Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

velem nincs semmi különös, holnap reggel 7-re megyek a kórházba hüvelyi UH-ra. Akkor kiderül, hatott-e a Closty. Nagyon izgulok...

Éva!
Neked mi újság UH téren? Mit mondott a doki?

Jázmin!
Rám is a frászt hoztad ezzel az endometrozissal. Kép
Semmi pánik! A probléma sokszor olyankor keletkezik, mikor az ember bebeszéli magának.
Mi lenne, ha egy édes kicsi babát beszélnél be magadnak? Kép

Rita
Krita

Andi

Nincs a leirasban sem meghatarozva.Talan nem is kell ugy szedni mint egy gyogyszert es nem lenyeges,hogy mikor kezded.A nagy ehseg csak egyetlen napig tartott,ugyhogy ne felj nem hiszem,hogy kilokat hiznal tole.szivem szerint most nezetnem UH-val,hogy lesz-e peteeres,de erre a nyaralas alatt nem lesz lehetosegem.Kepzeld,a ferjem tokre fuzi a fejem,hogy megiscsak most legyen babuci,en meg adom a hajthatatlant,hogy majd ha epitkeztunk+szeretek dolgozni+ilyesmik.ugye nem felejtssz sms-t kuldeni???!!

Jazmin!

A tejsavas oblitet nekem is a termeszetes flora visszaallitasara javasolta a doki.Gratula az osszes vizsgadhoz!

pusssszz Kriszti
kriszti

Jázmin!

Tejsavas öblögetést nekem a doki a normális baktérium-flóra helyreállítására ajánlotta, sõt ált. a heti egy-két alkalmat mindenféle panasz nélkül is javasolta, sõt szerinte minden nõnek szüksége van rá.
Bocs a többiektõl, ez OFF lesz:
Emil jött, köszi, remil megy mensokára.

Ujka
ujka

Kriszti!

Ez jó hogy a férjed is akarja nem?Kép
Akkor ez a baba meglepi lesz neki. Ne áruld el!
Szerintem a nyaralás alatt megfogan. Majd gondolok rátok! Ha 2 naponta játszotok akkor eredményesebb.
De azért ne fáraszd ki apát.
Küldtem egy e-mailt.
Mégegyszer jó nyaralást! Jó sexelést!

Pussz

Andi
Andy

Andy!

Mar valaszoltam az emilre!Apanak most a bogyo igancsak jot tesz,eddig inkabb nala tapasztalhato a MACA jotekony hatasa.Nem lesz gond a strapaKépKépEszemben sincs elarulni,hogy mit forralok `ellene`KépKépKép

Monique!

Gipszben???Hat abban nem lehet tul surun,tessek kihasznalni az alkalmat!KépKépKép!Jobbulast kivanok neked.

Lanyok!

1/4 4-kor el kell indulnom,majd probalok netezni a Balcsi mellol!!!!
Mindenkinek rengeteg puszit kuldok,tessek ugykodni a palantakon es vigyazzatok magatokra.

pussssssszzzzz Kriszti
kriszti

Ujka,Kriszti,Ildi
köszi a tájékoztatást. Akkor nem biztos, hogy gyulladás volt, mert a folyásra mondta, hogy használjak, Gondolom tisztításként. Szerintetek is?
Kicsit megnyugodtam.Kép

Rita,
sajnos nálam a fájdalomnak eddig mindig megtalálták az okát is.:-/ Mindig jelez a szervezetem. Vagy cysta, vagy gyulladás, vagy túlstimulálás szokott lenni, de mindig van valami oka. Föleg, ha ilyen erös volt a fájdalom.
Az lenne a legjobb, ha a baba magát beszélné belém!Kép

Száva,
köszi a nyugtatást, de én nem azon reménykedek, hogy terhes vagyok, hanem azon, hogy ne jelentsen túl nagy bajt ez a múlt heti fájdalom. Azért aggódok, mert sok rosszat jelenthet.

Éva,
nem tudom, hogy mennyit késett, mert nálam nincs állandó ciklusnap. Mindig máshogy jön meg, most kb a 34-37.nap körül "várom", úgyhogy a 31.nap nem jelent nálam semmit.
Az endot csak, mint gyanút mondták az orvosok, én nem érzek semmit. Ez csak laporral észrevehetö és én még elötte vagyok, szóval majd kiderül.
A tünetek, márha a görcsökre értetted, akkor azok elmúltak. Ez a furcsa.Elkezdtem görcsölni múlt hétfőn, aztán kedden, szerdán és csütörtökön erősen, pénteken már bevettem egy görcsoldót is, biztos voltam benne, hogy megjön, de nem jött. Ebbe az a rossz, hogy csak most héten várható a menzim, ezért az nem tudom mi volt és miért volt.
Szonja otthon van és pihen.

Zsófi,
gondolom a fentiekböl már sejted, hogy nem tesztelek.Neked mindent bele!

Különben reggel nyomott a hasam, amikor írtam, de azóta megint elmúlt.
A menzis melldagadásom viszont elkezdödött tegnap.
Ez van.
Jázmin

Jazmin!

