Új privát üzeneted érkezett!

Szia Zsu!
Nálunk Julcsinál dettó ez a nemevéses dolog volt szinte 6 hós korától. Volt, hogy 4-5 félét csináltam neki és semmi nem kellett. Gyakorlatilag üres párolt rizsen élt 8 hós korától kb. 15 hós koráig. :D Én folyton aggódtam, h miért csak ennyit és miért csak ennyifélét. Mostanra sikerült elfogadnom, hogy a kisasszony bizony fotoszintetizál :lol: .
És ez a hugi megszületésével csak javult: Julcsi is látja, h nem erőltetem (örülök, ha valamennyit is eszik egyedül, míg én próbálok altatni :D ), így nagyon sokat ügyesedett önálló evésben. Most is borzasztóan válogatós, gyakorlatilag tésztán él, de azt legalább szívesen eszi. :D
Este nálunk az vált be, hogy mivel egyedül akkor van együtt a család, mindenképp körbeüljük az asztalt, ha meg nem fűlik a foga az aktuális kajához, kap egy pár szelet parafát vagy hungarocellt :lol: (pufi rizsszelet).

Ti hogy álltok a szobatisztasággal?
Mi még kb. sehogy. Talán majd nyáron. :wink:

KM

Kép
Kép
kismok

Cas!

Falra festettem az ördögöt kardozás témában?? :shock: :shock: :shock:
Ez asszem nagyra nőtt gyerekeknél is megtapasztalható jelenség (tán otthon az asszony miatt mégsem fordul elő olyan sűrűséggel)

Kismok!

Én nem az Istvánban voltam ambulancián, mert én vidéki vagyok. De ott tényleg sokat tudnak segíteni (bár van néhány agyrém is)
Vagy simán vedd fel egy szoptatási tanácsadóval (védőnő tud ajánlani) a kapcsolatot!!!Az is jó, ha nem tudsz mozogni!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Kismok
Remélem Sáránál nem lesz semmi gond a genetikain.

Zsu
Levi 3400 g-mal született.

Tegnap este:
Kép

Kitartás kismamik!
Kívánom, hogy múljon el a sztrájk!

Megyek, mert nyügi Manó... csak az jó , ha sétálok, úgy jó büfizni :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Micsoda szemek!!! Ha Domi látná, biztosan elgyengülne...... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kia: Nagyon édes Levi baba, és ha jól látom micsoda kék szeme van, tündéri!!!

Domi: Érdekelne engem is hogy mit mondtak szopi ügyben, mi volt a vélemény, miért csinálják ezt a babók???

Ma nálunk úgy-ahogy jól ment a szopi, az egyiket kiszopizza, aztán büfi és onnantól kezdve ha átteszem a másikra már ordítás van. Már mondjuk a büfizés sem tetszik neki, pedig ő hagyja abba a szopizást, addig nem veszem el tőle büfiztetés miatt, hogy elkerüljük a sírást.
Csak hát ugye szerintem így meg nem eszik annyit, amennyit ténylegesen igényelne, mert egy ciciben nincs annyi tejcsi. Régebben evett 140-150-eket is, most meg 100-110-et. Persze azért ez sem kevés, emiatt azért annyira nem aggódom.

Nagyom szép napunk volt ma, 22 fok, kiraktam egy kicsit a teraszra, én meg kertészkedtem közben.

Kép
így figyelünk mit mond a Mami....

KépKép
domidina

Ja képzeljétek!

Domi megfordult a hasáról a hátára!!!!!!!
Még jó, hogy a fiam is látta, így legalább biztosan tudom, hogy nem hallucináltam!

Kép

Kép

Kép

dominika1

DomiDina!

Amikor a szopitanácsadóba voltunk, akkor ezt még nem csinálta.
Mi azért mentünk, mert csak 1 mellben van tejci és Domi se volt hajlandó szopni rendesen. Azóta kiderült miért nincs az egyik ciciben tejci, viszont Domi azóta se szopik rendesen. ...úgyhogy maradt a fejés és üvegből adom a pótlást+a lefejt tejet. Pohárból mindig bugyborékolt meg fuldoklott, pedig nem öntöttem gyorsan (spéci csőrös babaitatót vettem, olyat ami a kórházban van). :shock:
Most i szopizunk azért még. Érdekes, de éjjel rendesen szopizik.... :shock: :shock: :shock:

Lilibaba zabálnivaló!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi :lol:
Világosodik a szeme :D

Lili nagyon figyeli a mamit :P Aranyos!

Kriszta!
Gratula az átforduláshoz!!!!
Ügyes!

Lavi ha hason van - mostanában elkezd dőlni jobbra.
Lehet ő így akar fordulni :lol: de nem engedem, mindig a pelenkázón csinálja :lol: ..egyszer úgy beveri a fejét :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas
Köszi a gyakorlatokat! :) Remélem használni fog...

Nyafi
Itt is van sudocream, de a kórházban azt mondták, hogy nem kell minden nap használni a baba popsijára. Inkább a vaselint istenítik.

Szépek a Babucik!!!

Kép
tittina1982

Kia!

Köszi! Levi is próbálkozik! Gondolom hintáztatja magát az oldalán!
Máshol nincs el hason? Szerintem csak pillanatok kérdése és ő is hasról hátra fordul!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kivételesen alszik már a mini manó, már csak a "nagyfiam" boldogítja az apját. :D

Kismok!
Sajna Krisz sem szobatiszta még. Tavaly vettem neki bilit, nyáron próbálkoztunk, nulla sikerrel. Aztán azóta is több hullámban. Vettem lépcsős wc szűkítőt, ami egy darabig érdekelte is, szívesen használta. Ja, mert addig sikeresen eljutottunk, hogy legalább a kaki miatt szólt. Aztán megszületett a Kitti, és Krisz azóta nem akar szólni. Múlt héten próbálkoztam újra, pelus helyett bugyit adtam rá. Első nap mindig szólt, vagy én csíptem el időben, második nap katasztrófa, aztán megint egy nem túl rossz nap, végül megint totál csőd következett. Azért ilyenkor bent a lakásban nem túl kellemes próbálkozni, most már szerintem kivárjuk a nyarat. A védőnőnk is azt szokta mondani, hoy ha látom hogy nem megy, akkor nem kell erőltetni, még nem érett meg rá. Meg ugye most a pici mellett elég nehéz. Mert tutira akkor szól, amikor szoptatok...

Téged is biztasson a tudat, állítólag ha ráéreznek, akkor pár nap alatt szobatisztává válnak!!

DomiDina, Kia!
Nagyon szépek a csöppök!!

Jó éjt mindenkinek, én még nézek egy kis NCIS-t!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Sudocreamot használunk mindennap, gyönyörű a kis segge, én rá nem térek másra. Azért írtam, mert mikor nekem! csípett, NEKEM is az vált be. Kend be, bajod nem lesz...
Kia! Bazi nagy a fiad. Mi 5700gr-ok vagyunk és 3150el született. Hányas ruhát hordtok? Nekünk most nagyok picit a 62-esek...
Cas! Kenguruban jól elvolt. Főleg aludt!!! :D

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kriszta: Domi nagyon ügyes hogy már ilyeneket tud csinálni!!!

Lilit nem igazán szoktam hasra fektetni, nem szereti, egy-két percig próbálkozik emelni a fejét, úgy nézelődik, de aztán elkezd sírni.

Szopiprobléma: Hááát lehet hogy fel kellen hívni egy tanácsadót? Valaki ezzel kapcsolatban már érdeklődött? Igaz nem tudom tudnának-e valami használhatót mondani, minden babóka más, másért hisztiznek, ha hiszti. Pedig jó lenne már túlesni ezen a problémán!!! :(

Próbáltam a neten keresni ezzel kapcsolatban valami használhatót, de nem igazán jártam sikerrel.

Szép napos napot mindenkinek..... :lol: :lol:

KépKép
domidina

Sziasztok!

Nyafi mi 3400 g-mal születtünk, 3260-nal jött haza.. azóta csak szélesedik :lol:

Kriszta
Levi nem nagyon szeret hason feküdni...
Most már eljutottunk addig, hogy napi 2 x úgy fekszik pár percig :lol:

Ébredezik...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Domi se szeretett hason lenni, csak ha alukált. Amióta tud nézelődni, azóta elvan hason is.
Egyik napról a másikra!
Nálatok is így lesz figyeld csak meg!

DomiDina!

És nálatok is!
Figyu! Írj Rokicának egy privit, ő biztosan tud segíteni Nektek szopi témában!

Cas!

Megvan a hisztink oka!!!!
Fogprobléma!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Bedurrantak a fogcsírák vagy mifenék. Ez azt jelenti, hogy elkezdődött lassan a fogzás, de ennek ellenére nem biztos, hogy most jön ki a foga, mert ez akár hónapokig is elhúzódhat!
Minden melléktünetünk stimmel is rá..... :cry:
Mehetek homeos bogyókat venni.... :evil:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kipróbáltuk a kendőt élesben! Elmentünk a Kenguru Goldig meg vissza, és szuper volt! Sebinek persze kikötődött a cipője, úgyhogy az egy kicsit macerás volt, de Csilla élvezte a dolgot, mikor az ujját is szopizhatta el is szunyált.
Az csak itthon derült ki, hogy a kendőben kakilni nem okés: a kis adag is felpréselődött a háta közepéig! :lol:

Krisz
Sebinek alig több, mint 3 hónaposan már volt 2 foga, szóval ha ez a baj nálatok, akkor van remény! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszta: köszi, egyébként hogy derült ki hogy mi a probléma???

