Új privát üzeneted érkezett!

Fürdés előtt ismét mértük...
6450 gramm.
1 hét alatt 430 gramm - ami rengeteg :shock: :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

CAS
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Köszike a köszöntést!
Tán jó a tejcike!!!!!!! :lol: Örülj neki, hogy ilyen stramm!!!Legalább lehet hurkákat és tokácskákat harapdálni!

Casnak is szülinapja vaaaaan????????
Gondolom neki is a 18.!!! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Ha szülinapja van, akkor Isten Éltesse!!!!!!

És végezetül egy nagyon kemény kép:

"ne szójjá be, mert gyúrok wazze"

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Lányok! Olyan édesek vagytok! Köszönöm a köszöntést!

Domi :D
x2 :wink: , már kínomban valalmelyik nap ballagási dalok jutottak eszembe, s énekeltem Marcusnak, amikor is rájöttem, hogy a ballagásomtól mostanáig pont annyi telt el, mint a születésemtől a ballagásomig...drága párocskám azt mondta erre, hogy én milyen ügyes voltam, hogy 9 évesen már ballagtam :lol: :lol: na nem mondtam, hogy honnan :wink: :wink:

Cas :D
Kia megelőzött, de az Istenke éltessen Téged is nagyon sokáig!!!!
Tejcsi miatt pedig ne aggódj, ügyi vagy, s remélem, hogy nagyon hamar megoldódik újra!
Én pont azon agyaltam a napokban, hogy én annyira nem tudatosan alakítottam, annyi véleményt hallgattam meg, s igazából valahogy mégis a saját fejem után mentem, tényleg teljesen az érzéseimre hagyatkozva, s most itt vagyunk több, mint két hónaposan, s még mindig 80-90%-ban anyatejet kap, s én ennek nagyon örülök :lol:

Kia :D
Tegnap este mérlegeltünk mi is, s pont rád gondoltam, hogy megkérdezem, hogy hogy álltok súllyal, mert mi is 6290grammok vagyunk, s már az is eszembe jutott, hogy nem túl sok-e ez?? :roll: :roll: de ezek szerint minden rendben, főleg, hogy nem tápszeres babák, szerintem nem kell aggódni, hogy túl nagyok...csak én azon agyalok, hogy meddig megy ez így :roll: :roll: mert 4 hósan nem szeretnék egy 9-10 kilós babát :oops:

Na megyek, mert éhes...

Még jövök, ha tudok..bocsi, akinek név szerint még nem sikerült írni!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Kriszta
Nagyon jó a kép Dominikáról :lol:
Jól elkaptátok azt a pillanatot :wink:
Kis izompacsirta - látom a kockás hasat is :lol:

Szilvi
Gratula a súlyhoz!
Látom hasonlóan állunk :shock:
Én sem akarom, hogy 10 kiló legyen - remélem csökken kicsit a gyarapodás..
De lehet nem - mert most is sokat mozog (keze - lába) és ugyanúgy eszik.
..és én még azt hittem, hogy kevés a tej :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi!

Szerintem ne aggódjatok a babók súlyai miatt!
Úgyis lemozogják majd!!!!Legalább legyen miből!

Vígasztalásképp hugom kisfiának súlyadatai (pont tegnap került elő fényképekkel kombináltan és betegre röhögtük magunkat).

12 hónaposan: 13 kg. :lol:
36 hónaposan: 19 kg. :shock: :shock: :shock:
A Michelin gumiemberke hozzá képest topmodell!

Viszonyításképp: én azért lettem évvesztes, mert az iskolai alsó felvételi súlyhatár 17 kg volt és én nem értem el. :oops: :oops: :oops:
És makkegészséges voltam!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi :D
A fényképet nem is dícsértem :oops: Nagyon szém Dominika, s a kissrárc is jól néz ki :wink: vigyázz, nehogy korán bepasizzon a lányod :wink:
Köszi a bíztatást súly ügyileg, anyukám 15kg-val ment suliba (mondjuk ő nem volt 2kg, amikor született, de most már szép súlyban van a Drága-remélem, hogy nem olvassa :wink: )

Kia - Ti is nagyon szépek vagytok (az előbb lemaradt :oops: )
Nekem eszembe jutott, hogy én kaptam szteroidot a terhesség alatt, s lehet, hogy ettől, de Te nem, azt hiszem :roll: szóval ez van, ők ilyenek....csak ugyebár van egy csomó cucc, ami súlyhatárhoz van kötve, de szerintem hiába érik el, attól még korban nem érettek hozzá, s fordítva..pl. én a hordozóját a babakocsinak, már kicsinek találom, pedig még nem is használtuk :oops: Persze ennek sokkal jobban örülök,mintha az ellenkezője miatt kéne aggódnom :wink:
megint léptem :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szilvi,Cas: Kép

Mi is mázsáltattunk ma:4750g 10 nap alatt 280g

Dominika:Nagyon tuti az a kép.Ne is tagadd,hogy kondizni jártok... :lol: :lol:

És nekünk is egy tegnapi kép..

Kép

És igy emelgetem a fejem....
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Csak nagyon megörültem mikor olvastam, hogy ketten is 18-án születtek, mint én is :D

Boldog szülinapot lányok!!!!!!!!

A többi mamának meg babának sok tejcsit, mert látom voltak gondok. A képek nagyon aranyosak.

puszi:
Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!

Szilvi, Cas
Nagyon boldog szülinapot Nektek!

Minden Baba gyönyörűűű! Nincs kivétel.

Kitartást azoknak, akik a szopival bajlódnak! Nagyon sajnálom. :(

Hhhúúú Lányok a tegnap délutánunk és esténk valami kiborító volt. Egyszerűen bármit csinálhattunk a Kisasszonnyal, semmi sem volt jó Neki. Hol kiabált, hol sírt, hol szopizott, hol kilökdöste. Pedig a pocakja éppen nem fájt. Hogy mi lehetett???
Aztán gondolom jól elfáradt, mert kb 11-től hajnal 5-ig aludtunk. :)

Bocs, most csak ennyi mert ébredezik. :)

Azért még egy kép, ha már lekicsinyítettem:
Kép álmodik :)

Kép
tittina1982

Tittina!

