Sziasztok!
Engem is érdekel ez a téma. Ugyan mi nem járunk, én itthon tanítom a csemetéket, kb. hasonló módszerrel mint a Helen Doron. Viszont én napi szinten tudok velük foglalkozni, én sem tudom elképzelni, hogy a heti egyszeri félórás foglalkozás elég lenne.
A hibásan ejtett szavak egyébként ki tudnak tisztulni, de csak ha erre valaki odafigyel és segít. De nem ez ennek a lényege.
"Tágul az agyuk", én így fogom fel. Nem esnek kétségbe, ha valaki nem magyarul beszél, hanem figyelnek, hogy megértsenek egy-két szót. Ha jó a módszer és sok sikerélményük van, akkor később is szeretnek majd idegennyelvet tanulni. Szokják a kiejtést, de én ha fizetnék ennyi pénzt, kizárólag anyanyelvi tanárhoz járatnám a gyerekem, mert oviskorban még van "értelme". Ezért én itthon sok eredeti angolt hallgattatok velük, és tényleg meghallják, ha más "dialektusban" ejti valaki ki a szavakat. Nagyon jó fülük van hozzá.
Enyémek is keverik a nyelveket, főleg a kicsi, mert nála van olyan, hogy valamivel előbb találkozott angolul mint magyarul, de szerintem ez is kitisztul később. Meg most már meg lehet mondani nekik, hogy ez angolul van, ez meg magyarul.
Nagy előnnyel fognak indulni a suliban a többiekhez képest, ami lehet hogy rossz lesz, mert unatkozni fognak, rosszalkodnak és akkor meg a magatartásuk lesz rossz.
Angolul folyékonyan beszélni ők sem fognak tudni hamarabb mint a többiek. Majd olyan 10-11 éves koruk körül tudnak mondatokat alkotni maguktól, de azt hiszem ez le is van írva az oldalukon.
Kíváncsi vagyok mások véleményére is!