En nem is tudom mit mongyak neked,ugy sajnalom,hogy igy le vagy torve.Veled vagyok lelekben,bizom benne,hogy minden rendbe jon `benned`.

puszi Kriszti
kriszti

Krita!

Voltam ma is uh.-n, a méhnyálkahártya 7,8 mm,
a petesejt 15 mm. Azt mondta a doki, hogy ez
teljesen jó. Van több apró petesejtem is.
Még képet is adott az uh.-ról.

Te ugye Fábiánhoz jársz? Remélem rendesebb veled,
mint velem volt.

Írj, hogy mi újság! Várom a híreket, hogy mi
volt nálad is az uh.-n. Te most szedsz valami
Clostyt vagy hasonlót? Én nem szedek semmit.

Andi!

Én még nem akarom a Maca-t, még megvárom mi
lesz ebben a hónapban.
Te is használod? Mi az eredmény?

Sziasztok

Éva
Éva

Sziasztok, lányok!

Jázmin, nagyon sajnálom hogy megint görcsölsz... Kép Ha a görcsoldó hat, vegyél be szerintem, ne szenvedj... Azt mondta nekem az orvosom, hogy amiatt is "észlelünk" mindenféle tüneteket, mert annyira figyeljük már magunkat, hogy az túlzás. Ez persze az ilyen erös görcsre nem vonatkozhat.

Itten semmi hír, sok a munkám most 2 hétig, ezért ritkábban írok, de mindenkit olvasok. Pussz, Lotti
Lotti

MOst indulunk haza!!!

SZIASZTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kriszti
kriszti

Éva!

Én nem Fábiánhoz járok hanem Fügedihez. Meg vagyok vele elégedve, nagyon rendes és lelkiismeretes.

Szuperek az eredményeid! KépEgyre jobban félek a holnaptól!

Rita
Krita

Jázmin!
Elég szörnyü lehet ezzel a több napos állandóan visszatérö görccsel most együtt élned, föleg, hogy nem tudod, mitöl van.

Nem tudsz elmenni az orvosodhoz? Az biztosan megnyugtatna.

Van más tüneted is? Vizeleted teljesen rendben?(nem csip, nem zavaros...)

Tudod, nekem ilyen görcsöm akkor volt, mikor petefészekgyulladás gyanús voltam, meg egyszer, amikor állitólag vesehomok ürült a vizeletemmel.

Hol érzed a fájdalmat? Tuti, hogy nögyogyis probléma?
Mi lenne, ha vizelet- meg vérvizsgálatod lenne. Ezek tutira kimutatják, ha van valami gyulladásod.

Nagyon aggódom érted, a francba, hogy mindig van valami rossz hir. Én meg már azt hittem....

Pusszantás, vigyázz magadra.
A kamillás öblités tényleg jó lehet gyulladás ellen. Nekem sajna nem jönne be, mert allergiás vagyok a kamillára, jó tudni.
Amúgy ha a fürdövizedbe teszel, az is hasznos még.
Kúráld magadKép Jobbulást : Zsófi
Zsó-fi

Sziasztok!

Jázmin!
Én is használok hüvelyöblitöt két félét is.
Nekem azért mert sok volt a folyásom,és ezek a hüvelymosok gátolják a bacik terjedédét és a tejsavas pedig ahogy a lányok is írták , a természetes flora visszaállítására jó .Én hetente 2 szer használom.De az a baj ha terhes vagy nem használhatod na már most ha még nem tudod akkor árthatsz is magadnak.Gratula a vizsgákhoz.

Velem nem sok minden történt, lassan elfogy az első doboz Maca-Vibe.Csütörtökön megyek orvoshoz,remélem elküd uh.-ra.

sziasztok
Boglárka
Boglárka

Lányok, mindenkinek a sorsát itt viselem a szívemen, de elszállt vagy 15 centi szövegem, és fájó kézzel nem ismétlem.
Röviden: A Macáról természetgyógyász tanfolyamon is tanítják, hogy jó, viszont azért azt még nem értem, hogy miért kell 3 hó után abbahagyni, ha olyan ártalmatlan.
M.
Monique

Sziasztok lányok !
Végre megjöttem a pár napos pihenőből. Azért végre, mert alig vártam már, hogy elolvassam mit történt az elmúlt napokban veletek.

Jázmin!
Sajnálom, hogy nagyon görcsölsz, remélem nincs semmi probléma.
Nekem mikor meg kellett volna jönnie, akkor görcsöltem iszonyúan. Néha olyan fájdalom hasított belém, hogy menni alig bírtam, meg a derekam is nagyon fájt tőle. Nekem most volt ilyen először, idáig soha nem fájt ha megjött, csak a hasam ment.

Szerdán, vagyis holnap reggel 8-ra megyek dokihoz, majd meglátjuk mit mond. Most már nem tesztelek, nem igazán bízom benne. Utána jövök vissza dolgozni, mert még a csak két napos pihenő után is eléggé érdekesen néz rám a főnököm. Nem valami közlékeny, de a kollégáim sem azok. Lehet, hogy én vagyok túl pihent, de lehet, hogy náluk van valami stikli.

