Új privát üzeneted érkezett!

Judit!
Szép lett a kutyi.
És iszonyat aranyos Robika,ahogyan kidőlt a kocsiban.Akkor ma az egész napot átaludta :D
Had kérdezzem már meg.Milyen telóval fényképezel?Tök szép képeket csinál.
Vagy a tiéd is a szabadban csinál inkább szépeket?

mimi12

Szia Mimi!

Amit ide felteszek képeket csak telefonnal csináltam. Nokia 6280-as.
Igen a kinti képek sokkal jobbak!

Szia
Vendég

Mimi,
Pedig ez így van!! Komolyan!!!
Mondom, nálunk is párom fogja felvenni a gyest :wink:

Judit,
Nagyon dögös lett a kutyitok és az alvó Robikád édes :D Nem szoktad neki alváskor a buksiját kitámasztani?

Kép Kép
curse

Mimi,
Még annyit, h ez 2006-os tv módosítás. Ebben írják elő azt, h gyes mellett lehet 8 órában is dolgozni (eddig csak részmunkaidőben lehetett). És mivel a gyest a családtagok is felvehetik a gyerkőc után, így simán mehet a fentebb leírtak. Csak miután az ember már a következő gyerek után ismét jogosult lesz egy újabb családtámogatási dolgora (pl. tgyás, gyed, gyes), így a régit törölni kell, mert egy családban csak egy gyerek után lehet felvenni a családtámogatási cuccokat, sajnos :roll:

Kép Kép
curse

[quote="curse"]M írta:curseimi,
Pedig ez így van!! Komolyan!!!
Mondom, nálunk is párom fogja felvenni a gyest :wink:

Curse!
Ezer hálám és köszönet az infóért.Úgy gondolom,ha visszautasítják a tp-met,akkor is jobban járunk,ha anyumat elküldöm gyesre :lol:
Már mondtam is neki,jót röhögött,és mondta,hogy persze,hogy mehet a nevére.
Amúgy anyummal kitaláltuk.Ha visszadobják a tp-met,akkor bejelent dolgozni magához(mert nyugdíjas vállalkozó),és onnan is el tudok meni tp-re,szerintem akár 3hét múlva is.Vagy hivatalosan gondozom az idős nyagypapámat :lol:

mimi12

[quote="curse"]M írta:curseimi,
Még annyit, h ez 2006-os tv módosítás. Ebben írják elő azt, h gyes mellett lehet 8 órában is dolgozni (eddig csak részmunkaidőben lehetett). És mivel a gyest a családtagok is felvehetik a gyerkőc után, így simán mehet a fentebb leírtak. Csak miután az ember már a következő gyerek után ismét jogosult lesz egy újabb családtámogatási dolgora (pl. tgyás, gyed, gyes), így a régit törölni kell, mert egy családban csak egy gyerek után lehet felvenni a családtámogatási cuccokat, sajnos :roll:

Ezt gondoltam,hogy ha megszületik a tesóbaba,akkor autómatice,én leszek T-Gyáson.De akkor sem mindegy!!!
Hogy ezt miért nem hangoztatják sehol.
De tényleg nagyon köszi,rengeteget segítettél!

mimi12

Mimi,
Örülök, h tudtam segíteni :D Azért tényleg nem mindegy, h ilyenkor az ember mennyit kap, ha már nem viszik túlzásba a családtámogatási dolgokat :roll:
És az tényleg tök jó megoldás, h Anyukád felvesz, ha tényleg visszadobnák a tp igénylésedet, de szerintem nem fogják.

Kép Kép
curse

Bianka 2.5 éves volt mikor megszületett a kishugink, és még nagyon pici volt hozzá, hogy felfogja mi is van, csak azt látta, az anyuja egy másik babával van máshol, és nem vele…nagyon sírt, vízhangzott a kórház, még annyira kikészülve nem láttam!
Judit, édesek a Te gyerekeid is, hogy így hiányoltak!
arivirág

Még annyit, h lehet, h 2005ös változtatás :? Mióta itthon vagyok Adéllal azóta az évek összefolynak, de végülis nem ez a lényeg, hanem az, h már aktuális tv.
És ezeket mind a tb ügyintézőm mondta, szóval elsősorban övé az érdem :wink:

na megyek főzni vmit, mielőtt még apjuk hazaér és még egy gyors tornát is le kéne nyomnom

Kép Kép
curse

Hali,

Curse,
2006-os mert én akkor nyáron mentem vissza dolgozni és nagyon örültem h még egy évig kaptam ugyanúgy a gyest. De ez tényleg jó ötlet ha nyugdíjas veszi fel. Kár h nálunk még egyik nagyszülő sem lesz nyugdíjas mire visszamegyek megint a pici után.

Arivirág,
Bocs de el kellett mennünk babakocsit venni:) Kinéztem a Kika-ban egyet ami a hordozóval együtt került annyiba amennyit én szántam rá és Robi mondta h egész héten későn fog hazajönni, csak hétfőn volt ideje elvinni engem mert vezetni sajnos nem tudok a lábammal. De legalább már az is megvan, úgyhogy lassan összeáll a babakelengye.

Érdekes ez a kórház dolog, én úgy tervezem h manó bejön látogatni mert még azt hiszi h végleg eltüntem. De lehet h ő is hisztizni fog, főleg h nem nagyon tudja majd megsimizni a tesóját sem. Ma voltak Pesten a Bábszínházban. Annyit megtudtam h volt benne egy kígyó akit Szidóniának hívtak és piton volt:) Képek még mindig a gépben de majd egyszercsak letöltődnek:)

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Curse!
Nagy öblös fotel a kocsi ülése. Nem értem hova indult Robika álmában.
Kép Igy jobban látni.

Kostyika!
Az jo ha megvan a babakocsi, de jut eszembe te felviszed mindig majd, vagy lent tudod tárolni?

