Sziasztok!
Toffi
Kösz a gratulációt a 8kilóhoz!
Jó,hogy jobban vagy!Egy kis alvás csodákat tesz!nekem is jól jönne már egy kis alvás!Nagyon tetszik az uszis vízbeugrós kép!Zsombi már ilyen szépen ül?Artúr még nem és eldől,mint egy zsák,ha ültetem,ezért inkább nem erőltetem a dolgot.
Andi
Orrszíváshoz mi a Pesztonka mini elektromos orrszívót használjuk. Előnye,hogy halk,saját motorja van,nem kell a porszívót zúgatni,ha pl hajnalban kell szívni ill hogy 2 szívófeje van,az egyik szilikoncsöves vékony (újszülöttkortól jó) a másik pedig sima műanyag,mi ezt használjuk. Igaz,hogy nem szív olyan erősen,mint a porszívós,de a porszívóstól Artúr nagyon fél és sír,ezért már nem használjuk. Árát sajna nem tudom pontosan,a barátom vette. Szurkolok,hogy Dani és Apa teljesen meggyógyuljon! Kutyázáshoz gratula!
Örülök,hogy megnézted a vitalitas.hu-t!
Manó2
Gratula a fogóckodva körbejáráshoz!
Heppi
Szegény nagyid.
Remélem el tudtuk búcsúzni.
Aranyosak az Orsis képek!gratula az extra evéshez!
Jó pakolást és jó utat!
Kaska
Remélem jobban sikerült az éjszaka és tudtál aludni! Azt is remélem,hogy jobb kedvű vagy már. Szerintem jól teszed,ha véghezviszed amiket elterveztél. Ügyes vagy,hogy ragaszkodtál ahhoz,amit te jónak látsz,vagyis,hogy ne írjon a doki tápszert,mert van elég tejed.
A te helyedben én is elmennék a szoptatási ambulanciára,engem is megnyugtatna,ha megnéznék a szopási technikát ill ha látná a főorvosnő Vilcsit. Ő rengeteg babát lát nap mint nap,biztosan ki tudná szúrni,ha valami lenne. Azt írtad,hogy nem gyarapszik,de hát a 11deka az gyarapodás! Amint Ari is írta,lehet,hogy a múltkor teli pelussal mérték Vilcsit és a 11deka az 20 deka vagy még több. Szerintem Vilcsi,ha a szoptatás után éhes maradna,akkor nem aludna el ill akkor nagyon hamar felkelne. Szurkolok,hogy minden ok legyen veletek!
Virga
Akkor végre lesz saját lakás! Jaj de jó!
Az aug-i Kismamában találtam ezeket,hátha segít a készségfejlesztésben!
Korai fejlesztő központ: Bp XIV. Csantavér köz 9-11. Tel 251 7669
Napraforgó képességfejlesztő közp. Bp, IV. Megyeri út 226 sz. Tel 380 9276
Mikkamakka játéktárak orzságos közp-ja Bp. V. Balaton u. 15sz. Tel 331 4942
Kreatív kisbabák:tanfolyam a baba fejlesztésére Kozma Emese, Tel 0620 472 7157
Ill azt is hallottam,hogy (igaz,ez csak 1éves kortól) hogy az egyes kerületekben lévő módszertani bölcsiban működik játszóház. Itt el lehet lesni,hogy a dadusok miket játszanak a babákkal. Nem tudom a fentiek mennyire használhatóak (Sofka írta,hogy inkább ne menjetek,mert ha nincs baj,akkor is találnak),de remélem segítettem!
Barbi
Nagyon tetszett a sétálós kép! Na persze Ádám is tündéri!Nagyon szép helyen sétáltok!
Szegény,sajnállak,hogy ott vagy 1szál magadban!
Át tudom érezni a helyzetedet,én is éltem külföldön. Jól tetted,hogy megbeszélted magaddal,hogy nem nyugtalankodsz. Azt tedd,ami szerinted jó,úgyis te érzed legjobban mi a jó a kisfiadnak! A fene tudja,de talán valamilyen szempontból jobb is,hogy nincs otthon mérlegetek,mert akkor a napi méricskéléssel idegesíthetnéd magad. Tudom,mert én is ezt csináltam és volt,hogy szoptatás után kevesebbet mutatott a mérleg,mint előtte.
