Sziasztok!
Mi is itt!
Szépek a gyerkőcök és a macsekok is! Nekünk nem lesz Lilla és Vacak képünk, ugyanis Vacakban kifejlődött az a pavlovi reflex, ha gyereket lát menekül.
Lillut is csak max. babakocsiból csodálja a biztonságos ablakpárkányról. Mondjuk az ő telephelye a kert, nem szobacica. Ide csak settenkedve jár, ha férjem nem látja.
Mi nagy álmunk is, hogy apa itthon dolgozhasson. Ígérgették is egy időben a távmunkát, de eddig semmi nem lett belőle. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, hogy lesz annyi önuralmunk, hogy bezárkózva dolgozzzon, de ő nagyon várja, utál reggel-este utazni.
Eperke!
Mi csak két hónappal vagyunk kisebbek, de Lilla is 8300 gr. Ha jól tippelem, a Ti korotokra is max. 8800-9000 gr lesz, szóval szerintem nem vagytok lemaradva, mert Lilla bizti nehéz csontozatot örökölt
, plusz egy haspók
.
A pohárból ivást mi három hete gyakoroljuk. Szélesedő peremű, vastag üvegpohár a jó. Ez a közönséges kávéspohár vagy presszós pohár elnevezést is hallottam rá.
Mi ha almát eszünk, kis levet kinyomkodok neki és azzal tanuljuk. Fontos, hogy kis kortyokban döntögesd neki. Lilla nem ivott eddig semmi folyadékot a cicizés elég neki, ezt is csak a tanulás kedvéért próbálgatjuk. Nekem evés előtt jobban kapható rá, mert kaja után rögtön anyatejet akar azonnal a szájába.
Azt meg nem fejem ezért. Cumisüvegből nem tud inni, a cseppmentes pohárból egy-két utazás során ivott pár kortyot, de azt is szopizza, nem szívja, így meg nem nagyon megy neki. Szóval ezt nem igen tudom, hogy mennyire nehéz átállítani. De az biztos, hogy inni pohárból már egy újszülött is tud, ezt viszont sajnos tapasztalatból tudom, szóval ne félj a tanításától.
A hozzátápi hsz-re. Lilla amióta eszik egyáltalán nem szopik kevesebbet, bár mi kivártuk a hat hónapot vele. Úgyhogy Panndi étkezés kiváltást ne tőlem kérdezz, mert az nekünk se megy.
Vizet azért meg nem itatok vele, hogy ne szopizzon, amikor van neki még tejecske. Így ha lesz kistesó az nagyon szívós kölyök kell, hogy legyen, hogy ennyi szopi mellett létrejöhessen.
Bio zöldségek. Én is saját kert párti vagyok. Csakhogy Lilla felzabálta anyósék sütőtök készletét már.
Így marad a biopiac. Anyu 1200 Ft kg áron vette a sütőtökit. 1600 Ft-ból 18 adagot csináltam, ezt kiegészítem majd egy kis krumplival (dédi kertjében termett). A 18 kaja átlagos bébiétel áron is 3600 Ft lenne. Szóval megéri kínlódni a fagyasztással.
na ez jó hosszú lett
üdv, Ildi