Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok
Kataa
ugynézki megjöt az étvágya petikének Kép kedden együltöhelyébe megevet 1doboz szójásjoghurtot +1tányér bablevesnek a tejes sürejét +csülökbol egy picit+a maradék bébiételt + 1-2 oramulva 250ml tápit is Kép tegnap meg ebédre megevet 1 egész üveg bébiételt meg is dicsértem érte hogy ilyen jol eszik Kép ma meg tizoraira meg ivott 3dl szojatejet Kép .

Djeszter
petike is ha meglát engem enni akor már jön oda de öt általában a tálca amin az ennivalo van érdekli vagy a kés vagy az ennivalo igy én néha a nyugodt regeli érdekében beteszem öt a kiságyba ez alol a gyümik kivételek mert akor én hivom hogy jöjön velem gyümit enni és jön is Kép de azt hogy megis eszi -e a gyümi édesége dönti el ha édes akor megeszi ha nem akor nem Kép.

Viki
köszi hajtépést anyukám is alkalmazta rajtam Kép és még egyébb fizikai modszereket is Kép igy hát megfogadtam hogy nem fogom verni a gyerekemet de bekell valanom a párom eben nagyviszatarto erö mert ha kicsit is mérgesebben szolok petikére akor rögtön rám szol hogy ne kiabáljak a gyerekel igy nem is csinálom csak ritkán .az idulataimat inkább rendrakásban élem ki Kép vagy mosogatásban Kép.

Menem kell mert petike fölkelt

Csics és petike
csics

Sziasztok
Megint iszonyat éjszakánk volt, kiscsaj óránként felsírt, és csak szopival nyugodott meg. Persze reggel 6-kor felébredt végleg, azóta pedig már kétszer aludt. Ráadásnak elkapta az unokatesótól a takonykort, úgyhogy reggel jó kis orrszívással kezdtük a napot. Annyi jött ki neki, mint még soha. Közben pedig nagyon sírt, és mondogatta, hogy dadadadada. Úgy sajnáltam, de muszáj volt. Most legalább kap levegőt.

Én facér maradtam, apa megint elutazott két napra, és a legjobb az egészben hogy jövő héten is elmegy 3 napra. Nekem meg szombaton lenne az 5 éves évfolyamtalálkozóm a főiskolán Szegeden. Úgyhogy sajna nem tudok menni. Haragudtam is apára, sőt még haragszom is, mert az Ő játéka miatt én lemaradok a találkozóról. Holott az 5 évben egyszer van, az Ő hülyesége meg 2 havonta. De Ő nem mondja le a hétvégét, így már megint én maradok itthon. Kicsit elegem is van már belőle, hogy 1 éve nem jutottam el sehová, ő meg szinte kéthetente megy valahová jól érezni magát. El is határoztam, hogy ma ha hazajön, borítom a bilit. Tegnap jól kibőgtem magam rajta, ma is fáj a fejem még, úgyhogy éppen ideje már, hogy elbeszélgessünk...................

Banyóci
Üdv közöttünk.

Forti
Gratula a gipszlevételhez KépKép

Mano
Részvétem Malacka miatt KépKép

Hányinger
Nekem is volt a kiscsajjal, én B6-ot szedtem rá egy darabig, de az meg olyan étvágyat csinált, hogy nem győztem enni.

Verés
Én biztosan SOHA nem fogom megütni a Szilcsit. Én rengeteget kikaptam kicsinek, sőt még suliban is a 4-esért is (pedig kaptam bőven), nem volt olyan nap, hogy ne vertek volna meg. És nemcsak pofon volt, hanem porszívózsinorral hurkásra, meg fakanállal kékre-zöldre. Anyám most azt állítja, hogy ő soha nem ütött meg KépKépKép Hát igen, biztos én emléxem rosszul Kép
Az utsó pofont 19 évesen kaptam, mert elveszítettem a szüzességem, azt már apámtól, aki potom 140 kg. Be is estem a szekrénybe. Aznap este már nem laktam otthon.

No most megyek, mert még ezer a dolog itthon, apa pedig ma jön haza, készen kell lenni mindennel.

Szilcsike
szilcsike

Gumicukor
Ne tudd meg milyen nehéz a gipsz. Van vagy 1 kg. Csodálom hogy tudta cipelni ez a kis emberpalánta.

Banyóci
Kép
Üdv. közöttünk, gyere gyakran beszélgetni! Kép
Beszélj a babádról, kisfiú vagy kislány, hogy hívják, merre laktok stb. stb.

Forti

Kép
Kép
forti

Hahó!

Csajok én ma tök hülye vagyok. Reggel fél hatkor felébredtem és elkezdtem rémeket látni, hogy Gergővel mi lehet, miért nem jelez a gyerekszobából. Apáját is felvertem, hogy mi lehet a gyerekkel, ilyenkor már régen fel szokott ébredni, biztos evett tegnap valami mérgező szobanövénytKép (Este apája vigyázott rá, mert én fodrásznál voltam és az egyik virágomat felborította a Gege, ebből gondoltam). Na szóval hatkor már nem bírtam tovább és besettenkedtem a szobájába, persze rögtön felriadt és már nem is aludt vissza Kép Máskor 5, fél hat körül ébred és szopi után még alszik 1-2 órát. Mondanom se kell gyerek egész nap rossz kedvű volt, persze én se szeretem, ha felkeltenek.
Most délután meg elvittem sétálni, háromnegyed órát mentünk, mire hazaértünk bealudt, lefektettem. ekkor látom, hogy nincs meg a mobilom, biztos kiesett a babakocsiból. Gyorsan visszamentem, végig az uton, de sehol nem találtam, már le is mondtam róla. aztán itthon megtaláltam, becsúszva a babakocsi bélésébe Kép
Szerintetek normális vagyok? nembaj testedzés megvolt.
Gergőnek változatlanul tök jó étvágya van. Reggelire megevett egy fél szelet kenyeret sajttal, tízóraira egy körtét és két pici nektarint, ebédre egy jó adag karfiolos-sárgarépás-krumplis pempőt csirkével, de utána még kunyizott a sajtomból. És még hátravan az uzsi meg a vacsi és szopizik is melléKép
Na, depi ellen elhatároztam, hogy jelentkezek a nyelvvizsgára, így kénytelen leszek tanulniKép

Szilcsike
ÉjszakaKép
hát elég horror lehetett a gyerekkorodKép Én egyetlenegy pofont kaptam anyutól, amikor az általa kitalált matek logikai feladatot nem tudtam megoldaniKép
Fú, ez tényleg nem lenne szép a párodtól, vedd csak elő, igenis neked is jogod van elmenni valahová.

Banyóci
ÜdvKép nicknévKép

Forti
Pontosan írtad le az érzést. Ma tűnődtem az ablakpucoláson, hogy vajon ki fogja megcsinálni, amikor a rendes taki is alig jön össze. na sebaj, Gergő szülinapjára megcsinálomKép

Manó!
MalacKép Nekem egy hörcsögöm volt, aki a kezeim között múlt ki, már nagyon beteg volt, reszketett és hideg volt a testeKép

na pusz
judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

Paraméterek:
Kisfiam, Gyurcika 2002. augusztus 18-án született 4050 g-mal és 58 cm-rel. Viszonylag gyors, de nem egyszerű szülésem volt.
Tündéri kisfiú, egy igazi akaratos kis oroszlán bébi. Egész nap csak pakol, csak pakol, csak, pakol, meg persze jön-megy, futkározik. Ismerőseink szerint nagyon jó baba, aki folyton csak mosolyog, mindig jókedvű, mindenkivel barátságos. Ez persze csak részben igaz, mert általában valóban igy van, de anyának azért bőven jut a hisztiből is. A nap fénypontja mindig este van, amikor Apa megjön a munkából. Akkor kezdődik ám a hancúrozás! Picike kora óta nagyon sok helyre visszük magunkkal, igy általában mindenhol jól érzi magát. Van néhány szó, amiket "használ", táncizik, tapsizik, ha megkérem odahoz dolgokat, és amit nagyon szeret, az "babanyelven" feleselni.
Jelenleg Zuglóban lakunk, de ha minden jól megy akkor még az idén elköltözünk.
Most mennem kell, mert éppen magára készül boritani a ruhaszáritót!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Először is előre szólok, ha valami idétlenséget csinálok, bocs, de ma ilyen napom van.
Az előbb írtam az indexre, és be akartam szúrni 3 vigyorgó fejet. Hát sikerült helyette 3 szülinapos tortát. Ciki! Kép Kép Kép

Manó!
Sajnálom szegény Malackát.Kép
Dani osztályába most került egy tengerimalac, és imádják. Csak még neve nincs.

Nyuszika!
Sajnos személyesen nem ismerem azokat, akik ajánlgaták hogy ki kellene kapcsolodnom gyerek nélkül. Topic ismerősök, de még nem volt tali. Kép Talán októberben végre összejön. Kép

Marci is szeret létrára mászni. Egyszer kifigyelte mit csinálok, aztán egy óvatlan pillanatban elindult felfelé.