KépKép
domidina

Cas!

Mindent azért a kendőben sem lehet.......:-)
Tehát jobban bejön, mint a kenguru?
3 hónaposan fog? Az igen!!!
Nem kaptam viburcolt, úgyhogy nyűgizünk tovább. néha még a karom se jó, nem viseli el. Most nézegettem én is kengurut, hátha jobban élvezné, nekem mg nem szakadna le tőböl a karom és tán haladnék is valamivel....

DomiDina!

Egybevágnak a tünetek.
Bő nyáladzás, ökölrágcsálás, megváltozott széklet mennyiség és állag, illetve a nyugtalanság.
Ezek utalnak rá.

Kép

Kép

Kép

dominika1

a megváltozott székletmennyiség nálatok mit jelent Kriszta?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi:Ti hány centivel születtetek,hogy még egy picit nagy a 62-es méret?Nekünk is nagy egy picit,de már azt hordjuk.Viszont a bady-ból elég az 56-os.

Dominika:Ez az ökölrágcsálás meg a nyáladzás nálunk is megvan.Ma voltunk a dokinőnél,mert eléggé szörcsög az órra,és azt mondták,hogy a foga,de nekem nem tetszett,és inkább levittem.Azt mondta nátha,és még odébb van az a fogacska.
Persze tudom,hogy mindenkinél más.

Cas:Nem lehetett egyszerű az a mutatvány...

Kia:Levi milyen kis vasgyúró :wink: :wink:

Na de Lilla is nagyon cuki....

Kép

Kép
ancsa03

Íme Sára kisasszony ma reggeli játék közben:
Kép

Kép
Kép
kismok

A mai este volt a mélypont, szopás helyett addig üvöltött, hogy úgy aludt el, hogy nem evett semmit. :( Kíváncsi vagyok, mi lesz így az éjjel?!
Frászt kapok, hogy nincs türelme a cicihez, ha nem kezd AZONNAL dőlni a szájába a kaja?! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :)
na neee! Pedig már úgy örültem, hogy nálatok vége. Ki tudja mi okozza ezt a februári szopicirkusz-dömpinget... :? :roll:
Én mindenesetre tegnap elvittem dokihoz Sárát, mert már nem bírtam... Erre kiderült, h vmi titokban lezajló vírusféléje volt, ami már csak a torkán látszott, semmi egyéb tünete nem volt.
Csillán nem veszel észre semmit?
Ja, és nekünk a szombat-vasárnap volt mélypont napközben. Estére már totál kivoltam, erre a vasárnap éjszakát átaludta... :roll:
Ki érti ezt? Nem azt mondják, hogy ha kevés a tejci neki napközben, azt éjjel pótolja...?

Sára egyébként ma jobb lány volt. Az összes kajolásunk belefért 45 percbe, ami nálunk már eredmény.
De azért valszeg megyünk gasztroent. kivizsgálásra, mert továbbra sem eszik egyszerre 50 g-nál többet, utána pedig mindig sír.

Domidina :)
én már vagy 4x beszéltem tanácsadóval és spec a mi esetünkre nem tudott megoldást. Azt mondta, ilyenről még nem hallott, h cumi nélkül heteken keresztül folyamatosan cirkusz a szopi... :?
De sztem mindenképp érdemes hívni, mert nagyon megnyugtatólag tudnak hatni és hát teljesen egyénre szabott a dolog. Én az lll.hu-ról néztem ki Martinovichné Debulay Bianca számát és ő nagyon kedves és alaposan kikérdez, csak ajánlani tudom.

Kia :)
hát Levi nem egy csontkollekció, az biztos... :lol:
Bár születési súlyához képest Sára sem panaszkodhat. Mi 2600-al jöttünk haza és most 5400 körül van. :D

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!!

Kismok!
Sára baba egy tündér!! És mennyi haja van! Jó kis súlya van neki is!!

Cas!
Csak egy ötlet: nem próbáltad még úgy a szopiztatást hogy előtte egy kis masszírozással felpuhítod a melled? Talán könnyebb úgy a bébinek. De a meleg vizes át törölgetés is jó.

Kittit ma mértük, 5300 gramm, és 58 centi. (születési adat: 3330 gr, és 51 cm) Mi már jó ideje 62-es rucit hordunk, és a bodykat már épp hogy csak össze tudom kapcsolni.. :lol:
kaptunk oltást is, de hál istennek csak pár percig sírt, utána már gagyarászott a dokinéninek!

További szép estét/ éjszakát mindenkinek!!

Zsu

Kép
Kép
deaknezsu

Sziasztok!