Zoli!
Tényleg a természetes út a legjobb a teherbe eséshez, de ha az embernek sokáig nem sikerül, akkor inkább szedjen természetes szereket, mint a MAca, mint azt a sok hormontartalmú gyógyszert, aminek ezernyi mellékhatása lehet. Pont a sok gyógyszernél nem lehet tudni, hogy milyen gondot csinál a szervezetben ami lehet hogy csak idővel jelentkezik. Amúgy a Macáról találsz információkat a Házipatika.com alatt. Semmi olyat nem ír, ami rémisztő lenne, és tényleg nincs mellékhatása. A Frei egyik régi műsorába volt erről szó, nem tudom néztétek-e,de ott is mindenféle jót mondtak róla, mellékhatásról ott sem beszéltek. De aki szedi az érzi, hogy nála okoz-e valamit. Idáig senkitől nem hallottam, hogy bármi problémát okozott volna. "maximum gyerek lett belőle".

Aki nyaralni megy, annak jó nyaralást kívánok.

Később még jelentkezem.

Erika2
erika2 (erika2)

Sziasztok!

Voltam dokinál, s nagyon jó híreket kaptam. Úgy látszik, a Closty-ra jól reagáltam, a bal oldalon egy 12mm-es, a jobb oldalon egy 15 mm-es tüsző van. Kép
A doki szerint van remény.
A babához még sok minden kell, pl, hogy a petesejt ki is tudjon szabadulni (ami nálam most a fő probléma), de én most akkor is a fellegekben járok. Kép
Két dolog történhetett volna most: vagy nem reagál a szervezetem és akkor nagyon kellett volna törni a dokinak a fejét, hogy hova tovább, vagy pedig reagál, és akkor nincs veszve a dolog.
Szóval, most ez szuper!!! Kép

Rita
Krita

Sziasztok!

Éva! Levél ment!
Gabi
Bánhidi

Sziasztok!

Erika2!
Remélem, holnap ÖRÖMTELI hírekkel jössz vissza
a dokitól.

Krita!
Naggggyon jó!!Kép Örülök, hogy szép petesejtjeid
vannak, és ráadásul kettõ. Biztosan minden rend-
ben lesz, ne aggódj.
De azt honnan fogja tudni a doki, hogy megrepedt-e
a tüszõ vagy nem? A peteérés után is még csinál
uh.-t? És ha nem látja már a tüszõt, akkor
abból következtet arra, hogy valószínûleg meg-
repedt? Kérlek írj errõl valamit, ha tudsz!
Örülök, hogy te is megtaláltad azt az orvost
akiben megbízol és aki ilyen lelkiismeretes.

Jázmin, drága!
Hogy érzed magad? Mégy orvoshoz? Vagy minden
rendbejött magátó? (az lenne a legjobb)

Gabi!
Megyek elolvasom a leveled!

Mindenkit puszilok!

Lányok! Olyan rég volt már új kismamánk.
Húzzunk bele!Kép
De azért most is vannak esélyesek a babáraKép

Erika2: 17c 38 cn 27 ev
Jázmin: 25 c 32 cn Pécs 22 év
Andi: 9 c 28 cn Szeged 30 év
Zsófi: 3 c 26 cn Lappeenranta-Finnország 26 év
Boglárka: 5 c 23 cn Györ 24 év
Száva: 3 c 23 cn Miskolc 29 év
Kicsiandi: 4 c 22 cn Budapest 32 év
Monique: 9c/11hó 13 cn Budapest III. 27 év
Éva: 23 c 12 cn Nyíregyháza 26 év
Krita: 5 c 11 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 6 c 9 cn Budapest 31 év
Kriszti 10c 8 cn Galgamacsa 29 év

Na mentem

Éva
Éva

Sziasztok lányok, "fiúk" !
A Kaáliba dolgozott egy ideig egy orvos, Vereczkey Attilának hívják. Ő vele szoktam interneten levelezgetni, ha valami kérdésem van. Nagyon kedves, csak sajnos a magánrendelőjébe - máshol nem rendel - 40 ezer Ft az első kivizsgálás. Na nem is erről akartam írni. Írtam neki és kikértem a véleményét a MAca Vibéről. Azt írta, hogy nagyon ajánlja ő is mindenkinek, és inkább ezt szokta ő is javasolni, ha valakinek nincs peteérése stb. mert szerinte is jobb mint a gyógyszerek, mert nincs mellékhatása. Írta hogy kúraszerűen kell szedni (egy kura 3 hónap).
Azt hiszem ez már azokat is meggyőzi (pl. Zoliékat) akiknek kételye volt. Ez az orvos a meddőség terén nagyon sok eredményt ért el, biztos nem írna ilyeneket, ha maga sem hinne benne. Na csak ennyit akartam.

Erika2
erika2 (erika2)

Sziasztok kedves lányok!Kép

Látom aggódó lavinát indítottam.Kép

Egyenlöre nem megyek dokihoz, mert abban szoktunk megállapodni, hogy akkor hívom, ha megjött, vagy ha 2 hetet csúszott.