A Te Napsi Babód is napról napra szebb ám!

Sírás: ha a poci nem, tán front??? Tudod..arra is nagyon érzékenyek tudnak ám lenni! :cry:
Nem volt nálatok nagyobb font?

Ancsa!

Naná, hogy kondizunk! :lol: :lol: :lol:
És micsoda kocka hasa van! (kár, hogy csak 1 kockából áll. :lol: )
Rékának nagyon kemény a rucija! Pláne a fenekén lévő maci?!

Szilvi!

És igenis 18!
18 éves a test és 18 éves a lélek. 18+18=36 , de ez már mellékes! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Gyors helyzetjelentés a doki után.
Kereken 4600 gramm a Lányom. Minden rendben, egy hang nélkül tűrte a vizsgálódást...
A doki is, az asszisztensnő is el voltak Tőle ájulva.
Csak úgy dagadt a mellem... :)

Remélem mindenki jól van.

Gem?
Szilvi17 is régen jelentkezett már...

Kép
tittina1982

Sziasztok Lányok!
Szülinaposokat Isten éltesse, a babák pedig csodaszépek!
Mostanában elég sokminden történt, Benci már jól van, csak menet közben vszleg allergiás lett , HA ide vagy oda, mostmár nem merek visszaállni sima HA-ra, mert véres hasmenése volt 1 hétig, még a Nutrilon pepti-től is, ami allergiásoknak való tápi, úgyhogy most egy még jobban lebontott tápit kap, Milupa Pregomin-t.

Cas! Sebinek milyen allergiája volt/van? Mintha említetted volna régebben, írnál róla? El vagyok keseredve, annyira szar ízű amit most eszik, úgy sajnálom....miattam van, nincs tej abszolút... :(
Bocsi, ha rosszul emlékszem :roll: :oops:

Kép
kkriszti77

Köszi a köszöntést mindenkinek (bár már nem a 18. :)), és a biztatást is, hogy majdcsak jobb lesz ez a szopi-hiszti. :)
Mostmár egyáltalán nem értem, mikor csinálja és mikor nem, mikor melyik póz jön be és melyik nem, és persze az idegeskedés a tejemnek se tesz jót, bár eddig laktoherbbel sikerül fenntartani az elegendő mennyiséget.
Ráadásul ma Sebi is kiborított, így eléggé botrányos lett a mai köszöntés vége, úgyhogy mára elegem van a kölkökből! :lol:

Kriszti
Sebinek tej- és tojásallergiája volt, ebből a tojás még megvan.
A HA-s tápszerek nem túl jó ízűek, de hidd el, megszokják, és komolyan mondom, szeretik! Ilyen kis korban pláne, de Sebi 2 éves koráig azt itta, pedig akkor már ismert egy csomó finom ízt, mégse utasította el soha, hanem nagyon szívesen itta!
(Azon meg ne idegeskedj, hogy nincs tejed, ha jól emlékszem szinte az első perctől alig volt, és később se lett több, egyszerűen ilyen alkat vagy, úgy látszik, szerencsére modern korban élünk, és Bencének így se kell éheznie! :))
Sebinél végül Pepti Junior (ez a Nutrilonok közül a leglebontottabb) lett a nyerő tápi, bár nálunk az allergia "szerencsére" nem véres hasmenésben, "csak" ekcémás foltokban jelentkezett a többi tápszernél.
A Pregomin ha jól rémlik szójatápszer, nem? Sebi is kapta egy időben, ettől egyébként neki se volt baja, "csak" az arca lett furcsán vörös tőle, ezért kerestünk tovább.
Van egy nagyon klassz allergológus dokibácsink, Csepelen meg Soroksáron rendel, előkereshetem az elérhetőségeit... magadtól ne kísérletezz semmit tovább szerintem, főleg ne akarj visszatérni csak úgy a "sima" HA-s tápszerekre. :roll:
És mesélj még, pontosan mi volt, hogy volt, és most mi a helyzet! Ha tudok segítek, de tuti kell nektek egy szakember!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Réka és Napsi - szép kislányok!

Kriszti
Sajnálom Bencét.
Remélem javul a helyzet.
Jobbulást neki és neked!

Tittina
Ügyes lány volt Napsi!
Gratula!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas! Köszi a biztatást, máris jobb lett, tényleg, csak örlődök magamban....na mindegy.
Úgy kezdődött, hogy ugye kezdetektől szinte semmi tejem nem volt, ahogy írtad is, pedig sokféle teát, bogyót, minden szart kipróbáltam, tényleg, na mindegy. Bencinek egyre nagyobb lett az étvágya a milumil HA Start-tól nem lakott jól, akkor már 4 óránként evett, de ml-ben naponta sokkal többet evett, mint kellett volna a kg alapján, pl. 750 helyett 980 :shock: 3 nap után mondom ez így nem mehet, gyerekorvos írt fel táplálóbbat Humana Baby Fit, sűrűbb, krémesebb, de nem HA, a családban soha nem volt még csak szénanátha sem, próba szerencse (nem kellett volna), 3 alkalommal kapott belőle (még jó, hogy nem állandóra adtam, csak ebédre és vacsira, elsőre pedig csak féladagot) doki állandóra gondolta :roll: , na sztünk ez váltotta ki, hasmenése lett, már a víz is kijött rögtön a 3-dik kortyra nyomta, erőlködött, minden evéskor, evések között is, nagyon ment a hasa, először csak néhány vércsík, nyálka, nyálkás vér, aztán egyre több, pedig közben áttértünk a milumil HA 1-re (ennek a start-ját ette kiskorától), újabb 4 nap után sem múlt, már csak a nyálka jött a vérrel, az is nagy erőlködés árán, na a dokinő nutrilon pepti-t írt, de nem múlt, nem változott semmi, zubogott a bele már az első kortyra, uúgy ment a hasa, közben a dokinő külföldre ment, de a "párja" a rendelésen gasztro-s, úgyhogy elmentünk hozzá, és felírta a Pregomin-t, amit rögtön meg is kóstoltam, fúúúú még a szaga is más, de végülis megeszi, szójaalapú, minden-mentes, erősen hidrolizált, stb. csak félek, hogy renyhül a bélműködése, így, hogy semmit nem kell dolgoznia rajta....na ettől már nem megy a hasa, naponta 1-2 kaki, de ilyen zöldesszürke, folyós, gyógyszerszagú, mint a tempera, alig lehet tisztába tenni, anélkül, hogy a hátához ne folyna be....na mindegy. Állítólag 5-6 hónapos korában érdemes lenne visszaterhelni, de én egyedül jóhogy nem merem, majd a dokival...de addig is úgy el vagyok keseredve, hogy így alakult...nagyon bánt...elképzelhető, hogy laktóz-allergia, mert a nutrilonban volt laktóz, ebben a pregominben nincs...vszleg anyatej hiányában nem jutott elég laktázhoz, ami a laktózt bontja, vmi ilyesmit olvastam a neten....Végülis mostmár jól van, nem tudni mi volt, lehet, hogy csak egyszerűen sok volt neki az a laktató tápi, jobban szoktatni kellett volna hozzá....sokszor eszembe jut minek variáltam, amikor sokat evett, hagyni kellett volna, és akkor lehet, hogy nem jön ki rajta akkor......
Röviden :lol: ennyi, most várunk....lassan jöhet a krumpli, répa, alma, persze nagyon óvatosan....
Érdekes módon kiütése nincs neki, milyen tünetei voltak Sebinek még? Ja, Pepti Junior csak 4 hótól lehet, most még nem :(

