Új privát üzeneted érkezett!

Nesica! A nandus leírás kötéseit használhatod nyugodtan, ha odafigyelsz rá, hogy ortopédiailag helyesen hordozz. (Elég szoros kötés, helyes lábtartás, ne kifelé fordítva.) Ahogy én kötözök az sok, kisebb-nagyobb részletben eltér a nandus leírástól. Ezek a részletek szerintem fontosak, mert sokkal könnyedebb és kényelmesebb tőlük a hordozás. Ez nem azt jelenti, hogy a nandus leírás szerinti hordozás rossz volna!
A hétvégén egyébként tanfolyamot tartok Diósdon. Úgy néztem, az nincs nagyon messze Tőletek. Ha érdekelne, szólj, rövidre zárlak a szervezővel, hátha van még hely.

hordozo

Hahó!

Képzeljétek, most jöttünk meg a boltból, Bercit a Mei tai-ban vittem a hátamon. Útközben találkoztunk egy babakocsis anyukával, aki megkérdezte, hogy mindig így hordom-e Bercit, mert neki van kendője, de csak otthon, elöl keresztezve szokta használni néha az öt hós babájával (befelé és kifelé nézve is), és hogy nem találkoznánk-e valamikor, hogy megmutassam, hogyan kell háton. :D Tök jó kedvem van, a jövő héten megyünk hozzájuk, és akkor a kifelé fordításról is lebeszélem. Ő az első anyuka, akivel itt találkozom, aki nyitott a hordozásra. :) Persze nyilvánvalóan a tanfolyammal jobban járna, mint velem, majd ezt is ajánlom neki. :wink:

Zsizsa
zsizsa

Sziasztok! (itt is...)
Most asszem egy nagyon zöld fülű kérdésem lesz: mi a különbség a mei tai és a podegi között?
Líviáék honlapján néztem, de nem látom a differenciát... :oops:

Livi
Kép
picilivi

Zsizsa: :) Ez jó!

Livi: a podeginek nincs alul pántja, henem a felső pántokat vezeti el a lábnál, úgy mint a kendőnél. http://www.wearsthebaby.com/babywearing/podegi.html

KépKép
livus

Livi,
Lívia honlapján oda van írva a podegis képekhez, hogy csak illusztráció, mei tai-t ábrázol. A podeginek nincsen alul kötője, olyan, mint egy kisebb takaró felül pántokkal. Talán a használatról szóló oldalán jobban látszik: http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... podegi.htm . Ez meg itt egy szélesebb fajta, ezen jól látszk, milyen kiterítve (Líviáéké keskenyebb): http://www.wearsthebaby.com/babywearing/podegi.html .
zsizsa

Livus,
ugyanakkor írtunk, ugyanazt a linket megadva :D (csak később küldtem el, mert rendet kellett tenni a gyerekek között...).
zsizsa

Sziasztok!

Ismeri, esetleg használja valaki közületek a babaslings-et?
http://www.babaslings.hu
Érdekelne a véleményetek róla! :D

Brigi
hubri

Érdekes ez a babaslings. csak úgy potyognak már itthon is a hordozók. Mondjuk én kendőszerelmes vagyok, egy kendő az minden. Mármint nekem. Télen-nyáron, kimosva, sarasan, kicsinek, nagynak, kint, bent.... De persze vban, ami tetszik. (Pl az uram bohem-mama.hu - baberszénye.) Ez a babaslings így első ránézésre fura hibrid, próbál mindenkinek kicsit tetszeni (csatos is, nem is, színes is, de azért jellegtelen is, puitán is, de azért ilyenolyan párnázott is. szóval érdekes.), és jó nagyon drága. No, de ez csak egyetlen magánvélemény, és a kezemben nem volt. Még. :twisted:

livus: a popolini kendő tényleg nem inyé' van, jól elszúrtam az átszámítgatást (osztrák weboldalról néztem múltkor). Tapizni tapizott már valaki ilyet?