Kismok: köszi a nevet, megpróbálom, hátha sikerül kitalálni valamit az esetre.
A megnyugtatással kapcsolatban pedig én most már nem idegesítem annyira rajta magam mint az elején, akkor nagyon kiborított, mivel azért 100 g. körül eszik minden alkalommal.

Igaz most hogy mértem, talán egy hét alatt kevesebben hízott mint eddig, de még benne van a határba. Két hetet nézve pedig 490-et uh. az meg nem rossz.

Most 4560 g, és 2600-al jöttünk ki a kórházból.
Hogy hány centi, azt nem tudom, még nem mértem itthon sosem, de mi is már a 62-es ruhákat hordjuk, mondjuk némelyik 56-os is jó, attól függ melyik gyártótól van a ruha.

Nálunk most lesz csak a szuri a napokban, remélem nem fog belázasodni tőle, na meg a doki látogatás is, neki is felvetem a szopi dolgot, hátha van valami ötlete...

Üdv: Edina

KépKép
domidina

Nyafi!

Például a napi 4 kiskaki helyett van 2 naponta 1 nagykaki. Néha nagyon híg, na olyankor áztatok és mosok gyereket és ruhát egyaránt...:-)
De van úgy, hogy nagyon sűrű és krémes (bocs, de kaki analizáló lettem).

Ancsa!

Mi is voltunka dokinéninél, és ő mondta, hogy fog. De nem egészen maga a fog, hanem a fogcsíra kezd bedurranni (más tanácsadó is ezt mondta)ami csak annyit jelent, hogy készülődik kijönni. Ez azt jelenti, hogy vagy most lesz fogunk, vagy a "rendes" 5-6-7 hónapos korban.
Minden babánál másképp jön ki.
Képzeld a fiamnál akkor vettem észre, mikor koccant a kanálon!!! :shock:
Őnála semmilyen tünete nem volt a fogzásnak, csak egy kicsi nyáladzás (én marha mázlista)

Cas!

Lekopogom, nálunk 2 napja viszonylag csend van....vasárnap "tetőzött" a hisztije, de olyan szinten, hogy minden hajszálam égnek állt!
Szinte semmit nem evett egész nap, aludni meg nem bírt az éhségtől. Este szerencsére evett és annyira kimerült, hogy este fél nyolctól hajnali fél négyig egyhuzamban aludt. :shock:
Hogy telt most az éjszakátok?
Mentek majd dokinénihez a hisztivel?

DomiDina!

Ezek modern szurik már, kicsi az esélye, hogy belázasodik!De azért persze figyelni kel...

Kismok!

És én még azt hittem, hogy az én lányom egy hajasbaba!!!Hááát kész Kojak Sárához képest!!!! :lol: :lol:
És micsoda szemek.....

na dobok én is egy fintorgósat meg egy mélázgatósat.... Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Megint rég nem voltam, de azért nagyjából képben vagyok a dolgokkal.
Lányok, nagyon sajnálom a sztrálkolókat, illetve inkább az anyukáikat. Drukkolok, hogy mindenkinél elmúljon. Amikor nagyon éhes, Boróka is el-elsírja magát néha a mellen, miután már bekapta, de azért nem jellemző.
Nálunk más a baj. :( Ez is sztrájkféle, csak ő éppen nem szívja ki rendesen a melleimet. A jobb mellemre is ráteszem néha, bár még nincs begyógyulva. Megkaptam a krémet, ami nagyon jó. Illetve nagyon jó lenne, ha rendes mellbimbóm lenne és akkor jól tudná bekapni Boróka is. De így, amit gyógyul két nap alatt, ha pihentetem, egy-két szopi alatt vissza is romlik. :( Szóval, nekem ez már reménytelen. Azért rá-rá teszem erre a mellre is, de sajnos nem tudja helyesen bekapni.
Tegnap kíváncsiságból megmértem szopi előtt és után (eddig még soha) és szomorú a szitu. 70 ml-t szívott ki, pedig volt még benne. És eddig nem is volt baj, mert napközben elég volt az 1 mell, és csak este kellett a lefejt tejet adnom, de tegnap már délben is adtam a cumisüvegből tejet. Majd délután ismét kellett és este szintén. Szóval, ez van, de én már így is boldog vagyok, hoyg ennyi ideig csak anyatejet kapott. És még kap egy ideig, mert ha már nem elég a mellekből, veszem elő a fagyasztóból.

Üdvözlöm az újakat a topikban! :)

Kismok, én Erdélyben lakom, és itt másképp vannak egyes dolgok. :roll: Mondjuk pontatlanul fogalmaztam. Írhatnak fel tápszert az orvosok, de úgyis teljes áron veszed meg, illetve egyetlen fajta tápszer sem vényköteles. Így én sosem vettem pl. Krisztának gyógyszertárban, hanem a nagyáruházból vásároltuk meg mindig.