Köszi a sok tippetKép, de már nem görcsölök. Amiket írtam, az múlt héten történt, ebböl szerda-csütörtök volt vészes, azt hittem megjön, de nem. Azóta tegnap picit nyomott a hasam, de 10 percen belül elmúlt.
Valószinünek tartom, hogy valami difi van, de kezdek reménykedni, hogy hátha nem vészes, mert azóta sem volt hasonló fájdalom. Ha gyulladásom van álltalában elmegy a kedvem az élettöl is, de most még szexuális kedvem is van, úgyhogy abban bízok, hogy hátha nem vészes a dolog.

Igyekszek nem sokat rinyálniKép, ezért ezen az aggódos héten kicsit visszavonulok (persze nem tünök el, azt azért nem bírnám ki), úgyis csak találgatni tudok, hogy mi lehet, annak meg semmi értelme. Ha ugyanígy marad minden és nem lesz több panasz, akkor csak jövö héten hívom a dokit.

Annnnyira drágák vagytok, hogy csak na.Kép
Puszi
Jázmin

Jázmin!
Nem akarom elkiabálni, de szerintem ott a babuci a pocidbanKép Próbálj relaxálni és azt szugerálni magadnak, hogy minden rendben van és lesz.

Erika2!
Akkor ez azt jelenti, hogy azóta sincs se hire, se hamva a mensidnek?Kép Hát ez nagyon jót jelentKépKép
Irjál rögtön a doki után, kellenek az új kismamákKép

Éva!
Akkor nálad most jönnek a nevezetes napokKép Mindent bele!!!
Mikorra várod az ovulációt?

Krita!
Olyan jó, hogy nálad is pozitiv irányba haladnak a dolgok.
Talán végre mindenkinél magoldódnak a problémákKép

Pusszantás mindenkinek Zsófi
Zsó-fi

Kedves Zsófi!

Nekem talán holnap vagy holnapután lesz
peteérésem, de uh.-val megnéz a doki és ezt
szinte biztosan meg tudja majd mondani,hogy
mikor kell együtt lenni.

Veled mi újság?
Hány naposak a ciklusaid? Mikorra nem várod?
Már nem lehet olyan sok nap hátra az izgulós
idõszakig! Hát én nagyon szorítok.

Jázmin!
Örülök, hogy jobban vagy és kezdessz végre
reménykedni. Van miért..Kép
Látod, így már sokkal jobb.

Nekem meg elkezdett fájni mind a két petefészkem.
Most fog megérni a tüszõ és megrepedni?

Sziasztok

Éva
Éva

Éva!
Köszi, hogy szoritasz nekem. Én is viszont.Kép

Nagyon jó, hogy szinte 100%-ra be tudjátok löni, mikor lehet babuci a játékból. SzuperKép De azért legyetek mindig úgy együtt, hogy ki tudja, nem éppen akkor fogan-e meg a kicsike.

Tényleg van miért izgulnom, mert most minden annyira biztatónak tünik.
Semmi baci, semmi barna váladék, két hete tökéletesen jó hormonszint.

Én most teljesen úgy érzem,hogy ideális lenne a "talaj" a kismanónak. Ma van a 26.nap, a ciklusaim 29-max34 naposak. Pont mikor hazarepülünk, akkor lesz a 36.nap. Szóval addigra már okosabb leszek.
Viszont ha addig nem jön meg (Amen-Úgy legyen), akkor csak otthon fogok tesztelni.
Kezd nagyon izgi lenni.

Hihetlen, hogy megint eltelt egy ciklus. Ti nem érzitek, hogy mennyire gyorsan telik az idö?
Vajon a kis manóval a pocakomban is igy fogom érezni?

Annyira fura, hogy mikor elkezdtelek titeket olvasni, akkor volt Kata meg Csucsuka a terhességük elején még februárban. Most meg tessék, jövö héten meg azután már szülnek is.
Örület!!!!

( Csendben megjegyzem, hogy kb 3 hete elkedtem szedni a folsavtablettát. Ti szeditek?)

Pusszantás Zsófi
Zsó-fi

Sziasztok !

Valaki kérdezte a magzatvédő vitamint. Azért is ajánlják már a tervezett terhesség előtt szedni, mert növeli a fogamzóképességet (pl. Materna).

Éva !
A fájdalom lehet a peteérés jele. Nekem legalább is mindig fáj peteéréskor, de ez nem kóros.

Jázmin !
Remélem baba lesz a dologból. Nagyon drukkolok nektek!!!!!

Nagyon nagy a csönd, mindenki dolgozik ? Úgy néz ki, hogy csak én lebzselek ma. Elment a főnököm, lehet, hogy egy darabig nem is jön, úgyhogy szabad a pálya.

Erika2
Remélem, hogy baba lesz a dologból.
erika2 (erika2)

Zsófi!

Én nem szedek semmit, ezt a folsvtablettát sem.
Ezt miért jó szedni?