Kép
kkriszti77

Sziasztok!

Folytatódik a szopi közbeni ordítás, csak az a baj hogy ilyenkor rettenetesen elfárad szerintem és alig eszik valamit és bealszik, nem is tudok belediktálni többet. Szopizik 1-2-őt aztán elkezd ordítani torkaszakadtából. Iszonyat hallgatni.Teljesen kiborít, és sajnálom, hogy egyszerűen nem tudok csinálni semmit sem, hogy szenved a hasfájása, szélgörcsei miatt. Nem tudom miért alakult ez ki nála, eddig nem volt hasfájós.
Tegnap este 8-kor is 60-at evett csak. Mondjuk így is aludt hajnali 2-ig. Na akkor úgy-ahogy evett, és nem üvöltött.
Csakhogy reggel folytatta ugyanúgy. Igaz most nem mértem, de most sem szopizta ki az egyik mellemet úgyhogy nem ehetett túl sokat most sem. De most biztos hogy a hasa fájt. Közben már megint felébreszetette egy óra után a puki nyomás, aztán sikerült elaltatnom még.
Remélem valamit javulni fog az espumisantól, mert így hogy nem eszik rendesen nem fog hízni.

Elkezdtem enni a tejserkentőt More Milk Plus a neve. Kíváncsi leszek a hatásra....

Kérdés:
Nektek milyen gyerekülésetek van, mert nekünk - itt a kép - ilyen, de mintha nem férne el benne rendesen, holott 13 kg-ig ajánlja, de szerintem iszonyat kényelmetlen lehet. Nem fér el a lába benne csak úgy hogy fölhúzza a hasához. Lehet hogy más fajtát kellene venni. Ezt nem lehet dönteni, olyan mint egy "katlan" kipárnázba.
Szerintetek milyen lenne az, ami hosszú autóútra is kényelmes?
Kép

KépKép
domidina

Kriszti
Brrrrrrrrr... elég rosszul hangzik a történet! :( Szörnyű lehetett átélni! :(
A tejfehérje allergia és a laktóz-érzékenység két nagyon külön dolog, mindenképpen kéne szakember, aki ezt pontosan tisztázza, mielőtt BÁRMIT is változtattok a jelenlegi táplálásán!
A tápitól tényleg általában sűrűt, sötétet és elég büdit kakilnak. :)
Attól, hogy "renyhül a bélműködése" meg ne parázz, az elsődleges cél, hogy egyáltalán működjön fennakadások nélkül! Ha pedig szüksége van az "előemésztett" tápira, hát szüksége van, attól még nagy és erős legény lesz belőle! :)
A főziket pedig eszedbe ne jusson felügyelet nélkül elkezdeni bevezetni, és jó eséllyel a doki is is azt fogja javasolni, hogy csak nagyon óvatosan, és szigorúan 6 hónapos kor után.
5-6 hónapos korában NEM SZABAD visszaterhelni, ez úgy baromság, ahogy van!
Mindenekelőtt vérvétel, abból allergiateszt (ezt olyan 1 éves kor körül szokták csinálni legkorábban), laktóz-érzékenység vizsgálat (ennek nem ismerem a protokollját), és mindenképp folyamatos felügyelet!
Ja, ésbiztos, hogy a Pepti Junior csak 4 hónapos kortól? Nekem az rémlik, mintha az lett volna ráírva, újszülött kortól... :roll: De igazából mindegy, ha nektek a Pregomin jó, akkor nem érdemes kísérletezni vizsgálatok nélkül.
Egyébként ha allergológushoz nem akartok menni, akkor jó gasztrós dokinénit is tudok a Budai Gyerekkórházban! :)
És kitartás, ne okold magad semmiért, honnan is tudhattad volna, hogy ilyen kalamajka lesz?! Én, aki fel lehettem volna készülve egy ugyanolyan tejallergiás öcsike után, mint Sebi (tehát ismertem a "szakmát" :)), még én is csináltam sok hülyeséget szegény gyerekkel, amitől utána falba vertem volna a fejem. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Domidina
Csilla pontosan ugyanazt a hisztit rendezi! :( Mondjuk ma kakilt is egy nagyot, ahogy levettem a ciciről.
Ülés: lehet venni 0-18 kg-os ülést, az kicsit más fazon (viszont nem lehet kivenni a kocsiból). De hidd el, a hurci nem kényelmetlen nekik, a pocakban is hasonló pozícióban voltak! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Edina, szerintem sem kényelmetlen nekik az ülés, csak mi gondoljuk úgy. Nekem is állandóan azzal jönnek, hoyg jaj, hát miért ÜLTETEM a kicsit? mert hát hogy a hordozóban ÜL. :roll: :roll: :roll:
Amúgy mi még nem tápizink, Boróka eddig csak anyatejet kapott. Jelenleg egy ciciből eszik, és mindig mellreteszem, utána adok csak üvegből, ha kell. Amióta ismét fejek, megint sok a tejcsi, éjszaka is jobban duzzadnak, sőt, tegnap lefagyasztottam 80 ml-t, mert nem volt szükség rá.
A másik bimbóm nagyon lassan gyógyul, már 3 napja pihentetem, mégis elég nagy rajta a seb. Kíváncsi vagyok, még elfogadja a kiscsaj, ha visszateszem majd rá? Mert úgy gondoltam, hoyg azért még megpróbálom!