Ja, és szétnéztem a neten a romániai siteokon, és itt is van HA-s tápszer, de nagyon drágák. Minimum duplája a rendesnek, úgyhogy, ha arra kerül sor, hoyg Boró is tápszert kapjon, én nem engedhetem meg magunknak a HA-st. Legalábbis ha nbírja a másikat és nem leszünk kénytelenek váltani, akkor nem azt fogja kapni.

Most muszáj mennem, mert 12-re vendégek jelentkeztek (itt már mindjárt 11).

Puszi mindenkinek, majd még próbálok jönni. :)
És egy kép Boróról.
Kép Így figyeli a felaggatott színes játékot (ez már vagy 2 hete készült, igaz, azóta már mosolyog és dumálgat is nekik. :) )

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kriszta
A nyáladzás, ökölrágcsálás és kaki változás nekünk is van. Bár a kaki ismét olyan, mint rég...
Csak pár napig volt 1-2 naponta 1-3 nagy adag...

Mi 62-68-as ruhákat hordunk :lol:
Van hetente 1-2 db, amit már tud felvenni.
Most örülök, hogy sokat kaptunk a sógornőmtől :P

Kismok
Sára még most is szép hajasbaba! :wink:

Dominika és Boróka is aranyos!
...látom jó dolog a pihenőszék.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

A pihenőszék tényleg nagyon jó dolog!!!
De egy autósülés is tehet ugyanakkora hasznot! (majdnem ugyanaz a kettő)
Néha jó beleültetni sé közben haladni a dolgoddal úgy, hogy ő melletted van.
Itt például használtakra lehet licitálni. www.vatera.hu

én még nem vettem se kendőt se kengurut...még mindig nem tudtam dönteni.
Domi 5500 grammos, már nincs időm annyit mélázni!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Talán mi szerencsések vagyunk, hogy Barbi még nem sztrájkol. Igaz egy nap 2X kell neki táp viszont most már elértük, hogy ilyenkor megeszik 100-130-at az eddigi 40-hez képest ez nagy haladás. És ráadásul megint szeret szopizni. Én nem stresszelem magam, nem mérem minden evésnél. Hetente 1X mérem és kész. Most olyan 5400 gramm. A védőnő is azt mondta hogy nem baj ha nem hízik úgy mint más baba, addig amíg nem fogy és nem sír azért mert éhes addig ne aggódjak. Barbinak is ömlik a nyála és álandóan mind a két ökle a szájjában van de nem hiszem hogy ez fogzás. Viszont 5 hetes kora óta 1X van kaki este 6 és 8 között és ilyenkor van a nyűgös periodus is. Ez az az idő amikor semmi sem jó neki. Délután általába 5 órát alszik kint a babakocsiba és sokszor ébredés utáni kaja után még visszaalszik 1,5-2 órát. :lol:

Sedith: Mivel énb tápszert is adok az árakat is tudom. Tényleg a duplája a HA tápszer és itt tényleg csak receptre van. De Barbi most is a Humana 1-t kapja mert a HA-t semmilyen formában sem eszi meg. Itt van 3 doboz HA tápszer próbáltam szölöcukorrak, anélkül más fajta cumival, megvárni amíg nagyon éhes lesz de csak öklendezés és ordítás lett a vége. Én úgy gondolom ha nem bírná akkor már valami tünetet produkált volna. :roll: De azért én azt mondom, ha oda kerül a sor hogy pótolni kell Borókánál azért kérdezd meg a gyerekorvost, hogy ő mit javasol.

Olyan szépek a babák!! Én is teszek ide egy békésen szunnyadósat, és nézelődöset:

drumka

És a képek:
Kép
Kép

drumka

Viki!

Barbi milyen szépen kiemeli magát!
5 órát délután? Az igen! Mit nem adnék érte?:-)
Bár a számat befogom ma olyan nyugis napunk van......lekopogom gyorsan.

Kóstoltad már amúgy a HA-s tápszert? Olyan fanyar íze van, nagyon hasonlít a hársfa virágára (gondolom gyerekkorordban ettél). Néha én is azon agyalok, hogy nem-e az a baja Dominak, hogy nem ízlik neki?
De mivel én allergiás vagyok, Dominak meg néha van tejpöttye,így nem merek nem HA-s tápszert adni neki.

