2003.09.27 00:18
Szerző: erazmusz
Kedves Gigi!
A spontán vetélést észre lehet venni, de az elhalás lehet tünetmentes, lehet, hogy csak az ultrahang mutatja ki. Érdemes lenne a következő kúpot kiiratni:
Acidi borici
Natrii borici
aa gta 0,35
Neomicyni sulfurici
Pulveris Nystatini
aacgta viginti (0,20)
Butyri cacao
q.s. ut f.l.a.supp.
Dentur tales doses No. X (decem)
S: Este egy hüvelykúp
Ez használható terhesen és a hüvelyben levő kölönböző kórokozókra hatásos (gomba, Coli).
Kedves Andi!
Úgy látom, a myoma mérete csökkent, de ha érinti a méh belső felszínét, akkor okozhatja a bő vérzést. Jó szakorvos ebben a kérdésben dr. Pálfalvi László a Szent István kórház nőgyógyászati osztályán. Ragyogóan ki tudja venni a myoma gócot.
Kedves Pocka!
Szerintem se olyan nagyon rossz a vérkép, és még van ideje javulni. Én 2x1 Ferrograd folicot és 2x1 Folsavat adnék.
Kedves Hajni!
Ha a 18. napon legalacsonyabb a hőmérséklet, és a 28. napon jön meg a vérzés, akkor a 3 vérvételt a 21. 23. és 25. napon kellene megcsinálni. A progeszteronon kívül egy alkalommal az FSH, LH, prolaktin és tesztoszteron szintet is meg kellene nézni.
A 10 napos 2. fázis bizony rövid, és akadálya lehet a normális terhességnek. A hormonvizsgálatoktól függ, hogy mit kellene vele tenni. A spontán vetélés befejezése után legalább fél évet célszerű várni, és feltétlenül be kell állítani a ciklus hormon rendszerét a terhesség előtt.
Manyusz!
Ez melyik ciklusnapon volt levéve? A magas tesztoszteron mindenképpen gátolja a terhességet.
Olga!
Talán írtam a mél címedre, nem vagyok benne biztos.
Ha a HCG és az AFP is kisebb 1-nél, akkor valószínűleg kisebb a terhesség a 16 hétnél, ezért jónak számít az eredmény. Nem a baba sorszámától függ. A nyitott gerincnél az AFP magasabb 2,5-nél. UH mutatja még ki. Erre jó a genetikai UH. Jó szakember kell hozzá. Chorion biopsziát a Down szindroma gyanuja esetén javaslom. Nem lényegesen nagyobb a vetélési kockázat, mint magzatvíz aspirációnál. Én azt hiszem, ha bejelentkezel a Schöpf-Mereybe, akkor fogadnak.
A menzesz utáni 3 napos barna váladék esetleg egy kis gyulladásra utal. Jót tesz erre a Gynevac.
A Gynevac-ot nemcsak sikertelen próbálkozás esetére ajánlom, hanem mindenkinek, aki egészséges babát szeretne, mert ez után megfeleződik a spontán vetélések száma, majdnem felére csökken a koraszülések száma és harmadára csökken a méhen belüli sorvadások száma. Felére csökken a születés körüli halálozás(ami 1-2 % körüli). Tehát mielőbb adasd be.
Dino!
Irtam magánban, megkaptad?
Kedves Taháni!
A leírt tünetek lehetnek hormon problémától, lehetnek gyulladástól. Csak teljes kivizsgálás után próbálkozzatok, és előtte feltétlenül kapjátok meg a férjeddel egyxütt megint a Gynevac-ot. Örülök, hogy a Gynevac hozzá segített a babához, és még jobban örülnék, ha megírnád mélben (a nevemre kattinva) a neved és telefonszámodat, mert ezeket az eseteket feljegyzem, dokumentálom magamnak.
J.Katalin!
A szájon át bevitt laktobacillusok hasznosulnak az emésztő csatornában. Ezekkel együtt nyugodtan adható a Gynevac. A folyás lehet fertőzés jele. A krónikus fertőzésnek nem szokott labor tünete lenni. Jó lenne a babával megvárni a kezelés végét, de ha besikerül hamarabb, a Gynevac nem árt a babának.
R.Edit!
Az optimális a 10 nap, de nem történik nagy baj, illetve nincs nagy különbség a hatásban, ha 1-2 nappal több,vagy kevesebb. Inkább 8 nap legyen, mint 18. Nem feltétlenül kell azonos napon adni a férjednek.
Köszönöm a gratulációt. Most még jobban el vagyok havazva...
Ikk!
Az elzáródott petevezeték nem nyíkil ki. Ha mégis, az irodalmi ritkaság, de megtörtént. Mégis érdemes megkapnotok férjeddel együtt, mert a lombik sikerét fokozza. Az se elvetendő szempont, hogy a folyásos panaszokat megszünteti.
Azt hiszem, mindenkinek válaszoltam.
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz