Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Kata és Péter!
Fogadjátok ezúton is őszinte részvétünket. Reméljük Marci szépen cseperedik és mielőbb hazamehet majd Veletek.
petra

Petra
Kép
petricsek

Petra!
Nagy-nagy gratula nektek!!!!! Remélem Zsombi is hamar hazamehet hozzátok! Nagyon édik a kismanók!!!!

Zsófi!
A mi dokibácsink pl. nem irja fel előre a recepteket, mert egyébként nem szabad nekik, csak van, akit ez nem érdekel és kiadja előre. De van olyan, aki betartja és csak miután megszületett fogja megirni.... úgyhogy orvosa válogatja...
:wink:
Vendég

Úgy tudják felírni előre, hogy 8-as kóddal kezdődően az anya taj számára készül a recept.
tündérkisfiú

Mindenképpen az anya taj-számára készül a recept (hacsak nem apuka kiváltja a friss anyakönyvivel a taj-számot mig bent vagyunk), de nem minden orvos irja fel előre! Csak azért szólok, hogy ha esetleg Eszteré nem irja fel, ne lepődjön meg nagyon... ezért irtam, hogy orvosa válogatja, mert elvileg nem irhatná fel amig meg nem születik... a miénk csak utána irja... de még akkorsem vagyunk elkésve semmivel, mert küldök a védőnőnek egy sms-t mikor megszülettünk és megiratja rögtön a reciket a dokibácsival a párom meg bemehet érte, hogy kiváltsa mig a kórházban vagyunk, vagy amikor hazamenetel után kijön másnap a védőnő (vagy aznap, attól függ, hogy beszéljük meg vele, mi tökjóban vagyunk) akkor hozza magával... :wink:
Nem okoskodni akartam, csak leirni, hogy nem mindenhol van ugyanúgy..... :roll:
Vendég

Sziasztok pocisok!

Remélem,mindenkinek jó hangulatban telik a Valentin-nap! :lol:

Tegnap voltam a doki bácsinál a gerincsebész véleménnyel,és megnyugtatott,hogy nem eszik olyan forrón a kását.. :wink:

Szóval lehet,hogy mégsem kell császár...majd ott a helyzet dönti el.

Köszönöm mindenkinek a nyugtató sorokat...

Viszont...lányok van valaki,akinek ennyire viszket a pocakja?Főleg két oldalt...vajon mitől lehet ez? :oops:
silver76

Húúúúúúúúúúú, lányok, ma kicsit padlót fogtam. Ma voltam 29.heti uh-n, és a drága kisfiam 1650 grammos :shock: majd' 28 hetesen Rékám 1011 grammos volt, és 3250-nel született :roll:
Szóval egy kicsit soknak találom, de valahogy csak megszületik majd a kis....... lóbébi :wink: :lol: :wink:

Petra! Gratulálok a fiúkhoz, tündériek!!!!!!!!! :lol:

Mindenkinek kellemes hétvégét! :)

Kép
Kép
meli30

Sziasztok!

En 02.09 en szultem Molnar Dr. 15 ora vajudas utan csaszi lett a vege, bar igy utolag jo mert egy orias baby szuletett 4600gramm 60 cm Molnar Dr szerint Vizilo :lol: :? Nagyon kedves volt, bar 9en ejjel f3kor folyt el a vizem de mindent megprobaltunk hogy taguljak de nem sikerult csak 2 ujnyira :( igy csaszi lett a vege. Molnar dr nagyon kedves volt vegig a mutet alatt , es koszonom neki hogy a vilagra segitette a Fiamat, es a szulesznomnek akit mindenkinek ajanlani tudok, Annamarinak!

Mindenkinek Boldog Baba varast, es Csodalatos Szulest!

Kép

Kép
cirkuszka

Petra!

Nagy-nagy gratula a fiúkhoz! Sok egészséget kívánok Nektek és a babóknak!

Cirkuszka!
Húúúúúúúhaaaa! Nektek is nagyon gratulálok!!!

Meg szabad kérdeznem, hogy terhes vitamint végig szedtél a terhességed alatt, vagy anélkül lett ilyen szép nagy a bébi?

