassan, igy muszály venni bútort a babának. Persze akinek nem kell ez, annak nyilván csökkenti a költségeit. Müanyag kiskádat legolcsóbban 1900Ft-ért láttam. Régen tényleg 500Ft volt..
Egyébként vitázni tényleg felesleges, mert mindenkinek másra van szüksége. Valakinek mindent meg kell venni, sokan kapnak dolgokat, nekik jóval olcsóbb.

Pocok!Erröl az alkoholos dologról már én is hallottam, az egyik barátnömnek is konyakot kellett innia.

Szijasztok, Lara-23
lara (lara)

Lányok ez a konyak jól hangzik...

Beja: egyél banánt meg keserücsokit az hasfogo. Sajnos nekem állandóan székrekedésem van, pedig már a vasat sem szedem, mert javult a vérvétel szerint.

A vásárlás tényleg mindenkinél máshogy jöhet ki. Én a terhesség elején elkeztem rá spórolni. Már van 70e a bébialapban!

Én úgy hallottam, a kocsiba való bébiülés nem terheli a pici gerincét. Nyugodtan bele lehet rakni elsö idötöl, nem kell kitömködni. A kocsiban a legnagyobb baj ami érheti a baleset és akkor bizony a mózeskosár nem védi meg semmitöl.

Náluk sajna még babaszoba sincs így a kicsi a mi hálónkban lesz. Nem is gondolhatok nagy dolgokra, mint pl. pelenkázós kiságy. Jó ha egy kisebb bölcsö befér. Talán majd egyszer lesz szobája, ha beépítjük a tetöteret.

BGabi köszi a sok hasznos infot babakocsi ügyben. Tényleg sok dologra kell figyelni.

Adri
Adri 21

Adri!

Nem kötekedni szeretnék veled, ne érts félre. Én beleraktam újszülötten az autósülésbe a babát, de rögtön ki is vettem, úgy összecsuklott benne, hogy megijedtem. De én is csak abban vittem kocsival, csak alápolcoltam, hogy feküdni tudjon benne.

Sziasztok
Gabi
BGabi (bgabi)

Lányok, köszi a segítséget hasmenés ügyben Kép, tehát banán, étcsoki vagy széntabletta.

Kiskád: én is külön kiskád-hívõ vagyok, bár elég praktikusnak látszik a pelenkázóba beépített kihúzható kiskád. A rokonságban egy kisfiút fürdettek így, de 4 hónapos kora után egyszerüen már nem fért el rendesen a kiskádban, mert nagyon picike az alja, és még nem tudott ülni.

Mózeskosár: ezt én is hallottam, hogy ütközéskor vagy erõs fékezéskor nem védi a picit, mert elcsúszhat benne, vagy oldalra beütheti a fejét vagy egyéb részét.

Mi úgy gondoltuk, hogy újszülött korában hordozóban visszük, ahova vinni kell (pont akkor lesz tél), aztán majd jöhet a babakocsi, mikor kitavaszodik. Jól gondoljuk szerintetek?

Lenne egy körkérdésem: Ti annak hívei vagytok, hogy az elsõ hónapokban, esetleg az elsõ évben egy szobában legyetek a picivel, vagy pedig rögtön bátran áttennétek a külön szobájába? Nagyon sok véleményt és tanácsot hallottam ezügyben, én úgy gondolom, hogy fél éves koráig lenne velünk, aztán költözne át a saját szobájába. Nektek mi a véleményetek?

cupp, Beja(14dik)
Beja

Beja!

Szerintem az egyik döntõ tényezõ az, hogy a baba alszik éjjel, vagy igényli a szopit. Mert amíg éjjel szopik, sokkal kényelmesebb,ha egy szobában van veled, és nem kell éjnek évadján átbotorkálni a fél lakáson. Aztán persze, hogy az éjjeli szopás befejezése mikor következik be, nagyon változó.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Lányok!

Úgy érzem, félreértettetek páran. Megpróbálok helyesbíteni, bár én úgy érzem, jól fogalmaztam.
Eszem ágában sem lenne a babát mózeskosárban szállítani. Én mózeskosarat a babakocsihoz veszek, hogy jó melege legyen sétálás közben.
Remélem, így érthetö.

Beja.
A babát 3-4 hét után akkor is kell leveg&#337;ztetni, ha tél van. Arra pedig nem jó megoldás a hordozó, 1. azért, mert nem tudod jól bebugyolálni, 2. pedig azért, mert egyedül irtó nehéz egy hordozót cipelni. Viszont szuperül ki lehet használni a hordozót autózáshoz és etetéshez, majd meglátjátok.
Másik téma, az altatás. Én azon a véleményen vagyok, hogy a babának eleinte a szülei mellett a helye. Viszont ha nem túl ny&#369;gös baba, és nem akar egész éjszaka szopizni, és van egy bébiöröd (20e Ft) és egy légzésfigyelö monitorod (50e Ft), akkor semmi akadálya véleményem szerint, hogy külön szobában legyen a baba. Én anélkül biztos nem merném már pinduri korában külön rakni.
Mivel nekem nemigazán kell új cuccokat beszereznem most (bár az elsönél mindent magunknak kellett megvenni, a családban még nincs másik picibaba), így nálunk ez a kettö a cél, a bébiör és a légzésfigyelö.

Bocsi, akit megtévesztettem.
Puszi, lányok, kellemes hétvégét!

Gabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Én azt gondolom, ha lehet és én is ki fogom bírni akkor másik szobában fog aludni a baba kezdettöl fogva. Nekem könnyü mert pici a lakás 35 négyzetméter, másfél szoba. Így mindent hallani fogok valószínüleg. De ez sokmindentöl függ. Pl. hogyan alszik, hányszor fog sírni.
No meg az sem mellékes, hogy a férjemnek is ki kellen aludnia magát munkába menet elött.
Nem tudom mennyire leszek aggódód anyuka. Ezt a kérdést már a férjem is feltette nekem és nem tudtam mit válaszoljak. Azt gondolom majd a helyzet ahogyan hozza.
Ha csak akkor nyugszom meg ha velem egy szobában alszik akkor biztosan úgy lesz.

Jó hétvégét mindenkinek
Puszi
Mónika 18

Lányok, most két hétre elbúcsúzom Tõletek, két hét mulva hétfõn leszek ismét, miután majd elolvasom a hozzászólásokat (jó kis délelõtti program leszKép)

Vigyázzatok magatokra és a Picurkákra!!! Mindenkinek kellemes, rosszullétmentes további babavárást kívánok!

Puszi mindenkinek:
Beja (14dik)
Beja

Én minél elöbb külön altatnám a picurt, jó, ha van egy saját kis kuckója, ami neki van berendezve, az ö igényeihez alkalmazkodik a megvilágítástól kezdve a fal színéig minden. De jelenleg velünk fog aludni, mert a nagygyerekhez nem való, be se férne oda egy fél kiságy sem. Így a nagyok tudnak pihenni, apuci viszont (hétalvó) biztos megszenvedi az éjszakázást. Ráadásul baromira recseg a parketta a hálóban, tartok töle, minden egyes belépéskor fel fog ébredni a babus.
Ami a kelengyét illeti. Hát ez is olyan, mint a mennyi pénzböl lehet havonta kijönni. Kinek mennyi van. A nagyoknál a pelenkán és az abszolút személyes dolgokon kívül az égadta világon semmit nem kellett vennem, mert rengeteg gyerek volt a családban, köztük többen igen jó anyagi körülmények közt, tehát még az "ünneplös, doktornénis" darabokat sem kellett megvenni, olyan szép holmikat kaptunk. 3 kiságy, járókák, babakocsik, válogathattunk. Szóval szinte azt mondthatom, akkora mázlim volt, hogy az elsö két gyerek nem került semmibe. De mivel nem gondoltam, hogy még szülni fogok, két ilyen nagy gyerköc után, ezért mindent elajándékoztam az utolsó gombig, és már az unokák jönnek lassan a családban, így nem öröklünk most semmit. Igaz, nem is nagyon kellett számolni, de mikor elkezdtük nézegetni a babaholmikat, hát lehidaltam kapásból. Eszméletlen árak vannak. Emiatt rengeteget járkálunk, tájékozódunk, és ezzel elég sokat megspóroltunk. Pl. ugyanaz a babakocsi az egyik üzletben 5000!!!-el több. Vagy Johnsons pelenkázótáska benne az összes babaápolási kozmetikummal popótörlöt&#337;l a samponig, minden van benne, egyik bababoltban 1500-al több, mint a tescoban. A tescoval jó tapasztalataim vannak, eddig nemigen vettem ott ruhafélét, mert minöségükhöz képest drágának tartottam öket, de most a babaosztályon felfedeztünk egy részt, az a neve, hogy utolsó darabok, 4-500 Forintért is aranyos bodyk vannak. Bababoltban 980 volt a legolcsóbb, amit láttam. Á, sorolhatná az ember vég nélkül. Mi most kb. 150.000-nél tartunk, de nincs még meg a GRACO 4 funkciós kocsi, 60.000, és hiányzik még pár apróság (pamutsapka, szivacs a pelenkázó komódra, pár kis zokni) Bébiörzöre és légzésfigyelöre még nem költöttünk, bár megnyugtató lenne. Nálunk ami nagyobb beruházás volt, az a fenyöböl készült pelenkázókomód (teteje leszerelhetö, utána 100 évig használható kiegészítve fenyöbutorokkal) és a gyerekheverövé alakitható fenyökiságy. Kb. 8 éves koráig alhat benne a gyerek. Akciósan volt a kettö 105.000 körüli összeg. De nincs benne ragasztóanyag (sajna mindketten allergiásak vagyunk) és sokáig használható. De ha beleszámolom a babavárásba azt is, hogy le kell majd választani a nappali felét, mert nem maradhat a végtelenségig a hálóban a babus, és hogy a kispolosban nem szállíthatom öapróságát (polskiba nem szabad - nem is lehet gyerekülést tenni)hát nem tudom, hol a vége. De abban sem vagyok biztos, vállaltam volna mégegyet a két nagy után, ha látom a mai árakat, és most is közalkalmazotti fizetésböl kellene megélni. Asszem akkor azt mondtam volna, van már kettö, inkább nekik jusson több.
Sziasztok.
Cseri
Cseri

Sziasztok!

Tegnap reggel jártam erre, de rengeteg az új info!

