Sziasztok!
Én is császárral szültem a Margitban 5 hete. Elõtte a vajúdás során kaptam EDÁ-t, utána a császárhoz spinált. Egyikkel sem volt semmilyen problémám hálistennek, az EDA alatt aludni is tudtam
, a mûtét alatt sem éreztem semmit, nyomkodáson kivül. Na és persze bucira száradt a szám, és majd meg pusztultam az arc- fõleg az orrviszketéstõl. Egyébként amig ki nem vették a babát, kaptam oxigént is maszkon keresztül. Az ezutáni 6 órás õrzés alatt megittam a kancsó teámat (szomjas is voltam), amit odakészitettek, és az égegyadta világon semmi fejfájásom, hasonló nyavalyám nem volt - végre tudtam vakarózni is
. Közben kaptam infúziót is, abban õszintén szólva nem tudom mi lehetett. Mikor végül áttoltak a kórterembe, a nõvérke segitett felülni, kivette a katétert, és kocogtam megnézni a babámat. Olvastam, hogy 12-24 órákat kell szigorúan feküdni, hát nekem ilyet senki nem mondott, mondjuk nem hiszem, hogy a lekötözésen kivül bármi is maradásra birt volna - elég nagy hajtóerõ, ha a gyerek a PIC-re kerül és csak a szülés utáni harmadik napon lehet kézbe venni... :-/
De más császárosoknak sem mondták, hogy ágyban kell maradniuk, sõt, a mielõbbi mozgásra biztattak mindenkit, szóval nem értem.
Lényeg, hogy nekem nagyon jól sikerült mindkétféle érzéstelenités, az EDA feltalálójának (vagy aki bevezette a szüléseknél) pedig legszivesebben kezet csókolnék, mert elõtte a vajúdás során eljutottam arra a szintre, amikor csak azt kivántam, hogy valaki adja meg a kegyelemdöfést, vagy vágjon fejbe egy kalapáccsal...