Sziasztok!
köszönjük szépen a gratulációkat!
én pedig nektek szeretném még egyszer megköszönni, hogy az ajánlásaitokra eljutottam Szabó dokihoz! életem egyik legjobb döntése volt a dokiváltás. a hosszú órák dacára élmény lett a szülés, ez neki és s szülésznőnek köszönhető.
Tücsi, nem gond, ha nincs eda, ha 3 óra alatt letudom a köv. szülést!
de egyelőre növekvő tendenciát mutatok, a vajúdással töltött órák számát tekintve...
(hű, de szépen megfogalmaztam...
)
Rozsaag, ide írok inkább, hátha másnak is hasznos lehet.
az eda nem fájt, mert a bőr alá adott érzéstelenítő jól hatott. ami nehéz, hogy a bekötés kb. másfél perc, és ezalatt nem nagyon kellene mozdulni. nekem ekkor egy perces fájásaim voltak, amik vagy 40 mp-ig kitartottak, közben csepegett az oxi...hát keményen kellett tartanom magam, hogy mozdulatlan maradjak, de sikerült, az anesztes meg is dícsért. (ő nem látta, hogy még a lábam is ökölbe volt szorítva...)
A hányás nem került el, pont az eda után sikerült egyszer, de a szülésznő azonnal adott az infúzióba hányáscsillapítót, és a hányinger rögötn elmúlt.
elvileg 20 perc alatt hat az eda, én már pár perc után éreztem, és a kimerültségtől elaludtam a szülőágyon 10 percre. ez maga volt a csoda. viszont valamiért a bal oldalam nem zsibbadt el egészen, és ott éreztem a fájásokat. (nem nagyon, de azért rendesen ott voltak), a doki még 2szer adott gyógyszert és a bal oldalamra fektetett, hogy oda hasson, de teljesen nem lett így sem érzéstelenítve. ez előfordul, néha elhajlik a kanül (vagy branül, ezt sosem tudom) vége odabent.
hála az edának, a vizsgálatok sem fájtak, és nagyon megdöbbentem, amikor egy órával az eda bekötése után a doki közölte, hogy eltűnt a mszáj, lassan lehet nyomni...
mivel fél oldalasan éreztem tolófájást, így nem volt nehéz dolgom, 3 nyomásra megvolt a pici.
elvileg 6 óra fekvés jár eda után, de mivel én későn kaptam, 3 óra elég volt. mikor felvittek az osztályra, a nővérek engedélyével a saját lábamon mentem kezet mosni, picit ingatagon ugyan, de sebaj..
A babára picit várni kellett, de szó nélkül hozták, és meglepődtek, hogy törökülésben várom az ágy tetjeén. gondolom, arra számítottak, hogy még fekszem. Első éjszaka bevitték a babát, de ez mindenkinél így van, edától függtelenül.
remélem, segítettem!!!!