Cseri, talált-süllyedt a FEEFI, ki vagy?! Kép
Babakocsi ügyben tényleg iszonyú bonyolult az ügy, hiába isteni a négyfunkciós, ha egy vagyon...
Cseri, te Pécsett merre vásárolsz babacuccot leginkább?
BGabi, beírsz a táblázatba?
Klári, 1 c., 8. hét, Pécs,28 év, jan. 29., 1 b.
Mi az az n.? Köszi

Klári
beka (beka)

Sziasztok!

Hogy néz ki ma Magyarországon a terhesgondozás, konkrétan a szuper terhesgondozásáról híres Margit kórházban:

Elsö nekifutás: Védönö elküld a terhesgondozóba. Jó, én el is megyek akkor, amikorra ö mondta. Kivárom a sorom, bejutok, kedvesen mosolyognak, és adnak egy idöpontot, hogy ekkor menjek vissza, és majd akkor foglalkoznak is velem. Kép

Második nekifutás, a terhesgondozóban kapott idöpontban visszamegyek. Várok, várok, várok. Kép Aztán felveszik az adataimat, megkérdezik, ki az orvosom. Elrebegem, hogy Mousa doktort ajánlották, de hát én nem is ismerem, nem is tudom... Erre az adatokat felvevö hölgy azonnal beírta az orvosa rovatba, hogy dr. Mousa. Annyit tett hozzá, hogy mikor lesz itt a doktor úr, akkor jöjjek majd vissza. Ezen kívül pisi, testsúly, vérnyomás, vérvétel, és kaptam egy idöpontot az ultrahangra.

Harmadik nekifutás: ultrahang. Két óra várakozás után bejutok. Kedves fiatal hölgy rámcsodálkozik, hogy mit keresek ott 10 hét 2 naposan, mikor az UH-t 12 hetesen kellene csinálni?!?! Mittudomén, engem küldtek... Jó, megcsinálja, talál egy cisztát, egyébként is korai volt még a vizsgált, visszarendel két hét múlva (tegnapra).

Negyedik nekifutás: Mousa doktor rendelési idejében a terhesgondozóban várok, várok, várok. Pisi, vérnyomás, testsúly. Várok tovább. Végül bejutok a doktor úrhoz, aki enyhén "hát maga hogy került ide" hangnemben megkérdezi, hogy van-e valami panaszom. Mondom nincs, erre néz rám várakozóan, hogy akkor mit keresek ott. Hát, elrebegem, hogy sok jót hallottam róla, úgy gondoltam, nála szülnék, ha elvállalna egy karácsonyi babát. Mosolyog, bólint, átnézi a leleteimet, megtalálja az UH visszarendelést. Megnézi a dátumot, és közli, hogy ne tegnap menjek, hanem ma, a terhesgondozóbeli rendelése végére érjek oda, én legyek az utolsó, és utána majd együtt átmegyünk, és ö csinálja meg az UH-t.

Jó, nem mentem el tegnap, elmentem ma. (Ötödik nekifutás.) Odaértem 9:30-ra, szokásos pisi, vérnyomás, testsúlymérés után 11-ig vártam, mindenkit magamelé engedtem, elvégre nekem azt mondta a doktor úr, hogy én legyek az utolsó. Bejutok, rámnéz, és nekem szegezi az ismerös kérdést, van-e valami panaszom. Mondom a választ: nincs. Erre lepecsételi és ideadja a kiskönyvem... Kép Mondom neki, hogy a hölgy, a terhesgondozó oldalon azt mondta, nem okés a vizeletem. (!!!) Na, erre kegyeskedett megnézni a papírjaimat, és közölte, hogy jó, akkor kér tenyésztést. Ha már belenézett a leletekbe, akkor meglátta az elsö UH papírt, rajta nagy betükkel a tegnapi dátumot. Számonkérö hangnemben rámkérdezett, hogy erre a vizsgálatra nem mentem el?!?! Nem volt ugye ott a másik lelet... Mondom nem, nem mentem el. Erre rámförmed, hogy miért?!?! Riadtan elrebegem, hogy mert ö azt mondta, hogy ma jöjjek, és majd ö akarja megcsinálni. Erre ilyen hogy találhatok már ki ilyen hülyeséget hangnemben közölte velem, hogy dehát öt várják a mütöben!!!! (Már bocsánat, nem én kértem, hogy csinálja meg ö az UH-t...) és ezzel a felkiáltással elhallgat. Most én erre mit mondjak???? Rémülten kinyögtem egy jó, én akkor most mit csináljak-ot, erre azt mondta, hogy ö ilyet soha többé nem ígér, hogy ö megcsinálja az ultrahangot, de jó, menjek vissza délután, vagy vasárnap délelött, akkor ügyeletes lesz, és megcsinálja. Keressem meg valahol a kórházban... Kép Kép Kép

Kifordultam a rendelöböl, szorongattam a kis cetlit, amin összeírtam a kérdéseimet, Életem Párja (aki szintén elcseszte velem hiába az egész délelöttöt) az arckifejezésem láttám majdnem frászt kapott, pláne mikor a vállára borultam és sírva fakadtam, azt hitte baj van a babával...