Hát igen. Az jó,hogy a doki pontosan meg tudja
mondani, hogy mikor esedékes összebújni, de
ha mégse jön össze a gyerkõc, akkor már teljesen
odáig leszek, hisz most ebben a ciklusban minden
adott. Átjárhatók a petevezetékek, szépen nõ
a petesejt, és vastagszik a méhnyálkahártya, és
pontosan akkor leszünk együtt amikor kell.
Ha most sem sikerül, akkor én abba beleõrülök.
Minden optimális a babához, de ha mégse jön össze
én teljesen elvesztem a reményt.
Azért köszi, hogy szorítassz nekem.

Neked is azt kívánom, mint minden babavárományos-
nak, hogy ne jöjjön meg a mensid és boldog
kismamaként éld meg az elkövetkezõ 9 hónapot.
(vagy lehet, hogy már csak 8-at?Kép)

Minden jót nektek! Vigyázz magadra az úton
hazafelé!

Cupp

Éva
Éva

Zoli!
A rica.hu honlapon is találsz leírást Macáról. Ez a gyártó cég honlapja.

Erika2
erika2 (erika2)

Éva!
A reményt soha ne add fel, nem szabad így hozzáállni a dolgokhoz. Mindegyikünknek nehéz, de azt hiszem megéri a sok fáradtságot és próbálkozást. Ha ilyen görcsösen indulsz neki a nagy napnak, nem is lesz sok eredménye. Próbáld meg elengedni magad, és nem arra gondolni, hogy most teljesíteni kell. A férjek teljesítőképességére sincs jó hatással ha látják rajtad, hogy ha most nem teljesítenek tökéletesen és maradandóan akkor kétségbe esel.
Én nagyon remélem, hogy tényleg sikerül és szorítok neked, csak engedd el magad.
Erika2
erika2 (erika2)

Éva!
Nálam a doki látta a repedt tüszőt is - 21 mm-es volt! - de sajni nem lett belőle semmi, pedig több érett tüszőm is volt akkor (láttam is őket, de azt, hogy érett, vagy repedt, azt nem, azt a doki mondta). Szóval nem tűnik el a képből, ha megreped.

Jázmin!

Nagyon-nagyon szorítok neked, biztos vagyok benne én is, hogy egy kis pocaklakó lapul benned. Kép

Megadom én is az adataimat a listához:
Ildi 2c 14cn 21 év

Jázmin, már nem te vagy a legfiatalabb, átvettem tőled a helyet Kép.

Zsófi!
A folsavtablettát a dokid írta fel, vagy lehet csak úgy is venni?

Pussz mindenkinek
Ildi
másikildikó

Folsavról rengeteget találtok ezen oldalak korábbi részén, baloldalt a keresõ segít. Egyébként a magzat fejlõséhez fontos, mégpedig az elsõ 3 hónapban. Csökkenti a velõcsõ záródási rendellenességek (pl. nyitott gerinc) kialakulását. Rengeteg formában kapható, a terhességi multivitaminok mind tartalmaznak folsavat is. Szedését az orvosok általában a tervezett fogamzás elõtt néhány hónappal már javasolják (raktár feltöltés gondolom). Hogy javítaná a fogamzási esélyeket? Nem tudom, de az esetlegesen megfoganó magzat életképességének esélyét növeli, így esetleg emiatt akként is tekinthetõ.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Lányok!

Ha tudtok angolul, akkor ajánlom nektek a parentsplace.com homepage-t. Nagyon jó dolgok vannak rajta ( terhesnaptár napra pontos- bárcsak már ott járnánk, stb ). Az előbb olvatam arról is, hogy a hőmérőzéssel meg lehet mondani azt is, hogy terhes vagy legalábbis nagy valószínűséggel még mielőtt megjönne a bajod.
Az egyik doki írta, hogy a legtöbb nőnek még egy kicsi hőemelkedés lépcsője van akkor amikor beágyazódik a petesejt, úgy 8-10 nappal az aktus után, tehát, ha terhes vagy akkor háromfázisú a görbe- már mielőtt megjönne a menstruációd.
Na most ez nekem megvan, úgyhogy ha terhes leszek ( vagyok ) , akkor ez pár nap múlva / 4 / kiderül.
Tudom, hogy ez nem minden nőnél jön be, de azért csak olcsóbb, mint a tesztek. De a homepage mindeképp érdekes.
Száva

Éva és (Másik) Ildi!

Ildi (mármint Pethes Ildi) már félig megválaszolta, miért ajánlatos a folsavat szedni. A terhesség elött pár hónappal már ajánlatos szedni, mert ha jól tudom ez nem raktározódik el, hanem mindig a szükséges mennyiség van a szervezetedben. Viszont amikor babás leszel, akkor hirtelen dupla mennyiséget igényel belöle a szervezeted. Gondolom, jobb nem hiánnyal inditani, pont amikor a baba teste, gerince, csontok záródása kialakul. Állitólag a legtöbb emberben nincs meg a szükséges mennyiség ebböl a B-vitaminból. (Talán B12?)

A dokik a terhesség elsö 3 hónapjában semmilyen magzatvédö vitamint nem ajánlanak, csak a folsavat. Ildi részletezte, miért. Nyitott gerinc, farkastorok meg más fejlödési rendellenességeket lehet elkelülni, ha szeded.
Na ennyi.

Pusszantás Zsófi
Zsó-fi

Száva!

