Új privát üzeneted érkezett!

[quote="lafead"]K írta:lafeadavics, húsvét szombattól hétfő estig....szombaton ráérnénk....Ella, Kavics, Lafi tali????

Babásosan! :lol: :lol: :lol:

Mi tutti itt leszünk!

Egyelőre semmi akadályát nem látom, hogy létrejöjjön! :lol:
Vendég

igen, csodálkoztam én is,hogy kavics hova is megy húsvétkor???? :lol:

kincs, tényleg jó az a ticker!!

lafi mesélj már egy kicsit,hogy telnek a napjaitok??

ki.ir,milyen nagy már a gyerkőc!! mintha most született volna.

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Lecsó!

Gratulálok a pici fiatokhoz!Várjuk a képeket!
És mi a neve, nem tudja valaki??
ezoterike

ja, lafi....címet nem küldtél. küldeném rékát, ha kell. ja, és tudok lehet callaneticset is dvdn.

Kép

dimet

Épp ezt akartam írni én is, h. nagyon meg lennék lepve, ha Lecsó nem szült volna meg. De ezek szerint már elkéstem! :roll:

Lecsó!

Nagyon nagy gratula!!!!!
És 2800 g, teljesen korrekt! :D

Kir!

Gyerekcipő téma:
Amíg nem jár, addig kocsicipő.
Ha elindul, otthon mezítláb ill. csúszásgátlós zokniban (nekünk az a fajta vált be jobban, aminek az egész talpa gumi, mert a csak kis csigamintában gumisak az első mosást követően kikeményedtek és onnantól nem csúszásgátoltak :evil: ).
Az ideális utcai cipő:
Mindenekelőtt valódi bőr. Lehet persze textil is, csak ne műbőr legyen!
Magas szárú.
Rendesen fogja a bokáját.
Nincs benne lúdtalpbetét.
A sarokék jelentőségéről megoszlanak a vélemények, egyes dokik szerint kell, mások szerint csak indokolt esetben, orthopéd szakorvos javaslatára.
Az orr-rész tág, kényelmes, az ujjaknak szabad mozgást biztosít, bőre puha.
A talp könnyen hajlik, semmiképpen sem kemény, merev.

A méret meghatározása:
Talpára állítod a gyereket és egy papírlapon körülrajzolod a lábát. Lehetőleg mind a kettőt, mert a te lábad sem egyforma.
Ez nem tartozik a legegyszerűbb dolgok közé, de a hajvágás és a körömvágás sem az! :twisted:
Ezt a talpacskát célszerű keménypapírra átrajzolni, h. a boltban bele tudd tenni a cipőbe.
Ha nem megy bele, akkor fel se próbáld a gyerekre, mert szélesebb a lába, mint a cipő.
Ha belemegy, legyen még mögötte kb. 1 centi hely.
Ha van, jöhet a próba!
Amikor felhúztad a lábára a cipőt, mielőtt bekötnéd, dugd bele az ujjadat hátul, ha befér, akkor jó!
Ha bekötötted, célszerű megfuttatni a dedet, mert ha orrabukik, akkor túl nagy a cipő.

Márkák?
Egyesek a Siestára esküsznek, szerintem nagyon kemény a talpa és megdöbbentő volt egy falevél alakú tépőzáras, magasszárú cipő, aminél, ha a falevelet ráillesztetted az alsó tépőzárrészre, akkor a bokájának egy max 3 cm átmérőjű részen lett volna csak hely. :shock: Gergő nem egy hurkás lábú gyerek, de még neki is vastagabb a bokája ennél!
Egyéb népszerű márkák (amik eszembejutnak :oops: ): Elephanten, Melanie, Falcon, Asso (ilyen volt az első cipője, nagyon szimpatikus), Dr. Leo (ez utóbbit most próbáltuk, isteni, vajpuha, teljesen ideális, csak már nem akartunk kéket venni, de csak kék és bordó volt).
Na mindezek után vettünk egy minden szempontnak megfelelő, de "noname" kiscipőt. Még a gyártó sem derül ki, csak kód van a dobozán. A talpára az van írva, h. TSM. Próbáltam a neten utánanézni, ilyen néven egy taiwani és egy olasz cipőgyár is gyárt cipőt. De még az is lehet, h. hazai gyártmány.
A lényeg az, h. kényelmes! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Uhh! Lecsó: Hatalmas gratuláció Nektek! Ki is volt az aki névnapi babácskát jósolt Neked????

Rami: másikon írtam neked kérdéskét és válaszkát a tegnapira :D

hajni...
Budaörs

Sziasztok!

De jó ilyen hírekre jönni! :lol: :lol: :lol:

Norka, gratulálok!!! :lol: :lol: :lol: Valahogy én is éreztem hogy te leszel a következő...
És most már biztos, hogy a zebrákok mininum párban járnak! :)

Lecso, Nektek pedig Tomi születéséhez gratulálok! Hosszú, boldog életet kívánok neki! Látod, a végén csak névnapi ajándék lett! :wink:

Kavicska, köszönjük, átadtam Dorkának! :wink: Neked pedig kitartás! Meglátod, szülés után minden rendbe jön! Nekem az orrdugulás mellett a hüvelykujjam is zsibbadt az utolsó hónapban, de annyira, hogy semmit nem éreztem, szegény párom gombolta a ruháimat is. Szülés után elmúlt minden. És most már Te vagy a következő!!! :wink: :lol:

Monácska, holnap lesz a nagy nap! :lol: Gondolom, már iszonyúan izgulsz!
Pocifotót majd 2 hét múlva kaptok! Picit (?) babonásos vagyok... 14-én megyek kombinált tesztre és utána fényképeztetek Apával!

Rambóka, mi most találtunk rá a Salus márkájú cipőkre. Nagyon jók, annyira nem vészes az áruk mint a Siestáé és egészségpénztár felé elszámolható! Mondjuk nem olyan iszonyú nagy a választékuk, mint a Siestának, de azért lehet találni klassz cipőket. És nem csak kék színű fiúsaik vannak, téli bélelt pl. volt sötétzöld és barna is!
http://www.saluscipo.hu/ oldalon találsz pár modellt!

Ginuska, Kincs, tényleg klassz a ticker! :)

Kép

Kép
anyoooka

Naháát! Monácska most megy férjhez? Na, akkor kívnok minden jót Neki! Hallod EMberke? Ez Neked szólt ez a jókívánság!!! Majd ajándékba fogok küldeni egy fotót a mi lagzinkról, ami 2oo3 május 24-én volt. Idén lesz 5 éve, remélem, valami emlékezeteset csinálunk majd aznap :wink:

Rambóka: köszi a gyerekcipőleírást, tökéletes. Azt hiszem csak az élesdi márka hiányzik, állítólag van itt Élesden egy gyermekcipő gyár, amit dícsérnek a helybéliek. Meglátjuk azt es!

S aztán köszönöm a bókokat a fiam nevében. Én is csodaszépnek látom :lol:
De azt már megbeszéltük nem egyszer, h a metforminos bébik nagyonnagyon szép bébik :)

Legyetek jók, mostmár tényleg lefekszem.
(Szegény kicsi férjecském: láza van, taknyol, tüsszög s megy a gyomra. Olyan ritkán beteg, nem is értem, hogyan történhetett meg éppen vele, h így lebetegedjék? Azért remélem nem kapjuk el!)

Kép
k.ir

kavicska drágám akkor küldd is el légyszi azt a hosszú levelet amit nekem írtál kínodban éjszaka, mert én nem kaprtam tőled semmi hosszút! :wink: :lol:

vagy lehet eltévesztetted, és nem engem akartál írni, valaki másnak írtál és küldtél.

mamint kortizolom magas, most azt nézzük, volt éjféli kortizol nézés, de még nincs eredmény, mert Tűű külföldön van. amíg ez nincs tisztázva nem lépünk tovább, de fogigátló úgy tűnik nem kell.

egyenlőre met adagon sem változtattunk.

most nagyon klassz a bőröm.

de ciklusok már mind 21-23 naposak, mindegyik. pé kb.11-12 napon van. szóval mindkét fázis megrüvidült. evvan.

most még Uh-ra megyek valamikor, megnézni hány pém van.

Kép

Kép
rejo

ja és én is hülye vagyok (nagyon erős migrén a mentségem! :x )

Norka ezer gratula itt is!

és Lecsonak is sok sok gratulanciám

Csakeggyel taliztam még ma egy rövidet, rami nagyon jók a legók! Már nálam vannak.

meg elfelejtettem írni, Apple-re emlékeztek? MM-ben futottam vele össze pár hete, most babaszünet van náluk. nagyon lassan javul. de olvas minket, és majd írni is fog, mindenkit puszil.

Kép

Kép
rejo

Üdvözlet Hölgyeim!
Először is köszi,hogy aggódtatok és a sok-sok gratulát!
A szülésről annyit,hogy kemény dió volt!(bővebben majd az asszonykám)
Azt azért őszintén bevallom,hogy örülök,hogy egyessel kezdődik a személyi számom.Minden elismerésem a nőké!
Jók legyetek!
"Lecsóné" Kép

Kép

Kép
lecso

Még valami!
Aki esetleg még nem tudja:Tamás 2800g-mal és 52cm-rel született 27-én 21:55-kor.
Kép

Kép

Kép
lecso

Sziasztok!

Húúúúúúú micsoda hírek! Tegnap nem voltam és fordult egy jó nagyot a világ! :lol: :lol: :lol:

Norka!

Gratulálok!

Én meglepődtem... de szeretem az ilyen meglepetéseket! :wink:

Lecso!

Nektek is szívből gratulálok! Legyen nagyon sok örömetek a kisbabában!

(Itten bőgicsélek a meghatottságtól. 8))

Csak hogy tetézzük a dolgokat, rakok én is fel képet Nektek.
Kép
Az UH kép fejtetőn van, mert így jobban látni a babát. A vizsgáló doktornő nem fordította meg a képet, uh. kénytelenek voltunk mi megtenni. :D Szóval Ő az. :lol:

És én, a jóllakott pocakkal. :D
Kép

Szerdán voltam dokinál, a cytológia talált némi gombát nálam, uh. most gombát írtunk Canesten kombival. Még jó hogy csak 3 napig kell használni a kúpot, mert tök fujj az egész. :D

Csóóóók mindenkinek!
Monee

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jah és amit lányos zavaromban elfelejtettem:

Dimet!

Küldtem neked e-mailt a babamozihoz. A régi titkos tábliban volt bent egy freemail-es emil cím, arra küldtem. Szólj légyszi ha esetleg változott a cím közben!

Monácska!

Neked is sok sok minden jót mára! :lol:
Remélem izgulsz a nászéjszaka miatt! :lol: :lol: :lol:

Csakegy!

Benned el van romolva valami. :D
Nem tudtok valahogy változtatni? Írtad már Te is korábban hogy ez így annyira nem kerek, hogy éjszaka fönt kuvikkolsz, jössz-mész, utána meg délig henteregsz az ágyban. Lilla nem fog ébren megismerni, vagy ő is azt fogja gondolni, hogy a nap tényleg 12 körül kezdődik. :D Hogy viszed így majd bölibe? :lol:
Remélem hogy a szilárd kajázás tényleg felráz egy kicsit, vagy előző este kipakolod a Lilla számára délig elégséges kaját valahová és alszol tovább. A gyerök meg majd megoldja. :D
(Na jó, ez csak vicc, nem akarlak megbántani, de tényleg kicsit furi hogy ennyire más "időszámításra" álltál át.)

Kavicska!

Továbbra is jobbulásot! :wink:

Jah és mondja meg nekem légyszi valaki hogy mi Lecso keresztneve! Sem az Ákos, sem a Bátor név nem passzol hozzá. :lol:

Monee

Monee

monee85

Jó reggelt!

Lecsó apukának köszönjük a képeket!!
Tüneményes és nekem nagyobbnak tűnik mint 2800gr. :) :roll:
Anyukát üdvözöljük!!

Monácska csodaszép napot nektek mára!!
(4évente fogtok csak ünnepelni?)

Monee aranyos uh-kép, és a pocak is alakul!

Anyooka a te tickered is szépséges :wink:
Kismamis tünetek?

Kavics pocak és babalak fotót esetleg nem dobsz??
Hogyan aludtatok??????

Norka nagyon igyekszem a fényképekkel, :oops: próbálom napokon belül elküldeni!

