Sziasztok!
Én is újra itt. A hétvégénk az utazás, nagyszülő látogatás miatt elég mozgalmas volt. Zsófi ma kezdett visszazökkenni a rendes kerékvágásba, annyira bezavart a hétvégi utazás...Legalábbis erre fogtam az elmúlt napok nyűglődését. Amúgy jó volt a hétvége, csak kicsit elfáradtunk mi is mire mindenkit végiglátogattunk. De nagyon szép idő volt, sétáltunk nagyokat a Balaton-parton, az mindenért kárpótolt!
Olyan sok mindent írtatok, alig győztem visszaolvasni.
Sütőtök: Szerintem is jó ötlet most amíg még van lefagyasztani, az első kóstolható étkek közé tartozik és nagyon szokták szeretni a picik. Zsófi is imádta. Az elején kis anyatejjel higítottam, turmixoltam össze, de később már nem higítottam és magára is nagyon szerette. Csak sok folyadékot kellet mellé adni. Uzsonnára egy kis reszeltalmával kevertem, azt is nagyon szerette. Én rendesen sütőben sütöttem neki, ahogy magunknak, fóliával letakartam és akkor nem égett meg a teteje. Amúgy szerintem 50-60 gr-os adagokat célszerű csinálni. Az elején ennél többet úgysem esznek meg, később pedig lehet belőle 2-3 adagnyit is előkészíteni nekik. Én Zsófinak kis zacskókban fagyasztottam tököt.
Eper és társai: Tényleg nagyon érzékenyek rá a babák. Szerintem még idén Zsófinak sem nagyon fogom eröltetni, pedig 1 éves elmúlik, mire itt lesz a szezonja. Nekünk szerencsére nem lett akkora problémánk belőle tavaly, de mi is megjártuk az eperrel. Alig született meg Zsófi, kezdődött az eperszezon, és én is nagyon szeretem az epret. Akkor még nem tudtam, hogy ennyire allergizál még az anyatejen keresztül is, úgyhogy nyugodt lelkiismerettel ettem. Zsófinak olyan hasfájása lett tőle, hogy csak na. Mikor mondtam a doktornőnek, kérdezte, hogy nem ettem epret, mert attól is lehet. Ha ettem, akkor pedig nagyon figyeljem, mert kiütései is lehetnek tőle. Kiütésünk szerencsére nem lett, de az a pár nap, amíg kiürült a szervezetéből, elég kemény volt...
Cseresznyét, meggyet sem javasolják a hozzátápi elején, én úgy tudom, mert az is okozhat hasfájást náluk.
Babaújság: Én a Kismamát szeretem a legjobban, szerintem az a legolvasmányosabb, hasznosabb az összes közül. Hozzátápival kapcsolatban is rengeteg jó ötlet, recept van benne.
Bébikaják: Szerintem sem baj, ha kapnak a gyerkőcök üveges bébiételeket. Nem lehet mindig főzni nekik, főleg ha az ember megy valahova, vagy utazik. Zsófi a Hipp-et szerette nagyon, de már nem eszi meg. Mostanában (a joghurtot leszámítva) csak olyan ételt hajlandó megenni, amit rágni kell. Pedig őrlő fogai még nincsenek, csak a középső négy bújt ki alul-felül.
Szólít a kötelesség...Mennem kell, mert megébredt Zsófi.
További szép napot mindenkinek!