Nesica: Én négy évig nandus leírás alapján hordoztam, és imádtam!!! Aztán voltam Áginál. Ma már nem értem, hogy tudtam négy évig Ági nélkül hordozni :shock:
banya

Savitri,

köszönöm, sokat tanultam a válaszodból! Beépítem majd a repertoáromba... :) Már nagyon várom, hogy felköthessem Hármaskát a Jakobba...de azért nem kellene idő előtt kibújnia.

Üdv,
Nuska+(34+3)
nuska1

Picilivi!

Gratula a kis Borókához! Tegyél képet a vonalzóhoz, kiváncsi vagyok:)

Dóri
foldori

Brigi:
Nagyon klassz a sling, de nagyon drága is. Lívia karikás kendője kb ugyanazt tudja és feleannyiba se kerül. De ha van rá fizetőképes kereslet, az jó. :?

kisvic

Kisvic, Banya:
köszönöm a slinggel kapcsolatos válaszotokat! :wink:
Lívia karikás kendőjét nem ismerem. :oops:
Azért kacérkodom a slinggel, mert ezt még a párom is szívesen magára kötné!

Üdv.: Brigi
hubri

hát, félek mondani, de nekem babaslingem is volt... kicsit kísérletező típus vagyok. Eladtam azóta, nagyon szép rózsaszín volt. Olyan, mint egy lívia-erszény, csak extrákkal. Gyönyörű, jó minőségű anyag, de egyvállas, ezért hosszú távon kényelmetlen. A párnázott váll-része mindig felcsúszott a nyakamba, nem volt annyira komfortos. De ne legyünk igazságtalanok, jó ideig hordtam azt is, elöl ill. csípőn (háton nem sikerült, hiába van az is "ígérve"). Ha az apukának kell, akkor talán egy Manduca vagy Ergo, az olyan sportos, hátizsákszerű. Az kétvállas, ezért kényelmes. A babaslinget nem sikerült pont arra a méretre beállítani, ami pont jó lett volna, hiába állítható a felső és az alsó része is, ami egyébként párnázott. Minőségi a cucc, de voltak hátrányai. És ha felötlene valakiben, hogy akkor miért adtam el, ha nem jó, hát a vevő akarta, és 1 hétig már próbált is egy másikat. Én mindenkinek elmondom az eladásra szánt cucc esetleges hátrányait, nem akarok csalódást kelteni.

kamcsatka

Brigi:
Csatlakozok Kamcsatkához. Nekünk is Manduca van, többek közt ezért. :D Nagyon egyszerű és kényelmes használni. Nem ritka, hogy napi 9 órát is rajtam van benne a kisfiam. Nagyon szeretjük mind2en. 8) Dupla annyiba kerül, mint a sling, de sokkal jobban megéri. 5 éves korig használható.

kisvic

Zsizsa: ;)

KépKép
livus

[quote]E írta:gyetértek Lilivel, de hozzáteszem, hogy annyival tud többet az Ergo ezeknél, hogy van alvókapucnija.

Bocs, most látom, hogy Líviáék is csinálnak csuklyás meitait is :oops: Nem nézek oda pár napig, és rögtön tele vannak újdonsággal :)

Banya, nagyon egyetértek azzal, amit a hordozókendőről írtál. Engem is vonz sok hordozó, főleg a szépségük, anyaguk miatt, de a kendő az az eszköz, amitől nem tudnék megválni egy napra sem. Szinte össze vagyunk nőve, és egyelőre az a véleményem, hogy semmi se tud olyan kényelmes és lenni, mint egy jól megkötött, jó minőségű kendő.