Gumicukor!
Látom Daninak is jó étvágya van.
Az a baj, hogy Marci egész nap ki-be járkál, na jó egyenlőre csak mászik egyik szobából a másikba, aztán a konyhába, és a szobák kivételével mindenhol kő van, az meg elég hideg. Valami kelleni fog a lábára.

Kataa!
Igen, sajnos nagyon nehéz, ha az embernek nincs segítsége. Mondjuk én tudtam, hogy mit vállallok, mert Dani 8 éves múlt és mióta megszületett, kétszer 1 hétig volt távol tőlünk, míg anyu élt. Így aztán egy moziban utóljára 94-ben voltam kettesben a párommal. Kép
De ez nem jelenti azt, hogy nem akadok ki, mikor besokallok.

Beszti!
Ha lesz tali, nekem csak péntek jó. De hát soha nem voltam még talin, így nem én vagyok a lényeg.

Banyóci!
Szia!

Szilcsike!
Ne hagyd magad! Neked is kell egy kis kikapcsolódás!

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Üdv közöttünk Banyóci!
Jó, hogy idetaláltál. A társaság összeszokott, de általában mindenki csak úgy idetalálKép Szóval mindig jönnek anyukák babákkal és mi nagyon szívesen látjuk, mert így megismerhetünk nagyon sok embert, színes egyéniséget.

Akkor a te kisfiad is egy úgynevezett 7ördögKép Az én fiam Gábor okt. 9-n született, most lesz 1 éves, de még nem jár, viszont imád mászni. Elég nagy baba, mert 11 hónapos nem volt még amikor 77 cm mértek és 11 kg 30 dkg körül járt a súlya.

puszi
sasha

Kép
sasha

Verés-téma: engem az anyu sosem ütött meg, az aputól is csak nagyon ritkán, és nagyon indokolt esetben kaptam egy-egy pofont (pl. egyszer, amikor bokán rúgtam az anyut). Én sem ütöm meg a Solymit, maximum elcibálom a tetthelyről, vagy elhúzom a kezét...

Banyóci,
Üdv! Írtad, hogy gyors, de nem egyszerű szülésed volt - nálam is ilyesmi volt a helyzet...
Mecomiumos magzatvíz, eső szívhang, le nem szállt, nagy fej, nyakra tekeredett köldökzsiór, hasonló nyalánkságok, mégis sikerült kb. 2,5 óra alatt letudni a szülést Kép
Mi is Zuglóban lakunk, a Radnóti giminél. Ti merre?

Zita
parazita

Sasha!

Igyekszem majd gyakran jönni, hogy minnél jobban megismerjelek benneteket és csemetéiteket! Biztosan nagyon rövid időn belül elindul a kisfiad. Az enyém is imádott mászni, aztán egyik napról a másikra elindult. Ekkor volt kb. 11 és fél hónapos. Azóta le se lehet állitani, mindig csak megy és megy, és szalad. Azóta egy kicsikét fáradtabb vagyok!

Zita!

Az én szülésem kb. 2 óra 15 perc alatt megvolt. A zárójelentésemen lévő pontos epikrizis:
"Burokrepesztést követően secunder fájásgyengeség miatt oxytocinos infusiot állitottunk be, majd a szülést kimenetben stagnáló fej miatt vacuum extractio segitségével fejeztük be."

Mi egyenlőre az Örs vezér tere folytatásán, az Ond vezér úton lakunk. Itt bérelünk egy lakást kb. másfél éve, mert a párom az Örsön dolgozik, és ez eddig igy volt kényelmes. De már nem az! Kezdjük nagyon kinőni a lakást.

Puszi: Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!

Üdv itt!Kép És hoyg jobban megismerj minket (ha valamit rosszul irtam, vagy másképp szeretnéd, akkor ird meg és kijavitom):

Kép
Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Banyóci, üdvözöllek én is! Az én lányom 4000gr volt és 57 cm, mikor született. Ja és a férjem GyuriKép

Ma délután bementünk a munkahelyemre megmutatni magunkat, utoljára tavaly decemberben voltunk. Először elsírta magát Betti, de aztán megbarátkozott mindenkivel, még a fiúkkal is. Sok dicséretet bezsebeltünk. A végén már produkálta magát rendesen.
Hazafelé sajnos a csúcsforgalomban araszoltunk, szerencsére volt kaja a kocsiban, úgyhogy nyakig morzsásan értünk haza. A délutáni alvás így elmaradt.

Judy, én mindig résre nyitva hagyom Betti ajtaját, így tudok kukkolni. Persze van amikor észrevesz és lebukom.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Beszti!

Köszi a táblázatot, igy valóban könnyebb lesz egy kicsit. Minden adat tökéletes, nincs mit javitani.

Conti!

Gyurci is Apa után kapta a nevét!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Forti
Milyen kis mókás lehet, hogy nem használja még azt a kezét, pedig lehetne KépKépKép!!

Banyóci
sziasztokKép !!

Most olvasom itt a hozzászólásokat fegyelmezés témakörben. Húúúúú asszem nálam akkor valami nem úgy működik, mint nálatok. Nekem még egyszer sem jutott eszembe, hogy rácsapjak v. rákiabáljak, pedig ő is csinál ám néha elég meredekeket is. Csak valahogy én elmondom, hogy nem így kéne, de belül meg élvezem, hogy ilyen kis rosszcsont, mindíg ilyenre vágytam... akkor ez most baj, nem elég??

Szilcsike
nyugalom Kép egyébként ha jól emlékszem, nem is olyan nagyon rég páran épp arról beszélgettünk, hogy mennyire csalódtunk az évfolyamtaliban, nagyon más lett mindenki. Szóval nem is bizti, hogy jó lett volna, hiszen mégsem a barátaidról van szó, akiket te választottál magad köré. Szóval, nézd fordítva a dolgot, lehet, hogy megmenekültél egy csalódástól, milyen jó, hogy itthon maradsz KépKép Láttad a Brian életét??? Emlékszel a végén a dalra??: mindíg nézd a dolgok jó oldalát!!

Judy
A mobilos történeteddel mintha rólam írtál volna ... KépKépKépKépKépKépKép

Dodimónak ma eléggé jöhetnek még a fogai, egyfolytában a szájában tudkál és elég nyugtalan. A dentinox használ, de azt sem akarom sűrűn adni. Pont ma kaptunk postán barátainktól neki szülinapi ajándékot: egy borostyán nyakláncot. Állítólag csodákat tesz fogzás-ügyben, remélem tényleg beválik, különben szép kis éjszakám lesz Kép
Mellesleg ma vettem észre: megvan a 8.fogunk!!!!!

Csabára viszont nem indultunk el, áttetük jövő hétre, vasárnap háznézőbe készülünk. Annyian költöztetek mostanában, hogy ennyire megjött a kedvünk KépKépKép

Ágiékról tudtok valamit?????

És GÖMBékről??????

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sasha,
Kívánom, hogy minél előbb tudjatok családi házba költözni! Pestimrén még nem néztetek körül? Itt elég elfogadhatóak a házárak. Tök jó a kondibérlet, én is tök szívesen járnék, de nincs aki vigyázzon Lilire. Így marad a szobabicaj. Szerencsére a miénk elég jó, nem hiába én választottam apa szülinapjára tavalyKép.
Barátnő ügyben együtt érzek, nekem tavaly a két legjobb barátosném költözött ki külföldre. Anglia és Ausztrália, hát nem a szomszéd. Meg is viselt-visel eléggé, de megértem őket, mert ha van jó lehetőségük menjenek, csak pocsék érzés itthon maradni egyedül. Nekem nagyon sokat segített, hogy megismertem ennek a topicnak a lakóitKép.

Csics,
Megértelek titeket, ezek a diétás cuccok bazi drágák. Én a keleszteni való lisztet 700 ft/kg-ért veszem a páromnak és még sorolhatnám. De nincs más, így meg kell venni. Azért a kukoricalisztet szerintem próbáljátok ki, az még elfogadható áron van. Kb. 70.-ft kilója.
Ne keseredj el, Lili sem jár még egyedül. Az egyik kezét minimum fogni kell, hogy lépni merjen.

Nyuszi,
Örülök, hogy rendben van a babával mindenKép. A mamiját nem egészen értem. Ha ennyit vártak rá akkor kicsit más hozzáállás kellene talán.
Okés, akkor küldök magokat, írd meg a címedet és postázom.
Nem semmi mennyi mindent elintézel, szerencsés a párodKép.

Zsani,
Küldjek neked is magokat? Ha igen, írd meg a címed.

Conti,
Nálunk is volt szerdán áramszünet. Reggeltől du 4-ig. Nagyon ideges voltam tőle, mert semmit sem lehetett csinálni ráadásul esett az eső is, így a kertben sem. Szerencsére nekünk gáztűzhelyünk van. Én a rengeteg fagyasztott gyümiért izgultam, amit Lilinek tettem el, de szerencsére túlélték ezt a napot. Mi is felhívtuk a központot és ott azt mondták, hogy még korábban kiplakátozták a környéket erről, hát nem tudom én egy helyen sem láttam. Szerencsére azóta nem volt áramszünet.

