Sziasztok!
Hát ti nem lazsáltatok!
Kinga!
Nem az van szerintem, hogy nem jártunk eleget dokihoz, hanem a doki nem mindig oszt meg velünk mindent. Ez tuti. Mert amikor nekem volt a méhen kívülim, akkor 2 doki is bámulta a képernyőt, és egymás között beszélgettek, amikor meghallottam a ciszta szót, felkaptam a fejem, csak akkor kérdeztem. Mondták, hogy cisztikus a jobb petefészkem (én meg néztem, hogy vajon az, hogy cisztikus, mit is akar jelenteni), elmagyarázták, hogy rengeteg ciszta van benne, meg is mutatták, hogy másképp néz ki mint a bal. Sejtettem, hogy ezt jelentheti, de nem akartam elhinni, és mielőtt kezdtem volna kétségbeesni, megnyugtattak, hogy ez semmi a legtöbb nőnek ilyen, fel fog szívódni. Mindezt tényleg úgy mondta, mintha a világ leglényegtelenebb dolga volna. Mint amikor véletlen kilötykölöd a kávét a konyhában, és fel kell törölni.
Úgyhogy én inkább "nem félek a cisztától" párti vagyok
, főleg, hogy szép lassan azért összeáll a kép, hisz Grönland mondta, hogy terhesség alatt általános. És én is terhes voltam,csak épp nem a méhemben volt a terhesség, és amikor elvetéltem, utána csökkent a hcg, és a kontrollon már a ciszták is mind felszívódtak. Amúgy én is azt olvastam, hogy a petefészekben levő cisztákat sárgatest cisztáknak hívják, és a kiszabadult peték helyén képződnek. Ártalmatlanok.
Orvosi egyetemet viszont nem végeztem, úgyhogy tőlem aztán lehet másfajta ciszta is ami ritkább, és arról nem lehet olvasni. Nemtom...
Az viszont igaz, hogy egy csomó dologról két orvos teljesen ellentétesen is tud vélekedni. Ha már szóba került a méhszájseb... Pl. arról is. Van aki azt mondja, hogy nem szabad hozzányúlni, hanem ecsetelgeti, van aki meg leszedi, leműti. Akkor most légy okos melyiknek hiszel...