Szülés történetem:
Szombat este 11 óra, felkelek a kanapéról, hogy elvonuljak a hálóba aludni, érzem, vmi folyik. Á, gondoltam biztos ismét vér, de csak folyik, Úristen, lehet, hogy a magzatvíz? Kiabálok apának, gyere elfolyt a m.víz, kezem, lábam remegett, annyira izgzultam. Na indulunk a kh-ba, ott elmondom, mi a pálya, átöltözök kh-i hálóingbe, vérnyomás, vizelet, jön a doki. Megvizsgál, 2 cm-re vagyok kitágulva, az semmi, és valóban a m.víz volt, illetve még akkor is folydogált. Fájásom semmi nem volt.
Hívtam a szülésznőt, befektettek egy 1 ágyas szülőszobára, ctg-re kötöttek, fájás természetesen semmi! Oxitocint kaptam, és szép lassan jöttek a fájások, de nem az igaziak. Egyfolytában csak azt éreztem, h szeretnék haza menni, még nem érkezett el az idő, éhes is voltam, és féltem! A dokim elutazott a hétvégén, és egy másik dokira bízta a betegeit, ő is nagyon rendes volt, és épp szolgálatban. Reggel 5:15 körül jött a doki, hogy na mi legyen, megvizsgált, a helyzet sajnos változatlan
, de ő is 2 tűz között van. Kérdezte, én hogy döntök, császár, vagy várjunk? Teljesen tanácstalan voltam, szerettem volna szülni normálisan, de közben meg logikusan átgondolva 5 óra után is 2 cm, akkor nincs sok értelme várni. Előkészítettek a műtétre, ott is nagyon féltem!
Megkaptam az injekciót, nem fájt!!! Egész hamar elzsibbadtam, nem is gondoltam volna, mondtam is a dokinak, hogy várjon még, mert tuti érezni fogom, de csak mosolyogtak rajtam. Aztán eljött a nagy pillanat, kiemelték Zsomborkát, azonnal felsírt, és vele együtt én is, de azért próbáltam visszafogni magam. Kis idő múlva a szülésznő visszahozta, sirdogálva. Oda tartotta az arcomhoz, és azonnal elhalgatott, Istenem csodálatos érzés volt, semmihez sem fogható!!!!Adtam neki 2 puszit, és elvitte, mert ugye rajtam még dolgoztak! Nagyon lassan ment az idő, aztán kitoltak az őrzőbe.
A párom megmutogatta a képeket, aztán a nővérke mondta, h ide hozza, ha gondoljuk. Naná!!
Oda hozta, oda fektette a karomra mellém, jaj Lányok hihetetlen boldog voltam, de majd Ti is átérzitek ezt!!!
Szóval ennyi. A sebem nagyon fájt, hiába kaptam fájdalom csillapítót, de ez totál mellékes volt!