Hát a tegnapi nap és az elmúlt éjszaka nem a mi legjobb időszakunk volt
. Tegnap du minden előjel nélkül belázasodott a Máté, de nagyon (39,6). Semmi más baja nem volt szegénykémnek (se orrfolyás, se köhögés, se hasmenés vagy hányás), csak a láz (persze az én kis drágám nem hagyja el magát még ilyenkor sem, ha a lázmérő nem mutatta volna, vagy nem érzem a kis testén, hogy forró, senki nem vette volna észre a viselkedéséból). Germicid c kúp a popóba, aztán hűtőfürdő, mire aludni ment, már lement a láza 38-ra. Aztán éjfélre megint felkúszott 39 fölé. Megint egy kúp, aztán azóta semmi (láz ügyében - remélem, így is marad
). csak az éjszaka volt hosszú, mert a kicsi fiamat nemhogy elaltatta, elnyomta volna a kúp, még éberebb lett. Fél 3 is volt, mire rendesen visszaaludt. Addig meg sűrűn ellenőrizte, hogy az anyája vele van-e. (anya -itt vagyok, mondtam
, erre megint nyugi egy darabig)
Hogy mi lehetett ez a hirtelen, magas láz, aztán meg semmi ? Remélem, csak ennyi volt, és este felé nem ismétlődik meg !
Berni!
"mégiscsak ott aludt el" - mármint a cicin. Az egyáltalán nem baj. A Kismamában a szoptatási tanácsadó és a pszihológus nagy egyetértésben állítja, hogy egyáltalán nem baj (inkább az a természetes), ha a baba az anya (vagy más ember) karjában szeret lenni, és anyához bújva, cicin akar elaludni. (mert ugye a majommama is állandóan cipeli a kicsinyét) - és a természeti népeknél is, ha egy csecsemőről kép készül, az vagy az anyján "lóg",vagy éppen szopizik. Nem is sírnak annyit azok a babák. Csak ugye a civilizáció ... meg az anyák kényelme...
De a legfontosabb a baba megnyugtatása és kényelme (és ez nem "a gyerek szolgálója az anya") csak a természet ...
Na meg ugye az elején olyan jó, ahogy odabújik a kis bébi ...