Hello!
Képezljétek ma voltam UH-n és vissazfordult a babuci a jó irányba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Annyira örülök...
Már kezdetm parázni,hisz a 3.gyereket gondoltam "kipottyantom"és erre megviccelt...de a lényeg hogy"jó útra tért"
A Zsuzsi(szülésznő9is mpont tegnap nevetett rajta,hogy nem lenne túl"elegáns"ha pont egy 3.babát kéne császározni....
Amúgy nagyon jól siekrült tegnap a találka...hát csajok,nekem nagyon-nagyon-nagyon szimpatikus(meg a férjemnek is)!!!
Teljesen egyet értettünk mindenben,nekem egyszerűen pont ő kell.A gátvédelemtől kezdeva homeopátián át,a szülési pózokkal kapcsolatban mindenben egyeztünk!!
Annyira jó
Tök nyugodt vagyok mostmár,minden klaffol,jöhet lassan-lassan a baba
Timi!
Én is személy szerint nagyon örülök, hogy nem jöhetnek be a látogatók a szobába(hidd el te is így fgosz majd gondolkodni
)hisz állandóan szoptatni kell azt a kicsit és az hogy menne idegen pasik,emberek előtt?????Sehogy...Állandóan betétet kell cserélni...az is kínos idegenek előtt....Pihenni sem lehet se egyedül,se a babucival ha ott vannak az idegen látogatók...
A nővérem is az Istvánban szült és meg kell hogy mondjam nem tudott se pihenni nyugodtan,se szoptatni,se öltözni mert folyton ott volt valaki idegen
..
És tényleg úgy van a MÁV-ban is(ott szültem az első 2-t)hogy ott is csak a folyosóról éehet megnézni a látogatóknak a babákat...és itt is valahogy így van.
Higyjétek el(és tényleg nem okoskodásból írom,hanem tapasztalat és remélem elfogadjátok egy "öreg róka"anyukától"hogy nem is igazán lesztek kiváncsiak senkire-persze kív.az apuka
-hanem gyönyörködtök a babuciban és csak szoptattok...szoptattok...szoptattok...és pihiztek együtt!!!
Amit felvetettél jó kérdés....alapvetően úgy álljatok hozzá mint Gabcika,hogy nem lesz gond és a szülés után már saját lábatokon mentek zuhizni..stb(mert alapvetően ez az átlag és így szokott lenni).De ha nem így lenne biztosan lesz segítség,ha más nem a nővérke...pl.a MÁV-ban a császáros anyukákhoz az apuka bejöhetett segíteni 1-2 napig,az is lehet hogy itt is ez megoldható.
Andi!
Én ismerem már közelebbről is a gátoljaozást..nekem a másodiknál a szülésznőm végig olajozta a gátat és sikerült a gátvédelem,nem kellett vágni és meg kell mondjam nekem nagyon jó volt!!Egyébként lehet kapni direkt erre a célra gyártott Welada márkjájú Gátolajat a DM-ben,amit a 34.héttől lehet elkezdeni bemasszírozni a gátba,de persze az is jó amit a Rita írt(nekem anno sima mandulaolaj volt).Természetesen most is erre készülök,tegnap meg is beszéltük a szülésznővel(Zsuzsival).Tényleg sok minden összetevője van hogy kinek sikerül vagy egyátalán sikerülhet-e...pont ezt beszéltük a Zsuzsivel is.Függ hogy konek milyen kötöttek vagy lazák a szövetei,függ hogy kinek mekkora csípőcsontozata és függ hogy csinált-e masszírozást előtte,vagyis előkészítette-e a terepet hányadik szülés....és persze függ a szülésznő jártasságán és nagyon-nagyon függ hogy a kismama együttműködik-e,vagyis szót fogad -e a kitolásnál...Mindent úgy kell csinálni(nyomni,fújtatni,várni )ahogy a szülésznő mondja.különben csúnya repedés lehet a vége...de sztem megéri megpróbálni.Ha úgy látja a szülésznő hogy nem fog menni,azt úgyis közli és akkor szépen vág,nem fog a végleltekig elmenni aminek nincs értelme...
Egyébként a dokotól egyátalán nem függ
neki ehhez úgymond nem sok köze van,ezt mindig a szülésznők végzik...
Amúgy a baba fejét nem annyiraoljozzák,mind inkább a gátat minden irányba,nyújtó mozdultaokkal(mind a 4 irányba).Visszaemlékezve nem volt fájdalmas a masszír és nem esett nehezemre beratatni a szülésznő instrukcióit.
Na jó kis regényt írtam....
bocs
Panni