Bár nem tudok angolul, de amit leírtál, az is
nagyon hasznos lehet számomra.
Köszi.

Erika2!

Igazad van, nem kellene görcsölnöm.
Megpróbálok lazítani, még úgyis ezután lesz
a nagy NAP.
Majd írj, hogy mi volt a dokinál.

Éva
Éva

Sziasztok Lányok!

Nagyon el vagyok keseredve, mert napról-napra csökken a hõmérsékletem.(37 fok) Ma vagyok a 28. napon és ilyenkor szokott jelezni. Nagyon izgulok, még belegondolni is rossz, hogy megint megjön.

Száva!

Nekem a 19. napon ment fel 37,2-re és fent is maradt, sõt még 37,3 is volt.10 napja hõemelkedésem van de sajnos már 3 napja csökken. Neked mi a véleményed? Ez nem jó ugye?

Éva!

Én tudom, hogy mit érzel, de nem adhatod fel pont most. Neked legalább már nincs semmilyen akadály. Ugy tervezem, ha megjön mondani fogom a dokinak ezt az átjárhatósági vizsgálatot. Lehet, hogy el vagyok záródva és akkor hiába szedek én bármit.
Olyan rossz ez a várakozás.

Puszi

Andi
Andy

Sziasztok lányok !
Most elbúcsúzom, megyek haza, mert indul a vonatom. Holnap reggel doki után írok. Amúgy nekem még mindig 37,4 körül van a hőmérsékletem, a meg nem jött menses óta is. Ez jó ? Beteg nem vagyok, tehát valami más.

köszi hogy gondoltok rám.

Puszi mindenkinek

Erika2
erika2 (erika2)

Erika2!

Szerintem sem vagy beteg csak terhes. Ugy tudom a terhesség egyik jele, hogy a hõmérséklet 37 fölött marad. Ez holnap ugy is kiderül. De jó neked!Kép
Az én hõmérsékletem akkor már biztos nem megy fel.
Sajnos ez van. Azért még reménykedek még nem jön meg.
Én is szorítok legalább neked sikerüljön!

Jó lenne már egy kismama csajok nem?

Puszi

Andi
Andy

Andi!

Nálad a 37 fokos hõ már csökkenést jelent?
Nekem fel sem szokott menni ennyire.
A legmagasabb 36.9 szokott lenni.

Ha gondolod csináltasd meg az átjárhatósági
vizsgálatot, nem veszíthetsz vele.
De kérd ki a dokid véleményét is, hogy õ mit
javasol, érdemes-e várni még.
bár nagyon jól tudom, hogy ez a várakozás a
legrosszabb.

Lányok!

Mindenkinek felmegy a hõje 37 fok fölé peteérés-
kor?
Nekem miért nem???
Ez utalhat valamire,hogy nem megy fel?

Pusszacs mindenkinek, most megyek haza.

Sziasztok

Éva
Éva

Éva!

Nem tudom a tied miért nem megy fel. De fel kellene, hogy menjen peteéréskor. Kérdezd meg a dokit. Azt olvastam, hogy a progeszteron miatt emelkedik fel, amikor a tüszõ megreped.
Neked sose ment fel? A Clostitól se?

Puszi Lányok!

Andi
Andy

Éva!

Arról még nem faggattam a dokit, hogy honnan lehet tudni majd, hogy megrepedt-e...
De nekem is kell mennem két nap múlva, akkor megkérdezem. Neked mit mondott erröl a doki?
Most szerintem velünk ugyanaz történik, nekem is megpróbálják belőni az aktuális dátumot. Kép
Úgyhogy ha mész, utána mindenképpen számolj be mindenről. Kép

Zsófi! Jázmin! Erika!
Nagyon izgalmas napok ezek, ugye?
Tényleg jó lenne már egy (de inkább több) kismama!
Kép

Rita
Krita

Éva!

Szerintem ne aggódj azért, mert a te hömérsekleted "csak" a 36,9-et rugdossa. Ez nálam sincs másképp, és a dokim azt mondta, hogy az emelkedés a lényeg, nem az, hogy feltétlenül 37 fölött legyen a hő. Nincs két egyforma ember, az egyiknek 36,2-36,3 az alap (mint nekem), a másiknak 36,5-36,6 körül mozog az alacsonyabb hőmérséklet. Ehhez képest kell nézni az emelkedést.

Rita
Krita

Száva!
Hát az az oldal, amit irtál, valami csúcs. Nem tudtam otthagyni kb. 1.5 óráig, annyi mindent találtam, amiröl még nem hallottam.

Éva!
Mindjárt visszamegyek és megnézem, mit ir a 36.9-es hödröl, oksi?

Szóval, ami hasznos a számunkra:

Ovuláció tehát tüszörepedés kizárólag csak 1!!!!!! lehet egy ciklusban, hiába érzitek bármi (pl. Maca) hatására, hogy többször volt, biológiailag nem történhet meg!!!!Ugyanis a tüszörepedéskor megjelenik egy bizonyos hormon (most nem emlékszem a nevére), ami azonnal leállitja a petefészekben a tüszök érlelését.

