Csak most vettem észre ezt a topicot, nem tudom, jár-e erre még valaki...
Kétszer szültem a Bancziknál, a modora néha engem is zavar, és ezek valóban érzékeny időszakok, de ezen úgysem fog változtatni.
Néha én is meglehetősen lazának tatottam a vizsgálatokat illetően. / az első gyereknél én nem is hallottam még nyaki redő mérésről, a másodiknál már igen, ő nem csinálta, de én rákérdeztem, és akkor megnézte, de az én koromra is azt mondta, hogy nem lehet baj. Hozzátenném, hogy ezek a kérdések nem igazán izgattak soha, mert a gyereket akármilyen betegen megtartanám, amennyiben lenne választásom.../
A szülés után hozzánk is minden nap bejött, és hihetetlenül kedves volt, alig lehetett ráismerni
A nővérek is szeretik, állandóan ment a viccelődés. És ami nekem még nagyon fontos visszajelzés: a csecsemősök és a szülésznők közül, akikről tudok, a legtöbben őt választják/választották/választanák orvosuknak.
Érdekes kérdés ez a vércukor vizsgálat. Én rákérdeztem a másodiknál, hogy a zsömle-tejes változatot lehetne-e, mert az elsőnél nagyon utáltam a cukros lötyit. Ő kerek-perec kijelentette, hogy ragaszkodik a cukorhoz, mert az a megbízható.
Anya55
Az elsőnél nekem is csinálta ezt a vizsgálatot. Én is emiatt az egy dolog miatt gondolkodtam orvosváltáson. Ugyanis a meséje nagyon átlátszó volt, tudtam, hogy kamu az egész, egyszerűen kézzel tágít, a beleegyezésem nélkül. Az az egy vizsgálat tényleg eszméletlen fájdalmas volt. És közölte, hogy következő alkalommal ugyanerre számíthatok. Akkor elhatároztam, hogy nem hagyom, férjem a váróban várt, hogy ha ordítok, leszedi rólam
De nem volt rá szükség, mondtam a dokinak, hogy nem engedem, hacsak nem a gyerek életéről van szó. Nagyon dühös volt, de békénhagyott. A második babánál szerdán voltam nála, mondta, hogy szépen alakulnak a dolgok, de ha egy hét múlva nincs változás, majd segít. Mondtam, hogy dehogy. Szerencsére aznap éjjel magától beindult a szülés, alig ért be a doki a végére
A tanulság: semmilyen vizsgálat nem fájhat, és igenis jogunk van ellenkezni, ha nincs megfelelő magyarázata, akkor nem kell hagynunk! Sok ismerősöm van, aki nála szült, van akinek csinálta ezt, van akinek nem. Nem tudom, mitől függ.
És a másik tanulság vele szemben: Valóban nem egy szájbarágós típus, de ha kérdeztem bármit is, mindig részletesen elmagyarázta. Nem lehetünk anyámasszonykatonái, a saját, és a gyerekünk élete a tét, és életünk legboldogabb pillanatai, ki kell állnunk magunkért, még ha néha megalázóan válaszol, akkor is.
Én maradok nála a harmadik babónál is
Ja, a Juventus Medicinalis: a félidős ún. genetikai ultrahangot célszerű szakemberrel végeztetni, akinek van szonográfus végzettsége. Szerintem Bancziknak, és a legtöbb szülésznek nincs. Az első terhességemnél még a Mávba Harsányi Lehelhez küldött, ahol nem kellett fizetni az UH-ért. A másodiknál mi is a JM-ba mentünk, vele van szerződése, ennyi. / a Harsányi elment a Mávból/. Lehet, hogy kap jutalékot, semmi közünk hozzá. A lényeg, hogy ami érdekünk, hogy szonográfus nézze meg a gyereket.
Minden jót mindenkinek!
Judit