Kataa,
Szerintem tejpépet addig lehet adni a babáknak míg mást esznek mint a nagyok. De ez csak egyéni vélemény én nem adok dobozos pépet Lilinek (az egyetlen amit adtam, az már nem kapható).
Én úgy csinálom a saját evésre szoktatást, hogy Lili elé rakok egy letapasztható tányérkát, kicsi főzivel, kanál a kezébe, aztán ő is pakolja meg én is a szájába. Persze most még ott tartunk, hogy segítem a kézét, de látom rajta sokszor, hogy nagyon szeretné már egyedül. Egyébként vannak napok amikor egyszerűen nem vevő az egészre, néha meg sikongat örömében.

Magdi,
Ismerős az egész napos, szünni nem akaró hányinger érzése. Emlékszem nem egyszer volt, hogy én is már sírtam a munkahelyemen a mosdóban e miatt. A végén az segített, hogy szedtem savlekötőt és egyfolytában ropogtattam kekszet. Aztán valahogy eljött a bűvös 4. hónapKép.

Gumicukor,
Én szedtem savcsökkentőt a terhesség első hónapjaiban, mert nálam már kezdett drasztikus méreteket ölteni a hányások száma. Pl. minden reggel azzal kezdtem a napot, aztán amikor beértem a munkahelyemre ott is... volt egy pont amikor már majdnem kórházba akartak küldeni is egy kis infúzióra, mert napok óta nem bírtam enni csak hánytam, de végül megúsztam.

Djeszter,
Én úgy tudom, hogy otthon a legjobb ha mezítláb(zokniban) van, mert az is hozzá tartozik a járás tanuláshoz, persze lakáson kívül a megfelelő cipő kell. Már több helyről hallottam, hogy minél tovább kell magasított szárú cipőt hordatni a babákkal.

Manó,
MalackaKép.

Forti,
De jó, hogy lekerült a gipszKép!

Banyóci,
Üdv itt nálunk!

Beszti,
A táblázatból kitörölnéd a IV. kerületet mellőlem, mert már nem aktuális. Köszike.

Kaptunk mára meghívást egy anyatejes rendezvényre itt a kerületben. Egész jó volt, rengeteg baba volt, Lilinek nagyon tetszett. Voltak hastáncosok is, hívták is mamikat, hogy menjenek táncizni, kicsit eljátszottam a gondolattal, mert nagyon ügyesek és szépek voltak, de aztán rájöttem, hogy egyenlőre elég lesz a suli isKép.
Tegnap kint voltunk Lilivel a kertben, nézegettük a gyümiket, levettem egy almát, elkezdtem rágcsálni erre nyújtogatja a nyakát, hogy ő is kér, és képzeljétek elkezdte szép óvatosan enni, mint a nagyok, persze kicsiket harapva. Annyira örültem neki. Ezentúl megyünk is minden nap almázniKép.
Tali: szerintem is lehetne, mert jó volt. Viszont nem rakhatnánk kicsit későbbre? Mondjuk 3-ra?

Itt a vége fuss el véle...Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hello

Ma mi id munkahelen nyomultunk: ))Persze mindenki osaig volta fulig ero szajatol ,meghogy milyen ugyesen jon megy kapaszkodva.MEgint meg volt allapitva hogy nekem jott tett az anyasag,megszepitett: )))Hat Ok tudjak : ))Persze azt nem lattak hogy ebben benne volt 1 oras keszulodes is ; )

Mano
Na akkor majd mond neki khogy most vagy jol alszik vagy vezet: ))

Forti
Pontazert kerdeztem,nekem anno elektromos furesszel vettek le es iszonyatosan melegedett kozben: (

Banyoci
Udv itt,persze mindenki szivesen van fogadva,mert ez itt a beak szigete,nem Zsani??: ))

Csics
De jo,ugylatszik hasznalt a rabeszeles,PEtike nem szed vasat,az ugye etvagygerjeszto: )Vagy nem volt verszegeny?

Szilcsike
Szegenykem,meg jo hogy mar felnottel.hat igen a rossz tapasztalat az segit.De jo hogy nem hagyott ez benned melyebb nyomot.
En talan egyszer kaptam pofont,de annak megvolt az oka egy iszonyu csunya szo hangosan az utcan: ))
Fogalmam sincs mil ehet hogyennyit ebred,talan ennyi idegi nem art a fogzas,vagy megis?

Judy
Hat vannak ilyen napok,az en agyam is rovid miota kismama voltam: ))Volt mar ilyen velem is hogy olyan hosszu ideig aludt hogy bementem erre felebredt,aztan mar hiaba szidtam magam: ))

Sasha
En is varom mar hogy elinduljon: )))Remelem hogy a fiuk kozott ez is csak 1 nap kulonbseg lesz minta szuletes: ))

Rit
Szerintem ez tokely nalad,nekem sem jutott meg eszembe rautin,mert O az tan tenyelg egy jo gyerek: ))
Holnezegettek hazat?Mindenki elmegy mire visszamegyunk a fovarosba: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Megint csak olvastalak Benneteket!

Tettem fel képet a Törpéről, így majdnem 14 hónaposan.

Képzeljétek Hannának jön a 9. foga, eddig egész jól viseli!

Beszti
Ha lehetne én is kérhetnék egy táblát, ahová feltennél minket a Hannával?

Nevelés téma
Én is el tudom veszteni néha a türelmemet, de csak a hisztitől, ilyenkor morgolódok vele. De a férjem mindig szól, hogy inkább vegyem fel és simogassam meg, mert biztos van oka a sírásnak. És mindig igaza lesz, mert a Hanna ok nélkül nem szokott sírni.

Na, egyenlőre ennyi!

Judus
judus

ilke: csak most tudtam megnézni a büdöskéketKép Kérek szépen magot, de nekem elég lesz tavaszig, úgyhogy majd egy talin kérem szépenKép

Banyóci: üdv itt!

Forti: biztos azért vagy depis, mert nem sétáltok velünkKépKép

Én meg nagyon álmos vagyokKép Hétgévén remélem lesz alkalmam olvasgatni a topicot, hátha bepótolom.
Holnap megyünk a Margitszigetre, hogy Juli nyugodtan járkálhasson. Itt a telepen mindig megtalálja az úttestetKép

zsani
zsani

Sziasztok

Nem tudom, milyen lesz a ez a szoveg, de kicsit mas billentyuzet...Epp Ujpesten csucsulok, es senki nem er ra az ismeroseim kozul...sajnos.
NA majd legkozelebb jobban megszervezem...

Rit,
en Becsben lakom....bocs kicsit hosszu ideig nem valaszoltam...
es szerintem mashogy szoba se johet a fenyites tema, csak ugy ahogy Te gondolod...Meg a 4eves Aaronnal sem jutott eszembe, hogy racsapjak, nemhogy Rebinel....
nem is fog....

Forti
gartula a gipszlevetelhez,bar en lemaradtam valamirol...azt sem tudtam, hogy volt neki, de remelem minden rendben a kezeve!!!

BAnyoci
szia koztunk!!
En ugzan utobbi idoben nem vagyok tul aktiv, de azert letezem!!!

Sasha,
remelem, hogy jol at fogjatok veszelni az egyuttlakast es hamarosan sajat teto lesz a fejetek folott...

Akkor most ennyi eleg lesz, ey a billentyuyet megorjit!!!
Kryss es Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Beszti

Nekem is javitsd ki a cimemet Gödre légy szives, köszi.
Egyébként én is benne vagyok a taliban.Kép

Ilke

Almázós Lili.Kép Emilia csak a barackot eszi meg, abból meg egyre kevesebb és rosszabb van sajna. Kicsit aggódom is hogy ennyire nem eszi a gyümölcsöt, még a banánt meg a körtét sem mindig, pedig azokat pépesen nagyon szerette.
Hát igen, szerencsés a párom, hogy ilyen jó fej és szorgalmas felesége van.Kép Meg egy ráérő anyósa, aki vigyáz a gyerekre. Amúgy nagyon sokat ha akarna sem tudna intézni, mert egyrészt folyton dolgozik, másrészt annyira azért nem beszél jól magyarul.Kép
Ma megrendeltem a járdaköveket.Kép
Küldöm a cimemet.Megkaptam a bodzareceptet, köszike.Kép

Ja és ha házépitésből kell valakinek tanács, csak szóljon, nagyon profi vagyok.KépKépKépAzon gondolkodtam, hogy a közgazdász diplomámat lecserélem épitész mérnökire.Kép

Verés

Engem azt hiszem talán egyszer sem vertek meg. Ilyen fenékre csapás azért volt, fenyitő jelleggel. Én még egyszer sem alkalmaztam Emiliával, eddig a nem szabad, illetve a rákiabálás működött. Vagy egyszerűen elcipelem a helyszinről.

Banyóci

Üdv köztünk. Mi is Zuglóban laktunk az elmúlt 3 évben, de immár 1,5 hónapja kiköltöztünk Gödre.

Legközelebb csak hétfőn jövök, mert megyek Debrecenbe gimis osztálytalira, meg rokont látogatni apástul, manóstul, nagyistul.Kép

Jó éjt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kryss
szept. 2-án törte el a kezét, azért örömködtem ennyire a levételnél! Kép

Zsani
Igen én is gondoltam erre, de hát azt írtad a múltkor hogy ti reggel sétiztek, mi pedig délelőtt. Ezért nem is zargattalak. Ma is egyedül piacoztam. Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Ilke, Nyuszi!

