Sziasztok
Alvási szokásainkról nem beszélhetek, mert már több ízben ki lettem tiltva mindenféle topikból. ALvással minden rendben
Ő is folyamatosan beszél.
Lódít jó nagyokat, ha valamit elpakol, akkor azt elvitte a cica, amikor kitört egy facsemetét, akkor azt természetesen a kutyánk haverjai törték ki, és el is vitték az erdőbe... Tegnap előtt azért vágta le a kedvenc díszfám összes ágát, hogy ne nekem kelljen. Ő csak segít.
Ha megkérdezzük, mit-miért csinált, akkor rögtön azt feleli, hogy "Mert olyan kedvem volt". Ezt persze tőlünk hallotta, úgyhogy csak magamra vethetek...
Szomszédnak rendszeresen elmondja, hogy én nem szoktam főzni, és ő nem kap enni. Ha bárki azt kérdezi, hogy szoktam-e bántani, akkor azt feleli, persze, és meg is mutatja, hogy hova szoktam ütni...Aztán majd csodálkozom, ha beküldenek a nevelési tanácsadóba az ovónénik. Mondanom sem kell, nem verem, és em is éhezik
Kishugával jól kijön. Tolmácsol nekem, pesztrálja, tényleg egy szavam sem lehet rá.
Ő tavaly elvileg minicsoportos volt, csak amikor a beszoktatást tudtuk volna kezdeni, akkor jött a karácsony, majd a hatalmas hó volt akadály (hegyen lakunk), aztán bármikor levittem később, mindenféle randa betegség levette a lábáról, gondolom, ez normális, azaz előfordul.
Ami még kiborít: ha szeretném valamire megkérni, akkor nyomban közli: "Én kicsi vagyok még hozzá, majd, ha nagy leszek!" Ezzel el is intéz mindent.
Én arra gondoltam, míg nem olvastalak Titeket, hogy talán most jött el az az idő, amikor már nem tudom úgy lekötni, mint egy óvodai közösség. Nem lehet, hogy hirtelen több lett a tudásuk, és az energiájuk, és ezt nem tudjuk kimeríteni-kielégíteni, mint mondjuk kétéves korukban?
Nálatok hogy volt? Mikor közösségbe került, akkor könnyebb lett vele otthon?
Nekem még nincsen tapasztalatom e téren, és megmondom őszintén, kicsit tartok is attól, hogy az oviban nem túl szigorú légkör még jobban alá fogja adni a lovat. Meg attól is félek, hogy az éppen kicsit megbuggyant kisfiam ha erre a stílusra kezdi felszedni majd a más gyerekek általam nem kívánt szokásait, akkor mi lesz???
Sosem vett át szokást eddig más gyerektől, de most nyáron már ugyanúgy nyávog, mint a szomszéd kislány, ugyanazzal a hanghordozással kezdett el beszélni, és ugyanazokat a szavakat kezdte el használni. Ez innentől kezdve majd állandó lesz, vagy csak egy kezdeti roham?
Mire számítsak szerintetek?
Egyébként ő is "jófej" kölyök, csak minden napra jut valami. De egy ideje azon gondolkozom, hogy mi válthatta ki belőle ezt a "stílusváltást", jó tudni, hogy ez másnál is bekövetkezett
Bár Titeket ez nem boldogít
Csi
Bocs, hogy regény lett, de igen régen gyűlnek bennem ezek a dolgok