Szia Viki!
Azt hiszem ma megtaláltam azt a helyet, ahova tegnap nem sikerült elirányítaniuk (tegnap rossz épületbe mentem be (több helyen van nőgyógyászat), és a város másik részébe küldtek a szomszéd helyett
). Kiderült, hogy kell időpontot kérni, és rendes beutaló is kellett volna az ultrahangra, de ezen nem akadtak fent. Kaptam időpontot és várhatóan fogadni is fognak
Márc. 5.-én megyek.
Ja, egyébként Székesfehérvárról van szó.
A kórházban leszólítottam két kisgyerekes anyukát és kicsit kifaggattam őket. Az egyiknek volt fogadott orvosa, a másiknak nem (igaz ő pont annál a dokinál szült akiről még csak jót olvastam itt a neten (tenap este 10-ig infókat gyűjtöttem)), de mind a kettő megnyugtatott, hogy rendesek a dokik a szülésnél. Azt nem lehet tudni, hogy mikor ki rendel, az mindig meglepetés, ha az ember SZTK-ba megy. Itt van még egy Nővédelmi Központ is, oda is sokan járnak, de állítólag oda megfelelő cím kell. Nekem nem az van. De egyik helyet se ismerem, így mind a kettő lutri lenne, hogy tetszik-e.
Jobban örültem volna, ha megvan, hogy melyik doki mikor rendel, és akikről jót olvastam, annak a rendelési idejére jelentkezek be, de erre így itt nincs lehetőség. Ráadásul akit a legtöbben dícsérnek, arról kiderült, hogy pont a Nővédelmi Központban rendel, így lehetőségem sincs vele szülés előtt találkozni. Látatlanban pedig senkit nem akarok megfogadni orvosomnak, mert már egyszer ezzel pórul jártam, és most már nincs túl sok idő a szülésig. Így nem akarok kísérletezni.
Ha találnék jó dokit, lehet én is megfogadnám dokimnak, biztos nyugodtabb lennék, de csak személyes tapasztalat alapján akarom. Ajánlásra semmi szín alatt, mert mi van akkor, ha valakinek szimpi, nekem meg nagyon ellenszenves?
Egyenlőre remélem a legjobbakat. Azért megnyugtató, hogy hallani olyat is, hogy fogadott orvos nélkül is lehet szülni. Bár Fehérvárról pont azt írták, hogy nem szabad fogadott orvos nélkül szülni. De fő az optimizmus, már találtam egy valakit, akinek más véleménye volt.
Te mikorra vagy kiírva pontosan? Mindenesetre a tied is bika lesz, az enyém is, és én is az vagyok
Üdv,
Edina