Sziasztok!
Rolcsi baba szombaton reggel 7.38 kor megszületett!!!
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202893291.4896.jpg[/img] 10 percesen
Nos, a homeopátiás bogyók szedése miatt nekem már napok óra jósló fájásaim voltak, és magam se tudtam, hogy most szülök vagy nem. A férjem már teljesen ki volt idegileg, túl akart lenni az egészen, nagyon idegesítette, hogy messze van tőlünk a kórház ill. a babát kell kezelni, ha gyorsabban szülök.
Pénteken elment a nyákdugó, este a kórházban megvizsgált a szülésznő, egy ujjnyi. Mondta, hogy menjek haza, ez még lehet, csak jósló fájás, még napokig eltarthat
Tehát nem kaptam antibiotikumot. Haza mentünk, közben a férjem végig kivolt, miért nem kaptam meg a gyógyszert, és miért nem maradok a kórhában. Este beálltam a zuhany alá, 5 perces fájásaim lettek, vissza újból a kórházba. A szülésznő már látta hiába küld el, homeopátiás bogyókat kezdett szedetni velem, viszont ritkultak a fájásaim. Végre megkaptam az első adag antibiotikumot, vénásan, injekcióban. Elmentem lépcsőzni. járkálni, a várt roham szülésből "sajnos" nem lett semmi, mert viszonylag hosszabbra sikeredett a vajúdásom mint terveztem. 4 óra múlva megkaptam a következő adagot a branülbe, meg is jegyezte a szülésznő, hogy akkor most nyugodjak meg, meg van a gyógyszer, és koncentráljak, hogy erősebbek legyenek a fájások, mert szerinte a gyógyszer miatt én eddig visszatartottam őket (és ebben lehet is valami).
A második injekció után végül 3 órára született meg Rolcsi baba.
Az első kórházi alkalommal megtudtam, mivel péntek este van, ha nincs meg az antibiotikum a vajúdás alatt, akkor hétvégén zárva a labor, hétfőn oltják be a kenetet és csak keddre lesz eredmény. Napi két adak antibiotikumot kap így a baba, branülön keresztül, amit általában a fejébe szúrnak. Tehát a labor zárása miatt legalább 4 nap kezelés. Egyébként a negatív eredmény hétköznap 1 nap alatt meglenne.
A vajúdás alatt megkapott antibiotikum miatt további megfigyelést és kezelést nem tartott szükségesnek a neonatológus, és hétfőn, 2 naposan már haza is jöhettünk.
Ezúton is nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást és segítséget, amit kaptam tőletek. Bár ma is kicsit bennem van a lelkiismeretfurdalás, hogy én indítottam be a szülést, azért annak nagyon örülök, hogy eltelt a megfelelő idő és nem Rolcsit kellett gyógyszerezni.[/img]