Eszter

Kép
eszter.eu

Köszi Zsófi és Pumpóka!

Ha így, ha úgy, mindenképp jobb, ha látom, ki fog eljönni hozzánk, dünnyögős idilünkbe a születést követően. Jövő héten be fogok jelentkezni március elejére.

Tapasztalt Anyucik!

Nektek mikor kezdett el nagyon-nagyon fájni a szeméremcsontotok környéke és a medencétek? Ugye ez a fájdalom simán tarthat még legalább 4 hétig? Fájjon, ha kell neki, de még nem akarok szülni :shock:

Meli!
Nyugi! A bébi súlya csak tipp, +/- fél kg pontossággal... Lehet, hogy csak hosszú lába lesz :)

Eszter

Kép
eszter.eu

SZiasztok, én az anyukásba vagyok ált, de szoktalak olvasni titeket, és ha tudok segíteni megírom, így van ez most is.

Silver 76: Nekem is nagyon viszketett a pocim kétoldalt, nagyon-nagyon sokáig, aztán kiderült, hogy a milupa pocakápoló krémet nem bírta a pocim, és váltanom kellett, de jó néhány hétbe telt, míg elmúlt a viszketés és a kiütések.

A babák súlyával kapcsolatban: engem, nagyon megijesztettek az uh-on a 36. héten, hogy kicsi lesz a babám, akkor azt mondta az uh orvos, hogy 3-4 héttel kisebb mint kéne. AZtán végül minden rendben volt, normál súllyal 2750 született. Az uh-s doki nem mért pontosan. Ilyen is van! :twisted:

Nelly

Kép
breeki

Jaj Eszter, nekem nem fájt egyáltalán a szeméremcsontom, igaz nem is volt nagy a babám.

Nelly

Kép
breeki

Kedves Petra!

GRATULA A KÉT KIS MANÓHOZ!!! JÓ EGÉSZSÉGET, SOK TEJCIT ÉS RENGETEG ÖRÖMÖT KÍVÁNUNK NEKTEK!!!

Fatima

fatima

Neken kb 2 hete ég és fáj a szeméremcsontom(35 hetes korom óta),ill a derekam de betyárosan!!!

A méretekkel kapcs:tegnap ,,mérték" a bébit uh-n,3044gr most a 37-dik héten...

Dominik (a tesó) 4 kg-mal született és hasonlóak voltak a paraméterei... :oops:
silver76

Kedves Cirkuszka!

NEKTEK IS GRATULÁLUNK!!!! MINDEN JÓT KÍVÁNUNK A PICI (:)) FIATOKHOZ!!! LEGYEN BENNE SOK ÖRÖMÖTÖK!!!

Fatima

fatima

Koszi a gratulaciot!
Eszter eu.! Nevetni fogsz egy kicsit szedtem csak elevitet az elejen azt hiszem a 8 hetig :)
Az az erdekes hogy nem duci hanem baromi hoszzu :D
Es azert sem szedtem elvitet meg ilyeneket mert tudtam hogy attol nagy babak szuletnek, na tessek nem szedem azt anelkul is sikerult :)

http://golyahaz.hu/babak/232

itt van egy kep, mert ugye minden baba aki a Janosban szuletik felteszik ha a szulo keri a honlapra!

Mindenkinek hajra itt a finisben! Nagyon megeri a vegeredmeny!!!!!! :D

Kép

Kép
cirkuszka

Cirkuszka!

Nagyon édi a babád :)

Ez a hűhó a terhes vitamin körül... Másik topikon vannak olyanok, akik végig szednek ezt-azt, és kicsit sem lett a nagy a babájuk. És íme az ellenpélda!