Csajok a pelenkás kérdésemre nem kaptam választ..
1. nevenincs bio(nem fehérített) pelenkát 20ft/db érdemes kipróbálni, ami olcsó nem biztos,hogy rossz????
2. a porszívónkon nem lehet a szívás erősségét állítani, orrszívót így is érdemes hozzá venni?? (vagy majd kérünk porszívot kölcsön)
3. a melltartóbetétet végig kell használni amíg szoptat vki, vagy csak az elején???
Vendég

Sziasztok!

Tamás apuka!
Nagyon jóképű kisfiatok született! :D Gratulálok mégegyszer! :D
Lehet, hogy "csak" 2800 g, de nagyon pufi és tökéletes!!!

Kincs!
Én is gondolkodtam ezen a bio pelenkán, aztán Gabika és férjeura lebeszélt. Azt mondták, hogy a kaki kifolyt. Szutymákos volt a gyerek. Én elhittem nekik, nem vettem! A védőnőm sem dícsérte! Csak azt nem tudom, hogy ez ugyanaz e amit Te néztél.

Porszívós és melltartós kérdés engem is érdekel. :)

Köszönöm kérdésed aludtam az éjszaka. Kb. 6-7 órát. Persze megszakítással, de ilyenkor már ez sem számít, csak aludjak. :?

Monee!
Nagyon édes a babafotó! :) Gratulálok. Pocakod még nincs! De ez is nagyon helyes! :lol:
Lesz ebből nagy nagy gömb! :D

Monácska!
Tényleg, a nászéjszaka!!!! :lol: :lol: :lol: Ez tetszik! :lol: :lol:

Melegfront van!
Érzem.
Ráadásul jön a szeles viharos idő a hétvégén. Az tutti, hogy a pocakomat nagyon meg fogja viselni.
Ma reggel óta egyfolytában keményedek. Sőt éjszaka is ment. :?

no, de ha születni akar, ám legyen! :D
Vendég

Sziasztok !

Lecso ! Gratulálok Tamás születéséhez ! Sok boldogságot kívánok Nektek !!

Norka :) hipp-hipp hurrá ! (szerintem hugi van a pocidban) :lol:

Kavicska, én pár sornak is nagyon örülnék :wink: :lol:

Kir, Tibike már egy igazi nagyfiú :)

Puszi Lányok, mindenkinek a legjobbakat :) !

ui: engem ne várjatok még egy jó darabig, nemcsak a PCOS, IR, hanem sárgatest elégtelenség + immunológiai probléma is kiderült, erre majd külön kezelést kell kapjak :? de legalább tudjuk miért nem maradnak meg a terhességek..
mniki

Sziasztok lányok,

NORKA, itt bőgök és nevetek egyszerre..... :lol: :lol: :lol: Azta, micsoda híííííííííííírrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!
GRATULÁLOK !

LECSÓ, nektek is szívből gratuálok, és eszméletlenül megnyugodtam ,hogy Tamás ilyen szép méretekkel jött a világra !

Monee, édes kis pocid van, és ak ép is nagyon helyes !

Monácska, nektek pedig nagyon sok boldogságot kívánok, ugye teszel majd fel esküvői képeket ??

Lányok, most megint nagyon elkapott a gépszíj, ma reggel jött meg, és vasárnaptól kezdem szedni a clostyt..... tele vagyok reménnyel, hogy talán most összejön végre. Minden éjjel kisbabákkal álmodom, jó lenne végre ébren is azt látni, hogy valaki végre nekem nő a pocakomban.....
zsizsik

Sziasztok!

Lecso, Tomi nagyon édes baba és tényleg nem tűnik picinek egyáltalán!
Lecsoné :lol: köszönjük szépen a képeket és pusszantás Lecsonak és Tominak!

Monee, nagyon jó a babakép! Gratula! És irigy-irigy, én majd csak mához két hétre fogom látni Picurkánkat...
Pocid aranyos! :)

Kincsecske, köszi! Apa segített, hogy mindhárom ticker beférjen - még jó hogy van egy informatikus a családban :lol:
Kismamis tünet igazából az álomkór és néha a kívánósság. :) tegnapelőtt este pl. annyira megkívántam a lencsesalátát hogy alig bírtam ki míg tegnap tudtam csinálni.
És a slusszpoén hogy tegnap lett meg a teljes vérképem és a házidokker szerint határeset, majd a nőgyogyi eldönti hogy ír-e fel vasat... Ezexerint a szervezet tényleg tudja hogy mire van szüksége!

Egyébként nem is nagyon van időm magammal törődni, mert Dorka füle nem nagyon javul -gyógyszert megeszi végre - és nyügi, egész nap igényli hogy vele legyek.

Porszívó. Miénknek sem lehet állítani a szívás erősségét, de attól az orrszívót még nyugodtan lehet használni, mert beszabályozza magának! Ne félj, nem fogod ezerrel kiszívni Kiskincs mindenét vele! :wink: :lol: Mi is ezt használjuk Dorkánál a mai napig és szerintem a porszívós orrszippancs hozza ki egyedül rendesen a szutymákot.

Melltartóbetét ügyben sok okosat nem tudok mondani, mert tejem nagyon kevés volt, nem volt rá szükségem, nem csepegett.

Nikim, jó láti téged! Jelentkezz majd, várom a mailedet! :wink:

Zsizsik, Nagyon-nagyon drukkolok, hogy ez a ciklus eredményes legyen! Fog nőni a Te pocidban is valaki, hidd el!!!!! :)

Monácska, sok boldogságot kívánok Nektek! Esküvői képeket várjuk majd!!!

Kavicska, jövő hét közepi jó kis lehűlés mint szülésmegindító?! :wink:

Pussz mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Norka!!!!!! Millió gratula!!!!!! Az feltűnt hogy nagyon csendben vagy mostanában, de a válladnak tudtam be... Na ennyit a II. Szűz Mária elméletről.... :mrgreen: Vagy az az előző ciklusra vonatkozott? :mrgreen: :lol:

Lecsó apuka!!!! Szívből gratulálok nektek! Tomi gyönyörű kissrác!!! Jó egésszéget és sok tejcit!!!

Csillagfény! Még neked sem gratuláltam!! Szuperügyesek vagytok! Így kell ezt csinálni!!

Micsoda bébibumm van most itt kérem!!!
Most ki a soros a II. körben? Rambóka?

