Akkor folyt.köv. itt
Nekem is azt mondta a helyi erő, hogy semmit, de semmit sem kell csinálni a fütyivel...Még jó, hogy ő csak helyi erő, és nem a gyerek valódi kezelőorvosa...
A dokibá'(az igazi
) annyit mondott, (ami belegondolva logikus is) hogy nem húzogatni, hanem mosni kell. Épp úgy, mint felnőttek esetében a babák bőrredője alatt is meg tudnak húzódni a bacik, amik később gondot okozhatnak. Én csak a letapadós "dologról" tudok mesélni, mert a "rendes" fitymaszűkületről szerencsére gőzöm sincs.
Tehát: fürdetéskor a bőrt annyira kell hátrahúzni, amennyire magától enged, és lemosni, mert ez a váladék nem jön le magától (semmi vegyszer!). Nem egy nagy dolog, de felhúzni, húzogatni nem szükséges, mert ha a váladék nincs ott, akkor nem gyullad be a bőr alatti terület, és nem ragad vissza a bőr, így nem alakul ki az a rettegett leragadás, amit csak feltépéssel lehet oldani
A napi gyengéd mosás elősegíti némileg a feloldódást is. Húzni azért sem szabad, mert könnyen beszakadhat, nekem van is egy ilyen ismerős kisfiú a környéken, akinek beszakadt...
Fiamat mostam rendesen, egy alkalommal fordult elő, hogy egy kicsi résznél én nem mertem feljebb húzni, és nem tudtam kipucolni a váladékot a bőr alatt inkább elmentem vele a dokbá'hoz, még időben. Felhúzta (nem tépte), és tisztította, de ez csak egy kicsike terület volt a "fék" tövében, ami még nem jött fel magától. És mivel időben mentem, különösebb gond nem volt. Nekem ez akkor is megdöbbentő volt, mert a napi mosás mellett azon a kis részen annyi váladék gyűlt össze, hogy még belegondolni is rossz, mit tud művelni egy ilyen mennyiség, ha ottmarad...
Ez persze megint csak egy vélemény, nekem bejött. Gyerekem kicsike korától megszokta, hogy piszkálom a fütyijét, így ez teljesen természetes neki
.
Mikor az egyéves kontrollra vittem a helyi erőhöz, akkor azt mondta, "jé, ő ilyen szép fütyit még nem is látott"!
Milyen érdekes
Neki nem volt hozzá sok köze, az biztos!
Ezt akartam leírni a másik topikba, de nagyon hosszú lett volna.
Nagyobb fiúk esetében is letapadhat a gyulladástól, amit a váladék okoz. Sőt, leányoknál is előfordulhat, ha nincsen kitisztítva...
De mondom, ez csak egy vélemény...
Sziasztok!
Csi