Eszter

Kép
eszter.eu

én samuval végig szedtem és 3450 lett. sztem ez nem nagy. van barátnőm aki maternát szedett és pont 3000 gramm lett a kisfia. sztem nem ettől függ h mekkora.

az ultrahang amúgy sokszor téved, mert combcsont hosszból állapítja meg a súlyt. a hosszúlábú babákat pl sokkal nagyobb súlyúnak tippeli, mint valójában. én nem alapoznék szinte semmit arra, h az uh mit mond. majd ha megszületett lesz "hiteles" mérési adat.
szal no para lányok!!!
kerekpocak

PETRA, CIRKUSZKA NAGYON GARTULÁLOK MINDKETTŐTÖKNEK A BABÁITOKHOZ!!!!!!!!!!!!

SOK EGÉSZSÉGET, BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!!!!
kerekpocak

Sziasztok!
Általában az április-május topicba írok, titeket olvasni szoktalak. Az lenne a kérdésem, hogy a János Kórházban ahhoz, hogy az apuka is bent lehessen a szülésnél, megkövetelik-e a tanfolyamon való részévételt akkor is, ha ez már a 4. baba? Az első hármat nem itt szültem.
emma2008

Szia Emma!

Én az Anyukásban vagyok, de azért válaszolok:

senkitől sem követelik meg a tanfolyamot, se anyukától, se apukától, ez csak egy lehetőség. Én pl. nem voltam se ott se máshol, és Apuka simán bent lehetett. Ha jól tudom, császárnál nem lehet bent, de normál szülésnél igen.

Klári
Kép
ganti

Szia Ganti! Köszönöm a választ!Én is így gondoltam, csak nem akartam,hogy esetleg ott érjen minket meglepetés ezzel kapcsolatban.
emma2008

Cirkuszka!
Gratulálok a csodaszép babához!!!

Emma!
Én Atis után (ahol csak a tolófájásokra engedték már be anyát) utánanéztem, hogy törvényileg hogy müködik a szülésnél való részvétel apának (vagy más hozzátartozónak)....
És jogom van hozzá, hogy egy hozzátartozó velem legyen a teljes szülés alatt (csak a császárt szabhatja meg a kórház mert az mütét) amennyiben nincs semmi komplikáció! Tehát gond nélkül jelenthettem volna a kórházigazgatónál Atisnál hogy nem engedték hozzám anyut, nem mellesleg pedig a doki és a szülésznő is otthagyott egyedül a szülőszobán...
Azt szabhatja meg a kórház még, hogy egynél több kisérő lehet-e veled.... de egy mindenképpen! Mindenhol!
Ezért kérdeztem itt már a lányoktól, hogy a Jánosban is lehet-e kettő kisérőm vagy csak egy... de lehet kettő is szerencsére! :)
Vendég

SZIASZTOK!

TEGNAP DÉLUTÁN TESZTET CSINÁLTAM DE AZ EGYIK CSIK HALVÁNYABB.
REMÉLEM BABA VAN.VAN AKINEK IS MUTATTA KI ?
VISZONT A HÉTEN MEGYEK DOKIHOZ DE NAGYON KIVÁNCSI VAGYOK.
ÍRJATOK LÉGYSZI.
KÖSZI
Vendég

nekem így mutatta ki. a doki valszin a 6. hétig viszont nem fog látni/érezni semmit. se uhán se manuálisan. ne legyél csalódott.
kerekpocak

KEREKPOCAK!

NAGYON VÁRNÁNK EZT A KIS BÉBIT,IGAZ NEM AZ ELSŐ.....
PROBÁLOK URALKODNI MAGAMON DE A VÁGY NAGYOBB CSAK NE CSALODJAK....

KÖSZI A BIZTATÁST.
Vendég

úgy értettem a csalódottat, h a baba már ott van, csak még nem látni a 6. hétig. ne legyél csalódott, mert tuti ott van!
kerekpocak

Sziasztok!

Új vagyok még itt, és a segítségeteket kérem. Tudtok nekem valamit mondani dr. Lintner Ferencről és dr. Elekes Tiborról? Biztosan találnék régebbi hozzászólásokból infókat, de sajnos nincs időm végigolvasni a topikot, nagyon sűrgös az ügy.

Előre is köszönöm mindenki segítségét!

Ófi
ófi

kEREKPOCAK!

