Új privát üzeneted érkezett!

Bassza meg!!!!! :evil: :evil: :evil:

Ne haragudjatok Bessy és Viki!

Vicuska, tőled direkt nem kérek bocsánatot!

madiani

Vicuska!!!
Sima ügy.......... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D !!!
Mármint a 2 gyerkőc.... :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: !

KépKép
KépKép
andesz78

Vicuska,

És ha valaki önhibáján kívül nem esik teherbe, akkor is vissza kell fizetni???

Csak mert ez marhára igazságtalan. :shock: :shock: :shock: :shock:

Andesz,

Igen, én is ugy gondolom most már, hogy a dokik tudják a dolgukat és nem akarnak az embernek rosszat. Főleg a saját orvosa az embernek, csakis azt nézi, hogy mi jó a kismamának.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vica, ez a szocpol dolog sajna ilyen, de legalább van valami. Az a bosszantó hogy hülye feltételekhez kötik, pedig sztem ez diszkrimináció. Mert ugye az akinek van egy kis plussz pénze (megtakarításból, szülőktől)az kap általába (ugyanis az tud építkezni vagy új lakást venni) Akinek meg nincs nem kap semmit se, mert még a fél szocpolt is kibundázzák hogy ne kapjon. Szerncsések vagyunk drággámmal hogy a szüleink és megtakarításunk révén igénybe tudtuk venni.

madiani

Amugy még nekem is valahogy érvényesítenem kell Barbikát az OTP-nél, mert ugye ő utána is jár félszocpol.

Állítólag nem lesz könnyű menet így utólag elintézni. Többektől hallottam.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok.

Judy, na, kíváncsi leszek, mi lesz a döntés.

csajok, ha Judy írt volna valamikor, mindenképp megírom!!
Csak tegnap este, meg ma délelőtt is nyügi volt Geri, így -gondolom megbocsátható- nem ide jöttem először, bár a gépem egész nap bekapcsolva, frissítgetek, olvasgatok, de inkább babázok!! valszeg pocakja fáj(t), és mindig enne. Nagyon mohón eszik, bezabál :lol: , aztán böfi helyett bukik :? Így szinte azonnal ki is jön, amit megevett, így kezdené előről. :wink:

Végre eljött az én időm, hajat mostam. Isteni érzés! :wink: Még egy csomó mindent kéne csinálnom, mellette pihizni is, hogy ne legyek hulla, de hát az élet nem kívánságműsor!! :P

Vicuska, nagyon drukkolok, hogy a köv. uh-ról már boldogan gyere haza!!!! :)

Többieknek is puszi, ha tudok, jövök, de a ház fut. Bár egy szavam sem lehet: apa rengeteget segít! Pakol, babázik, mindent megcsinál helyettem is. De a mosást pl azért nem bízom rá. Na megyek is, amíg prüntíőke csicsizik! :D

Kép

Kép

Kata & Gege & Nórika :)
hoppá

Ani,

Én ugy hallottam, sőt van is olyan ismerősöm, aki utólag a 3. babára érvényesítette a szocpolt.

Mindenesetre meg fogom próbálni, mert az az összeg a tőkerészt csökkenti.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy
Sajnos az milliomos amerikai nagybácsim se akar meghalni. :lol: :lol: :lol:

Ani
Úgy, hogy a szocpolnak van mindenféle kitétele, mennyi idős a kedves ügyfél, milyen ingatlant akar venni (használt vagy új, netán építkezne), város vagy falu... Falun 8 misi fölött nincs semmi szocpol és társai, mert túl drága a ház. :evil:
Tudom, hogy a bank jelzálogot tesz a házra, de ha igénybeveszed a szocpolt, akkor állambácsi is tesz még rá (nehogymár jó legyen!!!!). :?

