Anyapoc!
Ne csóváld a fejed, itten vagyok
De dicsekedni csak képpel lehet, és ez nekem igen sok időbe telik...
Egyébként Jaminától tudom, hogy már betakarították a napraforgót, úgyhogy válthatnál
Esetleg sütőtök?
Én a vizes lakkot jóval többért láttam
.
Szila!
én csak azt a "csíkos" papírmasét próbáltam, amikor újságpapírt csíkokra vágva abba a rettenet lötyibe áztatunk (ezt a förmedvényt a Többiek tapétaragasztónak nevezik).
Amit én turmixoltam, az kreppapír volt, és háztartási keményítős vízbe kevertem bele. Nem volt arány, száradt is egy hétig a koszorú (az lett a lelkem). Szerintem áztasd be a papírfecniket annyi tap.ragba, amennyit felvesz, de jó sokáig. Én leturmixolnám, de ez semmit sem jelent
. Azért, ha megvan a tuti recept, akkor kíváncsi vagyok én is rá!
Mibe öntötted bele? Mi lesz belőle?
Jucusmamus!
igen, ezt akartam kérdezni, hogy a hópihe miből van
! Könnyen lehet vágni a parafát? Nem morzsolódik? Vagy sniccerrel vágtad?
Ildikó, Móró!
Üdv a fedélzeten
!
Kata!
Hajrá
Tápos dobozok:
Nagyon jó a kutyakajás doboz is, pl. a Darlingnak pöcökkel letéphető a teteje, ha a ded nem kotorászik benne, akkor nem is kell csiszolni. Szerintem.
Most nekem is lefogyott a készletem, de jól mutat az oviban
Phaedra!
Köszi a parafatapétás árat. Képtelen vagyok kiszámolni az árát /nm-re
lehet kapni méterben is, vagy csak tekercsben?
Sztem rakd fel még azt a szalvétatechnikás képet, ami egy kicsi paraván, és mögötte gyertyát lehet gyújtani.
Áfonya!
Nem láttam a kreatív-lapon a gyertyaragasztót decoupage-hoz, jó, hogy leírtad. Én továbbra is maradok azoknál a gyertyáknál, amit magukra lehet hagyni, nekem ez a lövésem, hogy kevés a "nehezen gyulladó réteg". Nagyon szépek, de azt hiszem, kihagyom. Egyébként kíváncsi lennék, hogy a piacon kapható gyertyáknál mennyire gondoltak a spórolás miatt a gyertyaragasztóra
.
Megjött ma a gérvágóm, hurrrrrá! Gyorsan vettem is három db. kétméteres fenyőlécet, darabját 140Ft-ért. A gyerek hülyére röhögte magát, míg beügyeskedtem az autóba, de megérte! Hipp-hopp kész a keret, beindult a nagyüzem
Egy lécből három és fél képkeret jön ki, ez most nem félkörléc, hanem ~0.3x2cm-es fenyőléc.
Ma sikerült visszalopnom a digitgépet, most jön a dicsekedés:
A három mackós kép már s.k. kerettel készült, ez még a félkörléces verzió. Természetesen nem ilyen csáré, csak a sötétben nem tudtam jobban lefotózni. Én úgy mértem ki a falapot, hogy a keretnek ráhagytam a negyed szalvétához körbe egy centit. Összeragasztottam a keretet, lealapoztam, majd bekentem dec.ragasztóval. Hagytam megszáradni, majd beleillesztettem a motívumot. A szélét, és csakis a szalvéta szélét vasalóval odarögzítettem, így biztosan nem mozdult el ragasztás közben (kösz Gigó). Aztán belocsoltam a sz.ragasztóval, így az egész ráncos, szépen ráncos lett, kivéve a vasalt széle, ami nem is látszik a rögzítés miatt
.
Végül kikevertem a motívum hátterének a színét, és összecsíkoztam-összefelhőztem a képek keretét.
Mackós képek:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37279.jpg http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37283.jpg http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/39/37287.jpg Gigó nemrég kérte, hogy tegyük fel az Ő szalvétáiból készült darabokat. Íme:
lampionzsidóvirágcseresznye A lampionost tőle kaptam, a gesztenyéset meg neki vettem, de elhasználtam, mielőtt postáztam volna
Ez a kép NEM olvasztott styroporra készült, raffia kerettel, és igazi 3D lett
Móró!
A ragasztót vízzel lehet hígítani, nekem a DEKA kissé besűrűsödött, azt kellett is sajnos.
Joccakát!
Csi