Kriszti, sajnálom, ami veletek történt, tényleg, még olvasni is rossz volt. Szerintem fogadd meg CAs tanácsait, mert ő már végigjárta ezt a kálváriát. Remélem, nem lesz semmi további baj, és hamarosan el is felejthetitek a dolgot.

Most már kezdek megijedni, ezt olvasván, kissé olyan hályogkovács módra. Kriszta 5 hetes korától tápszert kapott, és soha szó sem volt arról, hogy HA-s tápszert kapjon. Őszintén, jóideig azt sem tudtam, mi az. De hál'istennek eddig nem volt baj! Fogalmam sincs, hogy itt vannak-e ilyen tápszerek?! :roll: Különben itt orvos nem ír fel tápit, mindent meg kell venni, és aztán döntsön a szegény anyuka.
Mindenesetre, ha Boróval is tápszerhez kell folyamodnunk majd, jól körülnézek előtte. :roll:

CAs, utólag is boldog szülinapot kívánok neked! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

DomiDina!

Nekünk is ilyen ülésünk van. Maga a támla nem dönthető, de az ülést tudod úgy billenteni, hogy szinte fekszik benne a gyerek.
Én hátra ültetem menetiránynak háttal, középre. És így tudom az ülés dőlésszögét változtatni.De ezt elöl is meg lehet tenni.
Amúgy még a vékony ruházat vált be, úgy látom az kényelmesebb neki.

Cas!

Rendeződött már a szopigond?Sebi mivel borított ki?
:lol:

KKriszti!

Nem semmi allergiátok van!!!! :shock: :shock:
Remélem nagyon hamar rendeződik a dolog......

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Kriszti
Én is remélem, hogy helyrejön Bence...
Nem lehet könnyű nektek most :(

Félek az allergiáktól (sajna van a családban) így megpróbálok olyanokat akkor adni neki, amikor már a könyvek szerint is lehet.
Én sem eszek déligyümiket, mézet (bár ezt állítólag feldolgozza a szervezetem)..stb

Edina
Az ülés biztos kényelmes a kicsiknek.
Levi nagyon jókat tud benne aludni, ha megyünk valahová.

Ma nagyon nyügis napunk van :? - nemrég aludt el Manó...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sebi csak a szokásos dackorszak hisztivel készített ki, csak mivel most Csilla is csinálja a fesztivált a szopival, így duplán érzékeny vagyok, úgyhogy seperc alatt teljesen felhúztam magam. :(
A szopival meg az van, hogy mostmár egyik mellem se kell sehogy, ha épp olyanja van a kisasszonynak, csak ordít-ordít. Ha végre lecsillapodik annyira, hogy elkezdjen szopni, de nem jön belőle AZONNAL, akkor üvöltve köpi ki, és ordít.
Ha elkezdi szopni, és AZONNAL dőlni kezd a szájába a tej, akkor üvöltve köpi ki, és ordít.
Hát ennyi.
Ja, ha éppen félálomban sikerül szoptatnom (pl. éjjel), akkor nincs semmi gond! (így legalább éjjel nyugi van hála a jó égnek!!!)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nem irigyellek - így szoptatni :? ...és közben még fáj is...

Remélem megnyugszanak a kicsik és így Te is.

Levinek csak egy dolog nem teszik...
Evés után a vállamon van - próbáljuk kicsalogatni a levegőt.
Ha sétálok vele minden rendben, de ha leülök és ő közben nem tud nézelődni jön a sírás - KÖNNYEK NÉLKÜL :P

Most épp próbál elaludni, remélem most nem fognak tovább fúrni a szomszédban. :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!!!!

Nálunk dettó ugyanez van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Én azt hittem, hogy a lányom részéről ez csak egy szimpla hiszti!!
De már a cumit se fogadja el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Most, hogy írod, most esik le...

Ezt is csinálja?: szív kettőt kiköpi, ordít+dühödten rágja a kezét. Nehezen nyugszik meg és megnyugváskor próbálom etetni és egyből üvölt!10 perc nyugtatás és kezdjük elölröl.
Aztán néha lenyugszik és eszik egy-két kortyot.

Én azt hittem, hogy szomjas, (mert ugye tápi is van nálunk) kínáltam sima vízzel, érdekes azt issza gond nélkül!!!!!
Próbálok kaját adni, ugyanúgy üvölt. Éjszaka meg gond nélkül szopizunk, sőt annyira, hogy akkor pótlás sem kell!!!!!

Szóval nem értem.....

Kia!

Ez a vállnézelődés minden baba kedvence??? Mondjuk én ülhetek közben csak ölbe nem vehetem, vagy nem tehetem le. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vállnézelődös csapathoz mi is csatlakozunk :wink: nagyon szereti, s most már képzeljétek mosolyog a tükörben a babára :lol: én direkt nem beszélek hozzá akkor, s ő határozottan elszemezget, mosolyog a babával - nagyon élvezem :lol:

Cas - sajnálom, hogy most ennyire összejött neked minden! Remélhetőleg Csilla újra visszatér a hiszti nélküli szopihoz, s akkor te is nyugodtabb leszel!!!