Pótlás: ne hibáztasd magad érte de tényleg! Fő, hogy anyatejet is kap még. De tápszeren is felnőnek a babák és nem evidens, hogy egy tápszeres baba betegesebb egy anyatejesnél.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta: Igen kóstoltam a HA tápszert. Borzalmas. Mindent megkóstolok amit a gyereknek adok. :oops: Mondjuk én a Humana 1-nek vas ízét érzek. :lol: De azt legalább megeszi.
Ahoz képest, hogy nem eszik annyit mint is sok baba de nem sovány és igen jó erőbe van a kiscsaj. Kinyomja magát ha hasra tesze, forog jobbra balra és ha az ölünkbe van úgy áll mint a cövek. Megfeszíti a lábait és nagyon élvezi, ha nem engedem teli talppal akkor úgy erőlködik hogy legalább a lábújjai leérjenek. :lol:
A délutáni alvás tényleg irígylésre méltó, de viszont éjjel 3-4 között mindíg felébred mindegy mit csinálok. Viszont ha azt nézem 24 órából kb 18-19-et alszik ami szerintem nem rossz. :roll: Ha ébren van akkor sem sír csak elvan magának, viszont néha görcsöl esténként de ennyi belefér. :)

drumka

Viki!

Erős baba akkor!!!! :lol:
Csak 1x kel fel éjszaka???? Az egy áldás! Mi minimum kétszer.... :shock:
Bár mostanság csak szopizik és már alszik is, sokszor még a büfi is elmarad. De éjfélkor, hajnali háromkor és ötkor tutira fennvan.
Akkor kel Apájaés megszokta, hogy ő is....bár utána visszaalszik.

A sima humana-t nem kóstoltam, csak a banánosat!Az fini!
Domi viszont banánszagút pukkantott tőle. De sokáig nem kapta, mert jött a HA-s változat.

Egyébként azt hittem, hogy csak én vagyok olyan elvetemült, aki mindent megkóstol.... :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Én is meg szoktam kóstolni, bánom is, mert szegény Benci olyan szar ízű tápit kénytelen enni :roll: ....Milupa Pregomin, mást nem kaphat szegénykém az allergia-gyanú miatt, ennél borzalmasabb nincs!
A sima HA tápik ehhez képest fenséges ízűek, és ínycsiklandó illatúak! :lol:

Amúgy jól vagyunk már....holnap oltás :roll:

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

A Humana 1-et én is kostóltam, valóban szörnyű íze van. Nem is tudom hogy képesek megenni a finom tejcsi után.

Tegnap a f10-es etetésre megint csináltam egy adagot, persze megint hiába, mert az ordítása miatt alig evett és már a tápit sem tudtam odaadni neki

Nem használ a tejserkentő szerintem lósz.....t sem!!! Mérges vagyok, brrrr.....!!!! Megpróbálom még a homeós bogyókat és ha az sem, akkor nincs más ötletem.

Szed valaki fogamzásgátlót közületek? Milyet?
Nekem CERASETTE-t írt a doki és most elkezdtem vérezni egy hét szedés után. Valaki esetleg ismeri? A leírásban igaz rajta van hogy lehet ilyen a szedés mellett. Csak a doki azt mondta, hogy addig szedjem csak amig el nem kezdek menstruálni. Igen, de honnan tudjam, hogy a vérzés most miért van. Bár ahhoz még korai lenne nem???

Edina

KépKép
domidina

Edina, nemrég mondta valaki, hoyg tejserkentésre nagyon jó, legalábbis neki nagyon bevált, ha minden reggel és este megivott 1-1 pohár vizet, amiben feloldott 1 evőkanál almaecetet. Idézem őt: "Nem a legjobb az ize, de a hatása kitűnő! Anyira beindult a tejtermelés, hogy sokszor alig vártam, hogy felkeljen szopizni, hogy már űritse ki." :) Kipróbálhatod, veszítenivalód nincs! :)

Boróka az este kivételesen nem mellen aludt el, hanem cumisüvegből etettem meg. 110-et nyomott be és 11-től aludt hajnali negyed 4-ig. Hát ez volt a baj. Ezért aludt el mindig ő olyan későn (hajnali 1, 2, 3) mert biztos nem lakott jól mellből. Sajnálom, hoyg ez van, de minthogy állandóan éjszakázni és egyikük se pihenjen, azt hiszem, áttérek arra, hoyg lefekvés előtt üvegből etetem meg.

NA, megyek, mert most zsémbel, kéri a cicit, hoyg elalhasson! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

DomiDina!

Pont egy másik topikban ez a téma! Sokaknak okoz köztivérzést, görcsöket és a babó is hasfájósabb lehet tőle.
Az én orvosom szerint erősen hízlal is, ezért én nem írattam fel semmit.
Marad a térd közé kalmopyrin megoldás. :lol: :lol: :lol:

Almaecet: tényleg nem a legfinomabb, de tejserkentő hatása mellett kiváló méregtelenítő és isteni zsírégető is!
Nyáron talán még jól is eshet az íze, jól lehűtve. Én rendszeresen iszom, csak jókat tudok róla mondani!

Homeos tejserkentő: nekem az alábbi variáció jött be!
Reggel urtica urens 5 ch
este ricinus communis 5 ch
Mindegyikből 5-5 bogyó. Persze sűrítheted is! Mindkettő 530-530 Ft-ba kerül, és csak pár nap alatt látszóik az eredmény.