Kincs: melltartóbetétet én szinte csak az első 3-4 hétben használtam, utána már nem kellett. De nekem pl. csak az Aventes volt jó, a dm-es átázott, olyan volt mintha semmit nem használtam volna. A pelussal kapcsolatban nincs tapasztalatom, ilyet nem próbáltam még. Orrszívó szintúgy...

Csakegy: ha kellenek még spar pontok, akkor írd meg a címed, van kb. 60-70 db, amit most találtam meg...

Monácska: várjuk a képeket!!!! Szorítok a nagy naphoz!!!
Kir: Tibike kiköpött anyukája!!! Annyira rád hasonlít, hogy eszméletlen! gyönyörű pasi az biztos!!!

Monee: aranyos a gyerkőc!! áááá, olyan jó így visszaemlékezni a terhességre!! Használd ki minden percét!!

Zsizsik, Hajni, Mniki: nagyon-nagyon drukkolok nektek így "ismeretlenül" is!!!!!!

Kérdés: a ti gyerkőceitek mikor kezdtek el forgolódni? Nekem még Eszter hajlandóságot sem mutat hogy esetleg átforduljon. Csinálom vele a forgatós gyakorlatokat, de magától nem próbálkozik... Most múlt 3 hónapos, ugye még nem késett el vele?

Kép na, ki bunyózik velem egyet?
Vendég

Sziasztok!

Lecso apuka és anyuka!
Szívből gratulálok a kis Tomi születéséhez. Sok boldogságot és egészséget kívánok az egész családnak! Ez a baba is csodaszép! Tényleg minden topic-baba tökéletes :wink:

Kép

Monee!
Az Uh gyönyörűen kivehető, gratula! A pocid már alakulgat :wink: Igaz én alapból ekkorával ( sőt nagyobbal) indítottam. Ritka csini kismami leszel :wink:

Képzeljéte!
Babonás Ginánál eljött az az idő, hogy végre megvette a kis babóca első 4 rucikáját :lol: . Csini 4 body ( 56 -62es sárga, fehér, kék-piros és narancs). De édi incur-pincur :lol: Jah és a neveinket közöltük a családdal..és lás csodát, mindenki dicsérte az ízlésünket :)

Mniki!
Nagyon jó hogy írtál..és tökéletes érthető, miért nem leszel még egy ideig. De azért majd a zebrádat muti meg!

Zsizsik!
Te is jól eltűntél :) És igenis tessék reménykedni! Lesz baba a pociban, ez nem is kétséges! (lásd én 4 évet vártam a pocaklakóra)

Anyooka!
A tickereid szépek. :) Gratu!

Gina
Vendég

Sziasztok!

Tényleg szuper hírekre jön asz ember mostanában. Nem jövök pár órát és tessék, nem győzöm visszaolvasni a történéseket :lol:
Nem akarok senkit kihagyni, remélem sikerül :oops:

Lecsóné: Tiszta szívből gratulálok a gyönyörű szép utódhoz! Anyucinak mihamarabbi felépülést! Babucinak pedig sok-sok tejcsit!
Tényleg nem tűnik picinek, szóval a dokik bek.hatják :evil:
Jó kérdés: mi is Lecso keresztneve? Hétfő óta gratulálunk neki, úgy hogy elég sok név jöhet szóba :)

Monácska: És igen, itt a nagy nap :lol: Sok boldogságot nektek! Aztán kérünk majd fotókat is ;)

Monee: Gratula neked is! Jó látni, hogy minden rendben van nálatok is! A pocid most még tényleg nem óriási, de hamarosan majd Te sem tudod beütni az orrod a lengőajtóba (ahogy a főnököm mondogatja nekem mostanában :lol: )

Zsizsik: Drukk megy hozzátok is ezerrel! De jó is lenne, ha Te is hamarosan ilyen jó hírekkel jöhetnél! :roll: Mindent bele Kiszsizsik ;)

Kavicska: Most már aztán Te jössz :lol: Várjuk a jó híreket majd. Tényleg jövőhét közepe lesz elég gázos. Ha akkor nem bújik ki, akkor soha :lol:

Anyooo: Ticker nekem is nagyon bejön. Épp ideje volt már egy kis frissítésnek ticker ügyben a készítőknél. Az eddigiek is szépek voltak, de az újak még jobban tetszenek ;)
Dorkának mielőbbi jobbulást!

Niki: Oly rég láttunk errefelé. Örülök, hogy végre kiderül, mi is a baj. Nagyon ideje volt már. Meglásd hamarosan Te is növesztgetheted a pocidat egy kis élettel :) Drukkolok, hogy így legyen!

Gina: Naná, hogy minden pcos csodaszép gyereket szül. Ez a természet "kompenzációja" :lol:

Hohó Kincs: Nektek sincs már sok hátra :D Elkezdődött a babazápor :)

Rejo: Mikor jön vissza a dokid? Gondolom már alig várjátok, hogy haladhassatok végre valamerre...

Csakegy: Jókat mosolyogtam a délelőttötökön (hú, micsoda szó, nem volt egyszerű leírni... :lol: ). Mi ez az álomkór nálad?

Mamint: Hogy vagytok? Minden rendben?

Apple: Nekem feltűnt, hogy mostanában nem nagyon jártál felénk. Gondoltam is, hogy biztosan kis szüncsi van nálatok is... Remélem meg lesz a hatása a szünetnek....

Csók nektek, majd még benézek!

Kép

Kép
bettica

Edina, de a táblában ő is benne van...

Zsizsik, megy a drukk feléd....
Vendég

Lecsónak hatalmas gratula :)))) Gyönyörű kisbaba :))) Nagyon szép szabályos az arca is:)))))))))))
Vendég

Az álomkórról meg: én alapból ilyen vagyok, napi 10-12 óra alvás kell a normális működéshez (kivéve terhesen... akkor tök jó volt:))))

Na most ehhez képest ugye este 8-ig 1/2 9-ig lényegében semmit se tudok csinálni, férj ugye mostanában nullához konvergál mint segítség (na jó, picit kezd javulni a helyzet) így ha vacsorázni akarunk (néha kell) akkor 1/2 9-kor kell nekikezdeni a legyártásának (ez van, Lillára külön kell főzni... ő csak nem élhet rántottán). Na szóval utána még rendet kell raknom, hogy éjjel ne bukjunk fel a cuccokban (férj 0 segítség), fel kell takarítanom Lilla vacsoranyomait (na az durva...) stb. stb... és máris éjfél van (GYŰLÖLÖM A HÁZIMUNKÁT!!!!!!!!!!!!!). Közben meg örülök, ha le tudok ülni 5-5 percre... Eddig még OK is lenne, ha reggel 8-ig aludhatnék... amióta viszont Lilla megfázott rászokott az éjjeli tejre (itattam minta fene, hogy gyógyuljon)... és "hála a jó égnek" mindig a legmélyebb alvásomba piszkít bele az üvöltésével. Ezt gondolom mindenki ismeri. Olyankor meg aludhat az ember amennyit akar, neki annyi. (leszoktatás folyamatban... még néhány nap és teljesen leszokik róla...)

