Sziasztok!
Kati,Bolha:
a ház jó...
Na jó, tényleg jó. Belépsz, balra egy szoba (anyósé), konyha étkezővel meg kamrával. Szemben a fürdő és a wc. Jobbra egy nappali amiből nyílik egy hálószoba (mienk).
Minden nagy. Van hátul egy terasz. A lovas szomszéd tündériek.
Májusban fog elleni a tehén és a kecske is.
A disznóvágást nem lehetett hallani, mert árammal csinálták.
Az utca végében (kb. 2 perc tőlünk) egy nagy új játszótér. Kb. 1-2 éves. Kint vannak a játékok (bicikli, homokozókészletek, stb) és senki nem viszi el, igaz 1-2 már el van rontva. 2 féle csúszda, két féle hinta, mászóka, homokozó, hordó, stb.
Közel van a posta, a cba (gyerek kaja és gyerek ital, wc papír és hús), a plus, coop (felvágott és hús), a piac, a pékség (ahol mindig friss meleg kenyér van), 2 gyógyszertár is. Szóval vásárolni ennyi helyre járok, mert mindegyikben van olcsó és nincsenek messze egymástól. Játszóház, zenebölcsi és babatorna van 2-3 helyen is a közelben. Úgyhogy eddig pozitív.
Egy negatívumot észleltünk eddig, illetve kettőt:
- a szembe szomszédban van egy fiatal srác aki szereti döngetni a kapu előtt a hangos motorját, eléggé zavaró, de szerencsére nem mindennap csinálja
- amióta itt vagyunk rossz az idő
Koppánykám amióta költöztünk rengeteget szopizik. A játszót szereti, a kertben is szeret rohangálni és a házban is, élvezi, hogy egy légtér van, azaz nincs alsó-felső szint, szereti a lovas szomszéd nénit meg bácsit is. Képzeljétek, a dédi (így hívják a szomszédban az egyik nénit) már 96 éves! A legjobb, hogy kb. 2 napot töltött egész életében kórházban és úgy cipeli a teli vizes vödröket meg húzza fel a gyűrűs kútból, hogy én nem vagyok ilyen fitt. Lidi néni és Sanyi bácsi kb. 70 évesek, imádják Koppánykát, Sanyi bácsi már focizott is vele.
Nagyon aranyosak.
Huh, mit írjak még?
Anyóssal kezdünk összeszokni, de remélem 3-4 éven belül 100%-osan külön tudunk menni (akár egy telken, de külön házba).
A sütik?
Huh....
:D:D
A mókás mokkapillangó nagyon finom és szép is lett.
A gyömbéres süti (tündéreledel) is jó lett, csak már nem volt energiám az összeset kipingálni, így vannak üresek is.
A bécsi csokipuffancs is finom lett, csak magas lett a tésztája, így kb. 3-4 cm-esre sikeredtek.
A képviselőfánk féleség meg nem sikerült. Finomnak finom volt, csak éppen alacsony. Valamiért szétfolyt a tepsibe a tészta és nem puffadt fel rendesen. Pedig kinyomáskor tök szépen megállt benne. Ráadásul raktam bele kék ételfestéket, ami persze a tojástól zöldes lett.
Szóval a süti úgy nézett ki, mint egy romlott nem tudom mi a színe és a formája végett, de finom volt ettől függetlenül. Elfogyott ez is.
Csak Gyula unokatesója jött át húsvétkor, senki más. Úgy volt, hogy jönnek tesómék és Gyula nagybátyáék, de ők lemondták. Sebaj, így is tök jól elvoltunk.
E héten utána járok a bölcsinek a Missziónál és feliratom Koppányt a várólistára. Majd be akarok nézni a Műv. Házban lévő játszóházba, hogy milyen és keresnem kell egy fodrászt. Koppánykának megjött a névváltoztatása (az én nevemről Gyuláéra került), de az anyakönyvet külön kérnem kell az újpesti anyakönyvvezetőtől. Még át kell mennem Őrbottyánba a védőnőhöz és a dokinőkhöz (gyerek, felnőtt) kijelentkezni és még ide elmenni bejelentkezni. Elvileg már csak ennyi a dolgom. Valamelyik nap jön a Digi Tv-s bekötni az egységeket (2700 Ft és rengeteg csatorna).
Már ültettem hagymákat (lila és csemege), még kell ültetni a többit, de előtte kerítést kell csinálni hátra. Ja, meg még itt vannak a virágok is, de csak akkor, ha már nem lesz talajfagy.
Írjak még valamit?
Andi: sikerült a hitel?
Kislány: hogy vagy? Minden rendben van?
Kati: mi van a házzal? Sikerült minden?
Bolha: nagyon várod már az esküvőt? Hülye kérdés, tudom. De arra vagyok kiváncsi, hogy " be vagy zsongva" vagy már "beletörődtélhogyfeleségleszel"?
Gyula is állandóan azzal nyaggat, hogy Csamajtinné, de én félek a házasságtól. Szeretnék férjhez menni, szép nagy esküvőt rendezni és gyönyörű nászútra menni, de mégis félek tőle, pedig tudom, hogy semmi, de semmi nem fog megváltozni ettől. Néha megijedek saját magamtól, hogy milyen hülye vagyok...
Sajnos a sulit nem tudtam elkezdeni, elment a kajára a pénz, de nem adom fel. Kapok vissza az adóból és elvileg Gyula is kap és van itt a közelben egy autós iskola ami ad kamatmentes részletre (házon belüli, azaz nem banki) részletfizetést a jogsira, így valszeg, hogy májusban azt elkezdem. Muszáj a jogsi. Suliba meg utána is tudok járni (kocsival!).
Most megyek, eleget "beszéltem".
Puszi mindenkinek és szép napot!