KépKép
KépKép
safrany

ki megy klubbozni penteken? hanyan leszunk kb? hany gyerek nagyjabol? Orsi, tenyleg, "hirdetted" budaorson a klubbot?
nalam a szokasos dilemma van, nem tudom elvigyem-e Vincet... az asztma miatt parazom mindig, mar irtam, a virusok es tarsaik ramennek a tudejere, ebbol nagy gond is lehet. de o biztos nagyon orulne a tarsasagnak.... annyira utalom ezt! :x :evil:

Eszter, Vajk olyan edi a vonalzos kepen, elottem van ahogy kezeivel labaival kalimpal:)

Sára

Kép

Kép
saara

Hát én például megyek klubbozni, és próbáltam itt is hirdetni iskolában, oviban, védőnőnél. Fenn van a régiségbúvár egyesület honlapján is, de szerintem azt nem sokan olvassák. 2-3 barátnőm valószínűleg jön.
Ha félted Vincét, inkább ne hozd el, nem venném a lelkemre, ha elkapna valamit.
Én tutira jól megleszek egyedül is, de azért jól esne egy kis társaság. Inni meg enni mindenki hozzon magának. Azt hiszem, tudunk teát főzni.
Hozzatok jó sok mindenféle hordozót is:-)

kamcsatka

Húúúúúúúúúúúú! Innen vette meg valaki a 7-es Katját? Csak most tudtam megnézni, már lekéstem :-(

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne

Sziasztok!

Én eredetileg egy babaerszénnyel szemeztem, okítsatok ki mik az előnyei/hátrányai! Végülis Moby kendőt vettem, már nem emlékszem hogy jutottam el ehhez a döntéshez, de még mindig azon filózom itthoni hordozáshoz nem lenne-e jó egy erszény, amit pikkpakk feldobok magamra, bele a gyerkőc és kész. A kendőkötözés azért eggyel bonyolultabb, még akkor is ha már profi leszek Ági tanfolyama után.

Állandóan vacilálok ezen, mert a gyerek picinek nagyon sokat lógott rajtam (1. hónapban), de akkor annyi dolog volt, hogy nem vettem végül meg az erszényt. Aztán 2. hónapban kevesebbet volt kézben, úgyhogy úgy gondoltam itthonra már nem kell kendő, utcára meg Moby. Most pedig (3 1/2 hónapos) egy ideje nem tud elaludni nappal magától hanem el kell ringatnom, úgyhogy megint eszembe jutott nem könnyítene-e rajtam egy erszény. (A kendőben is el fogom tudni altatni, volt már rá példa 1x, de tuti felébred ahogy kiveszem, egy erszényből szerintem könnyebben kiemelem ébredés nélkül.)

Mit gondoltok?

Ez a Bohém Mama nagyon tetszik egyébként, köszi a linket, elmentve! Ha valaha lesz erszény, akkor ilyen lesz.
kattix

Orsi, én is megyek, ha nem lesz semmi bajuk:)
De sztem nem ketten leszünk:)

Dóri
foldori

Kattix!
Nem akarlak elkeseriteni, de szerintem nem azert ebred fel, mert a kendobol nehezebb kivenni, hanem azert, mert leteszed (legalabbis Flora igy volt ezzel). Probald meg, hogy kezben altatod el es leteszed. Akkor is felebred? Ha igen, akkor nem az eszkoz fajtaja a lenyeg (amugy szerintem a kendo a legjobb!), hanem hogy veled legyen. Flora sokat aludt rajtam kendoben, mig par honapos volt. Most meg mar csak nagyon ritkan alszik el a kendoben...
Amugy a kendobol sem muszaj kiemelni, ki tudod kotni es "letekerni" magatokrol, akkor nem kell huzni-vonni a babat. Bar nem tudom, hogyan kotod meg.

Üdv,

Anikó
babahordozási tanácsadó, hordozókendő-tanfolyamvezető, LANA
http://hordoznijo.hu
laverne

mi is megyünk vagy is lehet hogy csak én mert nálunk nagymama szabadságon lesz és szeretne unokázni, már rég látta. én viszek pelusokat jó?

Laura

Kép
tabajd

Mi nem megyünk, épp nagymamázunk Debrecenben :roll: ; remélem, áprilisban tényleg összejön nekünk is.

Judit
Kép
patonayj

Sziasztok!

