Jó reggelt Mindenkinek,
Maci2,
Igen, úgy tűnik a s.tök bejön neki, bár tegnap tök+alma+barack annyira azért már nem csúszott, csupán egy fél üveggel, aztán még 130g táp. De legalább eszik
Kangi,
Szomszéd jósága megható
Neked viszont jobbulást!
Ari,
Szegény te, nem irigyellek. Viszont ma reggel az én lányom is alig evett vmit. Sajnos én még látom is, hiszen tápis, és egy órás szünettel alig evett 120g-ot (nagy jóindulattal). Most meg itt nyüszög a hátam mögött az ágyában, és sehogy sem jó neki. Ugye, ez nem azt jelenti, hogy mostantól reggeltől fog pörögni, mert a 7órás evés után még olyan jó volt visszabújni, és 9-ig pihizni
Hátmaszi (már ha sikerült apát rávenni) irigy-irigy
Beu,
Én már írtam neked a Menjugate-ről. A dokim szerint csak a vakcinagyártóknak van benne üzlet, mert ez pénzes. Szóval, ha a híradó nem arról prédikál, hogy hol és hányan kapták el, akkor nincs mitől tartani. Ha viszont van esélye a fertőzésnek, úgyis szólni fog tanácsadáson, hogy talán érdemes lenne. Szerintem azért beszéld meg vele is.
Pildi,
Már eccer írtam itt (talán Ellinek?), hogy az én unokahúgom (ma már 2.ált.isk.) 8 hónapos koráig még csak nem is forgolódott. 10 hónaposan felállt, rá két hétre kapaszkodva járt. Ekkor jött rá, hogy 4képláb is tud haladni. Ma meg már menni sem tud, csak szaladni, és szintén kitűnő tanuló, szaval, tornázik, színjáccóskodik. Szóval minden oké nála. De ott (Záhony) soha nem paráztatták a sógornőmet, hogy vmi nem normális a gyereknél - persze második babánál kevesebbet aggódik a "rutinos" anyuka is
Leszter,
Ez nem igazság!!! Nekem totál nincs tippem - bár én nem is ismerlek annyira titeket. Tessék elárulni, hogy mi a titok, mert eddig azt hittem gyomorfekély gyanúm van, de csak a kíváncsiság furdall
Áfonya-Magdi,
A Metrós kérdésre másnap egy SzCsM-es vki válaszolt, és nagyjából ugyanazt "mondta" el, mint már fentebb is írtam. Tehát most már csak az a kérdés, hogy Áfonya azelőtt mennyit keresett egy hónapban. Mert ha az magasabb, mint brutt 100e, akkor vmi nemokés. Ha viszont alacsonyabb, akkor minden tiszta, hiszen azután számolják a második gyerek után is. Én spec megbízom a mi bérszámfejtőnkben, mert tudom, hogy nem tudnak átvágni, mert multi cég lévén, évente többször is jön az APEH meg a TB ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.
Gyerek még mindig pörög, nem úgy tűnik, mint aki aludni akarna. Jaj, olyan tanácstalan vagyok, mert nálunk vhogy sehogysem fér bele a napba 5 kajálás. Vagyis belefér, de egy kajálásra nem eszik annyi tápit, mint "kellene". Most hogy már ebédre "szilárd" kaját kap, még így sem eszik meg tápiból evésenként 160g-ot, pedig már egy hónapja 200g-ot kellene ennie. Súlya rendben, különösebben nem nyűgös, szépen fejlődik a mozgása, dumál, vigyorog - szal elvileg nincs okom aggodalomra, de mégis! Ja, és mostanában ugye 7-kor ébred (1.hami), 10-kor 2.hami, du 1-2 óra körül 3.hami, este 6 körül 4. hami, majd 8 körül bealszik. Olyan 9-fél10 körül ébresztem, fürdés hami, de ilyenkor belealszik az üvegbe, szóval reggel és este alig eszik vmit. Az alvásigénye is hirtelen csökkent le, de az azért nem zavar, mert a földön a játékaival órákig is elvan, lehet mellette mást csinálni (enni, zuhanyozni, mosni-teregetni stb). Most akkor mit csináljak??? Egyen akkor amikor ő akar, és annyit amennyit ő akar? Mert a dokim azt mondta, ha néhanapján kihagy egy-egy evést, az nem gond, de ha már naponta csak 3x hajlandó enni, akkor az már nem okés. És én úgy látom, effelé haladunk. Viszont minden evés előtt tisztába teszem, és látom, hogy mind az 5x van pisis pelus is. Szal tudom én, hogy amíg van napi 4-5 pisis pelus, addig elegendő neki a mennyiség, meg azzal is tisztában vagyok, hogy vannak időszakok, amikor nem kíván annyit enni. Tehát a nagy könyv szerint minden rendben, de azért mondjatok már vmit ti is, plííííízzzz.
Előre is köszi mindenkinek:
heppi