K Ö S Z Ö N Ö M!
Vendég

Pumpóka!Köszi! Az első háromnál mindegyiknél végig bent volt a férjem. Azért jobb a szokásokat tudni adott kórházban, mert szerintem a kórházakban sok minden nem a jogszabályi előírások szerint működik.
emma2008

Sziasztok

már régen írtam,de megmondom őszintén egyre nehezem a gép előtt ülni a gyomromat a nyakamban érzem és gyomorsav már kikezdte a nyelőcsövemet :( legalábbis úgyérzem mert már szinte állandóan fáj.

A terhesvitaminnal kapcsolatban az orvosom szerint semmilyen hiteles kutatás nem támasztja alá,hogy ezektől nagyobbra nőnének a babák.És arra sem hogy picik lesznek ha nem szedjük.
Gondoljunk anyácskáinkra az ő idejükben még nem voltak ilyenek mégis itt vagyunk.Azt mondta szerinte mostanság túlmisztifikálják az egész terhesség dolgot. Persze ez az ő véleménye ezt is orvosa válogatja.

Eszter

Nekem már hetek óta fáj a szemérem csontom,medencém,néha a hasam alja. De a doki szerint ne aggódjak csak tágulnak ott lent a dolgok. Készülnek úgymond :oops:
Tényleg mi majdnem egyidősek vagyunk lehet épp egyszere leszünk bent. Azért én is reménykedem, hogy Márc közepéig nem történik semmi.
A receptekre épp tegnap kérdeztem rá a védőnőnél és azt mondta kiírja előre a doki.

Hozzátok is kimegy még szülés előtt látogatóba?Mármint a védőnő nem a doki.

Kikértem egy szülésznő véleményét a hasszorítóról. Ha valakit érdekel itt elolvashatja mit válaszolt.

http://www.csaladinet.hu/index.php?modu ... =faq&id=60

Ági

Kép
hági

Szia Ági!

Azért pár nappal vezetsz :)

Köszi szépen az infót a receptekről és a hasszorítóról.
Én kaptam kölcsön hasszorítót, úgyhogy 4-5 napig bizti hordani fogom -már nem folyamatosan, csak 3-3 órát délelőtt és délután, mert azért annyira nem tűnik kényelmesnek - mint egy rásegítés képpen.

A védőnő már volt nálunk kétszer látogatóba. Semmi különös nem történik: adok neki sok mézet kis teával, ő pedig kérdez egy-egy általános dolgot. Ha van kérdésem, válaszol. Max. 30 percet jelent egy ilyen vizit.

A medence fájdalmak szerencsére elmúltak, de a szeméremcsontomnál úgy ég egy-egy mozdulatnál, hogy időnként azt hiszem, vmilyen erem szakad.

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok lányok!!!

Cirkuszka:Gratula!!!!!!!! :lol:

És köszi a sok jó tanácsot!!!! :wink:

Kívánom,hogy nagyon sok boldogságod leld a piciben!!!

Eszter,Ági:Jól látom ,hogy mi vagyunk hárman igazán a finisben?

Az égő érzés nálam is megvan,néha olyan,mintha a bőrőm nyúznák...a doki szerint a méhtartó szalag már nem bírja a terhelést...
Bár nekem max 10 napot kell még bírnia...mindjárt márc.3... :oops:

Vasárnap volt szerencsém megtekinteni akaratomon kívül a szülőszobát...a nagyságos úr ugyanis este 9-től másnap délutánig nem volt hajlandó megmozdulni... :cry:

Pedig ittam kávét,ettem csokit,lépcsőztem stb...

Bezzzeg amint rátették a ctg-t,egyből tiltakozni kezdett...

A lényeg,hogy jól lecsesztek,hogy miért vártam ennyit,de nagyon kedvesek voltak a szülésznők.

Nem tudom,kihogy viseli ezeket az utolsó heteket,de én már szinte semmit nem alszom,annyira izgatottvagyok (és sokat kell pisilni :cry: )...
silver76

Sziasztok!