Próbálkozom...KépKép

Judus!

PerszeKépKép, csak el ne felejtsem (most megint a férjem gépéröl netezek, ezért nincs kéznél a tábla, de holnap megteszem (ha esteleg elfelejteném, akkor kérlek, hogy minden neheztelés nélkülKép figyelmeztess rá)).

Fegyelmezés: azt hiszem én már egyszer leirtam a véleményemet. Nátánnál nekem eszembe se jut megütni, de még hangosabban rászólni sem. Az elsönek egyszerüen nincs értelme (nem érti), a második meg csak megijesztené. Beni már kapott néhányszor ki, de persze ö sem ilyen idös korában. Igaz, neki az is sokat segitett, hogy egyedül volt, több idöm volt, és nem fárasztott le ennyire, mint ketten. Nátánnál meg a kettöjük lefárasztását az ellensúlyozza, hogy egy nagyon várt gyerek volt (Benit is vártuk, de rá nem kellett sokat), és emiatt egy kicsit elfogult vagyok vele, bár azért igyekszem, hogy ne legyen a két gyerek között annyira hangsúlyos ezKépKép.
Viszont az is alapelv, hogy a másikra nem szólunk rá a gyerek elött, tehát még ha nem is értek egyet a párommal, ha egy kicsit hangosabban szól rájuk (ami igazán ritkaKép), akkor sem a gyerek elött beszélem meg vele.
Mondjuk szerintem még sokkal rosszabb dolog a lelki terror. A "makarenkói" nálunk is meg volt a pámnál, és anyámtól is kaptam néha, de komolyan mondom, egyáltalán nem érdekel, sé nem hagyott semmilyen komoly nyomot. Az viszont igen, hogy a középiskolás korom alatt a körülmények miatt volt részem lelki terrorban (nem a szüleim részéröl), és emiatt nagyon sokáig tartott, mig sikerült kilábalnom a következményeiböl (pl. merek az érdekünkben hivataloknál kiállni).

Szilcsike!

És miért nem borult elöbb a bili? Nem arra akarlak biztatni, hogy vesz össze a pároddal, azt nem kéne, de erröl azt hiszem komolyan beszélni kéne. Pl. idönként vigyázzon ö a gyerekre, amig te elmész magaddal foglalkozni.

Djeszter!

Ez szomorú. Azt nem tudom, hogy a környezetemben mennyien vanank, akik egyetértenének velem, mert nem kérdezem megKép. Viszont én havonta egyszer eljárok olyan helyre, ahol biztosan egyetértenek velemKép (LLL baba-mama klub), és ott vannak, akik sokkal tovább is szoptattak(nak). Olyannyira, hogy van, hogy már én sem tudom, hogy vajon ez nekem menne-e (3 éves kor). Söt a párom is érdekesen viszonyul (egyenlöreKép) hozzá, mert azt ö sem tudja elképzelni. Viszont minden alakul, és azt olvastam valahol, ami teljesen igaz, hogy más a másik gyerekét látni akkora korban szopizni, meg más azt a gyereket szopiztatni, aki a szemed elött nött fel, és akinek a növekedése és szopija teljesen természetes számodra.
De ne törödj másokkal, csak kettötökkel!KépKép AMig mindekettötöknek jó, addig egészen biztosan nincs köze másoknak ahhoz, hogy mit csinálsz.
Kikapcsolódás: szerintem nem feltétlenül aza fontos, hogy gyerek nélkül, ahenm az, hogy kiszakadj az otthoni létböl. nekem pl. jól be szokott válni egy nagy séta egy kellemes helyen gyerekestül, egy kis lazulás.
Rend: na ezzel nekem sem nagyon kéne próbálkozni, mert semmi értelme, pedig én is teszem. Nem is tudom hányszor. Ráaádul Nátán elött nem is érdemes, mert ha pl. a kockákat beleteszem a dobozba, akkor neki rögtön az kell, és már dobálja ki.KépKép

Nyuszi!

Hát a sebes mellröl én is tudnék beszélni. Nálunk sem a helytelen mellretevéstöl volt, mert Nátán már nem az elsö gyerek. Hanem valószinü ö is jó erösen szivta és hiába edzödött meg a Beninél, mégsem volt elég.
De az igaz, hogy elsösorban a helytelen mellretevés az oka (ha a babánál nincs szervi baj (pl. lenött nylev)), illetve a cumizavar 8gondolom éjszaka nem kispohárból itatják...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Halihó!!!

Hihetetlen, mennyit írtatok! Alig győzi olvasni az ember Kép!

Banyóci!
Sziasztok Kép! Gyere minél többször, hogy jól megismerjünk! A rövid szülés miatt irigyellek! Nekem az első végződött vákuummal, mikor már 2 órája próbáltam kitolni a gyerkőcöt, de csak nem akart kibújni. A második császár lett, hát, az sem jobb Kép.

Szilcsike!
Néha kérj egy kis kimenőt a férjedtől! Én is csak nagyon ritkán jutok el itthonról úgy, hogy ő vigyáz a gyerekekre (nem azért, mert nem akar, egyszerűen olyan a munkája, hogy emberi időben nincs itthon). Az többször van, hogy Anyu vigyáz a kölykökre, és együtt megyünk valahová. Kedden pl. lánybúcsún voltam Kép, és remekül elvolt Apa a gyerekeivel. Naná, mind a kettő az övé, ha itthon van, le se lehet vakarni őket róla Kép!

Most megyek, hazajött Apus Kép.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Fegyelmezés:
Én sem ütöm meg soha a Gyurcit, nem is lenne szivem hozzá. Nem is hiszem, hogy egy ekkora baba értené, hogy miről is van szó. Az viszont sajnos előfordul, hogy amikor a sokadik rászólásnál is úgy viselkedik, mintha a süket falhoz beszélnék, hogy erélyesen szólok. Vagy inkább kiabálok? A párom szerint igen! Érdekes viszont, hogy a hiszti nem tud idegesiteni. Még olyankor is annyira huncutul tud nézni, hogy mi lesz a reakcióm, hogy fel tudnám zabálni! Ezt látva rajtam, ő is pillanatokon belül kacagásban tör ki általában. Persze vannak kivételek.

Szopi:
Engem is sokszor "piszkálnak" érte, hogy egy ekkora gyereket szoptatok még! Csak már egyáltalán nem foglalkozom ezekkel a megjegyzésekkel. Amikor még csak néhány hónapos volt, akkor is kaptam bőven ilyen megjegyzést, na akkor nagyon tudott idegesiteni!

Úgy volt eredetileg, hogy ma este elmegyünk Apával néhány barátunkhoz egy kicsit kikapcsolódni, de csak ő ment el végül. Én nem éreztem túl jól magam, meg a kedvem is elment igy estére tőle. Most viszont elég furcsa itthon nélküle, mert ilyen nem igazán szokott előfordulni. Mindig együtt szoktunk elmenni. Nem baj, majd talán holnap eljutunk végre moziba.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Szia Panda!

Addig irtál, amig én is, igy csak utólag olvastalak! Annyira azért nincs okod irigyelni.
Abból a röpke 2 és negyed órából kb. másfél órát szenvedtünk mi is csak a kitolási szakasszal. Egyszerűen bestagnált a feje. De igy utólag már nem tünik olyan vészesnek. Én is már főleg csak a szépre emlékszem, mint általában mindannyian. Ugye?

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

TEgnap feltűnően jó kisfiú volt a fiam, meg ma reggel is és az aéjszakát is átaludta. Erre ma a délelőtti alvásából úgy ébredt, hogy tisztára tüzelt a gyerek. 39,1 a láza levonás nélkül. Kapott már Panadol szirupot.
Múlt héten voltunk dokinál, akkor még csak szimplán náthás volt és nem is kaptunk rá semmit. Most tegnap óta megy a hasa ami nem tünt fel, hiszen mindig megy amikor jön a foga...
Szóval lázas, megy a hasa és felhívtam az ügyeletet, és a Smektát adjam neki, ha nem megy le a láza (hál istennek, már nem olyan meleg a gyerek és eszik is és itt rombolKép) akkor hívjam újra. Végülis kicsit nyúgösebb a gyerkőc, de nem jobban , mint amikor a foga jön.Kép

mennem kell
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!

Gyurcika is most növeszti a fogait, négyet is egyszerre, és eléggé megszenved velük szegénykém.
Nálunk vasárnap kezdődött a hőemelkedés, hasmenés, nyűgösködés. Az orvos azt mondja, hogy van valami virus a levegőben. 3 napig adtam én is a Smectat, úgy nézett ki, hogy javult is a helyzet. 2 napig viszonylag normálisakat kakilt, azóta meg hol megy a hasa, hol nem. Az étvágyával nincs semmi baj neki sem. Csak az a baj, hogy nem hajlandó diétázni, neki a "normális" kaja kell csak. Még teát se hajlandó inni, csak vizet. Hétfőn valószinüleg vissza viszem az orvoshoz, mert nyugtalanit a helyzet, hogy már 1 hete tart ez az állapot. Emellett viszont jókedvű, virgonc ő is!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci!

