Agódó,
Jézus azt mondja, hogy "Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy a mit mond, megtörténik, meg lesz néki, a mit mondott"(Márk 11,23).
. Ez azt jelenti, hogy mindenki maga dönti el, hogy hit terén mire képes, és mitől fél esetleg. Szerintem ha van hited rá, hogy ettől az ima-félétől elmegy a gonosz, akkor Isten megadja az erőt és hatalmat Neked, hogy elűzd őket. A már említett A szabadító c. könyv írója azt mondja, hogy először ő is a démonokkal lépett közvetlen kapcsolatba, de ez nem vált be, túl nagy a rizikó. A mi családi házunk (most nem ott lakunk, de lehet, hogy visszaköltözünk) is egy megszállott hely, de én biztosan papot fogok hívni, hogy szentelje fel. Kevés a hitem rá, hogy én magam is el tudom űzni a gonoszt onnan
. Pedig már álmodtam olyat, hogy nagyon rettegek az előszobánkban (ez ébren gyakran előfordult), de elkezdek imádkozni bátorságért és védelemért, és hallok egy hangot, hogy "A te hited megtartott téged"(Lukács 7,50). Hát az valami fantasztikus érzés volt, hogy az én kis gyenge emberi hitem, ha Istentől kérek segítséget, még a nálunk sokkal hatalmasabb gonosszal is elbánik!
De vigyázni kell az amatőr ördögűzéssel, ahogy Panda is mondta, mert simán megtámadhatnak (legrosszabb esetben).
Ezt itt találtam:
http://www.communio.hu/mkkm/soredi/biblia_newage/node6.html :
"Végezetül szükséges még egyszer hangsúlyoznunk, keresztény hitünk és az okkult-mágikus szemlélet gyökeres szembenállását. A keresztény kéri Istent, a szuverén Urat, vagy a Szentlélek indítására az Úr nevében lép fel, de a csodát mindig Isten teszi.
Isten rendkívüli csodákat is tett Pál által. Így például betegekre tették a tőle használt kendőket és kötényeket, és a betegség elhagyta őket, a gonosz lelkek meg kiszálltak belőlük. (ApCsel 19,11-12)
Ezt nyilván hitből tették, hiszen az imának semmi köze a varázsigéhez, amely a mágus hite szerint hatalmat ad az ember kezébe. Ezért jártak pórul Szkéva fiai, hiszen Jézus nevével ráolvasást próbáltak végezni:
A vándorló zsidó ördögűzők közül is megpróbálták néhányan, hogy a gonosz lelkektől megszállottakra ráolvassák Urunk Jézus nevét:
-- Kényszerítelek titeket Jézusra, akit Pál hirdet.
Egy zsidó főpapnak, Szkévának hét fia is így tett. De a gonosz lélek visszavágott:
-- Jézust ismerem, Pálról is tudok, de ti kik vagytok?
Ezzel rájuk vetette magát a megszállott ember, kettőt letepert közülük, s úgy elbánt velük, hogy ruhátlanul és sebekkel borítva menekültek ki a házból. (ApCsel 19,13-16)
Jézus neve azonban nem varázsige, ahogyan Jézus sem varázsló, manapság sokan szeretnék ugyan perzsa hercegnek, vagy indiai fakírnak beállítani, de ez a súlyos zavarkeltési kísérlet. Ha Jézus mágus lett volna másként viselkedik. Lukács evangéliuma szerint, elítélése előtt Pilátus Heródeshez küldte, hiszen elvileg Heródes volt jogosult egy galileai származású ember felett ítélkezni.
Amikor Heródes meglátta Jézust nagyon megörült. Régóta szerette volna látni, mert sokat hallott felőle, s remélte, hogy valami csodát tesz a jelenlétében. (Lk 23,8)
Heródes feltehetően hálás közönség lett volna. Talán elég lett volna, ha Jézus megismétli a kánai mennyegzőn tett csodáját és elkerülhette volna a kínhalált a kereszten. Jézus azonban nem Heródes udvari mágusa kívánt lenni. ő maga Isten bölcsessége."
Remélem tudtam segíteni!
A többiektől bocsi a hosszú irományért!
Miszike