Szóval az eddigi mérleg: 12 hetes és 4 napos terhes vagyok, eddig 3-szor voltam a védönönél (egyszer elfelejtette, hogy megyek, és nem volt ott), és 5-ször (!) a terhesgondozóban. Ebböl kétszer voltam Mousa doktornál, egyszer se nézte meg még csak a torkomat sem. Legközelebb küldök neki egy SMS-t, hogy köszönöm, jól vagyok, nincs semmi panaszom. Kép 8 elcseszett fél nap, ebböl kettönek volt értelme talán. Annak is csak talán, ma kaptam meg az elsö vérvételem leleteit, kérdeztem a hölgyet a terhesgondozóban, hogy milyenek a leleteim, azt felelte, hogy a vérbaj tesztem (kölün kérésre fordította le az érthetetlen névröl!) negatív, és a vércsoporton A+. Köszönöm, de ezt én is tudtam... Kép

Mousa doktorra visszatérve, én tökéletesen megértem azt, ha egy nögyógyásznak sürgösen ott kell hagyni a rendelést egy mütét vagy egy szülés miatt. Ha egy szó nélkül elrohant volna, az se esett volna ilyen rosszul, de azt is el tudtam volna képzelni, hogy annyit mondjon, bocs, mennem kell. De az, ahogy beszélt velem, az a mód, ahogy (nem) foglalkozott velem, ahogy lerázott, nagyon rosszul esett. Teljesen el vagyok keseredve, mert ö az az orvos, akit ajánlott a védönöm, egy ott dolgozó nögyógyász hölgy, és jópáran itt a babaneten is. Most ha egy ennyire ajánlott orvos ilyen, akkor én már végképp nem tudom, hogy hova menjek, kiben bízzak, kihez járjak, aki úgy szól hozzám mint egy emberhez, és esetleg figyelmet is fordít rám és a babámra. Mert az, hogy jól érzem magam, még nem egy megnyugtató nögyógyászati diagnózis... Kép

Bocs hogy ilyen hosszú voltam, de olyan jól esett kipanaszkodni magamat...

Márti
Márti

Sziasztok
Márti csak gratulálni szerettem volna, fantasztikus a humorod.

Shajni
shajni

Sziasztok!

Shajni! Nem humoreszknek, hanem elkeseredett panaszáradatnak szántam... Kép

Lányok! Titeket is ennyit szívatnak a terhesgondozással???

Márti
Márti

Sziasztok!

Márti!
Az biztos, hogy én ahhoz az orvoshoz még egyszer be nem tenném a lábam. A barátnöm, amikor terhes lett, azt csinálta, hogy felkeresett 5 orvost, és ezt követöen döntött, hogy kinél szeretne szülni. Nagyon meg volt elégedve ezzel az orvossal, így mentem én is hozzá, és én sem csalódtam, így most a másodikkal is hozzá járok.
Ezt biztos, hogy én sem bírtam volna iszonyú sírás nélkül elviselni, amit ez az orvos müvelt. Az ilyenben nem szabad megbízni, mert nem tudhatod, a szülésnél mit fog müvelni.

Nálunk elég egyszerü a terhesgondozás. Mivel van fogadott orvosom, ezért a védönö néz vizeletet, súlyt és vérnyomást, max. 10 perc, illetve odadja a vérvételre a beutalókat, ahol a várakozás szintén nincs több 10 percnél. Az orvoshoz idöre járok, így nagyon várakozni ott sem kell. Mindig, amikor megyek orvoshoz, utána keresem fel a védönömet, hogy az eredményeket fel tudja irni magának. Ennyivel lezárul nálunk a terhesgondozás. Természetesen a 36. héttöl már vannak más vizsgálatok is, amivel be kell menni a kórházba. Ja, azt kifelejtettem, hogy olyan orvost választottam, aki a magánrendelöjében is meg tud csinálni mindenféle vizsgálatot.

Sziasztok
BGabi
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Mónika!
Én a Klinika szülészet-nõgyógyászat részlegére megyek majd, szerintem az ugyanaz, ahova te jársz.KépBár ahová én megyek, ott csak 9-tõl van rendelés elvileg...akkor nem tudom...
Én még nem jelentkeztem szülés-elõkészitõre, de már ideje lenne...jövõ héten megkeresem a dokit, akinél szülni szeretnék,és annál fogok jelentkezni. Én úgy tudom, hogy apás szülésnél elõször el kell menni elõkészitõre a pároknak.

Orsi!
A számitógépezés miatt szerintem nem kell aggódni. Olyan sok eltérõ véleményt olvastam már errõl is,arról is, hogy érdekes lenne mindent betartani...
Az elsõ három hónapban pedig én is sok idõt töltöttem gép elõtt, mert irtam a szakdolgozatot. Mégis ugy néz ki, hogy semmi gond nincs.

Névtelen!
Pont tegnap beszéltem a babamozgásról a védõnõvel, és azt mondta, hogy van, aki csak a 22-23.héten érzi meg elõször. Szóval semmi gond, ne aggódj! Kép

Beja!
Hasmenésre szerintem a széntabletta nagyszerû, én úgy tudom, hogy semmi más nincs benne, a szén meg nem árt. De azért inkább kérdezz meg valaki szakértõt! Kép
A hol legyen a baba kérdésre: szerintem fél éves koráig nem gond, ha veletek van, egyrészt a szoptatás miatt, másrészt igy jobban tudtok rá figyelni.

Én is kérdeznék valamit: lehet rendelni (asszem a Heim Pál korházból) egy készüléket, ami a hiretelen csecsemõhalál megelõzésére szolgál. Valakinek volt már dolga ezzel, mi a véleményetek róla?