Itt a házban is van egy másik gyerkőc, egy 5 hónapos kislány, ő is lázas volt pár napig, folyik az orra, köhög és megy a hasa... Valószínű, hogy nem tőlük kapta el a fiam, mert csak tegnap délben találkoztunk velük és a gyerkőcöket nem engedtük egymás közelébe -ami nem volt túl nehéz két babakocsis babávalKép-, így kétlem.
Szóval vírus. El fog múlni nem kétlem. Csak most, hogy ilyen magas lázzal ébredt el sem akart engedni, sőt feküdt az ölemben ami nagy szó, mert néh fel se lehet venni, mert ő mászik. Szabályosan kifolyik az ember kezéből... most meg. De amint lement a láza, mert fél óra múlva -amikor írtam- már itt rosszalkodottKép Most megint alszik jó órája. Én csak attól félek, nehogy hörghurut legyen belőle, mert 4 hónaposan voltunk kórházban is amiatt. És már neki is 1 hete tart, csak az első 3-4 napban nem akart megindulni a váladék.

sasha

Kép
sasha

Szilcsike!

en nem szoktam irogatni csak olvasni( szerintem nalam jobb tanacsokat szoktak irni itt a lanyok es idom sincs sok).
A mi nagy lanyunk most volt egy eves es meg a mult heten is minden ejjel minimum negyszer keltunk fel hozza. Nagyon 'keson' kezdett el mast is enni a szopin kivul, igy en is beletorodtem az ejszakai szoptatasba es kelesbe. Amikor viszont mar szepen evett darabos kajakat es hozzaszokott a viz es tea ivasahoz, elhataroztam, hogy leszoktatom az ejszakai szopirol. Amikor felkelt akkor altalaban keservesen sirdogalt, igy meginaltam vizzel, ha az nem kellett akkor odaadtam a cumiat es par perc utan visszaaludt. Ezt nagyon sokaig igy csinaltuk. Most, hogy elmult a hoseg egy par hete mar nem kinaltam vizzel sem, de igy is 4-5 alkalommal kelt, es mivel mar nagyon kimerultem mar sokszor a mi agyunkban aludt vissza.
Mult heten viszont ugy dontottem, hogy most mar nagy lany es jobb lenne ha tudna a sajat kis agyaban aludni. Megvartuk mig teljesen elfaradt, mar majdnem behunyta a szemet az esti szopi kkozben es akkor betettuk a kisagyba. Nagy szeretettel elmondtuk, hogy o most itt fog aludni, de nem kell felnie. Elso este 20 percet sirdogalt egyedul es aztan szepen aludt, ejjel talan ketszer ebredt meg de a sirasok mindig egy percnel rovidebbek voltak. Masodik este mar szinte siras nelkul aludt el. Mivel o este 8-fel9-kor fekszik igy reggel hat elott nem veszem ki a kisagybol. Most nem megyunk be hozza ejjel sem (csak amikor alszik, hogy megnezzuk, a takro a helyen van-e).
En sokaig nem akartam 'sirni hagyni', de igy hogy a ringatason kivul mar minden masrol (cici, viz, cumi) leszoktattam, talan nem volt olyan nagyon megrazo neki.
SZerintem erdemes kiprobalni ket okbol is:1, a baba sem alszik jol ha ilyen sokszor kel 2, igaz, hogy a gyerek az elso, de azert az anyukanak is jar egy kis alvas, plane, hogy igy sokkal tobb energiaja es turelme marad a nappali jatszasra.

Sajnalom, hogy hosszu lett, de talan hasznos.
udv mindenkinek
katus
katus

Kryss: nem mondod komolyan, hogy Újpesten vagytok, és nem is szóltál hogy sétáljunk együtt. Morrmorr!!

Forti: mi mostanában 3x sétálunk. Reggel bevásárlás kapcsán (8-9 között), utána ebéd után (1-2 között), és még 1x este 5-6 felé.

Fegyelmezés: hát, én bizony szoktam kiabálni. A lányom az anyja makacsságát örökölteKépKép Viszont kifejezetten haladunk, mert sokszor a nemszabadra is hallgat, föleg olyan dolgokban, amiket tényleg nem szabad (szemetesturkálás, gázgomb-csavargatás), és már járt érte bünti (az konkrétan azt jelentette, hogy ráccsal kicsuktam a konyhából). És sokszor már az is elég, ha komolyan ránézek mikor a gázgombok felé nyúl. A kis disznó nagy rafkósan rámnéz, hátha nem veszem észre, és mikor látja hogy látom, akkor elkapja a kezét.
De a legjobb az volt vmelyik nap, mikor nyúlt a gomb felé és mondtam neki, hogy "tudod, hogy kicsuklak ha hozzányúlsz", erre rámröhögött, kiment és leült a rács eléKépKép Majd megzabáltamKép

Voltunk ma a Margitszigeten, és tök jó voltKép Van valami Flórás (margarin) rendezvény, és volt szinpad, táncház, zenebona, lufik meg ilyesmikKép Juli persze azt élvezte, hogy mehet szabadon, és nem szól rá egyfolytában az anyja, hogy ne menjen erre v. arra.

zsani
zsani

Kryss
Tök jó!! Így legalább megkérdezhetem, nem-e tudsz valami jó használt műszaki cikk kereskedőt Bécsben, 3 hét múlva ott töltünk egy 7végét KépKépKép
Tényleg nagyon sunnyogtál arról, hogy Újpesten vagytok, pedig mennyit járunk arra!! Kép

Kataa
Akkor megnyugodtam.
Egyébként meg ne aggódj, attól, hogy nem itt fogunk lakni, még járunk erre. Tudod, hogy mi aztán a legkevesebbet tartózkodunk csak otthon KépKép

Banyóci
Tényleg csak a szépre, bár nekem tényleg az volt, 5 óra az első apró fájdalomtól számítva, fél óra mindössze a szülés. Bármikor újracsinálnám, én inkább az utolsó 3 hetet nem akarnám megint. Alig bírtam aludni a nagy hasamtól.... Kép

Ma tök jót kirándultunk az új autónkkal, Dodesz is élvezte, és egy hatalmasat sárdagasztott egy kis tó partján Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Hello Lanyok
Nekunk ma nagyon jo napunk volt,majdnem egesz nap vasarolgattunk,ebedeltunk es moziztunk Apaval Pesten.
MEgvettunk neki a szulinapi ajandekokat is.
Alex nagyon jol elvolt anyukammal,mikor hazajottunk nem is nagyon bagozott rank,szinte rosszul esett,aztan kesobb mar bujt: ))

Judus
Nagyon edi Hannad!

Nyuszi
Jo osztalytalit,nekem is lesz jovo szombaton: )

Beszti
Erdekes ahogy irtad,en azt hittem hogy az elso gyerek egy iciri picivel mindig kedvesebb az embernek.Aztan meg ha 3 van akkor meg a kicsi is.

Sasha
Jobbulast Gabcsinak!Hu remelem idaig nem er a jarvany.

Katus
Nagyon jokat irtal,nekem bar magatol aludta at az ejszakat,de az elalvast kb igy csinaltuk mi is: )

Kataa

Kép
Kép
kataa

Zsani
Akkor én már nem tudom követni a napirendeteket. Kép Pedig tényleg jó lenne összefutni legalább hetente egyszer. Pontosítsunk emilben, ha van hozzá kedved.

Sasha
Jobbulást Gabinak!

Képzeljétek kibújt Levi 5. foga, méghozzá úgy, hogy nem volt nyűglődés csak egy kicsivel több nyál. Hála istennek nem viselte meg, nem úgy mint a másik négy.

Forti és a 14 hónapos Levi

Kép
Kép
forti

Sasha!

Most csak gyorsan bejelentkezem, mert rohanunk moziba!

Ez a bújás dolog is dettó! Gyurci is örökmozgó, ölben abszolút nem tartható babácska, na de most!
Bújik egész nap, szinte mozdulni sem lehet a közeléből! Ölembe mászik és odasimul, leül az ágyra és az ölembe hajtja a buksiját..stb..
Szóval ismerős!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

MAr megint itt vgyok!! Kép
Közben kiismertem a gepet is egykicsit es setaltunk is egy jot az Orcy kertben(igy kell rni?)
Az unokanőverem egy harom honapossal es egy hamarosan 2 evessel en pedig a majd' 4 eves Aaronommal es Rebivel....jo kis Orgonasipsort lehet majd belőlük csinalni, ha Vilka megnő egykicsit!!!
Rebikem meg ma nem aludt ela megszokott időben es igy fel orat aludt 15.00- ig az uton, amikor mentünk az unkanőveremekhez...es este pedig mikor 3/4 9-re hazaertünk, mar ugy kidőlt szegenykem, hogy a kocsibol felhoztam es meg mindig aludt, lefektettem es meg mindig aludt es azota is alszik...lyen meg egyik gyerekemmel sem volt soha!!!
Forti!
Szegenykemnek hogy sikerült ilyet csinalnia???

ZSani, Rit!
JArunk mi meg erre, majd akkor szolok döben...Igazan nem is tudom (tudtam) szamon tartani, hogy ki hol lakik...Kép
Nem mondom, hogy holnap talalkozzunk, eleg rövid lenne.. es Aaronnak is megigertem, hogy metrozunk holnap valahova a magyar metroval...Kép

Rit!
Igy most hirtelenjeben nem tudok ajanlani, de majd ha hazamentem probalok valami hasznalhatot kideriteni OK???