Engem is két mp. alatt borított ki a nagyfiam a vállrángatásos, "engem nem érdekel" figurával...most duzzog a szobájában :?

Orvosnál másfél órát vártunk, hogy megkapja a rota vírus elleni "oltást" (szájon át kapta), bent még 15 perc, mert újra megvizsgálta az új doktornő, s keresték az oltóanyagot, amit múlt héten a másik dokinál otthagytunk...már ment fel a pumpa bennem, akkor adott egy mások dobozból (mondom, ez tök jó, most más babától veszi el), mire megjött a régi asszisztens a mi originál dobozunkkal :twisted: :evil: majd rohanás haza, gyors etetés, s indulás a Kristófért a suliba...most dolgoztam egy kicsit, főzök egy főzelélet, etetés, s rohanás szülőire :lol: közben másfél literes vizet döntök magamba, hogy legyen tej is :lol:

Ja és még izgulok azon, hogy érjen ide Madridból a Marci kiutazási engedélye, mert péntekre repjegyünk már van :roll:

Kriszti :D - nagyon sajnálom az allergiás tüneteket, szerintem is hallgass Cas-ra, mert ő sajnos már szakembernek számít ezügyben!! Én biztos, hogy elmennék hozzáértő dokihoz, s a megfelelő vizsgálatokra, talán az is lehet, hogy más allergia... :roll: de nem akarok okoskodni 8)

DomiDina :D
Én is azon filózom most, hogy a mózeskosarat vagy a hordozót vigyük magunkkal haza (repülőn, s otthon kocsiban melyik a jobb), de nekem is nagyon furának tünt, ahogy ül benne, én még jobban szeretem a mózest, de az még bazi nehéz, s nagy is (két ember helyét foglalja a kocsiban is)...így örültem kérdésednek, s látom, hogy mindenki szerint jó a babának, így azt hiszem ennél maradok én is :wink:

Edit :D
HA-s tápi itt sincs :roll: , ezek szerint csak a magyar(országi) babákra gondolnak allergia ügyben :roll: :roll: bár anno az otthoni dokim nekem erre azt mondta, hogy ha nincs akkor sem baj, mert anno sem volt ilyen, s mégsem lett baj :roll:
Be akarom neked másolni a Suttogo titkai I-ből, amit az anyatejes/tápis babákról ír...ha sikerül, akkor bemásolom vagy küldöm...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit :cry: nem tudom...igyekszem megoldani, ha érdekel, de most mennem kell... bocsi!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Köszi az együttérzést lányok! :)
Most szerencsére mindkettő lassan 3 órája alszik, így nekem is jutott egy órácska szunya. :)
Remélem, hogy csak átmeneti ez a hiszti-korszak Csillánál, mert így nemtom meddig lesz még erőm küzdeni a szopiért (minden hétre jut vmi gond). :cry: Főleg, hogy most aztán igyekszem a legszopibarátabb irányelvek szerint csinálni (igény szerinti szopi, nincs cumi-cumisüveg, stb.).

Domidina
"Ezt is csinálja?: szív kettőt kiköpi, ordít+dühödten rágja a kezét. Nehezen nyugszik meg és megnyugváskor próbálom etetni és egyből üvölt!10 perc nyugtatás és kezdjük elölröl.
Aztán néha lenyugszik és eszik egy-két kortyot. "
Pontosan! :(
én már arra is gondoltam, hogy olyankor biztos nem éhes, én meg itt tömködöm a cicivel, de amikor tényleg éhes, akkor is képes ezt a hisztit lerendezni, hogyha kicsit is fáradtabb már. :?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

Sajnos mi 2 hete küzdünk ezzel, azt hittem, hogy egyedül vagyok ezzel a problémával.
Bár nem örülök annak, hogy nálatok is jelentkezett ez.
Csak tudnám, hogy ez mi a fene???Szimpla hiszti???
És mindig besértődik....pláne ha valami késik, vagy nem úgy van, ahogy ő akarja..... :shock:

Mindenesetre csütin megyünk szurira, jól megkonzultálom a védőnővel, hátha van valami ötlete......

Annyian mondjátok ezt a rotavírus elleni oltást! Érdemes? Úgy hallottam igen drága. :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Pont azt jöttem vissza megkérdezni, Dominika, hogy van-e még valaki aki adatja??? :roll: mert én hülye nem kérdeztem meg, hogy, lehetnek-e mellékhatásai :oops: annyira el voltam foglalva az új dokinénivel, s, hogy végre melett a dobozunk, s már nagyon rohantunk, hogy a lényeget nem kérdeztem :twisted: :twisted: :twisted:
Egyébként tényleg nem olcsó, de mindkét dokinéni (Magyaroszágon, s itt is) ajánlotta, s úgy látom ez a harmadik is adja :roll: :roll: azt mondják, ha elkapja a gyerek, akkor nagyon csúnya, a kiszáradásig vezető betegség....háát ha tehetem, akkor inkább megelőzőm alapon, mi emellett döntöttünk ... itt egyébként hatvan euro, s három kell belőle...otthon mennyi???
Na megyek etetni, s irány a suli....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

s még annyi, hogy állítólag nem lehet soáig gondolkodni, mert talán 3 hós korig lehet adni (remélem, hogy az elsőt, mert a három nem fér bele)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Cas:
Pontosan leírtad, ahogy Lili is eszik. Néha hiszti, néha meg valószínű fáj a poco. Most ettünk nemrég, ugyan úgy üvöltött mint eddig, de úgy vettem észre most hiszti volt. Ha jól veszem le a dolgot.
Még a cicizés kezdetén úgy ahogy hosszan eszik, de aztán amikor kezd fogyni már rákezd. Kiköpi üvölt, visszateszem szív 2-3-at és rángatja, majd kiköpi. Sokszor a szájában van és úgy üvölt. Néha hagyom fekve a karomban és pár másodperc után abbahagyja az üvöltést és csak néz. Na ilyenkor tudom, hogy most ez csak hiszti. Aztán amikor a szájába teszem, kezdődik minden előről.
Sűrűn feleszem a vállamra hagyom hogy megnyugodjon. Ilyenkor aztán megy a büfi, meg bukik is, mert ugye rengeteg levegőt nyel a ki-be kapástól.
Nem tudom mi válthatta ki ezt, de én is remélem, hogy abbahagyja, mert így nem tudom, hogy már elég lenne neki, vagy még enne.