Aztán csoda, ha kómázok? Lilla meg azért még megismer, azt is tudja már, hogy kell önkiszolgálni :) (odarohan, póló felrántgat stb.). Este 8-ig meg eleve folyamatosan rajtam lóg úgyhogy azért nem kell ennyire félteni a lelkivilágát :) Én örülnék a legjobban ha visszaszokna a reggel 11-ig alvásra (fú de jó volt... hónapokig együtt húztuk a lóbőrt 11-ig, néha délig :)))))

Na megyek... Lilla visszaaludt, mindjárt bedobom a zsömléket a sütőbe (Spar sokmagvas... életmentő) aztán csinálok egy nagy bögre capuccinot, rányomok egy extra adag tejszínhabot (iszonyú ritkán bűnözök és veszek egy flakonnal és akkor egy hétig dőzs) és netfüggök egy kicsit :) (végigolvasom a híreket:)
Vendég

Végre alszik picit a fiam... De ez így nem lesz jó, hogy amíg alszik addig netezek. S akkor mikor fogok mosogatni, főzni, stbstbstb...?

Na, mindegy, majd lesz valahogy...

Monee: édes a babád! A pocid is! :) Azt hiszem, h nekem most nagyobb a pocim, mint Neked. Kéne tornészni ahhoz, h a has lemenjen egészen, ugye lányok? :cry:

Lecso: annyira édes a kicsike, mindig meghatódok, amikor ilyen pici babát látok. Sok örömöt és boldogságot, még1x! :)

Csakegy: én felkelek reggel 8kor, amikor a fiam, de aztán egész nap teljesen ki vagyok purcanva. Éjfél körül fexek. Egész éjszaka alszunk, Tibik is, mi is (remélem nem bőg éjszaka a gyermek és mi nem halljuk :)) ) és mégis nonstop fáradtnak érzem magam. Na ez mitől van??? Lehet egy napig én is fogok majd heverészni, s akkor helyrejövök. Szörnyű vagyok.
Azt hittem, h túl sokat netezek és azért rendetlen a konyhám-házam, nem haladok egyéb dolgokkal. Na de most pár hétig nem vol netem és semmi változás nem látszott, becsszóra. Ja, kiolvastam pár könyvet :lol:

Monácska: most csörög be, ez a lagzi egy érdekes dátumon van :D Majd aztán várhatják az évfordulót... hehe... laza :D

MNiki: Amiért nem leszel, azért még drukkolunk Neked, ettől nem szabadulsz! :)) Meglátod, sikerülni fog előbb vagy utóbb!!!

Zsizsik, Neked is össze fog jönni! Tutti!

Gina, kíváncsi lettem a nevekre. Jaaa, a Gergely meg a Dorina? A Gergely az nagyon bejön nekem. A Dorina is tetszik, de én nem adnám, mert román név és mi itt szántszándékkal kerüljük a román neveket, de ez Téged nem kell érdekeljen. Bocsika, h belepofáztam.

Szia Koriági. Ti MÁÁÁÁRRR 3 hósak vagytok? Felfoghatatlan!
Na, ha vigasztal a dolog: Tibike nem fordul meg ha hátára fektetem, hanem nagy dühösen elkezd bőgni és tehetetlen, mint egy felborult teknősbéka :))
De tud egyebet: mászni, felülni, felállni egyedül.

Tkp. meg tud fordulni, csak még nem jött rá vagy nem tudom. Mert ha éppen nem kap hisztigörcsöt a hátrafektetés miatt, akkor így próbálkozunk: teszek egy játékot vagy valamit pontosan a feje fölé. Azt észreveszi s el akarja venni. Addig nyúlkál, nyújtózkodik, míg megfordul...

Láttam már 3 hós gyermeket forogni, de sztem az nagyon nagy túlzás, h ilyen korban már forognia kellene minden gyermeknek. Tibike akkor kezdett forogni, nyulkálni, stb, amikor már úgy "látta" a játékait és mindent meg akart fogdosni. Mert akkor annyira drága kincs egy színes akármi, h azért képes harcolni, akkor majd megfordul érte, odakúszik érte, feláll érte. Szóval a kíváncsiság az, ami a gyermeket majd "megmozgatja".

Izgulni nem kell, egy gyermekkel ha baj van, az sztem látszik rajta, de Isten őrizz, h az legyen.

Puszik,
Kir

Kép
k.ir

Beszarkázok.................... De jó, hogy felnéztem!

Lecsó!!! Istenke hozta Tomi babát idekint, gratulálok nektek! Nőjetek nagyra! Várunk a beszámolóval!

Norka! Kicsit elpittyentettem magam, de csak kicsit, mert lefut a sminkem.......................... Asszem két napja írtam, hogy nagyon várom, hogy sokat látogass erre mi felénk! És végre! Gratulálok neked is!!!! Remélem minden fájdalom kifut hamarra a válladból is! Millió puszi!

Kir! Ezer meg egy éve nem láttalak, de jó, hogy itt vagy! Csak a képeket tudtam átfutni, mert rohanok, de hétfőtől kicsit többet leszek remélem, majd csevegünk!

Most megyek, Lecsóka miatt ugrottam fel!

Ui.: Aki nem hitt a homeósban, az higgyen csak bátran! A viszketésemet elfújták, hihetetlenül jól hat a Sulfur! Még este az ágymeleg kihozza kicsit, de sokkal elviselhetőbb!

Ölelek mindenkit, mert ma ilyen vagyok!