Most már visszavittük (1 hónapja, 3hós korában) a kölcsönzött mérleget és mi is csak havonta méreckedünk! Mondjuk nekünk hálistennek a súllyal nem volt gond (4 hósan 8kg)
viszont a mozgásfeljődéssel igen,de a gyógytorna és az itthoni torna úgy néz ki,teljesen rendbehozta. Szurkolok,hogy a 2 hós oltást hamar és fájdalommentesen letudjátok!
Nadine
Kösz szépen a varázsitatós infót!7végén mi is beszerzünk majd egyet!
Apukád már otthon van vagy még kórházban?mihamarabbi teljes felépülést kívánok!
PunkZsani nagyon aranyos!és mozgásfejlődésért irigy-irigy!emlékszem talán 1 hónapja vagy még régebben tettél fel egy képet amin még olyan pici volt (mármint korra,nem méretre) és már akkor is nagyon szépen tartotta a fejét!Gratula a kúszáshoz is!
Orrszívóról Andinak írtam lásd fentebb!Remélem találsz megfelelőt!
Sofka
Én is észrevettem,hogy a jóindulatú passzív szemlélők vették magukra a kukkolós dolgot,pedig nem nekik szántuk. Kíváncsi vagyok az igazi kukkolók magukra vették-e és eltántorította-e ez őket az olvasástól? Gyanítom, hogy nem.
Marcipán foga hogy van? Még mindig őrizgeti a nyelvével?
Zulu
Kösz a bókot Artúr súlyával kapcsolatban! De ennek a súlynak vannak árnyoldalai is,sajna már előfordult olyan,hogy azt mondták rá,hogy dagadt
(ráadásul családon belül ezért ez méginkább fájt) ami nekem nagyon rosszul esett,de hát ilyenek az emberek.
Én még nem is gratuláltam kislányodnak a járáshoz,ezúton gratulálok!
Matatómaca és Zsebkísértet nagyon aranyosak! Szurkolok,hogy jövő ősszel már Telkiből írhass!
Myssnia
Szurkolok,hogy a lakás mihamarabb felépüljön! És hogy Szili jól aludjon!
Lábzsákmosáshoz sajna nincs tippem. Kiállításhoz gratulálok!
Maci_2
Köszi a szilvaleves tanácsot,kipróbálom!most,hogy említetted eszembe jutott,hogy terhesség alatt szilvalekvárt nyakaltam hasonló okból!
Lábszopi és szökevényképek szuperek!
Most látom,hogy mi volt a szemészeten! Sajnálom! A teratológián mit mondtak?remélem tényleg használható a szemkenőcs!
Ari
Alvásmeccs
Pelusos boltcímet nagyon szívesen.
Borinak jobbulást. Nem csoda,hogy Bori nem forog,én se nagyon forognék egy olyan műanyag izével a lábam között! Egyébként még Artúr sem forog pedig neki nincs is terpeszpelusa
Beu
Köszi a gyümleves és varázsitatós infót és a gratulát is,Artúr nevében!
Összesküvés
Apának jobbulást! Jaj,jaj,kezdődik a dackorszak? Csak nem,hátha Lőrincnek csak rossz napja volt! Nagyon szuperek az uszis képek!
Artúr szegény engem is úgy meglepett,amikor vigasztalhatatlanul sírt a 4 hós szuri meg az ultrahang alatt!és még utána is,mikor kijöttünk az ultrahang rendelőből,az előtérben is folytatta a sírást. Volt ott egy anyuka egy egyévesforma kisfiúval,aki olyan szúrós szemekkel nézett rám,hogy mit képzelek,miért nem nyugtatom meg Artúrt,mert sírásával elijeszti az ő gyerekét a vizsgálattól. Én meg persze,mindent megtettem,hogy abbahagyja a sírást,még meg is szoptattam (pedig amúgy tök szégyenlős vagyok) mégse sikerült. Az anyuka viselkedése nagyon meglepett,mert eddig csak megértő,segítőkész anyukákkal találkoztam. Úgy látszik,neki sosem síró mintagyereke van :0
Franyó
Jobban vagy már? Én terheségem alatt az Euphorbium comp heel sprayt használtam,ez homeo, a gyógyszertáros néni szerint szedhető,de ezt a homeo értők (Zulu,Zsuzsi) jobban tudják,nem akarlak félrevezetni.
A Dongó boltban lehet kapni 56ostól felfelé ruhákat,de a legnagyobb választék a 80as mérettől felfelé van. Szombaton zárva vannak vasárnap viszont nyitva.remélem találsz valami jót Ankának.