Én most mérem mert ugye a tejem sem elég már estére. Most is kapott 30 ml tápit.

HÁt most ez van. Ma elég jól viseltem, de tegnap, tejlesen kiborultam tőle.
Az éjszakák nekünk is jól mennek, akkor nem csinálja ezt.

Na megyek mert üvölt...

KépKép
domidina

Sziasztok!

Lehet hogy kegyetlenül hangzik,de nekem a védőnő azt mondta,hogy ha olyan hasznos és jó lenne az az oltás(Rota)ahogy azt mondják,akkor az állam nem tenné fizetőssé.Úgyhogy én nem adatom be.Másrést sajnos nincs 2x18.000Ft-om.
Viszont ha valaki szeretné beadatni,akkor ajánlatos nem az oltással eggyütt,mert a sirástól könnyen ki is hányhatják.Nálunk itt volt rá példa.

Holnap befekszünk a Madarászba az alváslaborba.Remélem minden rendben lessz......

Remélem mindenkinek megoldódik a szopi problémája.Drukkolok nektek.....
Mi már teljesen tápin vagyunk....
Hála istennek eddig nem volt gond vele.Mi ugyan bukós tápit eszünk,mert amig volt anyatej,azt mindig visszabukta,most meg már nem váltottunk.

tn_Zsuzsi:Boldog Névnapot!

Kép

Kép
ancsa03

Köszi lányok az együttérzést!
Cas! Ti miért ettetek Pregomint? Miket próbáltatok? Milyen más tünet volt a kiütésen kívül? Nekünk pont az nincs...csak 1 évesen derülhet ki, h allergia-e? Addig valószínűsíteni kell? És ha nem is allergiás, csak egyszerűen megterheltük a kis gyomrát azzal a baby fit tápszerrel? Egyébként a hasmenés alatt is szépen hízott, jól evett, bár rögtön kijött, de azért hízott rendesen, ahogy eddig is...nem értem én ezt...megadnád annak az allergológusnak a címét-számát? Bár pesti, de gondolom itt Kecskeméten úgysincs senki normális...

Szopi-sztrájkolóknak pedig mielőbbi visszatérést kívánok a normális kerékvágásba! Kitartás! Addig örüljetek, amíg nem kell tápi...

Kép
kkriszti77

Sziasztok Lányok!

Kriszti nagyon sajnálom amin keresztül mentetek, nagyon rossz lehtett!!!

Szopisztrájk
Hát azt hittem hogy én rontottam el mindent és azért csinálja velem ugyanazt amit leírtatok Csongor. Kb. 2 hete ő is. Csak én nem bírom üvöltetni, mert ilyenkor annyira kevés tejet szív le (tudjátok nekem amúgy sem jön annyira jól), hogy semmi értelme. Az elején küzdöttem, de fél óra síárs, ordítás után (ahogy írtátok, szájában a cici és ordít torkaszakadtából, de nálunk ez mindig könnyekkel megy), így feladtam és fejek mindíg. Ez viszont borzasztó fárasztó. Minden etetés előtt kelek (sajnos néha hajnalban nem megy, mert annyira elfáradtam már) és azt kapja, meg a pótlást. Néha már úgy érzem feladom, de aztán rájövök, hogy nem szabad, mert így is kb. 50/50 %-on vagyunk (anyatej, tápszer) és ezt nem tehetem meg a fiammal. De bevallom alig várom a hozzátáplálós időszakot, hogy kicsit már legyen valami változatosság. Azt hittem az a baj, hogy én cumisüvegből etetem és cumit is kap, de pl. Cas Te csak ciciztetted Csillát és mégis csinálja. Egyszerűen nem értem. Nálunk csak az a baj, hogy éjszaka sem tudom szoptatni, mert annyira álmos, hogy sokszor még a cumisüveget is olyan szerencsétlenül szívja, hogy össze-vissza nyekdekel vele. Én nem értem, hogy nem tud felébredni. Nappal persze ilyen gond nincs. Néha még megpróbálom cicire rakni, de csak akkor megy, ha annyira álmos, hogy ne legyen ereje küzdeni ellene, ilyenkor még talán 70-80-at is le tud szívni (két mellből).

Kia
Nálunk is ez van. Eleve nem nagyon szeret vállon lenni, de ha igen, akkor nézegetni kell, mert áll a bál. Sokszor a fekvő helyzettel is így van. A karomba teszem, de ha nem sétálok vele, hanem le merek ülni, már panaszkodik és össze-vissza rugkapál. Olyan erővel hogy hihetetlen...

Eszméletlenek ezek a kölykök :) .

Egyébként már mi is mosolygunk tudatosan :) , egyszerűen elolvadok tőle és sokat dumál ha jó kedve van. Szoktam cseverszéni együtt is és sokat mesél az ágya feletti forgójának is.
Egyszerűen zabálnivaló.

Sajnos ritkábban tudok csak jönni, mert a napi dolog és Csongor mellett a fejések nagyon sok időt vesznek el tőlem, mert sajnos akkor sem jön olyan jó erővel és szószerint ki kell a nagyrészét préselnem a mellemből. Nem tudom meddig fogom ezt így csinálni, de bevallom a 4 hónapos kort tűztem ki, ha nem utána szeretnék egy ici-pici nyugit, már amennyire lehet :) .

Puszi és kitartás mindenkinek!
Réka

Kép
solymosy

Nálunk is ugyanez a helyzet 3 napja, mint Casnál, Dominál, csak Abigél nem sír. Rág cici, két korty, kiköp, rág kéz, keres...Ismétlés. És tegyük hozzá, hogy nálunk tápi is van.
Holnap megyek orvoshoz, vérzés még mindíg. Szombaton megpróbálok egy természetgyógyászt is. Nem szedhetek sajna fogamzásgátlót, bár azzal rendszereződne a vérzés.
Kia! Neked mennyit alszik a gyerek????