Voltam dokinál és........ na szóval a méh üregében van egy 14mm es felritkulás de sem embryo sem pedig szikhólyag nem látható. :( .
Vérvétel és 2 hét múlva kontroll.Most 4-5 hetesnek saccolt.Reménykedem,hogy még picike és azért nem látszott nagyon szeretném ha 2 hét múlva azt mondanák, hogy ott van a babó.
Akinek van vagy volt hasonló tapasztalata az írja meg.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Mókuska, még ne add fel, fiatal a terhességed még!

Pumpóka, én 3 éve szültem a barátnőmmel, úgy volt, hogy a papa nem jön be, aztán végülis bent maradt, és engem sem küldtek ki...(Én voltam mellette, Apuka meg a fejénél...tehát igen, 2 ember lehet bent).

A gyomorsav engem is rettenetesen megkínoz, minden falat és korty fáj, 3 napja már a nyál nyelése is...és semmi sem használ :twisted: feküdnöm kéne, de ugyebár, akkor még rosszabb...éjjel 2 óránként rennie, hogy legalább egy kicsit tudjak vízszintben lenni...párom holnap vesz salvus vizet, ezt még nem próbáltam....Csontfájások is vannak, sőt, talán nincs is olyan részem, ami ne fájna :D És nálam még hol van avége.... :D

Ki tudja, végülis mit kell vinni a babáknak? A felkészítő anyagában csak a popsikrém szerepel, a gólyaház odalán viszont minden...Tud vki vmit? :shock:

Kép
babyteve2

mókuskám: mondtam, h ennyi idősen még nem fog látszódni semmi. várj csak 2 hetet és minden ok lesz! engem a dokim amikor hívtam szándékosan 2 héttel később hívott csak, mert mondta, h korábban úgyse látna semmit, tök fölösleges. ezért is mondtam jó előre neked!

babyteve: mindent kell vinni, nem csak popsikrémet.
kerekpocak

Babyteve!

Kitartás! Sok alma és zöldség kevés szénhidráttal talán segít.

A felkészítőn azt mondták, azt kell vinni, ami a gólyaházas listán fent van + takarót a bébinek, mert valahogy elfogytak a takarók :?

Mókuska!

Csinálj még egy tesztet! Ha erősödött a vonal szine, akkor nyugi!!! 4-5 hetesen semmit, de semmit nem látnak a dokik. A BHCG-d viszont napról napra duplázódik, ezért erősödik a csík a teszten.

Silver!

Márc. 3? Az már mindjárt itt van!!!!!!!! Fúúú! Kicsit irigykedem :)

Nálunk Balázs elég élénken mozog a pocakomban. Szerintem elég sokat hízhatott az elmúlt héten, mert már minden apró mozdulatát érzem. Nagyon élvezem :) Állítólag megint sokat nőtt a pocakom. Ha hétvégén jut rá idő, csinálok friss képet.

Jó pihenést mindenkinek!

Eszter

Kép
eszter.eu

Eszter!

De jó,hogy írtad a takarót!Gyorsan be is teszem... :shock:

Nem tudom,szerintetek gáz,ha nem viszek be elől gombos hálóinget vagy pizsit?
Van kb 10 hálócuccom,de egyik sem elöl gombos.
Meg sajnálnám is összevérezni,stb...

Összevérezni meg összekenni jó a benti is,nem?

Vagy szerintetek rohanjak ki még a piacra a hétvégén? :oops:

Egyébként nem rég voltan ennyi hetes,mint te Esztike... :wink: most pedig napok választanak el a Tommyboytól...

Hipp-hopp elszalad az a pár hét és érted izgulhatunk... :D

Nekem is most nőtt a legtöbbet a pocim,néha szinte úgy érzem,hogy kibújik a hasfalamon a drágám...

Remélem,sikerül felraknod képeket!!! :lol:

Egyébként én is a gólyaházas honlap alapján pakoltam össze a motyókat...
A párom meg is kérdezte,hogy el akarok költözni a szülés után?! :lol:

De hát ha ennyi cucc kell...
silver76

Sziasztok!