Ja, velem minden rendben, végre a baba is életjelt adott magáról! Kép

Sziasztok, jó hétvégét!
helga - 18 vagy 19

Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom ezt a topicot, de csak most szólnék hozzá!

Adri!
Igaz, hogy már jó pár napja írtál a börzérol … csak annyit, hogy teljesen igazad van. Mi láttunk olyan használt babakocsit, ami egy éves (!) és CSAK 2000.- (kettoezer) Ft-tal volt olcsóbb, mint a pár méterre odébb Mega Toys standnál lévo újnál (ugyanaz a típus!).
Több ilyen kirívó árat is láttunk.

Pethes Ildi!
Én most a 29. hét végén járok. Ez azért érdekes, mert szinte 29 hete járok a boltokba „terep szemlét” tartani (én nem vagyok babonás és már sok mindent megvásároltunk). Eddig a legolcsóbb kiskád, amit láttam 1800.- Ft. Igaz bizományiban lehet olcsóbban is kapni, de azok valamely részén mind el vannak repedve vagy törve.

Márti!
Én is a Margit kórházba járok. Nekem szerencsére egyáltalán nincsenek (remélem nem is lesz) rossz tapasztalataim az itteni terhesgondozással. Igaz, hogy választott orvosom van 97. óta.
Egyébként én területileg más kerületbe tartozom és az elso terhesgondozásom ott volt abban a bizonyos másik kerületben, azzal összehasonlítva a Margit kórház szuper. Helyedben én másik orvost választanék. Ha van kedved nézz be a „Margit Kórház Szülészet” Topickba. Nem rég nyitottam és már kaptam onnan én is néhány jó tanácsot más (Kis)Mamáktól.

!!!
Vásárlásokra visszatérve; érdemes idot szakítani arra, hogy körülnézzetek boltokban, mert ki lehet fogni jó minoséget olcsón. Pl. a Bébiker boltban 8500.-Ft-ért láttunk Drewex rácsos kiságyat. A matracon igaz mi „nem fogunk spórolni”, a felszedett információk szerint a kókusz matrac a legjobb a babának élettanilag, ami közel 13000.- Ft.
Sot már ruhácskákat, pelust és minden félét vettünk már akciósan.
Ha vkit érdekel szívesen megosztom az elmúlt 29 hét tapasztalatait.

A baba újságok apróhirdetéseibol viszont nagyon kiábrándultam. Egyetlen esetet irnék le, igérem megpróbálok rövid lenni. Alapvetoen kombi kiságyat szeretnék. A legolcsóbb, amit láttam boltban ~40000.- Ft. Egy hirdetésben „… új egyszer használt, kitünö állapotban lévo fehér pelenkázós kombi kiságy 15000.-Ft” olvastam. Felhivtam, kérdeztem, válaszolt (többek között elmondta, hogy egy nagyon drága egyedi kiságyról lenne szó és kapott ajándékba egy másik ágyat, tehát ez felesleges), idopontot egyeztettünk. Elmondta a kedves hirdetö, hogyan menjek autoval (ez fontos, mert igy megtudta, hogy igen messze lakunk egymástol). A megbeszélt idopontra odamentem. A csalódásom mérhetetlen volt; képzeljetek el egy leharcolt, lepusztult kiságyat, a sérüléseket több helyen pedig fehér szigetelo szalaggal leragasztották!!! Még ezt látva is meg akart gyözni arrol, hogy ez egy tökéletes, vadonat új ágyikó. Ez a kis kiruccanás 40 km lett oda-vissza, az idomrol nem is beszélve.
… tapasztalataim szerint nem egy egyedi kirivo eset!
A kiságy történethez még hozzá tartozik, hogy a mostani börzén e tipus gyártója is kint volt és 19000.- Ft-ért árulták valóban újonnan.
Sziasztok Phaedra
Névtelen

Szia Márti!
Bocs most vettem észre, hogy amott is jelen vagy.
Kivánom, hogy találj egy olyan jó doktort, akiben megbizol!
Szia Phaedra
Névtelen

Sziasztok!

Márti: elég kiábrándító a történetedKép

Én meg még nem is voltam véd&#337;n&#337;nél, mert amióta elköltöztünk (cirka egy éve) még csak egyszer láttam a mostanit, nem lopta be magát a szívembe... Na majd jöv&#337;héten.

Légzésfigyel&#337;: Lilinél volt. háromszor riasztott feleslegesenKép Azóta a dobozban van. Egyébként meg elég kicsi a mérete, amint mozogni kezd a baba (elég hamar) rögtön lemászik róla, és akkor rögtön riaszt, szörny&#369; érzésKép

Együtt vagy külön: Lili 4 hetes koráig aludt mellettünk mózeskosárba, utána ment a saját szobájába. Vele szerencsések voltunk, mert 1 hetes korától este 11-t&#337;l reggel 5-6-ig aludt, szopizni se kelt fel. De ha Gombóc nem ilyen lesz, szerintem tovább marad mellettem, mert éjjel mászkálni, az nem a legjobb.