Kép
nyafi

Kép
nyafi

Sziasztok!

Látmom már ez a szopi probléma nem egyedi jelenség, és éppen ezért érdekes, hogy legtöbbünknél így esznek a lurkók. Mitől lehet ez?

És valóban nagyon fárasztó tud lenni, ha nem is fizikailag, bár úgy is, hanem a feszültség ami ezzel jár. És ugye abból kellene a legkevesebb, hogy ne befolyásolja a tejtermelést :cry:

Kriszti, háááát nem lehet könnyű dolgod neked sem, nagyon sajnálom a helyzetedet. Szörnyű lehet ez a bizonytalanság, hogy nem tudni mi is a probléma, csak sejtések vannak és kísérletezés. Ez is örli az embert rendesen, gondolom.

Leírom, és remélem nem kiabálom el a dolgot és talán már a javulás kezdete és lehet hogy nálatok is alakul a helyzet, de már a második etetésen vagyok úgy túl, hogy nem ordított közben :lol:
Tegnap f7-kor evett pótlással, ordítással, aztán előkészítettem a tápit a köv. etetésre hogy legyen és reggel dobhattam ki, mert nem ébred fel csak hajnali 2-kor. Akkor még volt egy kis sírás de nem sok, onnantól kezdve már 3 óránként ettünk és semmi sírás közben, nyugi volt...
Remélem így is marad....

Zsuzsa: BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

KépKép
domidina

Nyafi :D
Nagyon tündéri Abigél baba!!!

Titti :D
Bocsi, hogy a múltkor kihagytalak!! Napsi tiszta Anyukája, azaz nagyon szép kislány :wink: :wink: Tök jó, hogy jól alakulnak a dolgaitok!

Szopisztrájkoló babáknak üzenem, hogy a MÁV sem alkuszik, Anya sem fog, ezért tessék felhagyni vele, mert Anya a nagyobb, az erősebb, s egyébként is :wink: :wink:

Bocs, de most többre nincs időm, még igyekszem jönni....pénteken utazunk, már megjött Marci hazautazási engedélye (rendes kék útlevél, nagyon jó :lol: ), s nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz....várom már nagyon, hogy lássam az apukámat, s az anyukámat, s hogy ők is lássák végre Marcikát :D

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Zsuzsi!
Boldog Születés- és Névnapot Neked!!!
Nem túl szerencsés, hogy így együtt van a kettő, de gondolom szép nagy ajándékot kaptál :wink: :lol: 8) :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Látom mindenkinél zajlik az élet. n lekopogom kop-kop-kop eddig nálunk ilyen szopisztrájk max fél napig volt, de akkor sem üvöltött, csak a tudomásomra hozta, hogy neki márpedig tápi kell.
Tegnap megkaptuk az első oltást. Csak abban a pillanatban sírt amikor megszúrták. Megmérték 59 cm és 5240 gramm. Aztán mentük a fiammal egy teljes vérképet csináltatni, mert nagyon sápadt és rossz az étvágya. Majd én következtem a Honvéd kórházba vérvételre, az embolia miatt. :? Már egyre többször marad ki az esti tápszer, úgy néz ki elég neki a tejem és így még többet is alszik egyhuzamba mint a táppal. Ráadásul Barbi ha felébred éjjel soha nem sír, csak mocorog meg gagyarászik. Viszont most kegyetlen náthás lett. A fiam hozta haza a suliból nrki is folyik az orra és Barbi nagyon beleesett. Nem győzöm szívni az orrát. :(
Rota vírus: én a gyerek klinikán kérdeztem rá, mivel Barbi ott volt születése után, és ott azt mondták, hogy szerintük nem kell, mert olyan kevés gyerek esik bele ebbe a vírusba, hogy nagyon minimális az esély rá. És már nagyobb korba annyira nem veszélyes, viszont a kicsiknek meg elég nehéz összeszedni, mert ahoz hogy elkapja sokszor kell sok ember közé vinni ahol ugye legyen is ez a vírus, hogy mi is összeszedjük. A doki hozzátatte, hogy ez megint egy "divat" lett . Én nem adatom be mert ha fontos lenne és nagy lenne az esélye hogy elkapjuk akkor a klinkán biztos kérték volna hogy adassuk be.
Megyek orrotszívni. :cry:

drumka

Sziasztok!

Barbinak Jobbulást!
..és ügyes kislány, hogy így bírta az oltást!

Sajnálom, hogy sok baba sztrájkol szopi ügyben :(
Levi szerencsére eszik... Ő csak akkor nyügi, ha azért kell ennie, mert csuklik. De a végén úgy belefeledkezik, hogy nem akarja abbahagyni sem :lol:

Nyafi
Hogy mennyit alszik?
Most sajna (2-3 napja) visszatértünk a 3-4 órákra.
Kellemes volt , hogy aludt 6 órát is, de most ismét soxor felébred.
A legjobb, hogy éjjel már csak pisi van, így tényleg nem rakom tisztába hajnalban - jobban kibírható az ébredés.

Rota
Mi beadatjuk - Apa azt mondta ezt akarja... A nagyik szponzorálásai miatt is sikerül beadatni.
Már itt van a hűtőben az első adag.

Én pedig a Pneomococcus-on gondolkodok... az sok, komoly dolog ellen jó.

Nyafi
Nagyon szépek a képek Abigélről!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Helló Lányok!

Kia!
Én is inkább azon gondolkodok, meg a Lyme kór elleni védőoltáson (azt már a fiam is megkapta).
Ja meg a HPV ellenin (tudjátok méhnyakrák), de azt csak azért, mert anyai ágon nálunk sok a daganatos megbetegedés!!!Persze ez csak csajoknak jár.

Viki!

Barbinak jobbulsát!!!!Szegényke.... :cry:

Réka!!!