Az lehet viszont, hogy ugyanabban az idöben 2 tüszö is megreped, ilyenkor lehet ikerterhesség.

Ovuláció a mensitöl visszaszámitott 12 és 16 nap között lehet. Ez magyarázza az ingadozó ciklustartamot.

Ovuláció a legalacsonyabb ébredési hömérsékleti napon vagy másnap van. Akkor kell együtt lenni a pároddal, amikor a legalacsonyabb a höd, amikor már felment, nem valószinü a teherbeesés. (pár tizedes hökülönbség is jel!!!!)

A spermák annak a tojásfehérje szerü váladéknak köszönhetöen örzik meg a megtermékenyitö-képességüket max 5 napig, ami ovuláció elött jelenik meg közvetlenül.

Hirtelenjében ezek a legfontosabbak, amiket találtam.

Ha van kérdésetek, akkor megpróbálok utánanézni itt. Szuper Oldal!!!!

Erika2:
Mikor teszteltél a multkor? Ismételd meg a kimaradt mensitöl számitott egy hét múlva is! Akkor már tutira mutatnia kell!!!! Szerintem ott lapul már a kicsi és nemsokára jelezKép

Majd nemsokára visszajövök
Pussz Zsó-fi
Zsó-fi

Megvan mit nem irtam még meg:
A folsav a fejlödési rendellenességek (pl. nyitott gerinc...) mellett még a következékre jó az angol nyelvü oldal szerint:

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a folsav szedése csökkenti:
-a vetélés valószinüségét
-a koraszülés valószinüségét
- valamint azt, hogy kis súlyú csecsemü születik.

Szóval baromira jótékony B-vitaminról van szóKép

Zsófi
Zsó-fi

Éva!
Ezt találtam neked a höröl:
A normál högörbe a következöképpen néz ki:

- kétfázisú, tehát 2 hömérsékleti szakasz különböztethetö meg.
- mindig nyelv alatt mérve, lehetöleg azonos idöben, de mindig legalább 3 óra alvás után:

- 1. szakasz: 36.37+-0.12 fok
- 2. szakasz ovuláció után: 36.72+-0.12 fok

Egyelöre ennyit találtam. Hát ebböl az tünik ki, hogy a te höd a normális, és mi vagyunk forró vérüekKép
Én már rég kihültem volna, ha 36.4 lenne az alaphömérsékletem.

Szóval nyugodj csak meg, úgy tünik átlagos (normális höd van).

Ha terhes leszel, akkor kell csak tovább emelkednie a szokásosnálKép
Remélem ezt is nemsokára megtapasztalhatodKépKépKép

Pussz Zsófi
Zsó-fi

Éva!
Elhiszem,hogy nem olyan vészes a lapar,én inkább attol félek,hogy átfurják a méhemet v.ilyesmi és akkor már esélyem sem lesz a babára.
Jázmin!
Hát volt néhány halvány+ tesztemde elkeztem vérezni és a doki az uh után azt mondta,hogy nem lát odabenn semmit,ugyhogy vagy nem voltam terhes vagy elment a bébiKép Ugyhogy most itt állok nem terhesen.
Kriszti,
köszi az érdeklödés,fejjebb már irtam,hogy nálunk semmi változás.Szedjük a Macát és várjuk a hatását.
Ezzel kapcs. lenne 2 kérdésem,aki tud,szoljon hozzá:
1. szerintetek-mivel mind a 2en szedjük-elég 2x1 fejenként?
2. a kedvesemen bazinagy piros foltok jönnek ki mindenhol kb miota szedi,rajtam meg pattanások.Nálatok semmi ilyesmi?
Jázmin szoritokKép
Nadin
Nadin

Rita! Kép, jók az erdmények!

Erika2! Köszi a sok új infót. Ma a dokim is azt mondta, hogy nyugodtan kezdjük el. Mire nagyjából Zoli is meg lett gyozve, most kitalálta, hogy mégse szedjük, amíg nem tudjuk, mivel van a baj. Júlisban nézik várhatóan az o úszkáit, nekem meg utána átjárhatósági vizsgálatom lesz, ha minden igaz. De még nem dolt el. Bocsi, ha ismétlést kérdezek: Te a ciklus hányadik napján kezdted, hányat egy nap, hányadik hónapja, és apa is szedi
-e? Remélem holnap már azt mondhatod, hogy hatott Kép

Jázmin! Örülök, hogy javultál.

Éva!
Nem szabad ennyire egy ciklusban reménykedni. Én is tudom, hogy nehéz hónapról hónapra csak vágyakozni-várakozni. Viszont Te már tudod, hogy mindkettotöknél minden ok, úgyhogy most már biztos hamarosan sikerül! Nálam tüszorepedés után "összeesett" folliculus volt az UH-mon.

Zsófi! Én sajnos nem tudok angolul, úgyhogy nagyon köszi az összefoglalót.