Mi mennyibe kerül: Lilit várva rengeteget nézel&#337;dtünk, igyekeztünk a számunkra még megfelel&#337; min&#337;séget a legolcsóbban megvenni, de egy id&#337;után már nem számoltam, hogy mennyi a végösszeg. Sok. Most azt hittem, hogy alig kell venni valamit Gombócnak (na jó van rendes neve is: Bálint vagy Nóra), de aztán rájöttem, hogy &#337; téli baba lesz, ezért alapvet&#337;en más ruhák kellenek, mint Lilinél nyáron. Lehet hogy Lottóznom kelleneKép

Nekem valahogy olyan gyorsan repülnek a napok, hetekKép Ha nem lenne Gabi táblázata, nem is mindig tudnám, hogy éppen hol tartokKép

Jó hétvégét: Szilvi
Szilvi

Sziasztok!

Csecsemöhalált megelözö légzésfigyelöröl én azt a tanácsot kaptam (hogy mennyire így van, azért garanciát nem tudok vállalni), hogy csak a Madarász utcai gyermekkórházban szabad venni ill. kölcsönözni, mert az a legmegbízhatóbb. Ahogy nö a baba, még egy lap lehelyezhetö, ami be tudja figyelni az egész kiságy területét. Jelenleg úgy vagyok vele, hogy inkább tévesen riasszon párszor, mint egyszer nem, amikor tényleg kellene. Tudok árakat és telefonszámot is írni, akit érdekel erröl információ, írjon e-mail-t. (nevem mögött megtaláljátok)

Sziasztok!
További kellemes hétvégét!
BGabi
BGabi (bgabi)

Márti!

Csak most olvastam, mi történt veled... Hát nem semmi. Néha nem is tudom, mit képzelnek magukról az orvosok!

Velünk a Heim-Pálban voltak hasonlóak, pedig a gyerek miatt mentem és volt is oka, mégis bunkók voltak. Nem értem!!! Ha ez a hivatásuk, ezt választották, miért kell így viselkedniük? Persze, lehet rossz napjuk, de folyamatosan, konstansan???

Márti! Ne menj vissza hozzá! Jogod van váltani, keresni egy jobb orvost, aki tényleg figyel rád!!! És nemcsak a testedre, hanem a lelkedre is.

Fel a fejjel és ne hagyd magad!

Puszi:

Dia

U.i.:

Nekem szerencsére olyan orvosom volt, akivel maximálisan meg voltam elégedve, de most nem akarnám itt direktbe ajánlani, mert úgy érzem, most nem erre van szükséged.

Puszi:

Dia
Dia

Légzésfigyelö:Mi használtuk egy évig a kisfiamnál és nagyon jó!A Madarász Utcai Kórházban vettük ahol egy elöadás keretében megtanítják az újraélesztést is.Közben kaptam egy másikat is ami borzalmas volt.A baby sencet a matrac alá kell helyezni a másikat a lepedö alá(azthiszem a Medicor gyártja)hát nem mindegy hogy a matracon vagy egy kemény lapon fekszik a baba.Mindenkinek ajánlani tudom bár elég drága,tavaly Ötvenezer forint volt.Nagyon nagy nyugalmat ad.A környezetemben két anyuka is elvesztette a babáját a hirtelen bölcsöhalál miatt.Szerintem kötelességünk mindent megtenni a baba érdekében.
Beáta

SziasztokKép
B.Gabi:Köszi hogy betettél a tàblàzatba,làtom elfelejtettem leirni hogy szept.22-re vagyunk kiirva.Légyszi ird be,kösziKép
PK:Svàjc melyik részén élsz?én az olasz részen élek,a pàrom idevalosi,de Bp-en fogok szülni.
Pucur:Kép
Adri21:lattam hogy a romai partra jàrsz tornàra.én is voltam ott megnezni amikor kismamatornàt kerestem de aztàn nem volt bàtorsàgom bemenni egy orara sem.Juliustol otthon leszek,remélem talalkozunk ott,lefogok menni most hogy làtom vannak kismamàk isKépMi a neve az oktatonak aki tartja az oràt?
Pocok:majdnem egy napra vagyunk kiirva,te hol fogsz szülni?
Lànyok,lenne egy kérdésem az UH-val kapcsolatban.
A 27.hétben vagyunk és màr volt eddig 6uh-m.Kettö a Kutvölgyiben,plusz egy 3D.Hàrom pedig külföldön az ottani orvosnàl.Ugy tudom az egész terhesség alatt 4 ajànlatos,az orvosom szerint az UH biztonsàgos de nagyon félek hogy talàn ez tul sok?
Mire szülök addig màr lesz 8-9?Ti mit tudtok erröl,esestleg van valaki aki hasonlo cipöben jàr?
Persze oriàsi élmény öt latni akàr ezerszer is,de nem minden àron!..
Puszi mindenkinekKép
S.Szilvia

Szilvia!