Ja, még plusz vadítás! Kérjük fel valamelyik szülőt, hogy a bank a házukat jelzálogosítsák és akkor sokkal jobban járunk, kevesebb plusz költséggel jár, kisebb a törlesztés is. Most őszintén: a szülők keservesen kifizetik az x évre felvett hitelüket, erre beállít a csemete, hogy anya, apa, jelzálogosítom a házatok... Ki is lennénk tagadva.
Meg a másik: vonjunk be még valakit, ha lehet fiatalabb tesót adóstársnak.... :evil:
Vendég

Judy
Igazad is van, szedj ki minden fillért állambácsi zsebéből!
Vendég

na jó sokat írtatok :)
NEM kell visszafizetni a szocpolt, ha egészségügyi oka van, hogy " a tétel nincs teljesítve". Vicuska, emiatt ne aggódj, de amúgy se, meglesznek a babák!!!
Judy, sajnálom, hogy valószínűbb a császár, de legalább a picilány tök jól van és szép méretei lesznek :D
Szilvi, Ani, ez a lakásmizéria rémisztő. Írtam én is erről, tudjátok, nekünk most elhalasztódott az egész egy másfél évvel, jobb ez így.
Babakocsik:
Kép Kép Kép
Vendég

Hát Szilvi,igen,ez a szomorú valóság!
Judy!
Járj majd utána,mert tényleg így van,utolag is megkapjátok a támogatást!

KépKép
KépKép
andesz78

Márti
Jók a Kisati-járgányok. :)
Vendég

Andesz
Igen, elég elszomorító az egész. :( Ezért is fordult meg a fejünkben, hogy inkább veszünk egy 3 szobás lakást 11-12 misi körül... Annak a törlesztésébe tutira nem rokkanunk bele...
Van abban valami, ha egyszer hitelt akar az emberke felvenni, akkor bebizonyítja, hogy neki semmi szüksége nincs is rá.....
:twisted:
Vendég

Szilvi,

Azzal nem lesz gond, mármint a pénz állambácsi zsebéből való kiszedésével.
Addig járok a nyakukra, amíg nem perkálnak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Állítólag nekem is van egy kanadai rokonom, de senki nem tud róla semmit. Sajna. :lol: :lol: :lol: :lol: Pedig most marha jól jönne. :lol: :lol: :lol:

Márti,

Jók a járgányok. Nekünk is volt egy ilyen mózeskosara. Sokáig használtam. Mondjuk anno anyuéknál családi házban könyebben közlekedtem vele, mint itt most a panelban tenném.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

jajjistenem....2 hónap nyomozás és mászkálás meg illetékesek és szakértők írásban zaklatása után kiderült, hogy NEM kapok GYEDet, tGYÁS-t.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
bocs, picit elegem lett...
Vendég

köszike a bókokat, aranyosak vagytok :)
Vendég

Márti,

Basszus.......... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mivel indokolták????
És akkor mit kapsz, csak GYES-t???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy
Nagyon helyes, csak keményen. :D
Ha meghal a kanadai rokon, tutira tudni fogtok róla. :lol:

Márti
De miért nem adnak?!
:shock: :evil:
Vendég

Kata, természetesen megbocsáltható ha nem mi vagyunk az elsők! Örülünk ha csak mesélsz is a kis drágádról!

Judy, persze használj ki minden lehetőséget. Én is így tennék!

Szilvi, egykét feltételről ezek közül én is tudtam, de nagyon durva dolgok vannak, azta....
A másik lakás jelzálogosítását nekünk is mondták, de nem mentünk bele. Még csak az kéne..... Sajna van olyan ismerős aki nem tudott másképp (szerncséjére a szülők is belementek)

Márti, huha micsoda járgánygyüjteménye van kisAtinak. Nagyon szupik.

madiani

igen, gyest, családdipótlékot és egyszeri anyaságit. Mert végülis az egyetemistáknak, akiknek nincs jövedelmük tökre logikus, hogy nem jár támogatás, végülis mi a fene szükségünk lehet rá??!!

