2003.10.04 18:20
Szerző: Anonymous
Sziasztok Lányok!
Na, akkor én is mesélek egy picit.
Peti fiam elég rossz evő volt - és az is.
Igazán nem is ez a jó szó rá, hanem az, ha van kedve, eszik, ha nem nem.
Amíg pici volt, és nem volt szabad, addig mindent megevett volna, darabosat is, egy szál fog nélkül. Tudom, most itt meg leszek kövezve, de leírom: A száraz kiscserkész kolbászt hat hónaposan "ette". Ült a babakocsiban, egy szál kóbi a kezében, az egész pofija csupa szaft, és szinte behorpadt a homloka úgy "rágta" a kolbász. A környéken Ő votl a "kolbászos kisfiú", pár hónap múlva ingyen kaptuk a kolbászt, mert olyan reklámot csináltunk a hentesnek. hat hónapos kora körül, ült mellettem a hordozóban, amikor ebédeltem (krumplistésztát) - foga még mindig nincs - és elkezdett kunyizni. Adtam neki egy picit. Majd még egy picit. majd még. Amikor az én tányérom 3/4-ét megette, a férjem elkezdte összeszedni a kocsikulcsot, iratokat, hogy tuti megyünk az ügyeletre. Semmi baja nem lett az égvilágon. Majd a rántott csirke volt a kedvenc, az aludtejes prósza. (lsd. főzős topic). Négy hónaposan a négy hónaposoknak való "íze semmi" zöldségpűréket nem ette, engedállyel kapta az öt hónaposoknak valót, amiben már husi volt. Ezt hamar megunta, hat hónaposan a 8 hónaposnak valót ette mert az darabos volt. (Tehát pont fordítva). Aztán hamar megunta az összes létező bébiételt, mi meg közeledtünk az egy éves kor felé, alig vártam, hogy "legálisan" is ehessen grillcsirkét kovászos ubival.
Aztán szinte kísértetiesen a szülinapja körül elkezdett nem enni. Azóta is hullámzó az étvágya. Ha kedve van (és anyu főz) annyit eszik, hogy csak lesünk, de van, hogy egész héten semmit. Ehhez képest 15 kg és 97 cm. Két hét múlva lesz két éves.
Szóval, csak vígasztalásul Kleonak, és a többieknek, az se garancia, hogy a gyerek eszi a darabost. Mindig van valami gond a kaja probléma körül....
Ne aggódjatok, ha jól fejlődik, jókedvű, biztosan nincs baj. Én az elmúlt egy évet végigmérgelődtem, mert nem evett rendesen. Volt hogy ott üvöltöttem már mérgemben, amikor három féle kaja volt otthon, és csak fintorgott, meg köpködött.
Aztán még egy érdekesség: Ha Tescóban, intersparban járunk, és ott kóstoltatnak FOGPISZKÁLÓRÓL kaját. Volt, hogy már égtünk, mert üvöltözte, hogy nyami nyami és vissza kellett menni kunyerálni. Az adott kóstoltatott dologból jól bevásároltunk, itthon nem ette meg. Ez ment már egy jó ideje, amikor a zseniális anyukám tegnapelőtt délután hozott egy doboz fogpiszkálót!!!! Az én gyerekem, aki nem eszik sosem reggelit, (mert 6-körül megiszik 3,5 dl kakaót) két napja rendesen reggelizik. Azóta mindent, de még a sültkolbászt is fogpiszkálón szervírozom.
Próbáljátok meg, a szendvicset minél színesebbre csinálni. Hátha nektek is bejön.
A kaja miatt meg mindenkinek megértem a véleményét, de röviden egy kis védőbeszéd magam mellett:
Szopott 7 hónapos koráig, akkor Ő hagyta abba. Akkor kapott tápszert, de sosem evett meg belőle "mérvadó" mennyiséget. Ezen kívül már utált mindenféle bébiételt, örültem, hogy valamit megeszik, és nagyon nagyon jóizűen ette. Persze, ha újat kapott, figyeltem, nem lett e baja tőle (hányás, hasmenés, hasfájás, kiütés stb) de semmi. A következőt (aki úton van) próbálom majd tovább szoptatni, és a bébiételt messzire elkerülni. Főzök a Petinek (aki ugye nem biztos hogy megeszi, és persze olyat, amit a pici is ehet), és azt fogja kapni.
Egyébként tényleg jó ötlet a bölcsödei játszócsoport, hogy ott ebédeltek. Én nem akarom sosem elhinni, hogy 1 - 1,5 éves babák max egy hónapa alatt megtanulnak egyedül és jól enni a bölcsiben. De eddig nem egy gyerekről hallottam.
Mi is elmennénk, hoy legalább amire a tesó megszületik, ne legyen gond, de megmondom, host terhesen kicsit félek a fertőző gyerekbetegségektől. Nem tudjuk, voltam-e bárányhimlős.
No, nagyon elkalandoztam, és hosszú lettem.
Puszi, fel a fejjel, meg fog oldódni minden.
Kata