Azóta átgondoltam egy kicsit, és ez alapján elhamarkodott és elnagyolt általánosítást látok benne. Szerinte egy nem szoptatott gyereknek (mint jómagam is) "Zárva lesz a szívcsakrája" - az enyém nyitva volt kamaszkorom óta, és "nem épül ki gyökércsakra, sőt azt nincs is szándékában kiépíteni" - hát az enyém nagyon is kiépült... Ha hihetek a reiki (kohari) mesternek, aki beavatott, akkor több gyökeret eresztettem, mint az emberek általában.
"Mások energiáit fogja elszívni, energia vámpír" Mindamellett, hogy ez az, ami aztán rám egyáltalán nem jellemző, gondoljunk bele, kis hazánkban, vagy a környezetüónkben hány energiavámpír mászkálna. Felismerem őket, és talán az ismerőseim 2-3 százaléka az. Sokkal többet nem szoptatott az anyukája...
"Az anya és a gyermek között gyökércsakra kapcsolat épül ki, ez esetben a gyermek elszívja anyja energiáit." ??? De most komolyan, ez annyira durva általánosítás (pesze rám nem igaz
)! Azt hiszem, jóindulatú vagyok, ha azt írom, hogy a mostani felnőtt lakosság maximum felét szoptatta az anyja a kicsi által kívánt ideig (na jó, szerintem talán a 10 % is túlzás). Akkor miért nem figyelhető meg ez az erős kötődés és az anya energiájának leszívása általánosságban???
"Sérülékenyek, önérzetesek, sértődékenyek" - mint ugye a körülöttünk élők 80-90 %-a...
Mindemellett van egy-két dolog, ami igaz rám, de egyrészt elenyészően kevés, másrészt pedig a legtöbb dolognak semmi köze nincs ahhoz, hogy nem szoptatott az anyám. Nyilvánvaló azonban az, hogy a nem szoptatott babánál később evés, cigaretta stb formájában visszaütHET, hogy nem kapott picikorában kielégítő orális ingert.
Na jó, nem bírom tovább.
Egybevetve az általam tanult enneagram karakterekkel (amit neves pszihológusok is megvizsgáltak, sőt használják sokat a terápiáikban, tehát működő és tudományos), ez egy komplett baromság.
Egy turmix. Kéretik nem elhinni.
Puszi,
Virág