Ezt írta a szakértő:
"A nappali tagozat soha nem volt biztosítás. Beszámít a tgyáshoz és gyedhez szükséges előzetes biztosításba, de nem minősül biztosításnak. Ez pedig azt jelenti, hogy a két jogosultsági feltétel - 180 nap előzetes biztosítás meg egy aktuális biztosítás - közül csak az egyiket teremti meg, az egyik felével meg nem érsz semmit, legalábbis tgyásod és gyeded így nem lesz. A nappali tagozat egészségügyi szolgáltatásra, vagyis az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaira jogosít, a pénzbeli ellátásokra, táppénzre, tgyásra, gyedre nem. Ahhoz járulékfizetéssel járó jogviszonyban, pl. munkaviszonyban kellene állnod legalább a tgyás 1. napján. Így, hogy volt a közelmúltban, nappali tagozat mellett egy munkaviszonyod, talán nem lógna ki a lóláb annyira, ha villámgyorsan létesítenél egy munkaviszonyt vagy megbízásos jogviszonyt, lehetőleg 138.000-et meghaladó bérrel, ami legalább a tgyás 1.napján még él. Ebből így - maximális - gyeded és ezzel megegyező tgyásod lehetne."

köszi, tök könnyű lesz min. 138 ezres fizetést találni párnap alatt, végzettség nélkül, annyi mindenórás terhes, végzettség nélküli nőcit keresnek a multik!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hát ez kész.
Vendég

Nagyon druva. Kérdem én hogy lehet egy nappali tagozatosnak munkahelye? Úgy tudtam a kettő egymást üti! Vagy rosszúl tudom? Ezt hogy gondolták? Utálom ezt az egész rendszert :x

madiani

Márti,

Nincs vállalkozó ismerősöd, aki bejelentene ennyivel a szülésig???
Legfeljebb addig te fizetnéd magad után a dolgokat.

Bár én nagyon nem értek hozzá.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

amúgy ugyanezt mondták az OEP-esek is telefonon. Hát ez van, nem tudok micsinálni. Ez a szakértő nem túl kedves, ezzel kezdte a levelét:
"Van egy ilyesmi mondás, hogy valamit rosszul tudni rosszabb, mint egyáltalán nem tudni. Imádom, amikor a védőnők beleugatnak olyasmibe, amihez nem értenek, nagy szerepük van az ilyen tévhitek terjesztésében." és utána kezd bele a már idézett magyarázatba. Sajnos az ürge tényleg jól vágja, erre a témára szakosodott...
Vendég

Márti
Ez nem semmi! :shock:
Vendég

Márti! Hát nagyon sajnálom. De nem értem, miért nem kaphatsz. Ez igazságtalan.
Nekem is tetszik kisAti járgánya.

Szilvi! Hát hasonló cipőben fogunk járni hamarosan azt hiszem.
Úgy döntöttünk lehet megveszszük a házat szoc-pol nélkül is, mert egyszerűen nem találunk jobbat-olcsóbbat. Ha 5millát ráköltünk a felújításra, akkor is 18millióból kijön a ház. Teljesen a mi igényeinknek megfelelően. Nekünk az kb 75ezer lesz havonta 25évig. :(

Judy! Most a Te és Barbi egészsége a legfontosabb. A doki tudni fogja a dolgát. Na meg amennyien drukkolunk majd neked... :)

Vicuka! Szia! Puszi! Sokat gondolok Rád és a kislányotokra!
n.k.ildi

Márti, Judy ötlete jól hangzik. Egy hónapot kéne csak fizetned, igaz az húzós, de megtérül. Ha jól számolom kb 100 e Ft-ba kerülne, de kérdezz meg egy könyvelőt.

madiani

Ani, nem üti egymást, végülis volt nekem munkám, lehetne teljes munkaidős is, ahova én járok, megoldható az egyéni tanrend, de hát nincs hova bejelentetni magam, ha lett volna már megoldottam volna :) nem is ez a szemétség, hanem hogy miért van az, hogy a sose dolgozott, nem tanuló, szülei putrijában a kiccsaládot szaporító romalány akinek becsúszott a negyedik gyerek, ugyanannyi (vagy több) támogatást kap állam bácsitól, mint én...nagyképű vagyok? :D
Vendég

