Kedves Kinga!
Nehéz kérdést teszek fel, és talán nem is a te asztalod, de gondolom, annyi esetet láttál már, hátha tudsz segíteni... Szóval problémás babapopsiról van szó, de sajnos csak leírni tudom a tüneteket, mert digit gépem nincs. Azért is gondolom, hogy nehéz a kérdés, mert több doki is látta már a baba popsiját, mégsem rendeződött a kérdés már nyár eleje óta. A baba most nyolc hónapos, és kb. 10-12 hete tart ez az áldatlan állapot. Egyik pillanatról a másikra pirosodott ki, de nagyon durván, rögtön kilátszott a bőr alatti réteg babakörömnyi foltokban. Először valstagabban és gyakrabban alkalmaztam a szokásos popsikenőcsét, majd áttértem a Neogranormonra, később - mivel korábban volt szájpenésze, s valami következménynek gondoltam a dolgot - boraxos krémet kezdtem rákenni, de semmi sem használt. Akkor látta először orvos, aki a fogzásra gyanakodott - mondanom sem kell, azóta sem fogzik, s ezt rögtön mondtam is neki -, és valami szteroidos kenőcsöt írt fel neki, amit ugyan nem szívesen, de végül megtörten használni kezdtem. Azért törtem meg, mert az időközben próbaként bevetett Canesten és Sudocrem se használt egyáltalán. Ezek után mondanom se kell, hogy a doki kenőcse se vált be. Akkor elmentem egy másik orvoshoz, aki Canestenre biztatott, s bár korábban nem használt, gondoltam, hátha most - az eredmény nulla. Végül most legutóbb egy harmadik orvos úgynevezett kék folyadékot írt fel, bizonyos Tricoloratat, nem tudom, ismered-e. Ez egy hete volt, azóta bekenem a baba popsiját vele naponta kétszer, közben - ez a legújabb - Vitamerfennel kezelem, hááát... Szerintem igazából semmi nem változott. Talán, talán mintha kisebbek lennének a húsig lemenő foltok, de nehéz megítélni, mert a folyadék annyira megfesti a bőrt, hogy ez megzavarja az embert. Még azt vettem észre, hogy ez a bőrbetegség olyan telepszerűen van a popsin, mert ahogy töröltem le a lila kencét a gyerekről, egy kerek pikkelyszerűség maradt a rongyon, alatta pedig rózsaszín - de még továbbra sem egészséges - bőrt láttam.
Na, a feladat az lenne, hogy segíts, ha tudsz: mi lehet ez, és hogyan gyógyulhatnánk végre ki belőle? Valószínűleg egyébként nem fáj neki, de azért igen csúnya látvány. Hozzáteszem még, hogy ebben az évben Bécsben élünk, így elég nehéz megoldani, hogy orvos gyakrabban lássa, meg aztán a történetből láthatod, hogy hiába is vittem eddig is orvoshoz, csak próbálkoznak. Ezt én is megtehetem itthon.
Szóval szerinted folytassam a lila kence kúrát, vagy kezdjek megint egészen mást? Talán valami teát, hitőport, ilyesfélét ajánlasz?
Köszönöm előre is!
Aztán volna még egy kérdésem: hajtetű. Terrmészetesen túlvagyunk már mindenféle szereken, kifésülésen és serkeszedésen, de továbbra is érezzük a mászkálást a fejünkben. Ugyanakkor nem látok a gyerekek fejében sehol már serkét, nem fésülök ki bogarat. Mit tudsz róluk, lehet, hogy olyan kicsik éppen, hogy nem "foghatók be"? Nem tudok mit kezdeni a dologgal, pláne nálam van gond, mert engem ugye senki nincs, aki átnézzen. A nagyfiam ugyan hajlandó néha beletúrni a fejembe, de neki még nincs akkora türelme, mint kéne. (Meg "sikerélménye" sincs, mert még nem talált soha semmit
) Szóval: lehet, hogy annak ellenére nincs tetű, hogy érezzük a csiklandozást, vagy lehet, hogy annak ellenére van, hogy nem találunk semmit?
Köszi, előre is!
Ha másoknak van ötletük, mindenre nyitott vagyok!
Kíváncsi