Lenne 3 hely Ági tanfolyamára szombaton, Diósdon. Ha valakit érdekel, priviben keressen meg, vagy foldori@vipmail.hu. Jó lenne, ha nem kéne elmaradnia. Ja, háton hordozás lesz a téma.

Köszike

Dóri
foldori

Sziasztok, megint csak egy linket küldök, mostanaban nem nagyon erek ra olvasni titeket. :-( Remelem, jo lesz a penteki klub.

6-os Lisa 45€-ert
smzsgalf

Sziasztok Anyukák!

Köszönjük szépen mindenkinek a segítséget.

Üdv:Éva
nemiklose

Sziasztok,

Sajnos mi sem tudunk menni a klubra, egyszerűen nem tudunk kikeveredni a köhögős-taknyos vírusokból, ide-oda pattogtatjuk egymás között (most a nagy jobban van, én viszont rosszabbul, a kicsi meg közepesen).

Sajnálom a diósdi tanfolyamot is, tőlünk sem lenne messze :(.

Eszter
ikra

ha minden igaz mi megyünk pénteken
csak érjünk oda a vége előtt hihi
viszem a kendőimet is

KépKép
savitri

Mi megyünk, ha be nem üt valami váratlan. Viszek valószínűleg még két embert, meg pelusokat (meg a babákat, Laura ;) )

KépKép
KépKép
safrany

Én is tervezem menni, de elég zűrös lesz az a nap, úgyhogy nem ígérem biztosra :(
Orsi: a pontos címet leírnád mégeygszer? Köszi!

KépKép
livus

Sziasztok, véleményeteket szeretném kérni hordozó kendő ügyben.
Nyárra szeretnék a Nandunál egy kicsit vékonyabb, könnyedebb kendőt. Vannak nagyon szép kendők az ebayn, de nem tudom kitalálni fotó alapján, hogy ez most tényleg vékonyabb-e a nandunál. Ezeket a márkákat találtam:
didymos, amazonas, hoppendiz, girasol, storchenwiege, lana
Olvastam már azt a véleményt, hogy mindegyikbe bele fogunk izzadni, de én mindenképp szeretnék venni egy másikat, egy szebbet (és akkor legyen vékonyabb is).
babintiti

Livus, Károly Király u. 2, annak az útnak a végén lévő sarkon a körfotgalom mellett, ami a teszkófelüljárótól indul befelé Budaörsre.

kamcsatka

Sziasztok,

remélem mi is tudunk menni pénteken, nagyon szeretnék. Igazi extra hordozóm nincsen, csak a régi ergo, ami sokak szerint szebb, mint az új (szerintem is :)). Mekkora gyerekek lesznek? Inkább babák, vagy az ovis korosztály is? Azon filózom, hogy vigyem-e a nagyfiút, vagy csak a kicsit.
orsko

Babinti, sokat beszéltünk már erről a vékony kendő kérdésről.
szerintem gyere el pénteken.
kipróbálhatod az én lanámat, didymet éééés a szupervékony szuperszép ellaroo-t.
úgy jó dönteni, ha érezheted magadon/saját bőrőn az előnyöket és hátrányokat.

Orsko, hozd a fiút, Hana imádni fogja!
8)

KépKép
savitri

Tök jó, akkor végre megismerlek személyesen, Savitri :)

KépKép
KépKép
safrany

Tényleg Hanával már egyszer jól elvoltak :)
Okés, ha nem kell dolgoznom, megyünk össznépileg.

o
orsko

sziasztok!
Tudnátok véleményt mondani a babaerszényről?