Sok sikert hozzá!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi a tippeket, kipróbálom hátha jó lesz. A méregtelenítés nem árt, de zsírégetésre nem igazán van szükségem az 53 kg-om mellé, nem igazán van rajtam fölösleg, amit felszedtem a terhesség alatt már a 2. hétre le is adtam.

A fogamzásgátlval kapcsolatban én is keresgéltem véleményket, hát tényleg nem sok jót (persze van akinek bevállt) mondnak. Hosszantartó vérzések, tejcsökkenés stb. A hízás nem számítana, elfér rajtam pár kiló.

Hívtam a dokit, azt mondta szedjem és ha a vérzés nem szünik meg egy normál mensi ideje múlva akkor hívjam újra. Hát nem tudom.... Valamit szednem kell, de azt sem akarom, hogy állandóan össze-vissza vérezzek! Meg különben is, akkor minek szedjem, emiatt akkor megint ugrottak az együttlétek.

KépKép
domidina

DomiDina!

Én a fiammal úgy jártam, hogy 61 kg-val mentem szülni, 54 ről indultam és 51 kg-val jöttem ki.
Domival felszedtem 14 kilót (PEDIG megválogattam, hogy mit és mennyit eszek) és még mindig stagnálok 63 Kg-on. (58 kg-val indultam)
Az Istenért nem akar lecsusszanni, bár a szopi miatt nem is erőltetem.
Ohh és azt elfekejtettem mondani,hogy csodát tesz az almaecet a koleszterinszinttel is. (esetleg ha van magas koleszterines a családban)
Önmagában nem egy csodafegyver az elhízás ellen, nyugodtan ihatod, nem leszel 43 kilós tőle. :lol:
De sokat segít, ha például fogyizni szeretne valaki. Terhesek is fogyaszthatják mértékkel!
A fogyihoz asszem étkezés előtt napi 3x 3-5 evőkanálnyit kell a vízbe tenni.
De már nem emlékszem pontosan.....ha nem jön be az íze, de használ a tejcikének, akkor kapszulában is meg tudod venni! (bár bazi drága)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

A mi éjszakánk nagyon jó volt.
Levi aludt 22-05-ig... evett és ismét aludt 09:30-ig. :lol:
Így találtam rá reggel:
Kép

A fog.gátlót nekem is felírta a doki dátum nélkül - a recept itt van a táskában bő 1 hónapja- azt mondta ha akarom kiváltom... de ő inkább a NuvaRing-et javasolja.
(megkérdeztem - az havi 3500 körül van és vényköteles)
Így marad a régi módszer.. az a kis doboz olcsóbb.. csak macerásabb :lol:

Viki
Látom Barbinak is csepeg a nyála :wink: Szép baba!

Edina
Drukk a tejhez!

Megnézem a pelust...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Egy gyors helyzetjelentés:
Jól vagyunk, este hisztikkel megspékelve.
Próbálkozunka (játszó)cumival, mert van, hogy csak megnyugodni akar a cicin, abból viszont jön a tej, így Őfelsége bevágja a hisztit.
Röviden ennyi.
Holnap megyünk a magyar születésit anyakvi kiv.ot intézni.
Remélem nem tart egész nap...

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Mi sem büszkélkedhetünk hatalmas hajmennyiséggel :wink: :wink:
Azért remélem lessz valaha copfocskánk :lol:

Drumka:Hogy Barbi milyen ügyesen tartja a fejét......

Amig ti lányok küzdötök a szopi témával,addig mi erősen tornázgatunk,hogy tudjuk tartani,meg felhúzni a fejecskénket.....

Nagyon szépek a babák egytől-egyig....
És képzeljétek talán két hét múlva le tudunk költözni....

Na egy pancsis kép.....

Kép
Kicsit lecsúsztunk a türcsiről....

Kép
Behúzok eggyet!!!!!!

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!

Réka a jövő boxreménysége..... :lol:
Haj: abszolút nem mérvadó (fodrászom szerint), hogy ki mennyi hajjal rendelkezik születéskor és csecsemőkorban.
És mégegy tévhit: állítólag nem fog attól erősödni és sűrűsödni a haj, ha folyamatosan levágják.
Úgyhogy mi is megnövesztjük. Persze ez csak az elmélet. Majd ha a valóságos fejtetűt hazahozza közösségből (márpediglen még játszóházból is haza lehet)akkor asszem levágjuk....

szóval majd a jövő intézi

Költözés: hurrá! az már nem sok idő.....! Képeket küldesz majd?

KIA!

