Sziasztok!
Igaz, hogy a hétköznapok éppúgy zajlanak házas emberek, mint papír nélküli együttélők között. Azért nekem mégis az a véleményem, hogy nem mindegy, hogy van papír, vagy nincs papír. Nem mindegy, mert - legalábbis jó esetben - a házasságlevél egy életre szóló döntés fontos bizonyítéka. Nem mindegy, hogy valakivel együtt élek MOST, mert jól kijövünk, szeretjük egymást, vagy azt mondom: ezzel az emberrel együtt akarok élni MINDIG, függetlenül attól, hogy éppen jól kijövünk-e, vagy szeretjük-e egymást adott pillanatban. A második eset azt is jelenti: el kell kövessek mindent, egész életemen át azért, hogy többször jöjjünk ki jól, és hosszabb ideig szeressük egymást, mint nem. Ennek a vállalása sokkal nagyobb feladat, és a házasságlevél végülis erre való, nem csak egy papír a sok közül.
Hozzáteszem, hogy különösen így lehet - tudni nem tudom, mert én sajnos nem voltam - a templomban kötött házasságoknál, hiszen arra csak egyszer nyílik lehetőség. Már legalábbis azokra az esetekre gondolok, ahol az érintettek komolyan veszik a saját döntésüket, és nem csak azért állnak az oltár elé, mert az olyan szép.
Kíváncsi