Kép
faul

a szuperszep ellaroo-ra naggyon kivancsi vagyok... es a regi ergora is 8) meg a gazdaikra is :)

meg nem tudom mi lesz hogy lesz ugyhogy legyszi szoljatok, ha valaki taknyos, koszi!
saara

húúúúúúú akkor jó sokan leszünk de jó :))))

Kép
tabajd

Orsi: Mikivel mi is megyünk a klubba, ha befejezte a délelőtti szunyáját. Manduka, Lívia-féle rug. kendő, erszény /ha addig meg nem veszik/ lesz nálam. sütit tuti nem sütök (nem vagyok egy konyhafenomén), inkább üdítőt és ásv.vizet viszek a buliba.

lenne egy "korszakalkotó" ötletem: mindenki hozza el a saját műa. poharát :wink:
gale

Nalunk takonykor van, ugyh megint nem jon ossze:(

Biobaba
biobaba

Ha jól értelmezem, két helyen lesz kendős klub és tanfolyam, Budaörsön és Diósdon. Sajnos egyik sem tartozik az általam könnyen elérhető pontok közé. Én Pesterzsébeten lakom. Tud valaki arról, hogy szokott-e itt a környéken lenni klub vagy tanfolyam? A környékbe beletartozik Csepel és Soroksár is.
babintiti

[quote="savitri"]
írta:
savitrikipróbálhatod az én lanámat, didymet éééés a szupervékony szuperszép ellaroo-t.
úgy jó dönteni, ha érezheted magadon/saját bőrőn az előnyöket és hátrányokat.

en nagyon oda vagyok a vekony vatanai-omert ;-) egyaltalan nem vag (bar persze Beni meg nem olyan nagy, lehet, hogy sulyosabb gyerekkel mas lenne a helyzet)

babintiti: girasolt semmi keppen sem javasolnek nyarra, az nagyon vastag. Tipikusan a mintas didy-k (jacquard szövesüek) vekonyabbak mint a csikosak. hoppe-t nem probaltam, de ugy tudom azok is vastagok (van valami uj vekonyabb tipusu hoppe, de az az ebay-n meg eleg ritka joszag). amazonast en nem vennek, mert az elmult ökotesten elegsegtelent kapott (bar allitolag azota valtoztak a kendök...)

különben szerintem is igazuk van a többieknek, igy is ugy is fogsz izzadni

Zsuzsa
smzsgalf

Orsi, en sem igerem tutira a sutit, sokszor magunknak sem tudok fozni, uram nincs itthon segiteni bevasarolni, szoval necces--- na de azert igyekszem :)

es szerintem ne kibobhatos poharakat vigyunk ha mar textilpelusozunk! 8)

Biobaba, sajnalom, h nem jottok! milyen kendod van amugy? sosem lattam a kardiganod miatt:)
saara

Sara, legkozelebb szolj, es megmutatom:)
Egyebkent Didymos Laura (ez jaquard:)) Az itteni tarsulatbol Eszter mar latta.

Biobaba
biobaba

Biobaba: én is sajnálom, hogy nem jöttök :( Szívesen megismertelek volna!

Babintiti: mi sem a szomszédban lakunk, de megpróbálunk elbumlizni B.örsig. Gyere! :)

Sára: nekem eldobható eszembe sem jutott :wink:

KépKép
livus

saraa: bocs, látom félreérthető voltam. nem eldobható műa. pohárra gondoltam! én 10 éve minden kirándulásra a saját műa. micimacis poharamat viszem :)
gale

Extra jófejség lenne sütni sütit meg inni hozni, de szerintem teljesen elég, ha mindenki magának hoz, emiatt ne stresszeljétek magatokat!
Sajnos úgy néz ki, hogy nem fog péntekig ideérni a kendő ,amit a Gypsymama-s Kristi küldött nekünk:-( Az online postai redszer szerint 4-én délelőtt mondott a pakk búcsút az USA-nak... Kicsit szomorú vagyok,mert el akartam vinni. Ugyanis a sorsának azt szánom, hogy a klubtagok közül mindenki, aki szeretné, használhassa 2-4 hétig, attól függően, hogy mekkora az érdeklődés:-))

kamcsatka

Orsi, majd csak megjon az a csomag! en szivesen kiprobalom majd a kendot, sztem nem csak en fogok ra jelentkezni :) ! sikerult vegul jo nevet talalni?

Bambinomio S-es kulsore vadaszok, nincs valakinek elado, aki penteken megy?
Orsi neked nincs? uj is erdekel.
saara

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?