Mi egyebkent ill. az öcsem egy eve költözött ide Újpestre, addig a Batthyany Ternel laktak en meg ha itthon vagyok szinten naluk....
Tehat alig ismerem ki magam a környken, meg soha nem laktam Pesten, csak Budan es Ujpestem is eddig talan csak 2X jartam 18 eves koromig. Azota meg becsben elek...Kép Szovan nuku, de a Tescot mar megjartam....az itt van közel...

DE azert en is kifaradtam ma, ugyhogy hamarosan megyek en is lefeküdni...
TAlan holnap is tudok jelentkezni Öcsitől...
Kryss es Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kataa!

Valószinü igy is lenne, ha a két gyerek teljesen hasonló körülmények között "készült" volna, és azóta is hasonlóak lennének (esetleg, ahogy szokták mondani, a második egy egyszerübb és gyorsabb szüléssel).
De mig a nagy az 1. ciklusban beköltözött a pocimba, könnyü terhességem volt, és ugyan elég sok idö volt a vajúdás, de azért nem volt olyan kibirhatatlan, aztán könnyen kibújt, és gyakorlatilag pár nap szopigond után 13 hónapig szopizott minden gond nélkül (mellgyulladás? talán ha hirböl ismertem), közben 2 hónaposan átaludta az éjszakát, 5,5 hónapos korától gyönyörüen lehetett hozzátáplálni, 7,5 hónaposan felállt, 10 hónaposa járt, folytassam még? Szóval egy álomgyerek volt (persze ezt csak utólag tudomKép) és azt hiszem most is az (talán elég ha annyit megemlitek, hogy ismeri az összes betüt és számot, meg tudja mondani a digitális óráról, hogy mennyi az idö (és nem csak ugy, hogy egy egy négy hét, hanem tizenegy óra negyvenhét), nagyon okosKép).
Ezzel szemben a pici csak 13 hónap után költözött be (pedig nagyon vártuk és tettünk is érteKép), pár órás kemény vajúdás (közben még egyszer sikitottam is, annyira fájt a tágulás) után altatásos császárban született, 3 hónapig sebes mellbimbóval szoptattam, közben vagy 6 mellgyulladást is átéltem, a hozzátáplálás elkezdése sem volt olyan egyszerü, még most sem mindig alussza át az éjszakát, és ezt folytassam?Kép
Szóval a kicsivel kissé nehezebb volt. Tudod, amiért meg kell küzdenünk, az valahogy mindig kedvesebb, mint ami az ölünkbe pottyan (ha ugy vesszük, elég érdekes az emberi természet...), azt valahogy nem tudjuk annyira becsülni.
Ezt most nem konkértan Benire értem, mert nagyon örülök, hogy egy ilyen fantasztikus, okos, ügyes gyerekem van, akit nagyon szeretek, de azért összeségében egy kicsit a kicsi felé húz a szivem. Nem nagyon!Kép
De azért persze összehasonlithatatlanok is, hisz annyival kisebb Nátán...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kryss
Mászott egy játékért és közben ráesett egy köztes játékra, ezáltal nem volt megfelelő alátámasztása a kezének, maga alá gyűrte és így törött el. Nagyon sírt! Kép De már vége, és ennek már nagyon örülök.

Forti

Kép
Kép
forti

Jó reggelt mindenkinek!

Voltunk este moziban Apával. És van egy dolog amit nagyon nem értek. Gyurcika a Nagyival volt itthon, mint mindig amikor elmegyünk valahova.
Többször szoktunk elmenni egy kicsit lazitani.
Gyurci általában 8 óra körül megy alukálni. Ha elmegyünk mindig csak később, mert együtt fektetjük le minden este. Amig nem vagyunk itthon, addig egy hang nélkül alszik, tehát elvileg nem hallhatja, hogy elmentünk. Viszont akárhányszor megjövünk, hiába jövünk egy pisszenés nélkül, szinte lábujjhegyen, Ő 10 percen belül biztosan elkezd sirni. Már kitapasztaltam, hogy ha 2 percen belül nem hagyja abba, akkor nem is fogja, addig amig be nem megyek hozzá. Viszont ha bemegyek, akkor meg nem hogy megnyugodna, hanem még erőteljesebben rázendit. Ha kiveszem, akkor reggelig nem alszunk, mert akkor nem lehet visszatenni, köztünk meg nem alszik el. Ha meg csak simizgetem, beszélek hozzá..stb..,akkor nem fejezi be. Igy néhány perc után ki szoktam jönni, és akkor Gyurci is visszaalszik. Tehát ha nem megyek be, akkor sir, ha bemegyek akkor még jobban, de utána befejezi ha kijövök. Nem értem!!!
És azt sem, hogy ha nem tudja, hogy elmentünk, akkor azt honnan tudja, hogy megjöttünk? Máskor sose csinálja ezt!

Sasha!

Remélem Gabi jobban van, Gyurci most már egy kicsit igen.

Forti!

Szegény Levi! Hogy fájhatott neki! De a lényeg, hogy már túl van rajta!

Rit!

Hát igen! Én is igy vagyok vele! Bármikor újra megcsinálnám! Viszont az utolsó hónap az nálam is kin volt! Olyan lassan teltek már akkor a napok, a hetek, és olyan nehéz volt már akkor minden! Főleg a hasam!

Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem!

Puszi: Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Tegnap mi is vásárolni voltunk és én vezettemKép vettünk Gergőnek olyan tányért, ami melegen tartja a kaját és öntapadós, hogy tudjon ügyeskedni. Hát, jó vacak az a tányérKép
Gergőnek nincs túl jó kedve pár napja. Fog most nem jön, éjjel jól alszik, csak nappal nyafka. Akkor csinált ilyet, amikor megtanult kúszni. Remélem tényleg valami új tudományra készül.

Kataa!
És mit kap Alex a szülinapra?

Banyóci!
A múltkor mi is moziban voltunk és ahogy beléptem a lakásba máris sírt, pedig előtte nyikkanás nélkül aludt anyukám szerint. És ő is abbahagyja, ha bemegyek, simi, majd határozottan kijövök tőle. Szerintem megérezhetnek valamit. Mondjuk Gergő amúgy is hiper sensitive gyerekKép

Beszti!
Én is meglepődtem, ahogy Kataa is azon, amit írtál. Persze így már érthető, de én is azt gondoltam volna, hogy az elsőszülöttek a favoritok. Bár tényleg Beniről szinte sose írsz, biztos minden ok veleKép

na pusz
Judy és Gergő
Judy

Hello

Ma felszerelte Apa a hintata hat Alex nem akart kiszallni belole.ha megprobaltuk egtelten sirasba kezdett: ))Aztan kb 1 ora mar a hasa meggyozte es atult az etetoszekbe enni: ))
Annyira edes ahogy orul neki,meg dudal egyfolytaban.
Ma a nagypapam nevnapjat unnepeltuk es olyan rendi volt hogy 11 es 1 kozott aludt igyhagyott ebedelni.Nem tudom t ihogy vagytok vele de ha fent van en nem tudok olyan sokat enni,na igy meg inkabb hagyjuk: )
A babytaxi is nagy siker,mar probalja magat hajtani,egy kicsit elore es hatra.Ha le akar szallni akkor megkapaszkodik valamibe es leszall siman: ))

Forti
Gratula Levi 5.fogazhoz: ))Mi ujsag,visszatert a reflexe a masik kezet is hasznalni?

Banyoci
Mit neztetek??Mi a Max-et es nagyon tetszett,en szeretem az olyan filmeket ami nyomot hagy az emberben.
Hat talan megerzi hogy hazajottetek,sosem tudni egy pici gyerek annyira erzekeny.
Erdekes nekem nem volt nehez az utolso honap,bar akkor mar csak otthon lustalkodtam: ))Te meddig dolgoztal?

Beszti
Hat igen,tenyelg csak azt becsuli az ember amiert meg kell dolgozni,en mas dolgokban is igy vagyok: ))Ez igy van a parkapcsolatokban is: ))
Nekem a 3.honapban jott Alex a pocimba,de mivel en mar regota akartam,meg joval azelott hogy ismertem a ferjemet: ))Es mivel tartottam hogy milyen lesz a terhesseg,nagyon pozitivan eltem meg hogy semmi bajom nem volt es sokaig dolgoztam.A szules bar csaszar volt,se nalam csak ez johetett szoba is nagyon konnyu volt,vagyis utana tenyelg jol voltam.Na persze a tejbelovelles-mellgyuszi-keves tej-idegeskedes negyesig: ))Aztan ez is elmult es azota halas vagyok a sorsnak hogy Alex nagyon jo gyerek,csak ilyet tudok magamnak kivanni megegyszer: ))

Judy
Az eddigi ermes,hinta,babytaxi, es sok konyv,ruha,fajatek.
Mivel apa a jovo heten kulfoldre megy es 7-en jon csak vissza(a 8-at nem tudja kivenni szabinak: ((,igy a kovi hetvege lesz az unneplese.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Hozzád is van egy óriási kérdésem: HOL VETTÉL KISTÜKRÖT A VISSZAPILLANTÓDRA???? MÁR ELEGEM VAN, HOGY NEM LÁTOM A CSIRKÉT VEZETÉS KÖZBEN!!!!