Én az ultrahangról azt olvastam, hogy teljesen ártalmatlan a babára nézve, és nem baj, ha sokszor csinálják. Nekem is elég sokszor volt már (4 vagy 5 alkalommal), pedig csak a 20.hétben járok. Szóval semmi pánik! A babának nem árt! Kép

Mindenkinek köszönöm az infot a légzésfigyelõvel kapcsolatban! Végleg meg lettem gyõzve: veszünk egyet. Csak nem voltam benne biztos, hogy valóban jó-e, de ezek szerint megéri.Kép

Sziasztok! Kép
helga - 19 vagy 20

sziasztok!
Hétvégén lementettem az osszes eddigi hozzászolásokat és elolvastam. pár honapja be-be nézek a Babanetre, mert én is babát szerettem volna. Most végre 6 hetes terhes vagyok, de mert volt egy vetélésem 3/4 éve, Utrogestan huvelytablettát kaptam egy hete. Ez progeszteront tartalmaz. Ezzel kapcsolatban kérdezném Larat, Katust vagy Évikét( bár O nem irt egy ideje),hogy milyen mellékhatást tapasztaltak. Ugy vettem ki a hozzászolásaitokbol, hogy Ti is ezt használtátok. Én ugy érzem, kicsit gorcsolok tole.
A másik : Lara! Láttam, kaptál Dentocar tablettát.Az az igazság, hogy a tablettás fluor bevitel már nem számit korszerunek, arrol nem is beszélve, hogy a fluor sejtméreg, nagy dozisban a legtobb rákos beteg kemoterápiájának fo szere. Ezért ma már ha lehet, a fogorvosok inkább a fluoridos ecseteloket ajánlják. De a legjobbat azzal teszed a gyereknek, ha semmilyen formában nem adsz cukrot neki( pl:cukros tea, amit már szuletés után nyomatnak a babáknak a korházban)Ha nem kap cukrot, nem fognak kirohadni a frontfogai, amit sokszor látni, hogy fekete az elso 4 foguk.
Lányok! Ha esetleg még bármelyikotok szedett progeszteron tartalmu terhesség erosito készitményt, kérem jelezzen ide.
Koszi elore is!
Judit
judit

Sziasztok!

Hogy telt a hétvégétek?
A miénk nagyon gyorsan.
Van egy újabb kismamánk, e-mail-ben küldte az adatait, Zsuzsinak hívják, páran már ismerhetik Öt a chat-röl, Zsu26 néven. Szóval üdvözlégy közöttünk Zsuzsi!

Judit!
Téged is szeretettel köszöntelek, és gratulálok. Nagyon bízom benne, hogy most nem lesz semmi gondod. Nekem is volt 2,5 éve egy vetélésem, és utána a kisfiam már itt van az ölemben. Most pedig várom a testvérkét. Fel a fejjel, minden rendben lesz Kép

Velünk semmi újság, talán csak annyi, mintha mozogna már a baba Kép Már jó pár napja érzek valamit Kép

Sziasztok
BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 32 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 31 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 28 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 28 hét 4 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 26 hét 5 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 26 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 23 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 23 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 22 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 21 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 10 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 19 hét 2 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 18 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 18 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 17 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 17 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 16 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 16 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 16 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 16 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 15 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 15 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 14 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 14 hét 2 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 14 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 14 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 13 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 13 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 13 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 13 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 13 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 12 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 12 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Mamacica 1.c. 10 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 9 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 8 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 8 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok!

Hirtelen csecsemöhalállal kapcsolatban a hétvégén olvastam, hogy az esetek 2/3-a szeptember és február között történt, és általában 2-4 hónapos korban. Mi még nem döntöttük el, hogy veszünk-e légzésfigyelöt, bébéiört azt biztos. Állítólag lehet bérelni is ilyen készüléket, nem kell megvenni, egy ilyen lehetöséget szívesen kihasználnánk.

Együttalvás: még fogalmunk sincs, hogy lesz. Azt már eldöntöttem, hogy ha külön szobába lesz, oda is teszünk egy heveröt, hogy a nyügösebb éjszakákon ne zavarjuk a papát és persze, hogy nekem se kelljen átrobogni a lakáson. Mi még mindig költözés elött állunk, úgyhogy ez nagyban függ attól hol, milyen házban kerülünk.

Cseri!
Az rh összeférhetetlenség az, ami csak a második terhességnél okoz gondot. Nálunk ezen kivül van a fövércsoport összeférhetetlenség is. Ez ugyan kisebb valószínüséggel okoz gondot, de már az elsö terhességnél is megteheti.

Sziasztok!
Orsi
Orsi-14

Sziasztok Lányok!
Itt Niki K.
Sajnos nem lett meg a leletem (AFP), mert valami gond volt a laborban. Ebben csak az a gond, hogy az rovsosom szabadságra megy... De ha minden rendben akkor úgyis csak a 20. hét körül van vizsgálat és ultrahang ugye? Mert így egy másik orvosnál kell érdeklodnöm... De remélem vizsgálat nem lesz nála... A dr-m visszajön júl. elsejétol...
Nyugatassatok meg! Ha tudtok...
Puszi. Niki K.
Niki K. 17.

Szia Klári !
M&#369;velödésszervezö III/2. - Illetve most ÁVtam. Állati nagy megkönnyebbülés, hogy tulvagyok rajta. Szeptemberben folytatom KL-n. Hogy az augusztus elejei baba mellett ez hogyan fog történni, azt még nem tudom. Majd valahogy.
Ami a vásárlást illeti, hát iszonyu sokat mászkálunk, figyeljük az akciókat. Ami egyértelm&#369;, az az, hogy hol NEM vásárolunk. A Brendonban. Ami ott van, minden drágább, mint máshol. Egyedül egy kétrészes ("vizsgázós") kismamaruhát vettünk ott, mert abban elég jó a választék. Egyébként az összes többi dolgot a Kismamában (a Szlivenben az emeleten) Nagyon udvariasak, egy bizonyos összeghatár felett (erre sajnos nem emlékszem, hogy mennyi volt)törzsvásárlói kártyát adnak, ami a továbbiakban mindenre érvényes. Egy 60.000-es babakocsinál már érezhetö. Ruhákat, kozmetikumokat pedig a TESCO-ban, ahol vannak akciók, kedvenc részem az utolsó darabok, ahol hibátlan új cuccok vannak majdnem féláron. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.(Ja, törölköz&#337;, kispléd, Pampers, ezek a METRÓban a legolcsóbbak, föleg akciósan)
Szia! Ha eszembe jut valami, még írok.
Következö tanévben még dolgozol ? Vizsgidöszakig? Vagy majd meglátod ? Na, szia, vigyázz magatokra.
Cseri
Cseri

