Hali!
Úgy néz ki, hogy csak egyszer tudok jönni egy héten
-valahogy mindig történik valami. Ha marad a jó idő (imádom!
), akkor a szerdánk a zenés foglalkozásé és a barátnőzésé.
Sőt szeretném a kiscsajt újból usziba vinni (az is szerdán van), remélem nem felejtette el, amit 4 hónapja tanultunk.
Csütörtökön is barátnőztünk, persze minden ismerős Pakson lakik és kénytelen vagyok én bemenni, mert itt falun nem sok látni való van, még játszótér sincs.
Itt két kép a csajokról:
Képzeljétek ma „elcsórtam” az autót és elmentem vele 30 km-t meg vissza!
(elintéztem ezt-azt) Hú nálunk ez akkora szám
, már teljesen elszokom a vezetéstől, pedig jó lenne belejönni. A férjem nem igazán van oda azért hogy én vezessek, és még erről a kis akciómról sem tud.
Remélem ezek után nem dugja el a kocsikulcsot!
Veronika is imádja a kinti sétálást, főleg ha futhat utánam! Ő is mindent megvizslat, teljesen lemerevedve nézte a kutyát ahogy eszik.
Sajnos én is hasonlóan érzek az udvarral kapcsolatban, mint Niki. Jó lenne rendbe tenni, de annyi meló van vele és egyedül nem megy. A főkérdés nálunk is a kutya-mostanság meg van kötve (de úgy sajnálom), mert elszökne, de ha a gyerekkel kimegyünk akkor is meg kellene kötni, mert feldöntené a gyereket. És akkor a kakáról még én sem beszéltem…
Ilgya!
Igen még mindig nem jött meg a kanapénk-már 9 hete.
Arra gondoltunk, hogy most már valami kedvezményt kérünk az árból kárpótlásul a késésért.
Már a 12. fognál tartotok-de jó! Én most vettem észre a 9.-et
, ami rágófog és már tök nagy. Mondjuk egyáltalán nem látok be a szájába, úgyhogy lehet több is van…
Rena!
Hogy van a melled? Kiürült már? Káposztalé bejött?
Vasállványnál formabedobozás!
Ettike!
Patrik meggyógyult? Jobbulást neki!
Sziszi!
Szőnyeg sózás!
Sziszka!
De jó lehetett a babajátszóban, főleg a sok gyerek és az új játék miatt. Nem csináltál képet?
Mi jövő héten megyünk szurira és már előre félek. Mindenképp írd meg, hogy hogy viselte a kiscsaj-lehet hogy lesz később valami hatása (láz, rosszkedv…)! Szerintem mi egyet kapunk, de nem tudom.
Niki!
Küszöb pisilés!
Nem semmi, hogy már egy alkalom után van hatása a masszázsnak.
Hátha nem is kéne müteni.
Kiara nagyon cuki és milyen vagány a melegítője.
Telefon: nálunk is a legkedveltebb játékok egyike. Sokszor ha nem hallom a telefon csörgést, akkor a gyerek jelzi: füléhez teszi a kezét és hálózik ezerrel.
Babaprojekt: mi szeretnénk még egy bébit, de szerintem a mostani házunkban nem férne el. HA nagyon akarnánk akkor elférne egy kisebb kiságy, viszont mivel nincsenek a szobák között ajtók valószínűleg egymást ébresztenék fel a gyerekek és nappal se tudna a pici aludni…. A lényeg, hogy én költöznék, apa viszont inkább hozzáépíteni akar a mostani házhoz. Egyébként még azt sem találtuk ki, hogy mikor menjek vissza dolgozni, lehet jobb most letudni a második bébit, mint egy éven belül visszamenni dolgozni és egy-két év múlva újra eljönni. Szerintem ezt nagyon nehéz eldönteni.
Egyébként (nem tudom, hogy tudjátok e), de az első gyerekre semmi juttatás nem jár, miután megszületik a második.
Azért ez is elgondolkodtató, mert hiába használja a nagyobb ruháit, játékait, amit nem kell újra megvenni, de pelusra, vitaminra, oltásra stb-re szüksége lesz és hát az a pár tízezer (nekem 50
) nem sokra elég.
Most nem azt mondom, hogy az anyagiak legfontosabbak, de azért tervezni kell és előre gondolkodni és nem csak egy-két hónapra, hanem évekre előre.
Hát csak ámulok, hogy ezek a pici babák már mennyire ügyesek, hogy ennyi félét tudnak beszélni –olyan hihetetlen. Veronika is rengeteget dumál, legtöbbször a saját nyelvén, de egyre jobban megérteti magát. Mutatja, ha tele a pelus és cserélni kell, megy a pelenkázó felé, ha kajás akkor mammázik és hozza az előkét és ül a hordozóba, integet, ha megy el valaki és mondja, hogy „el” és hogy „pápá”. Ezen kívül az apát mondja a legtöbbször, meg a vau-vau-t, „aja” csak akkor van, ha megkérem rá, hogy mondja, egyébként „te” van. Mondja még: hoppá, baba, papa (ezt a papagájra is használja), „de” itte (=itt van ), adide (=add ide), „hálló”, „ta”(=hinta)