Kryss
Ok, várom, hátha találsz majd valamit Kép
Amúgy mi sem Újpesten lakunk, csak sokat járunk arra, mert a dédiék viszont ott laknak. A mi részünk a belváros-city, Corvin mozi környéke egyenlőre.
A Tescot mi is hamarosan megjárjuk: kedden megyek megmutatom csirkuszkát kedves kollegáimnak Kép

Banyóci
Ez is olyan beépített szenzor - féle lehet, amit minden gyerekhez adnak szériatartozékként. Olyan mint a "hazaérkeztünk, tehát felébredni!!" szenzorKépKépKép

Kataa
Én is babytaxit terveztem neki szülinapjára, meg hintát is - de aztán hintát és motort vettünk - de nem bírtuk ki, odaadtuk neki már most KépKép Bár úgy tudom babytaxit kap majd a Tescosoktól + játékokat KépKép Mi meg rájöttünk, hogy szerdán nem tudunk ünnepelni, mert a papa nem tud szabin lenni + úszás nap is a szerda, így csütörtökön lesz a buli, egész napos csavargászással + du tortával meg jönnek át dédiék és nagyiék.
+ következő 7végén, akkor ugyanis már tényleg lejutunk Békéscsabára végre KépKépKép

Ma annyira szupcsi idő volt, és végre voltunk merülni!!!!!!! Így ilyen hosszú kihagyás után már nagyon örültem az itthoni bányatónak, nulla látással is, persze az igazi a tenger lett volna!!
De így is nagyon jó volt! KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Olvasgatom, milyen sokan jártok be a munkahelyetekre látogatóba. Hát engem akkor láttak utoljára, mikor bejelentettem, hogy terhes vagyok, és otthon maradok. Kép

Beszti!
Már nem foglalkozom másokkal. Amíg Marci szopizni akar, addig fog. Kép
Kikapcsolódás: mi elég sokat sétálunk. Napi 2-3 órát. Hétvégenként a telekre megyünk, de szép helyen nyaraltunk. Valahogy még sem pihentető. Kicsit kezdek most már kifáradni. Mióta Marci megszületett 10 percnél hosszabb időre még nem volt tőlem távol, ez is talán ha 3-4 alkalommal fordult elő. 5 perc nem telik úgy el, hogy valaki nem piszkál valamivel és azért a 24 órás műszak megszakítás nélkül kiborító. Na de nem panaszkodom tovább.
Rend: Marci pont ezt csinálja. Pont az kell neki, amit már elraktam. Kép Kép
Milyen érdekes, amit írtál. (2003 Szeptember 27 szombat - 22h 50 -i írásod) Nálunk is hasonlóan van. Danival minden egy álom volt, Marcival már a terhességen is nehéz és azóta minden egésszen más. (Azzal a különbséggel, hogy nálunk Marci az első igazán szabad hónapban összejött, viszont én 7 évet vártam rá.)

Megyek, mert fürcsi idő van.

Djeszter
djeszter

Sziasztok!

Meg egyszer itthonrol, holnap delellött indulunk vissza Becsbe...

szoptatas
En is szoptatom meg Rebit, es igenyli is, sokkal többet, mint Aaron ilyen koraban. Nem tünt fel, hogy valaki furcsan nezett volna rank es nem is erdekel, ez csak a mi dolgunk, akkor is ha a parkban a padon es akkor is, ha egy etteremben es akkor is ha otthon az agyban törtenik. Nem erdekel, kinek mi a elemenye, nem hagyom befolyasolni...KépKépKépDe azert ugy gondolom, hogy keteves koran tul nem szeretnek mar szoptatni...

Mi ma oriasit setaltunk, at az Eszaki Vasuti Összekötöhidon Újpestről(Képpersze), a tul oldalon barackoztunk egyet es kavicsot dobaltunk...micsoda gyönyörű környekre költözött az öcsem!!! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen Újpest!!!A dunapart hosszu es homokos, vagy kavicsos, majdnem mint a tengerpart olyan szep volt!!! Sütött a nap es a "kicsi" setank bizony harom orasra sikeredett...
ES: Aaron minden mukkanas nelkül ment vagy 4! km-t!!!Meg is dicsertem es jutalombol kapott egy jegkremet! Aztan haza, ebed es utana irany a beigert metrozas:a Moszkva terig, aztan seta a varban, a szaközepiskolas osztalyfönökömmel, (neha ilyen is jo!)Este 3/4 7-re ertünk haza, mindket gyerek kidőlt es hat en is!

HAt ennyi!

Rit,
OK!
BUvarkodni!!Engem soha ne vonzott, pedig en sajna, ha a tengerben uszom, allandoan az jar az eszemben, hogy mi minden lehet alattam, es emiatt felek! Hallott mar valaki ilyen marhasagot??? De akkor is ez van!! De mindig azt mondom, magamnak, hogy "ne nevettetsd ki magad" es hogy "mi is lehetne ott, semmi különös" es megyek uszni, mert ilyen marhasag miatt nehogy mar kihagyjam a tengeri uszas elmenyet...Szoval emiatt kene buvarkodnom, hogy elmulasszam ezt a felelmemet!!!

Forti,
szegenykem!Biztos nagyon fajt neki, de milyen jo, hogy mar vege es tul van/vagytok rajta!

Kellemes Vasarnapot kivanok meg Nektek, holnap megint Becsböl szolokKép....

Kryss es Rebek

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kryss
Hát akkor hajrá!!
Bár nekem meg tériszonyom van-volt ezért elkezdtem sárkányrepülni-erre elmúlt, vagyis ott vagy egyéb más repülő alkalmatosságon sosem volt.Kép, barlangászom is, hegyet is mászom - a kötélen soha semmi bajom. De soha nem mernék kiállni egy szikla, háztető vagy bármi más magas dolog szélére... egyszerűen nem megy KépKép - szóval én vagyok az, aki ugyan elment megnézni Dover szép fehér szikláit, de hason, laposkúszásban ment ki lenézni a tengerre KépKépKép
Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy van, ami egyszerűen nem múlik el. Nálam az van, hogy már a legapróbb dologban is halálosan meg tudok bízni ilyen téren, hogy ne essek le - de magamban aztán nem KépKépKép

Rit

rit

anemona7

Kataa
Igazából még mindíg nem nagyon használja. Pontosabban nyúlni nem nyúl semmiért a jobb kezével, de ha már a ballal megfogta akkor utána használja a jobb kezét is.
De a mászása kiakaszt. Még mindig "három lábon" mászik. Lehet hogy elfelejtette hogyan is kell rendesen mászni? Apával próbáltuk neki mutatni, de csak kiröhögött minket. Kép

Banyóci, Kryss
Igen örülök hogy túl vagyunk rajta. Ennek örömére, tegnap az utcán akkorát nyalt, hogy az aszfalt leszedte az álláról és a szájáról a bőrt. Ömlött a vére, üvöltött mint a sakál. Megbotlott és úgy elvágódott mint egy darab fa. A szívem megállt, nehogy megint a kezére essem, merthogy ugye még gyengusz, pihentetni kell.

Kryss
Én is félek a természetes vizekben való úszástól. És ugyan azért amiért te. Ugyan ez jár a fejemben hogy vajon mi lehet ott lent. De mivel nem látok le, ezért nem is megyek be, csak addig amíg leér a lábam. Medencében semmi bajom, ott lehet alattam akár több méter mélység is, ott látom a medence alját. Ha pedig mégis úszni támad kedvem, akkor valakit viszek magammal, de akkor is ha bekattan az agyam, már fordulok is meg és dobogó szívvel úszok kifele mint az állat. Tiszta hülyeség szerintem is, de egyszerűen nem tudom legyőzni ezt az érzést. Pedig nagyon szeretek úszni én is.

Forti

Kép
Kép
forti

Hát igen! Én is valamilyen megérzés félére gondoltam, mivel már többször előfordult a délutáni alvásnál is, hogy ha Apa felugrott valamiért, akkor ő azonnal felébredt. Csak tényleg furcsa, mert nem az a tipusú baba, aki mellett ne lehetne semmit se csinálni mert felébred. Olyankor megy a mosógép, telefonok, főzés, takaritás, és ő alszik édesdeden.

Kataa!

Az Amerikai pite 3-at néztük meg. Jó volt. Láttuk az előzőeket is, igy nem akartuk ezt se kihagyni. Egy kicsit ugyan tartottam tőle, mert nekem a 2. nem tetszett annyira, de ez tényleg jól sikerült szerintem.
Én már egy kicsit talán tehetetlennek éreztem magam az utolsó hónapban. Akkor már nagyon izgatott voltam, és úgy szerettem volna már magamhoz ölelni a kis manócskát.
Nem tudtam már olyan intenzitással odafigyelni a dolgokra, és már valóban minden nehezebben ment.
Nem nagyon szeretem a tétlenséget, a munkahelyemen is elég megfeszitett volt a tempó. Sok munka, nagy felelősséggel. Szinte az utolsó pillanatig húzodott az utódom kiválasztása, igy a szülés előtt 1 héttel volt irodaátadás leltározással, iratok záradékolásával, minden leellenőrzésével. Nem volt egyszerű!