No, akkor tisztázzuk pontosan, miket is kell vinni a babának.... :roll:

Én amit eddig elraktam:
- egy csomag 2-5kg pelus
- 3db textilpelenka
- kis csomagos popsitörlő (30db-os)
- popsikrém
- kiskesztyű
- vékony minisapi
- cumi, cumisüveg
- bébiviz

Akkor ezek szerint még el kell pakoljak takarót neki. Milyen takaró legyen, vékony vagy vastag?
Ezeken kivül???? Kihagytam valamit?

Ruhát nem kell vinni? Mert szerintem már csak azt nem raktam el neki, de az nem volt feltüntetve sehol.
Remélem, azért a köldökápoláshoz alkoholt, vattát, meg hintőport adnak. Vagy azt is vinni kell?
Vendég

Pumpóka:Nekem azt mondták,hogy lehet vinni rucit,ha szeretnél,de van olyan,hogy ledobja a csecsemős a szennyesbe és akkor bottal ütheted a nyomát...

Szerintem arra a pár benti napra jó az,amit ott adnak...

A vékony sapit is elfelejtettem...még jó,hogy írtad.Meg a bébivizet is.

Az,ami a köldökápoláshoz kell,az még egy átlagos rendelőben is van...csak nem nekünk kell vinni azt is... :oops:

Én a mellszívóval vagyok gondban...ti azt is visztek?
A védőnő szerint a legtöbb kórházban van..vajon itt is?

Ahogy magamat ismerem,tuti,hogy valami fontosat el fogok felejteni...
silver76

Köszi a válaszokat! Ja, Pumpóka, jó kérdés a ruha, meg a többi.... :(
Nálunk védőnő közölte, szülés előtt a doki nem ír fel semmit, majd Apuka bemegy...(Hogy mikor, az még kérdés, mert apuka reggeltől hajnalig dolgozik...de ez legyen a legkisebb gondom... :twisted: )

Kép
babyteve2

Én viszek mellszívót, nekem Medela van, kézi, de van hozzá olyan madzag, amit a kórházira lehet csatlakoztatni....de az állítólag mindig foglalt... :(
Most ugrott be, a két babóhoz akkor szinte naponta hozhatnak be nadrágpelust... :shock:

Kép
babyteve2

van bent mellszívó, de vigyetek sajátot, mert az gépi és limitált, h hányan tudják használni.
ruha nem kell, azt adnak. én mondjuk viszek majd be 1-2 váltást, mert samuval is előfordult, h olyat adtak rá, ami nagyon viseletes és érdes volt így én átöltöztettem, de szóltam, h saját ruha. én nem vittem saját cumisüveget- bébivizet, mert azt adnak és sztem az első napokban a cukrosvíz a hasznosabb.

hálóing: sztem totál hülyesélg az elölgombos, sőt én végig pizsiben voltam, mert nincs az az isten h hálóinget vegyek föl. sose hordok, nem kényelmes. a szoptatáshoz simán fel lehet húzni a pólódat és tudsz úgy szoptatni- ehhez nem kell elölgombos. a kórházban amúgy csaka szüléshez adnak hálóinget, utána saját ruhában vagy.

ha mondjuk ragaszkodsz a hálóinghez, szerencsés ha gombos, különben ugye, fel kell húzni a nyakadig.

takaró: vékonyat vigyetek, mert 40 fok van odabent.
ági: basszus te ennyire menetkész vagy?? én még SEMMIT sem készítettem elő se gyerekileg se szülésileg :) :oops: :lol:
kerekpocak

Eszter

Igen eléggé a finisben vagyunk, bár azért még van pár hét, de én mostanában úgyérzem mintha repülnének a hetek. Lara nekem is nagyon élénk,néha úgyérzem a köldökömön keresztül akar azonnal kijönni :D

silver76

Irigyellek, hogy már csak napjaid vannak :D
Igaza van kerekpocaknak, azért praktikusabb az előlgombos hálóruci mert szoptatás szempontjából kényelmesebb.

babyteve2

Én vettem Salvus vizet, vagyis kaptam a hugomtól aki januárban szült,de azt nem tudom segít-e mert annyira elviselhetetlen az íze, hogy nem bírom meginni.Legalább is eddig még nem vettem rá magam.Bár lehet túl kényes vagyok és nem az íze a lényeg,de szabályosan öklendeztem tőle. Azért probáld ki. És majd írj róla.