Most jut eszembe, Apukám mesélte hogy egyszer volt neki egy munkaügyi pere, mert az utcsó két hónapra felvett egy kismamát (gyed miatt). A bíróságon megkérdezték hogy hogyanis végezte el a munkáját akkora hassal (területi képviselőnek volt felvéve a csaj). Tehát ha találsz valakit, adminisztrátornak vegyen fel, az nem gyanus és pocival is lehet csinálni.

madiani

Márti, igen én is ezt utálom az egészbe a legjobban. És ami a legszebb hogy az ő segéjüket is mi ( a férjed ) adózó álampolgárok fizetjük. Bárcsak én mondhatnám meg hogy kinek menjem az adóm ezen része. A kisebbséget meg elvinném mind egy lakatlan szigetre és éljenek ahogy akarnak.

madiani

egyetértek :D
Vendég

ezzel is :D
Vendég

Különben a szakbarbárt kérdeztet az index.hu-n? Úgy tudom neki van valami fizetős szolgáltatása ennek megoldására.

madiani

őt kérdztem, nem fizetős, ilyesmit sztem nem old meg, pont azért mert törvénytelen :D
Vendég

Márti!
Jók KisAti járgányai!
Sajnálom hogy csak gyest kapsz! :(
Most csináltam a kutyánkról képet,ha nem baj rakok róla fel!

KépKép
KépKép
andesz78

Kép Kép

KépKép
KépKép
andesz78

Andesz, neked is Sunnyd van?!? :D imádom a goldikat, az egyik barátnőmnek is goldija van, ő Sunny.
Vendég

Andesz
Nagyon szép kutyusotok van! Gondoltam, hogy nekem is ilyen kellene. Titababa tudna kutyázni. :D
Vendég

Hű Andesz, de gyönyörű ez a kutyus!!

Márti! Szerintem is jó tanácsokat adtak a lányok(Judy, Ani). Valahova tényleg gyorsan elmehetnél, ahol nem akadály a nagy poci. Bár pihengetned se ártana!

Ani! Itt a jóidő! Tessék sokat inni!!!!
n.k.ildi

Du. megyek házidokihoz, mert mondta a védőnő, hogy menjek. Amúgy minek kell oda? Mit csinál? Ad EKG-ra beutalót?

Mondjuk inkább oda, mint fogorvoshoz. :) :lol:
n.k.ildi

Ja, azért a hiteles mizéria közepette kaptam egy elég jó tippet. Egyik munkatársam javasolta, hogy egy kicsit komolyabb összeget (1-1,5 misi) próbáljunk meg tőzsdén befektetni egy megbízható cégen, bankon keresztül. Ha jól csinálják, akkor a hozamból elég jól kijön a havi törlesztés.....
Persze nagy kockázat, nagy nyereség vagy nagy pofiraesés... :?
Vendég

Ildi, szerintem ő maga csinál EKG-t, nekem is így volt. És megnyomkodja a pocid, hogy jó vagy-e belgyógyászatilag. :)
Vendég

Engem a háziörvös nem nyomkodott meg. :) Elkérte az EKGs papírom és beírt, hogy minden okés velem. :D
Vendég

Szilvi! Miylen EKG-s papírt kért? Nekem nincs semmilyen EKG-s papírom. :( Kéne lennie már?
Remélem ha meg is nyomkod Kismanómra vigyázz. Nemám mégkisebbre összenyomja. :)
n.k.ildi

Kép

A szomszéd kislány ilyet kapott.
Mire saccoltok mennyibe kerülhetett?
n.k.ildi

Elárulom: 13e ft. Azt hittem ott esek rá a szőnyegre én is.
n.k.ildi

Elvileg már el kellett volna küldenie a háziörvösnek EKGra. Nekem endokrinológián kellett csinálni, így pluszban nem kellett oda rohangálnom.
Annyit ellenőriz, hogy van-e sérved, legalábbis gondolom én.
Nem rossz a szőnyeg, 20 rugóra tippelek.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?