Kedves Panna/Ábel Anyuka és Apuka!
Tiszta szívből gratulálok és minden elképzelhető jót kívánok az egész családnak!
Susy!
Na, most nyugodj meg, és holnap első dolgod legyen, hogy felhívod a védőnődet, hogy jöjjön, mert MOST van szükséged rá! Mutassa meg a hónaljtartást is, de azért mindjárt megpróbálom leírni, rém egyszerű, de előszőr persze én sem tudtam elképzelni!
Egyéb ötletek, ha gyulladásgyanu van:
-szopi előtt meleg zuhany vagy borogatás a fájó cicire! Ha nincs csomó vagy piros folt, az jó jel, de attól még rémesen fájhat, tudom, nekem is ez volt!
-Fürdés után ne csak a mellbimbót, de az egész melledet kend be Garmastan kenőcssel és hagyd levegőzni!
- Ha a csillagokat látod,akkor is szoptatni kell a fájós ciciből, ez nagyon fontos!
-Igyál bőven citromfűteát, az a"depiből" is kirángat, megnyugtat, de a lényeg, hogy baci-és vírusölő és a babának is jót tesz!
Ha lázas vagy, vegyél be egy Paramax tablettát, segít és nem megy át az anyatejbe!
-Hagyd a francba a háztartást és 1-2 napot tölts ágyban a picurral!
-A Kismama magazin hátuljában, a Kismamanoteszben telefonon elérhető szoptatási tanácsadókat is találsz. Hívd fel valamelyiket és kérj tanácsot, rendesek!
Hónaljtartás: Fogd a manót úgy, mintha épp a kedvenc cicijéből kezdenéd szoptatni, majd, amikor ez a pozíció megvan, egyszerűen csúsztasd át a másik cicidre, anélkül, hogy megfordítanád! Ülve a legegyszerűbb, szoptatós vagy akármilyen párna segítségével Neked is kényelmes lesz! Előszőr én is meg Csabi is bénáztunk, de 1-2 próbálkozás és menni fog!
És bízz magadban, ügyes vagy, menni fog, mert tudsz és képes vagy táplálni a babádat!
Sz.bettyna!
Az én dokim Harsányi Lehel, tapasztalt, 45 év körüli csendes, nem túl beszédes, de jó humorú, nagyon alapos, felkészült, gyakorlott orvos. Természetes szülés-párti, de az ésszerű határokon belül, mindig a baba és a kismama érdekeit szem előtt tartva. Ez az én tapasztalatom, már 3x szültem nála, nagyon jó élmény volt. Nálam még fontos szempont, hogy 3 gyerekes apuka(egyszerűen imádja a babákat) és hihetetlen empátia szorult belé! A MÁV szakrendelőjében rendel, a kórház mellett. Nem tudom, érdekel-e még valami, kérdezz, ha igen!
Márti