Kangi
Gratulálok a kis búvárnak,utólag is!
És gratulálok a sikeres hozzátápihoz is! Már olyan rég meg akartam írni,hogy ne aggódj Julcsi méretei miatt,mert lányemberek közt is van 150centis és 40 kilós meg 180centis és 80 kilós :0,és mindkettő normális a magassághoz képest,úgyhogy a gyerekek közt is simán lehetnek eltérések!
Azt szeretném kérdezni,hogy te meg vagy-e elégedve a Kalovits módszerrel? Mert én is szeretném Artúrt vinni a Rubin hotelbe (tudom,hogy ti az Almássyra jártok) ha indul a csoport és érdekelne a véleményed. (a weblapukat már átolvastam és tetszett). Az ára kicsit húzós ugyan (9800/hó) de biztosan jót tenne Artúrnak.
Momo
Hogy vannak a boszik? Autó ügyben van valami kedvező fejlemény?
Pálma
Régen írtál,jól vagytok? Régebben kérdeztél a fejésről. Én reggelente szoktam fejni,lejön kb 100-150ml,attól függően,hogy éjjel Artúr mennyit evett és elrakom a fagyasztóba. Úgy tudom 3 hónapig eltartható. Tartalékolok,hogy legyen a főzőcskéhez,meg ha esetleg beteg lennék vagy ilyesmi.
Urszila
Örülök,hogy kibékültetek Orsival.
Én se szerettem dzsekit felvenni ill sapkát sem és nálunk is ment ezen a vita. Más kérdés,hogy most már felnőtt fejjel felveszem a sapkát önként és dalolva. Depid elmúlt már? És a szobabicikli milyen?
Mókuska
Kösz a gratulát Artúr súlyával kapcsolatban!
Baleset
Még szerencse,hogy nektek nem esett bajotok! Lilinek boldog félévességet és neked boldog szülinapot!
Zsurló
Jobbulást!
Törpicur!
Üdv köztünk!
Kiszuny
Üvöltésmentes éjszakát kívánok!
Csucsuka
Saját laptophoz és Zsófi mozgásfejlődéséhez gratula!
Manó
Sajnálom a tengerimalacodat!
A kutyád már teljesen jól van?
Rékának írtad korábban a szőlőlevet,most nekünk is szükségünk lenne rá. Ha jól emlékszem azt írtad,hogy kipasszíroztad a levet és azt adtad oda. A szőlő mindegy,hogy fehér vagy vörös? És ti biopiacról vettétek? Előre is köszi.
Norka
Köszönöm szépen a megnyugtatást a gyümlével kapcsolatban. Azt hiszem te írtad,hogy Pacificet használtál,de aztán 1szer romlott volt és akkor leálltál vele. Megkérdezhetem,hogy milyet használsz most?
Nagyon aranyosak a vásárolt kiscipők! És az uszis kép is szupi! Milyen volt a borfesztivál?
A fúrást abbahagyták már?
Magdi
Oltott Zsuzsinak gratula a méreteihez! Éjjel is jól aludt?
Ha jól emlékszem Gömbölyű a te húgod? Írta korábban,hogy Lilinek vesemedence gyulladása volt és kórházban is voltak. Most már teljesen rendben van?
Elli
Sajnálom,hogy Kevint így megviselte az oltás! Combja jobban van már?
A szopiguruk javasoltak valamit szelek ellen? Nálunk is ez a gond,megköszönném,ha leírnád,ha van valami jó tipped!
Artúr hasa szerencsére már nem fáj annyira,a közérzete is jobb, naponta adok neki 50-100ml gyümlevet és hálistennek nem szopizik kevesebbet!
Azt szeretném kérdezni,hogy ha ti adtatok gyümlevet,akkor házit vagy boltit?
Ha házit,akkor honnan szereztétek be a gyümit-zöldséget? Auchan Tesco? Vagy biopiacról? Azt hiszem itt a II.kerben a Marcibányi téren van biopiac,valaki volt már ott közületek? Szombaton nyitva van?
Ha bolti gyümlevet vettetek akkor milyet?
A másik kérdés meg,hogy télen milyen hőmérsékletig szabad kivinni a babákat? Én úgy tudom,hogy mínusz 5 fok alatt már nem lehet,jól tudom?Téli sétákhoz kesztyűt milyet(kötött,vagy orkán,1 ujjas) vettetek?És hol?Előre is köszi a válaszokat.
Mindenkinek szép napot és jó hétvégét!
Ildi