A barátnőm aki most jött haza a kórházból,azt mondta ő csak
- cumisüveget
- nadrágpelust, textilpelust
- popsikrémet vitt, és nem szemvedet hiányt semmiben uh. szerintem ennyi pont elég a bébinek.Én is ezteket viszem plussz kiskesztyűt. Ha 40fok van ,nem értem minek a takaró :?

Üdv Ági

Kép
hági

Ja kimaradt a listámból a popsitörlő :)

Kép
hági

Látom nagy a készülödés ha nem gond én is adnék 1-2 ötletet:A gátseb védelmére ,hogy ne fájjon olyan nagyon amikor már "ülni" tudtok tegyetek be 1 úszógumit amit félkeményre kell fújni és ugy rácsüccsenni.Szülőszobára külön 1 hálóing,köntös,papucs,türcsi,viz,és a kisérőnek is 1 papucs.Nemutolsósorban 1 jó cdé.
A babának kell takató mert ő még igényli a meleget.
Most ennyi jutott hirtelen az eszembe de ha tudok segiteni .........
:D
Vendég

szülőszobára a kórházi hálóinget kell felvenni, így felesleges bevinni.
kerekpocak

Szülés után mielött kivisznek a kórtermedbe már a saját hálóingedbe mész ki,ezért kell.
Vendég

Sziasztok!

Lattom keszulodes a tema! Segitek ha gondoljatok, ugye ma 2 hete hogy ott jartam a szuloszoban :D Ugy eltelt :? Kulonben tegnap bent voltam a Molnar Dr es kerdeztem hogy csaszar utan mikor johet a kovetkezo :D Ujra belevagnek nagyon de nagyon! azert 1 evet varunk :D

Na szuloszobara,
en mondjuk vittem sajat haloinget mondjuk az is korhazos (kutvolgyis) gondoltam ugysem tudnak akorat adni amekkora en vagyok :oops: :D nekem jol jott, de kulonben adnak szep kek apro mintasat, de ha jobban erzed magad a sajatodban akkor vigyel azt, utana ha az osztalyra lekerulsz sajat kell, tolokocsiban vissznek le ezert kontos is jol jon, ha nem csaszi lesz a vege.
Jol jon fel literes viz, en baromi sokat ittam, mert ugye kaja az no, de szolocukor nyomhato, a vegen mar undorom volt es csak azt kerdeztem (ugye akkor meg nem tudtam hogy csaszi a vege) hogy mennyi ido mulva ehetek ha megvan a Baba :D
Turcsit is tegyetek be a szuloszobas csomagba ugye ott a kad es a zuhany ami nagyon jol jon fajasok alatt, nekem a zuhany bejott es a 15ora vajudas alatt tudtam aludni 2x3percet :D de az menyei volt!!
Kulonben a babat nem visszik el szules utan sehova ott mindent megcsinalnak a szobaban.( mosdatas,meres,oltozes es mar adjak is oda,gyerek dr is odajon, a szuloagy mellett meg mar ott van a tillitoli amibe beleteszik,ikeas takaroval egy rozsaszin egy kek hogy amilyen nemu a baba olyannal takarjak be)
A korhazi napokra ami jol jon nekem special a Tena Super jol jott,extrat vittem de sz*rt sem ert igy gyorsan apa vett a patikaban. Babusnak lattam cumisuveget irtatok igen kell mert az elejen amig csak elotej van addig kap cukrosvizet is, babaviz nem kell. Nem kell semmi koldokapolashoz valo dolgot vinni mert a csecsemosok megcsinaljak minden nap, max hintopor de az is a gyogyszertartos amit a dr ir fel. En nem vittem be neki kisruhat, sajnos hallottam hogy elkeveredik es hat nem kerul vissza, addig abban a pra napban kilehet birni a korhazival is, es nem rosszak azok sem kulonben. A csecsemosok kozott van egy nagyon kedves nover azt hiszem Zsoka a neve, nekem O mutatta meg hogy kell szoptatni es ott volt vagy fel orat es segitet,pluszban megmutatta hogy kell a koldoket apolni, mondjuk azt egyszer mindenkinek megmutatjak , de csak a nappalos noverek, mert este aztan van dolguk. Ugy van hogy reggel 6tol lehet menni a babaert, de olyan haromnegyed7 korul vissza kell vinni mert vizit van naluk is. Addig az ajto csukva, ha kinyitjak lehet menni erte, egesz nap veled lehet, de ha pihenni akarsz visszaviheted, vagy pelust akarsz csereltetni akar,(de vigyetek pelust jol jon de ne adjatok oda)egeszen este nyolcig veled lehet de akkor vissza egy kicsit mert furdetes van es utana meg 10 oraig kiviheted ha akarod, vagy hat egesz ejszakara is ha ugy gondolod! En egy agyasban voltam es bevallom egyik este sem volt velem a Babus mar f8 korul visszavittem, en ugy gondoltam hogy az "utolso" napokat hadd aludjam at, de igy is 5kor mar keltem es 6kor ott voltam erte. Volt egy lany akivel joba lettem O tobb agyasban volt es 5 voltak egy szobaban abbol 1 lany vitte be ejszakara a babat ,hat nem irom le hogy milyen ejszakai voltak a tobbieknek, egyik sem tudod pihenni utoljara.

