Sziasztok!
Köszönjük szépen mégegyszer a sok jókívánságot! Nagyon aranyosak vagytok!
Jól meg is ünnepeltük a nagylányt, már egy hete tart az ünneplés. Zsófinak nagyon tetszett, főleg a torták. Azokat nagyon csodálta, és mindegyiket meg kellett kóstolja. A marcipánokról nem is beszélve. Édes volt nagyon.
Hozok még róla képeket, csak annyi készült, hogy ki kell válogatni őket.
Kutyfül: Hozzátápit mi kb 5 hónaposan kezdtük gyümölcsökkel. Először csak 1 fajtát kóstoltattam vele, majd mikor már megszokta, akkor kevertem őket. Almával kezdtük, aztán barack, körte. Banánt csak később 8-9 hónaposan adtam neki először. Alma-körte, alma-barack, alma-gesztenye párosításokat szerette nagyon.
A zöldségeket csak 6 hónapos kora után kezdtem, azt is először egyenként (krumpli, sütőtök, sárgarépa). Megfőztem őket majd főzőlevükkel vagy anyatejjel összeturmixoltam. A krumpli így nem igazán ízlett, azt csak vmibe (sütőtök, sárgarépa) belecsempészve ette meg. A sütőtök volt a nagy kedvenc magában is meg almával, krumlplival keverve is nagyon szerette. 7hónapos korától a Zsófi zöldségeit is a mi levesünkkel együtt főztem, persze mielőtt beletettem az ételízesítőt, sót azelőtt az ő részét kivettem már belőle. Gyakran főztem a levesbe egy édesköménygumót is, és abból is hozzáturmixoltam a babaételbe. Sárgarépa-krumpli-édeskömény-brokkoli-karfiol-zöldborsót akármilyen kombinációban szívesen evett. Főleg mikor már kis csirkehusit is turmixoltam hozzájuk. A rizst én is kipróbáltam, bár én rendes rizst főztem, turmixoltam neki a zöldségekhez, de az nem nagyon ízlett neki.
Gesztenyével is fel lehet dobni kicsit az ételeket. Almával vagy krumplival keverve fincsi. 9-10 hónapos korától én kevertem már a Zsófi gyümölcspüréibe pár kanál joghurtot (natúr biojoghurtot) is, aztán ahogy megszerette, fokozatosan emeltem a joghurt adagot. Hirtelen ennyi jutott most eszembe, de ha van még konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.
Lamme: Fatörzs tortája volt Zsófinak ott a képeken és én csináltam. Nekem kiskoromban csináltattak ilyet párszor és annyira megtetszett a fényképeken, hogy elhatározam ha gyerekem lesz, én is csinálok neki. Zsófié volt az első próbálkozás, de egész jól sikerült, szerencsére!
Panndi: 6-7 hónaposan is van még egy fejlődési ugrás, lehet, Zsófi most épp ebben van, azért kell neki több tejci-étel. De egy fogacska is lehet az oka az éjszakai ébredéseknek. Nálunk is van rá példa még mostanában is, hogyha jön a fogacska, akkor gyakran megébred éjjel. Amúgy amikor nálunk észrevettem, hogy nem elég neki a tejci este, akkor én is azt csináltam, mint most Te: fürdés előtt vacsi, utána szopi. Plusz még csináltam tejpépből hígabb tejcit, amit cumiból meg tudott inni, és azt adtam neki oda még cici után, ha kérte. Amúgy Zsófid hányszor eszik nap közben már más kaját is tejcin kívül?
Lilly: Zsófinak is kijön néha a száján 1-2 értelmes szó a sok halandzsázás közben, de ezek egyelőre szerintem véletlen dolgok. De azért hagyd apát, hadd legyen büszke a lányára.
További kellemes húsvétot Mindenkinek!