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzö szavakat, igazán jól esett minden vígasztalás.
Voltunk péntek este a kórházban, meg is csinálta Dr. Mousa az ultrahangot, nem volt túl kedves, nem nagyon mutogatta, hogy mi micsoda, és hol milye látható a babának, de adott 3 képet is róla. Viszont most legalább goromba és undok se volt, bár a férjem nagyon készült, hogy az elsö rossz szóra letépi a fejét. Kép
Az orvosváltás nem olyan egyszerü sajnos. Én már egyszer váltottam, mert arról, akinél az optimális családtervezésen voltam, és aki meg is állapította késöbb a terhességemet, nagyon sok rosszat hallottam. (Egyébként nekem szimpatikus volt, kedves, barátságos és türelmes, igaz, mindez magánrendelésen történt.) Szóval mikor többen is óvtak töle (köztük a védönöm), akkor tartottam egy széles körü adatgyüjtést, többek között itt a babaneten is, és mindenki, akinek adok a véleményére csak jót mondott Mousa doktorról, vagy direkt öt ajánlotta, és itt a babaneten is csak jót olvastam róla. Ezek után hogyan tudnék másikat választani, ha mindenki ezt az orvost ajánlotta?!?! Találomra?!?! Kép
Na mindegy, eddig kettö, egyszer még elmegyek hozzá (lehet, hogy megpróbálom a magánrendelését), aztán ha akkor se érzem úgy, hogy érdemben foglalkozna velem, akkor legfeljebb visszakullogok ahhoz az orvoshoz, akinél eleinte voltam. Ö legalább kedves volt és türelmes...

Márti
Márti

Marti, Mamacica, NK, Helga,
Mind koszonom,hogy megnyugtattok,hogy nem problema ha faj a hasam. Csak tudjatok, leghamarabb a rosszra gondol a mama.

Cseri,
szep dolog, hogy ket nagy gyerek mellett vallaltatok a harmadikat is, manapsag ritkasag az ilyen. Boldogsagot kivanok hozza.

Judit,
En szedek terhesseg fenntarto hormonakat, mar 5 hetesen elkezdtem, espedig Alilestrenol a neve, sargatest hormon. Nagyon izgulok,mert meg 4 napra van meg es aztan befejeztem. Eddig megnyugtatott,hogy fenntartja a terhesseget, es remelem ezutan sem lesz baj. Most 10-ik hetes kismama vagyok. Ha vetelesed volt, akkor fontos,hogy szedjed.

Kivanok mindenkinek szep babavarast,
Erika
Erika

Sziasztok!

Visszatértem az utazásból, nagyon fárasztó volt, de szerencsére semmi bajom.

Móni!
Az én babám folyton mocorog, van úgy, hogy reggel, délben és este is érzem. Söt, már a férjem is érezte, ha a hasamra tette a kezét.
Az AFP eredményem jó lett, de ennél többet csak délután tudok majd, mert amikor a férjem a múlt héten betelefonált, csak annyit mondtak neki, hogy normális az érték. KépNeked megvan már az eredmény?

Ma megyek a terhesgondozóba az eredményért, holnap dokihoz, aki ad beutalót a kórházba uh-ra.

Én szeretném tudni a baba nemét. Nem mintha számítana, egyformán örülnénk kislánynak és kisfiúnak is. De azért mégiscsak személyesebb lenne, ha nem babucinak kellene szólítani.

Pucur!
Kép Nagyon sajnálom, legközelebb biztosan sikerülni fog, és egészséges babád születik.

Eszter
eszter 18

Zita!
Pénteken többször is próbáltam hívni Edinát, de senki nem vette fel a meagdott számot. Majd ma is próbálom, de ha van valami információd írjál!

Ada
Ada

Sziasztok!

Frissítést szeretnék kérni.. TKriszta,7 hetes,1 ciklus, Budapest, 2.baba, 2001.jan.28. a születés id&#337;pontja.

Abban segíthetnétek, hogyha az ember "lánya" mindent kihány magából, mi a teend&#337;. Az els&#337; törpömmel is hánytam, de messze nem volt ennyire vészes!
A tejes dolgokat egyáltalán nem értékeli a pici,a gyümölccsel már nem is próbálkozom, minden kijön bel&#337;lem.
Egyedül a HÚS az, ami bennem marad. / De az lehet sült,rántott, f&#337;tt, .../
Adjatok tanácsot! Már enni sincs kedvem!

El&#337;re is köszi!

Kriszta
TKriszta

Szia Cseri!

Hol van az a Szliven, aminek az emeletén a Kismamában érdemes szétnézni?

Márti
Márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?