Sziasztok, mindenki!
Én először szólok hozzá, mert eddig csak csendben nézelődtem. A fiam, Ábel szept. 30-án született császárral a Péterfyben, és most úgy gondolom, talán értékesek lehetnek a tapasztalatok másoknak is.
A szülészettel semmi komolyabb gond nincs, de van egy néhány praktikus infó:
Mindenképpen érdemes bevinni (alapítványi szoba esetén is):
- evőeszköz, kistányér, nagy bögre
- WC-papír (nem tudnak adni, ha elfogy)
- ehető kaja, bőségesen innivaló (főleg uzsonna/tízórai, illetve a reggeli és vacsora kiegészítésére). Ez cukrosoknál a legfontosabb, mert betarthatatlan a diéta, ha az ember a kórházi kajára hagyatkozik. Szoptatás alatt sokan szomjaznak, legyen nálatok ásványvíz vagy gyümölcstea (nekem a Twinings Csipkebogyó-hibiszkusz nagyon bejött
)
- 1-2 tiszta kising a babónak, mert néha olyan lehetetlen darabokat adnak, amit muszáj sajáttal lecserélni
- újszülöttnek való pelenka (ők a Libero Minit használják, az én pufók, 3600 gr-os fiamnak a térdéig lógott, mert szélesebb, mint a Newborn
)
- popsitörlő (egyáltalán nincs nekik)
- napi több tiszta póló magadnak, mert ha megindul a tejed, időnként, lehet, hogy úszni fogsz benne
- betét a vérzéshez (szintén nem tudnak adni, csak papírvattát). Nekem az inkontinencia-betét csak első 2-3 nap kellett, viszont praktikusabb volt a nagyobb méretű. Utána rendes mensi-betétből a legnagyobb a kényelmes, mert nem csúszik el annyira az ágyon való fészkelődés közben.
Amit az ott dolgozókról tudni érdemes:
- Felvételkor mindenképpen megvizsgál egy doki, akár vajúdva mész be, akár nem. Ha nem ismered, érdemes kérni, hogy legyen óvatos: vannak nagyon kemény kezűek is, de ők is kedvesek és figyelmesek, ha te szólsz.
- A szülésznők csodálatosak, gondosak és kedvesek -- velem legalábbis mind az volt.
- A csecsemősökkel nagyon vegyes élményeim voltak. Némelyik sokat segít, némelyik alig. Tény, hogy ha az ember lánya szól és kér kedvesen, akkor ők megpróbálnak segíteni. Mindenképpen kell némi türelem, mert nagyon kevesen vannak.
- Neonatológus (Nóra): nagyon kedves, fiatal nő. A babákkal csodálatosan bánik, a felnőttekkel még nem boldogul ilyen jól, de mindenképpen szeretnivaló és gondos!
- Osztályos nővérek: nagyon vegyes, csakúgy, mint a csecsemősöknél. Ha kérsz, mind segít, ki így, ki úgy
A baba körül nem mind hajlandó segíteni, de nem is az ő dolguk.
- Takarítók: szintén vegyes. Szóljatok, ha kosz marad (ez is megtörténik)!!!
- Konyhásnénik: mindkettő, akivel találkoztam, tündéri, mosolygós és segítőkész! Kérjetek, szóljatok, ők megpróbálják megoldani. Az egyiküknek ráadásul nov. végén fog születni a következő unokája a Péterfyben
Ha valaki részletesebb infót szeretne a tapasztalatokról, szívesen válaszolok emilre is.
Ágnes
PS: az EDA egyáltalán nem fáj!!!!!! minden ellenkező híreszteléssel szemben