Nagyon tudom min mész át, mert én is fejek szinte egész nap!
Nem tudom milyen technikával és mivel fejsz, de az elektromos gép most nagyon nagy hasznodra lehet!!!!
Domi sajnos nem szívja rendesen a cicit, ráadásul én 1 mellből próbálok pótolni. 2 hetes kora óta csinálom, már szoptatási ambulancián is voltunk, szoptatási tanácsadóban is és ott mondták ki, hogy sajna vannak olyan csecsemők, akik nem akarják vagy nem tudják rendesen kiszippantani a cici tartalmát.
:cry: De ameddig tudom vagy inkább bírom addig tejet kap!!!
És nagyon jól csinálod, kitartás!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szopi-hiszti
Mintha javulna a helyzet!!! (kopp-kopp)
Egyrészt tegnap megjött - ez is lehet az oka az egésznek... :roll:
Másrészt jól megfigyeltem a lányom, és úgy tűnik, attól fél, hogy elveszi vki a cicit. Ugyanis mióta semmi mást nem csinálok, nem mozdulok, csak tartom a szájához a cicit, akármennyire is ordít, előbb-utóbb eljut az agyáig, hogy ott van a szája előtt, lenyugszik, és szopni kezd. Még ekkor is el-elengedi, elfordul, hogy üvöltsön kicsit (pl. ha megindul a tej), de ha közben továbbra se mozdulok, és végig hozzáér az arcához a bimbó, akkor 1-2 másodperc után visszafordul és nyugodtan szopizik tovább.
Szóval szerintem nem merte elengedni, hogy nehogy elvegyem, de ugyanakkor muszáj volt pihennie és levegő után kapkodnia, és ez a kettős helyzet teljesen felidegesítette.
Remélem elmúlik és rájön, hogy mindig ott a cici... :)

Kkriszti
Sebi először (10 hetesen, addigra ment el a tejem) Milupa Aptamil HAT tápszert kapott (tejalapú). Ez egy darabig jónak tűnt, de aztán megjelentek az ekcémás foltok. Akkor próbáltuk a Pregomint, hogy hátha a tejalapú nemjó, próbáljuk a szóját. Az ekcémás foltok ugyan eltűntek, viszont az arcán vörös foltok jelentek meg tőle. Akkor áttértünk a Nutrilon Pepti I majd II tápikra, de ezektől is mindig megjelent az ekcéma. Próbáltuk még az Alfarét, szintén ekcéma lett a vége. Végül a Pepti Junior lett a nyerő, és 2 éves koráig ezt kapta. Mellette persze kőkemény tejmentes diéta, még a kenyeret is én sütöttem neki (mert abban is lehet tejpor).
Neki más tünete nem volt, de nálunk családilag leginkább bőrproblémák formájában jelentkeznek az emésztési gondok.
Ez alkat dolga, az ilyen véres-széklet a másik klasszikus tünet, de szerencsére ez minket elkerült.
Nemcsak 1 évesen derülhet ki, hogy allergia-e, hanem a véren végzett tesztek sajnos nem 100%-ban megbízhatóak (akkor is lehet negatív az eredmény, amikor valójában nem az), így minél később végzik el, annál nagyobb az esélye, hogy helyes eredményt ad.
Hogy nálatok mi a helyzet, azt egyelőre senki sem tudhatja, az allergiának az a "baja", hogy a hajlam sokakban megvan, kérdés kinél váltódik ki, és kinél nem?!
Az biztos, hogy nálatok fokozott óvatosságra van szükség!
És szakemberre, aki most megmondja, hogyan tovább.
A mi dokibácsink:
dr. Szánthó András Allergológus, gyermek-tüdőgyógyász
Soroksár, Táncsics M. út 104. (SZTK): 205. szoba
H: 8.30-12.30
Sz: 14-19
Cs: 8.30-12.30
Magánrendelés: ugyanott hétfő 18-tól, vagy más egyeztetett időpontban
Tel: 286-0121
Itt kell időpontot kérni a "hagyományos" és a magánrendelésre is.

Réka
Egy hős vagy, hogy ilyen jól bírod, pedig iszonyatosan fáradt lehetsz!!!
Én azért elmennék talán az István kórházba, ahol keddenként van szopis ambulancia (telefonon kell időpontot kérni), hátha tudnak segíteni, hogy könnyebben boldoguljatok!
Fel a fejjel! És kitartás!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Ha valakinek szüksége van rá:
Kép
Kép

Cas
Remélem tényleg megoldódik lassan a szopis dolog.
Szerencsére Levi nem csinál ilyet.
Ő csak később hisztizik , ha büfizni kell :lol:

Egy mai kép:
Nézem Anyát Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Köszi!Ma megyünk szurira, ma tutira megkérdem, mit érdemes. A kullancsost tutira beadatom, mert sokat vagyunk az erdőben. (3 lépés tőlünk az erdő).

Nagyon jóképű ez a Levimanó!!!!!

Cas!

Örülök,hogy rendeződni látszik a szopihiszti! (remélem nem kiabálom el)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi Kriszta!
Megmondom neki :lol: :wink: ha felébred.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Drukk a szurihoz!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas!
Köszönjük, örök hála! :)

Te sütöttél kenyeret? Le a kalappal, na kíváncsi vagyok, nálunk meddig fajul a dolog :) Bár tudnám...
Csak allergiás ne legyen az ember, mert ez még mindig az orvostudomány fekete foltja, úgy érzem...

Büfiztetés: rémálom, már sétálva se jó neki, sehogyse, csak a kiságyban, megáll az eszem, ott őrködünk és kapkodjuk fel minden szusszanásra szinte, mert ugye fekve büfizni.... :roll: :lol:

Ja és mostanában csak feszeng odakint a babakocsiban, nem elég ha kirakjuk, még tologatni is kell, rászokott...:(

Jövő héten lesz oltás...
Hány napig tart a nyűglődés/láz ilyesmi utána?

Kép
kkriszti77

Kia! Köszönjük az infokat, te mindig olyan naprakész, szemfüles vagy mindenben :lol: Levimanó édes!

Kép
kkriszti77

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?