Ja, ui.ui.: ELFELEJTETTÉK A VIRÁGCSOKROMAT................ VALAMI LESZ, DE MÁR KIDÜHÖNGTAM MAGAM RAJTA ALAPOSAN! SZERINTETEK, MIÉRT PONT VELEM ESIK EZ MEG??????????????? :evil: :cry: :twisted: :lol:
Vendég

Történelmi pillanat: Lilla megkapta az egyik zsömle végét!!!!! Élete első gluténes kajája :)))) (a férjem majd jó nagyokat morog miatta... de azért abba, hogy csak 1 éves kora után kap gluténest még belefér 2 hét... nem?:) (IMÁDTA:)

(nyami... éljen a tejszínhabos capuccino... dőzs ezerrel:))))
Vendég

Monácska!

Velem pont az ellenkezője esett meg. :D
Én nem menyasszonyi csokrot akartam (mert amint ez kimondásra kerül, egyből drágább is a virág) és mégis azt kaptam. :D Lehet hogy a Párom valaki másét hozta el a virág üzletből, de azért meg voltam vele elégedve. :lol: :lol:

Jah és még annyit, hogy: IGENT kell mondani, más nem számít. :wink:

KÖÖÖSZI A DÍCSÉRETEKET! :D:D:D
Én határozottan látom a növekedést, bár a Párom próbál úgy csinálni mintha nem látná. Már gyakoroljuk: "Iiiiiigen drááágám, tényleg nagyon szépen kerekedik a pocakod." :lol:

Fájogat egy kicsit az én hasam is. :?
Veszek be MgB6-ot hátha jobb lesz kicsit. No para, biztos nő a kis drága, csak annyira nem jó érzés. Jóóó lenne most lefeküdni kicsit pihizni (álom, édes álom).

Monee

Monee

monee85

Helloka!

K.ir!
Szupi kisfiad van, ha végigalukálja az estét :) A neveinkről: örülök, hogy hozzászólsz :) Nem is tudtam, hogy a Dorina román név. Úgy tudtam latin-görög eredetű. Ezek szerint a románok szeretettel adják gyerkőceiknek. Hm…érdekes. Bár ez itt Szlovákiában azt hiszen nem lesz ilyen gond. De köszi…tényleg nem tudtam!

Monácska!
Képeket kaphatunk majd? :) Gratula !

Gina
Vendég

Monácska: jajj de tahó vagyok, nem is gratuláltam!!!!! Gratula :)))) Képeket kapunk?:)))
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk...sajna nem volt időm rendesen visszaolvasni még. Mindenesetre köszönöm a sok-sok gratulációt és én is minden-de-minden jót kívánok a növekvő pocakos kismamiknak és a babás anyukáknak!!!!!

Magunkról néhány szó: szülés gyors volt (2,5 óra), Józsika tünemény, napról napra szerelmesebb vagyok belé :D , jó alvó és a szopi is megy. 60-80akat eszik, tejcsim is van elég.

Majd jelentkezem szüléstörivel és képekkel, előre is bocsánat, hogy nem azonnal :oops:

Dimetnek köszi a tudósítást :)

Puszi Mindenkinek!!!!!

Gy*
jokaliza

Jokaliza: Nektek is gratulálok!

A román nevekről:
majdnem minden névből van férfi és női is, így:
Dorin, Dorina
Andrei, Andreea
Catalin, Catalina - aztán amikor meghallják, h egy LÁNYT Katalinnak hívnak, akkor totál ki vannak akadva :lol:
Daniel, Daniela
Alin, Alina
Na, más nem jut eszembe, de még sok van.

Gina: nem tudom milyen eredetű, de a románok használják. Ugyanígy írják, mint mi és úgy ejtik: Doriná, a hangsúly pedig az i-re esik.

(Tibike talált magának egy polcot, amiről lerámolhat mindent. Az ő ruhái vannak ott, többnyire...)

Gluténes cuccok: Tibike múlt vasárnap óta eszik kekszet. A héten egyik nap főztem neki puliszkát, tehéntúróval adtam, szerette. (Ugye tudjátok mi a puliszka?) Így is furcsán néznek rám sokan, mert nálunk az a "divat", hogy 1o hósan már mindent lehet enni, kivéve tehéntejet, amit egy éves kor után.

Kép
k.ir

ja... el is felejtettem elmesélni, mit művelt tegnap a kis hugyos böske...

Este készülődés, pelenkázás, Lilla szokás szerint megszökött, pucér fenékkel rohangált a szobában... persze össze is pisilte a szőnyeget. feltakarítottam aztán mondom a páromnak, hoyg na jó, élvezkedjen a gyerek, kap 5 perc pucérkodást... úgyis pont most pisilt, nem lesz gond...

Aha... nézzük, Lilla nagyon gugol... Igen. Kultúrgyerek csak tiszta pelenkába vagy a szőnyegre tojik... Aztán befejezte, takarítottam és megkérdeztem, hogy kész van-e... Lilla bólogatott, hogy igen... és tovább rohant... Na ott röhögtünk vagy 10 percig... (hála a jó égnek nem hígfosás volt hanem a jól feltakarítható fajta de ez azért durva volt...) Filózok, hogy vegyek-e neki egy bilit...
Vendég

[quote="csakegy"]j írta:csakegya... el is felejtettem elmesélni, mit művelt tegnap a kis hugyos böske...

Aha... nézzük, Lilla nagyon gugol... Igen. Kultúrgyerek csak tiszta pelenkába vagy a szőnyegre tojik... Aztán befejezte, takarítottam és megkérdeztem, hogy kész van-e... Lilla bólogatott, hogy igen... és tovább rohant... Na ott röhögtünk vagy 10 percig... (hála a jó égnek nem hígfosás volt hanem a jól feltakarítható fajta de ez azért durva volt...) Filózok, hogy vegyek-e neki egy bilit...

könnyesre röhögtem magam!
Vendég

Csakegy: Nagyon kellett röhögnöm :lol: :D "Kultúrgyerek csak tiszta pelenkába vagy a szőnyegre tojik... " Jó megfogalmazás :lol: im ádom olvasni a beszámolóidat ;)

Monácska: Te mit keresel net közelben az esküvőd napján???? Tessék szépen készülődni, pihenni, készülődni, pihenni és igent mondani ;) Aztán jöhetnek majd a fotók :)

Kép

Kép
bettica

Csakegy!

