ITT VAGYOK!!!!!!
Épp írtam már mikor hiányoltál REna!
Megirigyeltem Brigó takarítási kedvét és én is nekiálltam a lakásnak.
Mondjuk nálunk már igazán időszerű volt a dolog.
Még karácsonykor rendeltünk egy kanapét (még mindig nem jött meg
) és ahhoz, hogy elférjen a nappaliban, az ott lévő szekrényeket a másik szobába kellett átpakolni. Úgyhogy összekötöttem a pakolást a takarítással! Nem volt kis meló, de legalább a szobák (gyereké is) teljesen kész. Már csak a konyhának kéne neki állnom, de valahogy nincs kedvem hozzá….
Brigó!
Tényleg mi újság a munkahelyi dologgal? Tudsz már valamit?
Meg tudnád mondani, hogy pontosan mi a neve és hol lehet venni azt a valamit, amit hajmosáskor használsz Zsombinál? Megnézném hátha itt is van a bababoltban vagy tudnak rendelni.
Zsu!
Boldog névnapot kívánok!
Ettike!
Boldog szülinapot!
Hopocsi!
Boldog szülinapot a társaság legifjabbjának, Szonjának! Hogy sikerült? Képet majd teszel fel? Nincs a családban valaki, akinek van digitális gépe?
Winnie!
Nem semmi, hogy milyen gyorsan tudsz olvasni, bár asszem ezt már az előző HP kötetnél is megjegyeztük.
Kernico!
Továbbra is jobbulást a férjednek!
Sziszka!
Segítségem nekem se túl sok van, de azért hónapokig nem látni a szülöket nagyon rossz lehet, főleg Lily szempontjából.
Én még nem probáltam a fogkrémet, szerintem csak akkor ha már ki tudja köpni, addig marad a nedves fogkefe rágcsálása-imádja.
Falexa!
Gratula Bazsi új tudományához!
Remélem mi hamarabb meggyógyul!
Ilgya!
Nálunk Veronika jóval előbb megtanulta, hogy hogyan kell lemászni az ágyról, mint ahogy egyáltalán állni tudott. Persze nem ettől féltem, hanem hogy az ágyon is feláll és táncol és ugrál és még nem tudja meddig tart a széle és egyszer ha nem kapjuk el, akkorát fog vágodni…rossz belegondolni.
Alvás: Veronika többnyire még kétszer alszik nappal, bár ez függ a reggeli kelés időpontjától, a napi programoktól és hogy az első alvás mikor és mennyi ideig tartott. MA például fél 9-kor kelt és fél 1 után feküdt le, olyan másfél órát aludt, aztán mire álmos lett volna újra, addigra jött haza az apja és játékkal el lett terelve a figyelme, majd később már én nem akartam letenni, hogy este ne kukorékoljon sokáig. Így egy órával előbb tettem le, mint szoktam. Bár lehet előbb is ment volna a dolog, de akkor lehet reggel 6-kor fent lenne.
Amúgy érdekes pozicióban alvás nálunk is van. A leggyakrabban a hordozóban (inkább régebben) vagy a hintában alszik el, de a legviccesebb a dobozban való elalvása volt.
Én is imádom nézni, ahogy alszik, imádni való.
Hiszti: mindig rá kell jönnöm, hogy vannak köztetek olyanok, akik nehezebb helyzetben vannak a gyerköccel, mint én. Ugyanis nálunk többnyire akkor van, ha már álmos vagy éhes és emellett valamit nem engedek neki meg, akkor mint egy kismacska úgy nyávog. Ha nem találja fel magát valami játékkal és én eközben kimegyek Wc-re, akkor az ajtót ütögeti vagy leül elé és ott sír, de olyan keservesen, mintha világgá mentem volna.
Aztán ha kinyitom az ajtót, már megy is be a szobába és abbahagyja a sírást.
Engedékenység: szerintem is nagyon sokat számít a gyereknél ill a nevelésénél a következetesség. Mi probálunk ragaszkodni hozzá, hogy a konyhába és fürdőbe nem engedjük, egyrészt a felfázás miatt, másrészt a rengeteg veszély miatt. Én nem szeretném ha főzés közben a lábam alatt lenne, mert bármi megégetheti, ráesik a nagykés stb. Van lábas amivel játszhat a szobában, de a konyhában nincs pakolás-mondjuk még nem is jutott eszébe. Az ő szobájában kipakolhatja a fiókot, de az íróasztalét csak húzogatni szabad neki, a szekrényekről pedig tilos bármit leszedni (néha kísértésbe esik, de többnyire abbahagyja, ha rászólok). A papucsokról, cipőkről viszont nem tud leszállni, azzal mindig probálkozik. Az egyik távírányítóval és a régi telommal játszhat, mivel újságunk nem nagyon van, ezért papírzsepiből gyárt csipetkét. (ez egyébként jó a finom motorikus mozgás fejlesztésére) Na és még biztos van ezer dolog, amit sorolhatnék…..
Betegség: nálunk szerencsére csak megfázás volt idáig, amiből egyszer volt egy kis láz, de fél Germicid le is vitte. De nagyon macera volt feltenni neki, így most vettem Nurofen szirupot. Azt mondják, hogy a 15 hónapos oltás eléggé megviseli a babókat és többnyire lázzal is jár, úgyhogy ezért szereztem már előre is be a Nurofent. (Amúgy azt hallottam, hogy nagyon gyengíti a vesét-mondjuk ha nem etetem vele éjjel-nappal, akkor talán nem olyan mértékben
)
Kérdés: Használ valaki Babylove pelust? Én úgy jártam vele, hogy kikristályosodott benne a pisi már 2-3 óra után is (Pampers-sel sokkal tovább bírta és semmi sem lett) és ráragad a fenekére, sőt a pelus meg kiszakad. Jó lenne valami kevésbé drága, de megbízható pelust találni.