Látom Levi is előadja a Magyar Vándort néha! :lol:
Hogy bírjátok a frontokat meg a szeles időt?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Azt hiszem ránk forditott hatással van a szél,mert Réka egész nap alszik ilyenkor.Tegnap este lefeküdt 7-kor,és egy kis éjszakai tázással,reggel 7-ig aludt.Utána evett,aludt,most 10-kor megint evett,és egy fél órája megint alszik.
Szerintetek normális ez?

Én is csak a pillanatnyi hajmennyiségre utaltam.

Ha teljesen készleszünk,akkor csinálok képeket.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Nem felejtkeztem ám el rólatok, csak Csongor nagyon hasfájós és néha nagyon nehéz napjaink vannak és ez a fejésekkel megspékelve minden erőmet elviszi a házimunka mellett.

Már kaptunk görcsoldót (szerintem nem nagyon használt) és váltottunk tápszert Milupa Apatamilra. Kipróbáltuk a Cas által írt Sap Simplexet is, de vannak rossz és vannak jó napok. Az időjárás is nagyon számít, mert pl. amikor ez a nyavajás szél jön, az ő nagyon-nagyon rosszúl viseli. Hajnali 4-től szinte sosem alszom, mert akkor a legrosszabbak és végig babusgatni kell.
Egy nap volt csak katasztrófa (mindig sírt, a végén már akkor is amikor csak az öledbe vetted, ránéztél és elkezdett ordítani), na akkor kivoltam teljesen. Az orvos szerint ez így lesz, bár néha a görcsoldóval enyhítetek rajta és abba nyugtató is van.
Már nagyon várom hogy elérjük a 3 hónapot, mert irtó nehéz így és ő is ki van nagyon.
Fejni már csak napi kétszer tudok így és a szoptanítozás is befejeztem, mert nem megy így már. Már nem érdekel semmi, csak hogy vége legyen ennek a hasfájásnak és végre egy boldog kisbabám legyen.
(bár sokszor én élem meg rosszúl biztosan, hiszen vannak más hasfájós kisbabák is)

Édes minden baba a képeken. Nekünk is van, de szokás szerint meg kellene vágni őket. Már nagyon sokat nőtt és fejlődött, majd legközelebb mesélek.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Nekem is van példám arra, hogy teljesen mindegy melyik baba milyen sűrűségű hajjal születik, mert az később derül ki úgyis.
A keresztlányomnak nagyon kevés, vékonyszálú haja volt egész kiskoráig, nem vágták le neki soha és mostanra - igaz már 11 éves - de nagyon sok és erős szálú haja van.

Mi sem érezzük még a szelet, nyugis napunk van, és - lekopogom: kopp, kopp, kopp - semmi sírás nem volt ma, de tegnap sem mindig. Remélem így is marad. Egyébként arra már rájöttem, hogy ha befejezi a cicizést utána büfiztetem és visszateszem, hátha eszik még, akkor kezd el ordítani. Szerintem már nem kell neki és azért.

Előfordul már az is, hogy egyedül alszik el a kiságyban, napközben is, és este is. Nézelődik egy darabig, aztán elalszik. Persze ehhez azért nagyon álmosnak is kell lennie. De régebben ez elképzelhetetlen volt.

Megkaptam a kendőt. Iszonyat milyen temérdek anyagból van. Kényelmes benne vinni a gyereket, de hosszú időre nem érzi jól magát benne egyenlőre.
Sokat nem is akarom cipelni ebben sem.
A hátránya ennek szerintem, hogy mivel rengeteg anyagot tekersz magadra iszonyú meleged van benne. Ebből a szempontból jobb a kenguru szerintem. Na meg ugye azt mondják nem kell mindig levenni, minden egyes alkalommal felkötni amikor akarod cipelni a gyereket, na a fentiek miatt ezt sem lehet. Szóval túl sok az anyag!!!! De majd ha már jó idő lesz kintre lehet használni.

Kriszta,
szerintem ezeket is vedd számításba amikor döntesz, hogy most melyik is legyen.

Réka,
sajnálom Csongort szegénykének nagyon rossz lehet, meg hát persze Neked is. Kitartást, már közelebb vagytok Ti is a 3. hónaphoz.

Kia
Lili nálunk is tud ilyet produkálni, volt hogy én is keresztben találtam meg reggel.

Edina

KépKép
domidina

DomiDina!

Köszike a jótanácsot!
Kenguru lesz, de jön a vacilla elölről, mert nem tudom melyiket.... :lol:

Réka!

Nem könnyű egy örökké síró babával!!!! Pláne ha hasfájós!Egyáltalán nem csodálom, ha nincs időd és energiád fejni napi 3x.
A lényeg, hogy napi 2x még így is tudsz! Nagyon szorítok, hogy előbb vége legyen a hasfájós időszaknak!
És próbálj annyit pihenni, napközben, amennyit csak tudsz!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ancsa
Rékának Boldog 4 hós fordulót!!

Majd írok....

Kép
Kép
Kia
fné kia