Sziasztok!!!!
Na haza értünk mi is!
Szuper volt Füreden,
a kiscsajt mindenki imádta. Volt egy hatalmas játszószoba, rengeteg játékkal-sokat voltunk ott. Az idő pont akkor romlott el, mikor sétálni akartunk…
.dehát mégcsak március van.
Voltunk usziban is, alig bírtam kirángatni a gyereket a vízből, bele is kakált
-még jó, hogy a pelus megfogta. Na hogy ne legyen minden happy, a csajszi is lebetegedett.
Illetve nagy valószínű, hogy beigazolodott a sejtésem, hogy a 15 hónapos oltás miatt lesz egy kis zűr. Dokinéni mondta, hogy lehetnek megfázásos tünetek, hát lettek pont egy héttel az oltás kapás után. Szóval kedden belázasodott, utána még két napig hőemelkedése volt, vittem kúpot, de szegénynek nagyon fájt és azóta is sír, ha tisztába teszem, fél hogy megint adok neki kúpot. Borzalmas volt hallgatni a keserves sírását, alig nyugodott meg. Na a láz mellé, lett erőteljes orrfolyás is, viszont orrszívót nem tettem be.
Úgy néz ki a 10. foga is hamarosan áttöri az ínyjét. Nem tudom épp minek köszönhetően de 3 napig baromi nyügös volt a gyerek, még sosem volt ennyire. Éjjel rengeteget sírt álmában, forgolodott is, néha megszoptattam, de félóra múlva újra sírdokált. Egyik nap fél 6-tól az ágyamban aludt két órát, miközben figyeltem (mivel kitúrt az ágyból) és olyan volt mintha fájna valamilye-hihetetlenül nyugtalanul aludt.
Úgy tűnik elmúlt minden baja mióta itthon vagyunk….
Zsu!
A virágos cipőt Pakson vettem, de bizti van más gyerekcipő boltban is, ZEtpolos.
Falexa!
Jó a ti kanapétok is, de az a komod egyszerűen mesés. Hát akármit is mond a doki a rutinműtétről, ez nem hangzik túl jól. Szegény Bazsi vajon ezt hogy viseli majd….mármint a kórház napokig, állandó vizsgálta, nem úgy játszhat, mint otthon stb.
Kitartást nektek!
Nekünk se jött ki 3 hónapig fogunk, két hete aztán lett egy és talán pár nap múlva már kibújik még egy.
Kernico!
Milyen cuki lehetett Kiara a kis virágával (nőnapi) ahogy rohangál vele. Basszus, nem semmi mennyi piizt kér a férjed dokija!
Rena!
Na voltál fogdokinál? Petra láza, betegsége elmúlott? Ne tervezz előre és akkor hátha összejönnek dolgok!
Azért sajnállak ám!
Homokozás: én is félek ettől egy picit, még nem probáltuk. Nem tudom, hogy tetszik majd neki, lehet nem fog örülni, hogy piszkos lesz a keze, főleg hogy állandóan cumizza. Na meg tényleg ott van a ruhája, milyet adjak rá és hogy takarítsam le, hogy ne legyen minden homokos.
Tinu!
Mi az a világjáték nevű teszt?
Livi!
Remélem tényleg csak a hormonjaid tombolnak és hamar elmúlik a rosszkedved! Még jó, hogy Dalmira nincs annyi gondod. Szóval akkor most mindenből új doki? Legyen velük szerencséd!
A képen láttam, hogy összegumiztad Dalmi haját-nagyon édike. Elviseli, nem bántja?
Winnie!
Jó kis képeket csináltatok, milyen jó lehet a benti játszórész. Te is anyukáddal voltál üdülni?
Sziszka!
Örülök, hogy a kis alvászavarotok megoldodott! Ha hazajöttök, akkor nem okoz gondot az idegen ágyban alvás Lilynek?
Brigó!
Elhiszem, hogy nem volt egyszerű döntést hoznod, de már talán nem annyira pici Zsombi sem és reméljük jót tesz neki a társaság, a bölcsi. Csak neked legyen munka után még energiád rájuk.
Ilgya!
Utólag is nagyon sok boldogságot kívánunk névnapod alkalmából!
Altatás: érdekes, hogy most szinte mindegyik baba rossz alvó lett-reméljük, hogy csak egy átmeneti időszak náluk. Nálunk a november volt ilyen: este hiába aludt el cicin, ahogy az ágyába akartam tenni már ordított, detto éjjel is. Eleinte kivettem, vigasztaltam, úgy tűnt kézben el van, tehát álmos, de az ágyat nem akarta. Volt, hogy hagytuk kicsit sírni és elaludt, de volt jó pár éj, amikor felkelt és nem hagyta abba a sírást, úgyhogy áttettük a mi ágyunkba, egy darabig elvolt ott, de én nem tudtam rendesen aludni.
Már mindenre fogtam a hiszti okát: talán a foga a fáj (kenegettem), bizti anyahiány(ezért raktuk a mi ágyunkba), lehet fázik (ágyába báránybőr, vastag hálózsák)…NA aztán sokszor azzal cseleztem ki, hogy azon a párnán hagytam, amin szopizott (pont elfér rajta hosszában) és ugye be is aludt, így betettem az ágyába és pár órát ismét aludt.
A gyerek bújása tényleg csodás dolog és én is nagyon imádom, de alvás közben többnyire forgolodik és nem csak oldalra, hanem keresztbe is és nem lehet vele aludni, mert senkinek nem kényelmes-legalábbis nálunk.
Amúgy normál altatás/elalvás úgy zajlik, hogy gyereket ágyba teszem, ő ujját a szájába, majd a takaró csücskét megfogja és simizi magát, amíg el nem alszik. Nagy szerencsénk van vele, hogy ez így van nála.
Mesélés: én imádok mesét olvasni, előadni. A gyerek is imádja a könyveket, de a szövegelés már nem érdekli, minden állatot, tárgyat megnevezek neki, amire rámutat, de maga a történet nem köti le, inkább lapoz. Szóval mi még egy darabig nem mesélünk a klasszikus értelemben, bár egyelőre megy enélkül is az alvás.
Bocs, ha valakit kihagytam, de így is jó régóta itt ülök a gépnél-még jó, hogy egyedül vagyok ma este