Sziasztok!
Nagyon eltűnt mindenki! Többek között én is... Sok a program, még annak ellenére is alig van időm valamire, hogy délelőttönként már egyedül vagyok itthon. Próbálom tartalmasan kihasználni ezt az időt, tanulok németet, képzem át magam (szakmailag, mert lehet, hogy lesz munkám...) és a háztartást is vezetni kell (na nem olyan nagy hévvel...
). Február közepétől meg megyek nyelvkurzusra, az megintcsak elég sok időt el fog venni.
Az óvodai beszoktatás nagyon nehezen indult, első két nap azt gondoltam, ebből nem is lesz semmi... Ott voltam végig ezeken a napokon, de Enikő csak ült az ölemben, max. fél méterre volt hajlandó eltávolodni tőlem, ha más kisgyerekekkel szóba álltam, már jött is a hatalmas féltékenységi roham
. Aztán a harmadik napon mondta az óvónő, hogy nem lesz ez így jó, ha továbbra is ottmaradok, még nehezebb lesz az elválás... Így aznap fél 10 körül eljöttem (nagy sírás-rívás közepette
). Mikor délben mentem érte, mindenki kint játszott az udvaron, Enikő meg kisírt szemekkel feküdt a kanapén odabent. Aztán negyednap már reggel otthagytam (sírt persze), de délben, mikor mentem már boldogan, vidáman fogadott, játszott az udvaron és alig bírtam hazakönyörögni
. Azóta imádja az óvodát, még hétvégén is akar menni, és reggel alig várja, hogy induljunk
. Szóval egész sikersztori lett végül a dolog... Ami legkevésbé zavarja őt is, és a többi kisgyereket is, az a különböző nyelv
. Enikő folyamatosan dumál magyarul, mindenki más németül, és senkit nem zavar csöppet sem... Az óvónők is csodálkoznak, hogy Enikőt sem frusztrálja, csinál mindent valahogy megérzés szerint, meg persze utánzással. És már egy hét után mondogatott itthon szavakat teljesen jó kiejtéssel, tegnap pedig ezt mondogatta: Ich hab' kein Auto. (Bocs a németért, aki nem tud németül: azt jelenti, hogy "nekem nincs autóm"
)
Anyapoc!
Mikor végzel a vizsgákkal?
Az óvisbálról majd mesélj, kiváncsi vagyok! Ezen fogtok westerntáncot előadni? Az otthoni szomszédasszonyomtól már hallottam róla, azt hiszem ő is ropni fogja
.
Villő szereti a bölcsit? Gondolom szeptembertől ő is óvodás lesz...
Gratula a nagyfiúnak a kipottyant foghoz!!!! Járt már a fogtündér nálatok?
Betti!
Engem is katétereztek már (nem is olyan régen), de abszolút semmiféle kellemetlenséggel, fájdalommal meg méginkább nem jár! És akkor tényleg tudnak steril pisit vizsgálni.
Móni!
Akkor nálatok is sikersztori lett az óvoda!!!
Ákos továbbra is nagyon szereti a sulit, lelkes, soha nem mondja, hogy nem akar menni (pedig az óvodánál ez 4 éven át naponta elhangzott...). Sőt, most ő kezdeményezte, hogy itthon is tanuljunk. Így elővettük a magyar elsős olvasókönyvet és szépen megyünk végig a magyar ABC-n. Szép lassan, ráérősen, sok gyakorlással. Mindig ő hozza, hogy tanuljunk, szóval megvan a belső késztetés is...
Én meg nagyon örülök, mert fontosnak tartom, hogy magyarul is tudjon írni/olvasni!!!!
Rucik: Nos, annak idején azért nem forszíroztam a dolgot, azért nem hoztam többször szóba, mert húgomék is felvetették, hogy babaprojektbe kezdenek... Most karácsonykor, mikor otthon voltunk, akkor már elég határozottan mondták, hogy "közeledik a gólya". Úgyhogy, ha még nincsenek is "konkrétumok", én tartogatom a rucikat, szeretném nekiadni az egész kollekciót
. Persze a gólyával sem ártana elbeszélgetnem, hogy a baba lehetőleg kislány legyen
!!!
Puszi mindenkinek, szép napot!!!!
Kriszta