Sziasztok!
Olyanok vagyunk, mint az angolok - legjobb téma a csevejre az időjárás
Ildi,
beszélj nyugodtan a dologról szerintem is, hátha így hamarabb túl leszel rajta. Meséljek én is? Ancsi 3 hónapos vot, amikor először gurult - a gond csak az, hogy le a kanapéról a parkettára. Mi nem voltunk bent a szobában, csak a csattanásra rohantunk be. A MAdarászba kellett menni, nem tartottak bent. Mondjuk ő nem hányt. De nem mondták nekünk, hogy milyen nagy bajok lehetnek, így utólag elég necces. Mi is napokig-hetekig erről beszéltünk egymás között - mert nem mertük elmondani a családnak..
No, akkor:
gasztrós kontroll
Borzasztóan kiakadtam. Először tegnap, amikor a doki rá sem nézett a gyerekre, hanem nekem mutogatta az eredményeket, amiket már egyébként a telefonban is elmondott - enyhe d vitamin hiány, gyengébb immunrendszer és nyálkahártya izémizé (ezt nem értettem pontosan, de azt mondta, hogy ez nem gáz és kinőheti, meg különben is öröklött is lehet, csak valami anyag nehezebben szívódik fel...
). És melleseg meg nincs meg még 3 eredmény: a tejallergia, a lisztérzékenység és a helicobaktérium szürés. De nem érti, hogy mit izgulok, úgysi meglesz. És az eddigiek alapján az is negatív lesz. Na igen, csakhogy előző nap anyósom felhívta a labort, ahol azt mondták neki, hogy már minden adat megjött. A doki tök ingerülten elmondta, hogy nem jött meg, és ne izguljak (ja nem is. Igaz, hoy még csak 6 hete vették a vért - február 6-án).
Na, mondta, hogy egy hét múlva telefonáljak, hátha addigra megjönnek a eredmények, anyósom pedig hívja a jános kh-at, ott csinálják a helicobaktérium és liszt vizsgálatot, hátha meg tudja sürgetni. És majd egyszer egyeztetünk időpontot s megint vihetünk pisi mintát és esetleg újabb labor, ha továbbra is lassan gyarapszik. (Kérdem én, minek???? Ha minden lelet jó????) Ismétlem, nem nézett a gyerekre, nem mérte le, semmi.
Erre reggel felhív a doki, hogy bocs, igaza volt anyósomnak, megvan a tejallergiás lelt is, az is negatív. És majd hívjam, hogy anyós mit intézett a jánosban. Na, hív anyósom: a jánosba ugyan elkerült a gyerek vére, de mivel nem adtak hozzá vizsgálatkérőt (vagy mi a tökömet), már egy hónapja ki is dobták a mintát... anélkül, hogy akármit is csináltak volna vele. Na, anyósom is kivan - soha többet nem enged minket a budai gykh-ba, mert ez nm fordulhatott volna elő, ha olyan helyre megyünk, ahol helyben csinálják a vizsgálatokat. Mondjuk szerintem is gáz. És egyébként meg már az összes többi vizsgálat egy hónapja megvan, csak elfelejtették a doktornőnek továbbítani. Mi lett volna, ha beteg tényleg a gyerekem? VAgy bárki másé. Ez így működhet? Oké, tudom, nehéz helyzetben vannak az egészséügyisek, sokat dolgoznak, meg minden, de egy esetben egyszerre ennyi gebaszt???
Most itt filózom, hogy mi legyen? a, felhívjam a dokit, hogy elbaltázták az utolsó két vizsgálatot? Nem szívesen, mert a, akkor újra megszúratja, hiába mondta ő is, hogyha gond lenne a két értékkel az máshol is megmutatkozna; b, annyira genya volt tegnap, hogy nincs hozzá kedvemőszintén szólva
b, ne hívjam fel, döntsek úgy, hogy a gyerekkel tuti nincs gond? - és viseljem a néha-néha rámtörő lelkifurit?
c, mutassam meg a leleteket a házi dokinak és akkor majd ő megmondja, hogy mi legyen?
Azt hiszem ez a c lesz, de nagyon nem akarnám megint megszúratni. Szörnyű volt...
Holnapi játszóház... a gyermekem még mindig takonypóc... a dokinéni szerint nem fertőz. Ha jó kedve lesz és nem zavar senkit, hogy taknyos, szívesen mennénk...