Vegyél és mond neki, h, abba kell kakilni. Hátha! :wink:
Mi most kb ott tartunk, h. a ded rámutat a gatyájára, MIUTÁN végzett. Arra a kérdésre, h. hova kell kakilni, megmutatja a bilit. Bilin szívesen ücsörög, ha éppen olyanja van, persze ruhástul.
Kakilni pedig az etetőszékből való szabadonengedést követő 3. másodpercben kakil az akvárium előtt, ÁLLVA, dülledő szemekkel. :lol:
Hogy ebből hogy lesz ÜLVE bilibekakilás, az még egyenlőre előttem is rejtély, aki tudja a megoldást, szóljon! :lol:
(Egy valami bíztató: nem láttam még egészséges 18 éves srácot, aki pelenkába tudott volna csak kakilni, úgyhogy talán van remény! :lol: )

Gyanús nekem ez az álomkór!!!!!! :roll:

Lecsóné! :lol:

Néha én is elcserélném a 2-esemet egy 1-esre! :twisted:
Gratula a kisfiadhoz mégegyszer!
Édes kis gombóc! :D

Monácska!

Gratula!
Tényleg, mi lesz a házassági évfordulótokkal?
Ha esküvői horrort akarsz olvasni, olvass vissza a 2006 májusi hsz-eimhez! :twisted:

Kir!

A puliszka receptet nem helyeznéd el a diétás topikba?
Engem érdekelne! De lehet, h. másokat is!

Jokaliza!

2,5 óra! :shock:
Gyorsak voltatok!
Mi kb. ennyi idő után mentünk be. :roll:

Monee!

A Klinikán ingyenes az integrált szűrés, ami 3 féle genetikai rendellenességet szűr. Kérdezz rá a dokidnál, mert ha jól emlékszem legkésőbb a 16. héten kell megejteni a vérvételeket! :!:

Rejo!

Várunk ám nagyon! :D

Rólunk:
Ma voltam UH-on bal o.-on 15 mm-es, jobb o.-on 10 mm-es tüsző igyekszik! Pco rendeződött.
Kell nekem a Premens a met mellé, ezek szerint! :D
Már csak a diéta és mozgás terén kéne belehúznom :oops: , bár megint fogytam fél kilót! :D

rambóka

Rambóka: szerintem tök jól álltok biliztetésben:))))

(álomkór: ja... végre megjött :))) ez tényleg gyanús:))))) főleg, hogy igazi nagykönyv szerinti :)))))
Vendég

Ja... akkor most nálatok ikrek vannak betervezve?:)))))))))))) (plusz már nem emlékszem, de hogy is kellett a premenst szedni?)
Vendég

csakegy: :lol:
de gergő sem lehet semmi. akvárium előtt, állva :lol:

fúú, nagyon hidegfront. vagy ilyesmi. gyerek egész napos szórakoztatást igényel. mondjuk mióta hazajöttünk szülőktől. ott mindneki cipelte a seggét, hiába mondtam,hogy ne :) de ma.....
este is mellettem aludt....férj kiebrudálva kisszobába.

voltam ma is tornázni. jóvót. fogytam. mármint nem a mai tornától :lol:

monácska, várjuk a fotókat.

jokalizánál burokrepesztés volt+ oxitocin. de tényleg gyorsak voltk:) ő is szedett mindent, amit én. :) azt hiszemmm....

Kép

dimet

Csakegy!

Afenébe! Pedig elég meglepi lett volna! :lol:
Szedsz te vitamint a szoptatás mellett? Meg vasat? Mert ha nem, akkor ne lepődj meg, ha a Lilla leszívja minden energiádat!
Én most Gravidát és Béres cseppet nyomatok, mert olyan szinten elkezdett hullani a hajam, h. már egészen megijedtem! De mostanra úgy tűnik rendeződik!

Premens: napi 1, este. Mint a fogigátlót annó! :twisted:

rambóka

Te Rambóka: én nem akarok belepofázni, de Almodo cikkében, annó éppen arról volt szó, h éhomra! Én így szedtem.
A napi egy az stimmel. Azt is írta, hogy ha nem elég a napi egy, akkor napi 2 db is teljesen biztonságos adag.

Megírtam a puliszkát. :wink:

Kép
k.ir

dimet: ajjaj... a seggcipelős bulit ismerem, nálunk általában 24 óra kell amíg elmúlik a hatása :)))))

Rambóka: nem szedek semmit... csak folsavat a met mellé de az kevés. Asszem elkezdem újra a ferroglobint.
Vendég

KÉRDÉS:
a patikában véletlenül HA helyett sima beba 2 aktívot adtak. férjem nem vette észre. hazahozta. felhívtuk őket, visszacserélik. csakhogy addig is kellett táp.(patika móriczon, mi a vilég másik végén) dokinéni azt mondta odaadhatom neki ezt is, már 7 hónapos. nem lesz semmi baj. (márha lenne, mert senki sem allergiás nálunk). nem gáz szerintetek???

csakegy, hékás. vmi vitamint nyomjál.

ja, lecso(né)!!! nagyon formás baba lett tomi baba. és mennyit ijesztgettek titeket, totál feleslegesen!! várjuk a szüléstörti. kíváncsi vagyok kinél szült lecso, és milyenek a kórházban.

Kép

dimet

Kavicska köszi az sms-t!

Norka

Hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!

Gatyót felkötni,mert dupla kölyök dupla időt igényel(ne) :D :D

Lecso
Nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!!Jó egészséget,és sok tejcsit kívánokí!!!
Nagyon helyes legény Tamás!

Bocsi a ritka látogatásért,de a nappali suli több időmet köti le,mint szeretném.Na meg itt nem csak vizsgaidőszakban vizsgázunk.

KépKép

KépKép
okr

Sziiiijjjja Krisztaaaa!!! :D

De jó téged "látni"! :D
Vendég

okr, már hiányoltalak:)

ja,moneee. emil jött. és a pocid is növekszik :)

Kép

dimet

Lecso!
Hatalmas gratula!Tüneményes ez a baba, nagyon is formás! :D

Monácska!
Neked is gratulálok, gyere és mesélj majd! :D

Zsizsik!Drukkolok neked nagyon!
És mindenkinek ismeretlenül is, sorra fogunk mindannyian kerülni, már én is alig várom! :lol:

Monee!Látom a gyönyörű babátokat!(Pedig ez tőlem nagy szó, én ezeken a fotókon nem szoktam látni semmit! :lol: )Gratula!

Hű, hogy felpezsdült itt az élet, olyan jó! :D

Kép
Kép
zazzy

Jó estét!