Djeszter!

Ez igy van! Hiába a telek, a nyugi, a jó nyaralás, attól mi még édesanyák maradunk, akik készenlétben állunk kis csemetéink számára, ha kell a nap 24 órájában.

Forti!

Szegénykém! El tudom képzelni mit érezhettél!
Néhány hete, az egyik sétánk alkalmával, Gyurcika észrevett egy másik babát, és elkezdett felé szaladni. Megbotlott egy kiálló betondarabban és óriásit zakózott. Neki az orrát sikerült elég durván lehorzsolnia! De szerencsére pár nap alatt nyom nélkül elmúlt.
Édes lehet Levi nagyon, ahogy "3 lábon" mászik!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci
Kép nincs a kisfiadról?
Már így szalad? Még csak 13 hónapos nem? Mikor kezdett el járni, hogy már a szaladást gyakorolja? Az én fiam még csak most 1 hónapja jár "stabilan", szaladásról szó sincs, egyenetlen terepen botladozik össze-vissza, persze mert nem a lába elé néz, hanem minden más jobban érdekli.

Mára jó8 mindenkinek
Forti és Levi

Kép
Kép
forti

Forti!

Hagyományos fotóm kb.1200 db van róla, de csak néhány van cd-re iratva még picurka korából. Én itthon notebook-ról internetezem, amit illő lenne lecserélni, mert nics rajra cd! Viszont a jövő héten intézkedem az ügyben! Keritek mostani képeket, és lemegyek a páromhoz az üzletbe, mert onnan fel tudnám tenni!
11 és 11 és fél hónapos kora között kezdett el járni a Gyurci, és ő mindig mindent azonnal akar. Értem ez alatt azt, hogy sokszor hamarabb akar megcsinálni dolgokat, mint hogy azokat ténylegesen meg tudná csinálni. Ő sem néz mindig a lába elé, ebből vannak is óriási esések! Dehát ebből tanul!

Puszi

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci
ok, akkor várjuk a képet! Kép

Lányok nem is meséltem, tegnap kint voltunk az állatkertben. Jó is volt, meg nem is, Levit érdekelte is meg nem is. Az volt a baj, hogy sok állat nem volt kint, ha meg kint volt (pl. a tigris), akkor aludt, nem mozdult és így Levi nem is tudta mit kell nézni. A legjobban a tevék jöttek be nála, azok annyit jöttek mentek, kuncsorogtak. Azokon volt látni való! Kép Nem baj, jövőre ismét megpróbáljuk. Ja meg még annak a pónis szekérnek volt sikere ami a látogatókat vitte körbe-körbe. Ha az jött csilingelve, Levit nem lehetett elrángatni onnan.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Megint hétfőKép Ráadásul ma hosszú nap, mert apa focizik este.

Kataa!
Engem se hagy táplálkozni a Gege, bár mindig próbálok vele együtt reggelizni, ebédelni meg vacsizni. Van, hogy a párommal felváltva etetjük, hogy mi is tudjunk valamit bekapniKép
A babytaxi az egy kisautó? Lábbal hajtós?
Gyűjtöm az ajándékötleteketKép Hintánk már van, Gergő is imádja. Motorja is van, az most nem annyira favorit. Anyuéktól legót, vagy duplót kap majd. Torta milyen lesz?
A visszapillantó engem is érdekelKép

Banyóci
Várjuk a fotót. Bár most nekem sincs fent kép.
Én is a Kútvölgyiben szültem. Kinél szültél?
Én is laktam Zuglóban egy évet, a Gvadányi úton céges lakásban.
Ügyes Gyurci, hogy már szalad. Gergő holnap lesz 11 hónapos, ő még csak kapaszkodva mászkál. Csupa falas a ruhája emiattKép
Szülés
Utsó hónapban az volt rossz, hogy nem bírtam hogyan aludni. Hanyatt, hason nem lehetett, oldalt meg zsibbadt a lábam. Pedig nem volt nagy hasam. Engem próbáltak már kímélni a melóhelyen, az utód is megvolt. Ez eléggé zavaró volt, úgyhogy az utolsó két hónapban inkább itthon maradtam már.
A szülés nekem is gyors volt, 2,5 óra és nem volt semmi nehézség. Én a szopival kínlódtam sokat, de szerencsére még mindig szopizik Gergő. Nekem még senki nem viszonyult ehhez negatívan, sőt!

na pusz
szép napot
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok!

Ujra itt!Kép Remélem jól etlt midnenkinek a hétvégéje.
Nálunk lazulós napok voltak. Szombaton még mindig autókat nézegettünk, mert megjelent nemrég a Renault Scenic II. (azt hittem, eddigre már rég lesz új kocsink, hát még nincsKép, de azért már nagyon várom, hogy meglegyen). És sikerült is megelöznie a Xsara Picassot, amit kinéztünk (biztonság, kisebb elektromos extrák terén (tolatóradar, automata kézifék), meg egyéb olyan apróságok, ami talán csak egy nönek fontos (a középsö tükröhöz lehajtható a hátsó üléssorra pozicionálható tükör (RitKép))).
Egy hátránya van, ha sikerül is most a napokban megrendelni, akkor is csak november közepére lesz meg. Mindegy, csak sikerüljön végreKépKép (nem csak tölünk függ, hanem a párom fönökeitöl is).

Judy!

Beniröl is szoktam irni, de talán azért kevesebbet, mert a topicba igazán Nátán fér bele. Az, hogy kevesebbet irok, nem azért van, mert ö a "2. számú"KépKép, és a "favoritról" szól mindenKépKépKép... Ennyire azért nem éles a helyzet! Söt, nagyon fontosnak tartom, hogy ne is legyen olyan, hogy az egyikkel kivételezünk (pláne a másik kárára), mert az nem jó. Az a jó, ha a gyerek ebböl semmit nem érez meg. Egyébként lehet, hogy a férjemnél is van favorit (nem biztos, hogy Nátán az, mert neki nem volt ilyen hangsúlyos a két gyerek születése közötti különbség), de ezt még én sem érzem, akkor a gyerek biztosan nem!Kép

Rit!

Most már majdnem biztos, hogy nem megyek az A1-be (max. 1-2 alkalommal, amikor személyi edzöre lesz szükségem), mert találtam olyan fitnesstermet a közelben, ahová el tudok járni. Ugy tervezem, hogy reggel 6-7-ig fogok járni (igy is 5-kor kelekKép), és akkor a gyerekekre tud ezidö alatt az apjuk vigyázni, és nem kell megoldanom (nincsen ilyen szolgáltatás). És nem is fogok ott átöltözni (kivéve ha uszizok), meg semmi, hanem bepattanok az autóba, aztán futás haza, majd itthon tusolok (a párom meg még értelmes emberi idöben (1/4 8) el tud menni dolgozni).
Mondjuk az sem elhanyagolható, hogy az A1-ben egy alkalom fitness 1450 Ft, a havi 16000 Ft (7-15-ig 11500 Ft), addig itt egy alkalom 550 (!!!) Ft és a havi is csak 6000 Ft. Ráadásul létezik olyan kombinált jegy (tagsági), ami 1100 Ft (haviban 9000 Ft) és ebbe már beletartozik a fitness, aerobik, cardio terem és ráadásul uszodaKép, szauna, terápiás (ez nem kellKép) medence használata is.
(Ja, néztem az A1 árlistáját, jársz most oda? Mert kideritettem, hogy csak ugy érdemes, ha az ember havi bérletet vesz és 7-15-igre érvényeset: nagyon nagy különbségek vannak a 7-15-ös és a bármikori bérletek között (pl. kombinált bérletnél 13500 Ft (7-15) és 21000 Ft (bármikor a nap folyamán)).)
Ja és igy minden nap el tudnék járni, ami szintén nem elhanyagolható szempont!KépKép
Mondjuk magát a termet még nem láttam belülröl, csak prospektusról, de remélem nem csalódok! (Igaz, van másik fitnessterem is a környéken, hasonló árakkal, ugyhogy még az sem okozna gondot...)
És ha esetleg lesz kedvünk (nekem van, csak kell hozzá a páromKép), akkor ide squash-olni is el tudunk járni (bár elöbb meg kell tanulnunkKép, de állitólag van tanár).

Djeszter!

Teljesen megértelek, kb. nálunk is ez a helyzet. Én egyetlen egyszer voltam este 6-tól másnap délig teljesen gyerekek nélkül, se elötte se utána (kivéve amikor edzettem, de az ugye olyan szempontból nem számit, hogy nem pihentem, és ha nem az edzöteremben lettem volna, akkor velem lettek volna).
Akkor most kell valahogy megoldani, hogy vigyázzanak rájuk. Azt hiszem nagyon rád férne egy kis kikapcsolódás gyerek nélkül! Utána te is jobban éreznéd magadat. Nem tudjátok megoldani? Pl. egy vacsi vagy mozi erejéig?
Már elég "nagyok"Kép, hogy pár órát nélkülük tölts el...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?