Sziasztok!
Ovi téma,akit nem érdekel ne olvassa,lehet,hogy hosszú lesz!
Új vagyok itt és nem is tartozom ide,de Berki kérdezte van e más oviból tapasztalat,hát gondoltam leírom viszonyításképpen.
Kiskőrösön a Mohácsi úti oviba járt a most elsős fiam és a most másodikos lányom is.Soha egyetlen egyszer sem merült fel,hogy miért jár oviba a lányom ha úgyis otthon vagyok a fiammal.SŐT!!!Kapaszkodjatok meg!!!!
A kisfiam kérésére,megkérdeztem járhat-e a lányommal együtt,azt mondták,ha szobatiszta és tud egyedül enni,nyugodtan hozhatom!!!Így lett a fiam két évesen óvodás nagy fiú,januártól,évközben!!!
Tudnotok kell a fiam eleven,akaratos,harcias és sajnos nagyon verekedős gyerek VOLT!(de erről később)
Következő évben újra kiscsoportos maradt természetesen másik óvónénikkel.DE!!!!Soha egyiktől sem hallottam,hogy vigye haza délben mert verekszik!Néha egy-egy anyuka jött oda hozzám szemtől-szemben,hogy szóljak rá a fiamra ne üsse az ő gyerekét.Megtettem azonnal,ott előtte.DE!!Mindig megértették és ezért nem közösítettek ki és szidtak névtelenül a fórumon mert az én gyerekem elevenebb mint a többi.
Nálunk az óvónők első szülői értekezleten elmondták mik az elvárásaik!
Ne mi szóljunk rá más gyerekére az oviban.
Az óvodán belül fogadjuk el az ő döntéseiket.
Reggel 7 órától MINDEN csoportban van óvónő lehet hozni a gyerekeket ha valaki 8-ra megy dolgozni.
Délután fél 4-től lehet elvinni a gyereket,ÖTIG!
FÉL ÖTTŐL vannak összevont csoportok addig mindenki a helyén van!
Ha ötig nem értél oda BÁRMILYEN okból ne idegeskedj a kapura kiírva megtalálod melyik óvónéni vitte haza!!!!!(Hozzáteszem talán egyszer fordult elő ilyen,(nem velem)mert bármi történhet!)
De rengeteg mindent kaptunk is.Rengeteg verset,mondókát éneket ami ki is volt téve a faliújságra minden héten,hogy láthasd mit tanult a gyerek.Már reggel leült velük rajzolni,festeni,ragasztani!!!Az eredmény szintén a faliújságon!!!Volt az oviban meseház ahol saját készítésű bábokkal mesét adtak elő,volt flash and dance(táncos aerobik)Amikért fizetni kellett de rengeteg szépet kaptak a gyerekek mi pedig sok kis műsort!Sokszor városi rendezvényen léptek fel vele.Hát kevés büszkébb szülő akadt nálunk!
Sokszor állt a fiam a sarokban de tudtam soha nem ok nélkül.
Az eredmény:Nagycsoportban az enyém lett a legtüneményesebb gyerek és ma már a suliban jó tanuló és inkább őt verik a nagyobbak mert NEM üt vissza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idősebb lett három évvel és persze az óvónénik türelme,a sok foglalkozás,következetesség és talán az én igyekezetem meghozta gyümölcsét.
DE EZ CSAK EGYÜTT MEGY!!!!Nem szabad egymásra mutogatni!
Bálintot születése óta ismerem szeretik imádják a gyerekeim a távolság ellenére sokat vagyunk együtt napokat,nyaralásokat és SOHA nem fordult elő hogy a fiúk veszekedtek volna.Talán mert figyelünk rájuk és játszunk velük.Nagyon egyszerű lehet ha akarjuk.
De én úgy látom ez az óvoda NEM végzi a feladatát.Ezek diplomás,intelligens PEDAGÓGUSOK akik ezt vállalták ezt tanulták,ezért kapják a mi adónkból a fizetésüket.Ha kell állítsák sarokba egész napra akkor majd megtanulja na de anyukát hibáztatni azért ahogyan az oviban viselkedik a gyerek,nevetséges!!!!!
KÉRDEM ÉN HOL VAN OLYANKOR AZ ÓVÓNŐ AMIKOR VEREKEDÉS,KÖPKÖDÉS MEGY A GYEREKEK KÖZÖTT??????????????
ZOZO!!!!
Azt meg végképp nem tudom elhinni hogy szándékosan veri az asztalba a gyereked fejét egy 3 éves gyerek.A majdnem megvakulás pedig erős túlzás szerintem!Azt kérdezd meg a csemetédtől mit csinált az előtt mielőtt a Bálint megütötte!Nálunk ez bevált és többször kiderült az enyém ütött először vagy mondott valami olyat.Jaaaa kisfiam akkor jogosan kaptad!!!!GONDOLKODJ ÉS NYUGODTAN HÍVD FEL JUDITHOT MEG LEHET VELE BESZÉLNI!De ne a háta mögött ne névtelenül és főleg ne üzengetve!Én 3-szor vittem a gyerekemet az oviból az ügyeletre de soha nem hibáztattam sem más gyerekét,sem az óvónőt.Megtörténik otthon is hogy meglökik egymást és elesik,megüti magát.Ennyi nem több!Meg aztán gondolkodj és kérdezz meg egy felnőttet aki ott volt és LÁTTA,hogy történt mert a 3 éves gyerek szava azért nem ér annyit,hogy egy idő után haragban legyél mindenkivel akinek a gyereke hozzáért a tiédhez!
NE HARAGUDJATOK,HOGY ILYEN HOSSZÚ LETT!!!!