Azt se tudom hova kapjam a fejem... így felbolydult ez a topik? :lol:

Lecsó! (Hm miért van az, hogy a neved olvastán mindig beindul a nyáltermelődés nálam)

Mostmár a te esetedből (is) tudom, hogy a terhességi időszak alatti riogatásokat osztani kell hárommal, mert a kisfiad nagyon jóképű kis krapek lett, és nem is olyan pici! :shock: Gratulálok hozzá, a szüléstörténetre én is kíváncsi vagyok!

Zsizsik, borzasztóan drukkolok a Clostys körhöz, miért ne sikerülne? Hiszen minden klappol... előbb-utóbb csak összejön!
Niki, neked pedig nagyon remélem hogy végre nem csak délibáb, hanem igazi ígéretes fény derül az alagutad végén, és végre megkapod a választ a miértekre...

K.ir, írtam mailt! :wink:

Monee, estére már én is kezdek ilyen lenni mint te most. :roll: Anyooka, tényleg igaz, hogy a második gyerkőccel gyorsabban nő a pocak?? Mondjuk nekem most hasizmom sincs semmi, ami tartana...

Monácska, remélem jól sikerült a mai nap! Hm... nem vagyok nagy fotókéregetős típus, de azért kíváncsi lennék, hogyan is festettél ma.

Rambóka, Csakegy, nálunk a szobatisztaságra irányuló tendencia erőteljes visszagörbülést mutat. :? Kb. 2-3 hónapja Bogi mindig jelezte a kakit, utólag, persze, meg rángatta a pelust magáról. Aztán jött a zenélős bili, amire ugyebár nem fér fel a kis segge, és eléggé megutálta. Valószínű én is erőszakos voltam, de úgy elrontottam a dolgot, hogy fürdés előtt, amikor a lány meztelenül rohangált, ha már csak rámutattam a fókára, Bogi pityeregni kezdett. Kis ravasz ám, mert rájött, ha hanyagolja a témát, akkor nem is fókázunk, a fóka elmegy, pápá. Úgyhogy sunyítani is elkezdett, ha kaki van, nem szól, sőt. Kérdezem, kaki? Határozottan rávágja, hogy nem! Közben meg úgy bűzlik, hogy a macska kimegy a házból! :shock:
Most magyarázta el a bölcsiben a Magdus, hogy kétféle szobatisztaságra nevelés van. Az egyik a 30 éves módszer, amikor beidomították a 9-10 hónapos gyereket a bilihasználatra, szó szerint. A másik a mostanság divatos, humánusabb megközelítés, hogy addig nem szabad erőltetni a bilit, amíg a gyereknek ki nem fejlődik az éntudata. Ami akár 2,5 év is lehet, ugyebár.
Innen jut eszembe, drága családtagom (na bocs, ha esetleg erre jársz, nem nevezlek meg nyugi) úgy sz.rt cirka ovis koráig, hogy előre szólt, hogy kaki jön, akkor rá kellett adni a pelenkát, és térden állva mecsboxokat tologatott a szekrény alsó polcán és berregett. Azért hála isten mostanra már WC használó. Akkor nincs veszve semmi, igaz? :evil:

Na megint túl sokat locsogtam, próbálok én azért jönni, csak hát... keveset vagyok gép előtt, tudjátok ti azt.
Vendég

Kir!

Én csak a használati útmutatót olvastam, abban az van, h. étkezéstől függetlenül szedhető, este v. reggel, de lehetőleg ugyanabban a napszakban. Mivel reggel az esetek többségében alkalmatlan vagyok bármire (sajnos a metet is el szoktam felejteni néha :oops: ), így maradt az este. :roll:
http://www.pirulapatika.hu/210133483/betegtajekoztato

Csakegy!

Szerintem az önmagában kevés! Nekem a terhesség annyira kimerítette az ásványi anyag raktáraimat, h. szülés után is rengetegszer görcsölt a vádlim. De így is időbe telt, amíg rávettem magam, h. vmi kombinált vitamint is kéne szedni. :oops:
Aki még nem dolgozik a kistesón, az inkább általános vitaminkomplexet szedjen, mert abban jóval több az A vitamin, aki viszont már nem bánná a 2.-at, az jobb, ha marad a terhesvitaminoknál+vas+folsav.
Egyébként ásványianyag kiegészítésként nekem a csonthéjasok váltak be (Figyelem! A földimogyoró NEM tartozik ezek közé! Pláne nem sósan! :twisted: ), mandula, mogyoró, kesudió; illetve az aszalt gyümölcsök. Sajnos egyik sem igazán diétás, de csoki helyett azért beilleszthető szerintem, ha vkinek éppen zabálhatnékja van (Hú, mindjárt megkapom a magamét! :oops: :lol: )
A haj és a körmök kedvére pedig egy kis nyers répa az igazi!

Norka!

Akkor inkább nem erőltetjük a bilit! :lol:

Bár Gergőnek pillanatnyilag igen fejlett az éntudata! Momentán eljutottunk az "én csinálom, különben nem csinálom!" című hisztitevékenységhez! :evil: Ez főleg kajánál eléggé rettenetes, mert egy etetés kb. 1 óra! Rosszul mondom, nem etetés, hanem evés önállóan, de igen kevéssé hatékonyan. De ha én akarom lapátolni a szájába, akkor rázza a fejét, kicsapja a kanalat a kezemből, és cirkuszol. :evil:
Viszont az utóbbi két napban eljutottunk odáig, h. sétánál időnként önként megfogja a kezemet, megáll, ha rászólok, VISSZAJÖN (!), szóval a lakótelep végigüvöltése kezd elmaradni! És többé kevésbé arra halad, amerre én szeretném (póráz és bilincs nélkül :twisted: ). :D
Ja, és mászik felfelé a csúszdára a létrán! Nézni is rossz, de egész ügyesen csinálja, miközben én hátulról a hóna alá nyúlva biztosítom. Játszóházban megtanulta a többiektől.
Meg próbálgatja a hangját, berreg, szuszog. De ami a legújabb, elkezdett vmi sikongatás- lihegés- szuszogás kombinációt, ami eléggé...hogyismondjam...szóval simán elmegy női pornószinkronnak. :oops: :lol: Mindezt leginkább a lépcsőházban szereti előadni, mert ott jól visszhangzik. :twisted:

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?