Monique
Monique

Nadin !
Nem kétszer egyet, hanem 3x1-et kell szedni szigorúan!!!!!!! Nem szabad eltérni a 3x1-es szedéstől/fő, és még véletlenül se felejtsetek el egyet se beszedni. De erről már előzőleg is írtam, hogy ne kétszer egyet szedjetek attól függetlenül, hogy mind a ketten szeditek.
Nem tudom mért gondoltad, hogy elég a 2x1, mikor a papír is 3x1-et ír. Én is tudom, hogy kettőtöknek szedni ez elég sok pénz havonta, de ha szeditek akkor szedjétek rendesen hogy eredménye is legyen.
Bocsi, hogy kicsit "szigorú" voltam, de csak jót akarok.
Erika2
erika2 (erika2)

Erika2!

Ebbõl a MACA-ból egy hónapban hány dobozzal kell beszedni? Mennyi van egy dobozban?

Andi
Andy

Zsófi!

Puszillak! Köszi a drága jó információt a hõrõl.
Nekem eddig 36.5 volt, majd holnapra várom, hogy
felmenjen a hõm. Akkor szokott 36.9 lenni.
Akkor ez így normális lehet?

Krita!
Ma is megyek uh.-ra, majd beszámolok.
Te is írj, hogy mi újság.

Nadin!

Szerintem ne félj. Az orvosok tudják, hogy mit
kell csinálni, nem hiszem hogy megsértenék a
méhedet, vagy bármi mást.

Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, igazán.

Puszi

Éva
Éva

Éva!
Teljesen felesleges amiatt aggódnod, hogy mennyi a hőd. Én egy olyan adatlapot töltögetek hőmérőzéskor amit a Természetes fogamzásszabályozás könyvből másoltam. Szerintem érdemes megvennetek. Ebben mindenről van szó, arról is, hogy nagyon függ a hő attól, hogy mikor mé.red reggelente, mivel óránként!!! 0,1°C-ot megy fel. Úgyhogy én vasárnap is felkelek fél hétkor, hogy megmérjem, mivel egyszer 8-kor mértem és nagy hülyeség jött ki. Nekem egyébként még most sem 37°C a hőm pedig kb 10-12 napja fent van. A lényeg, hogy emelkedjen és 36,4°C volt ( kb ) a peteérés előtt és 36,7-36,8 most. Szerintem ez elég, mert akkor is így volt mikor terhes lettem a lányommal. Ha később mérném minden nap , akkor több lenne.

Zsó-fi:
Amit írtál a kétfázisról az igaz, de pont a parentsplace-n találtam, hogy teherbeesés esetén háromfázisú is lehet. Majd keresd meg.

Erika!
Ha a hőd peteérés után ment fel és ott is mardt már régóta, akkor valószínű, hogy terhes vagy ( az angol homepage szerint ez a legolcsóbb és legkoraibb módja a terhesség bizonyításának.)

Andy!
Szerintem, ha csökken, akkor meg fog jönni. Ez szomorú, de ha már felment akkor legalább tudod, hogy van peteérésed és ez mindenképp biztató.
Száva

Sziasztok!

Hõrõl már sokszor beszéltünk, a konkrét értékben sokat számít az is, hogy hol méred. (klasszikusan a kisbabáknak popsiban szokás mérni, ami 0,5-0,8 fokkal magasabb, mint a hónalji ) A másik pedig, hogy akárhol is méred, kb. +-0,1fok hibával lehet számolni. Nem tudom, azt az átlagot honnan vették, szerintem az emberek szórása sokkal nagyobb. Én csak a gyerekeimet tudom, de tudom, hogy mikor gyógyulnak, de még mérem a hõt, reggel, popsiban, az egyiknek 36,2 a másiknak meg36,6 a normál értéke.(ugyanígy pl 37,8-al popsiban a fiam még tök egészséges este)

A hány tüszõ és mikor reped meg kedvenc elméleti témám, mert az én kétpetéjû ikreim között õrült nagy volt eleinte a különbség, amibõl én arra következtetek, hogy igenis tekintélyes korkülönbséggel fogantak.(sõt születéskor is, a lepény-burok állapotából, lányomé repedt, fiamé meg még tök erõs volt, és egyéb érzéseim is vannak róla, hogy õ még maradt volna, meg hosszra is (ami viszonylag idõfüggõ) kisebb volt (súlyra meg több!)) Ami azért a klasszikus 24 órás petesejt fogamzóképességgel számítva nem jön ki. Ja, és akkor mondta a doki, hogy rengeteg terhesség indul duplának, csak az egyik nem marad meg, felszívódik. Amióta sok korai UH-t csinálnak, azóta tudnak errõl.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok lányok, szép jó reggelt mindenkinek!

A saját hõmmel szeretnék példálózni: nekem soha sem volt 36.9-nél magasabb peteérés után, de inkább csak 36.7-36.8 volt. Aztán a sikeres hónapban ugrott csak fel a nemvárt mensi körüli napokban 37.0-ra, 37.1-re. A lényeg - ahogy KRita írta - a hõmérséklet megugrása az ov. körül.

Erika2, szia! Ha ezzel kicsit megnyugtatlak: nekem csak a 3. teszt lett pozitív!!!

Lányok, továbbra is mindenkinek: HAJRÁÁÁ!!!

puszi:
Beja
Beja

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?