Huuu most aztan eleg sokat irtam es talan zavaros de remelem jol jon!

Hajra a finisben levoknek!

Silver! Ki a szulesznod? Molnar dr. megkerdezted hogy kivel szeret egyutt dolgozni? Tudod hogy becezi a KicsiFiamat? Vizilo :D Soha nem fogom elfelejteni az arcat amikor kiemelte a pocakombol :D

Ha gondoljatok es van meg kerdes irjatok :D

Udv! :D

Kép

Kép
cirkuszka

A szülőszobán kiegyezek a kórházi hálóinggel teljesen! :) Egyébként én egy pólót tettem be a szülőszobára magamnak, de akkor kiveszem, és beteszek majd egy hálóinget, hogy szülés után át tudjam majd venni.

Én viszek mellszivót, nekem Avent kézi van.

Babának ruhát nem akartam vinni, csak kérdeztem, hogy kell-e, de lehet, egy-két váltást beteszek neki, azért, amit Zsófi irt, meg hogy ha napközben lebukja vagy összekakilja magát, ne kelljen elmászni a csecsemősökhöz tisztát kérni. Igy gondoltam... :roll:

Én cukros vizet nem akarok adni neki és remélem az én megkérdezésem nélkül senki nem is fog adni neki. A cumisüveget annak viszem, ha fejek és esetleg éhes, odaadjam neki... no, de mindenkinek mások a szopis szokásai.. :wink:

Apának adnak ruhát a szülőszobán vagy kell venni? Mert másik topicokban olvastam, hogy apának kellett ruha (más kórházban), amit meg kellett venni, egy naci meg felső.. vmi 1500 vagy 2000 ft.... ??? Erről infó???

Zsófi! Igen, össze vagyok készülve... nem bizok semmit a véletlenre! Nekem amióta elindult Attilám a 27.héten, semmiben nem vagyok biztos... és milyen jó lett volna, ha akkor nem kell a pánik kellős közepén pakolászni, csak felkapni és vinni. Ok, nem szültem meg szerencsére, de akkoris....! Két hetet bent voltam és olyan ruhákat hozott az ex, hogy hajam szála égnek állt! Úgyhogy én Barnusnál is összekészitettem jóelőre, meg most is! Soha nem lehet tudni, meg lehet, hogy ez ilyen elriasztásképpen is müködik nálam tudatalatt! :lol:
Vendég

apának nem kell semmit venni.

cukrosvíz: sztem nagyon hasznos. nem sárgul be, szépen beindul a bélműködése. (ha éjszakára beadod, biztos, h adni fognak neki.)
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?