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

Kostyika, milyen babakocsit vettél?
Én vettem egyett anno Biusnak, de el kellett adni, mert ezeken a vacak utakon nem igazán akart haladni a kis kerekeivel, utána vettem egy jó nagy kerekű babakocsit, ez szuper, azt az Érdi kis utcákra találták ki!
Kostyika, mire tesó nálatok megszületik, Veronika közel lesz a 4. életévéhez, talán akkor már jobban megérti, hogy mért vagy kórházban, mint Bianka 2.5évessen!

Judit, az Én lányaim is mindig elalszanak a kocsiban, főleg ha hosszabb útra indulunk!

Gabibi, voltál tornán?
arivirág

Sziasztok!
Na megbeszéltem anyummal a dolgot.Holnap megyünk az OEP-be,és anyumat elküldom gyesre.
Curse,tényleg nagyon köszönöm!!!Nekem ez eszembe sem jutot volna magamtól de,még az sem,hogy utána nézzek :oops:
Azért tényleg nagyon nem mindegy.Talán így augusztusig kicsit több pénzünk lesz.

babakocsi.Nekünk is van egy nagykerekü babakocsink,és van egy kiskerekü is.A kiskerekü az az autóban van,azt hordjuk magunkkal mindenhová.Nagyon jól kiszolgált minket.Én használtan vettem de,tökéletes állapotban van.
Sajni azt is eléggé macera itt az utcákban végigtolni.
És képzeljétek.Tudom korai még.De nem lehetett kihagyni.
Múlt héten találtam a neten egy babahordozót,amit a nagy babakocsinkra rá lehet tenni.20-25-ért árulják használtan,és 14ért adta oda a csaj,mert kifakult a naptol a szine.
Én isten biza annyira örültem,mint kismajom annak a bizonyos testrészének :D
SZóval tök jó,így tudjuk majd a bébikét a nagykerekü babakocsiban is tologatni(mert amúgy annak 6hós kortol jó a sportrésze,újszülöttnek nem jó),sőt simán elfér majd a babakocsi váz az autóban,ha megyünk valahová,és csak egy klikk,és guríthatjuk :lol:

Tényleg Kostyika!Milyen babakocsit vettetek?

Judit!Jól bealudt Robika a kocsiban.EZt úgy irigylem,ha a Szabi elalszk,rögtön felébred,ha leállítjuk az autót.

mimi12

Szia Mimi!

Átérzem az örömödet. Ezt a kocsiülést amibe robika le van fényképezve én is használtan vettem. Az tetszett benne hogy nagyon széles és overálba is belefér. Még a lányom is elfér benne. Nagyon csunya volt a huzata, csináltam rola szabásmintát és ki is dobtam. Auto üléshuzatbol varrtam rá uj ruhát. Nekünk is a normál négy kerék vált be ezeken az utakon.

Szia
Vendég

Sziasztok lányok!

Ezt el kell olvasnotok! Arivirágtol kaptam.

Sziasztok lányok!

Ezt el kell olvasnotok!
amíg nincs gyermeked.
....egy kismama naplójába:

Az első 6 hónap - az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad. - a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor. - úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás. - napi 4-5 óra alvással is lehet élni. - ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni. - egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.. - a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre. - elindulni otthonról egy 2 órás procedúra. - ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod. - kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.. - minden babazokninak szűk a szára és bevág. - a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi. - aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon. - az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad... - már nem szereted a vendégeket. - sírsz, ha az alvó gyereked nézed. - sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled. - sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed. - egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre. - ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed. - a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja. - akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család. - a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket. - kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben. - kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már). - anyósod még annyit sem. - fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától. - a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen. - amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze. - a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig. - van 70 dekás teli pelenka!! - a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos. - a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs. - egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy. - a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod. - zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd. - a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz. - a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád. 6-12 hónap között - ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!! -a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!!14 óráig szünetel. - bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle. - a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából. - 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben. - napi 4x átöltöztetni nem is sok. - az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi. - a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik! - 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik. - a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás. - az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be. - mindenen a bevarró címke a legérdekesebb. - minden fájdalom és baj emelés hatására múlik. - ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb. - amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te. - térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban. - 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered. - ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni. - a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát. - a baba nem ismeri a türelem szót! (sem) - amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó. - a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni.. - a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán. - miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot. - a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább. - fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód. - van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele. - rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít. - az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel. - elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal-na ez innentől csak ábránd marad. - ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi. - ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból. - ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked. - bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki. - többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja. - nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni. - a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra. - lehet égnek álló seggel aludni!!! - vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat. - nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is. - igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt. - csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres. - vetkőzni öröm, öltözni kín. - a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . . - a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat . - ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját. - a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó. 1 év után - még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is. - már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszedett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni, minek arra az 5 percre. - a gyereked már 12 hós, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de "csodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól. - eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, a kutya bundája. (Ez utóbbi elég sokat nyüszít közben). -eljött a nagy zajok ideje is. A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a konvektoron húzkodja végig. Mindezt fülig érő szájjal. - az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek.... - nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja. - eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat... - megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged. - az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól. - a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni. - az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények. - mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas. - a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét. - a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. - rájössz, hogy finom a pötidanon (Danoninó). - a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod. - úgy érzed, évek óta papucsban jársz. - ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni. - a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát. - a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engedi." - ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék. - nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.. - a gyereket nem érdekli, hogy 9600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért. - mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.. - a legjobb haverjaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük. - mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le. -a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye. - a kutyának a legérdekesebb része a lihegő nyelv. Pláne akkor érdekes, ha elkezdi húzni és a kutya fura hangot ad ki. - ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni. - minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére. A későbbiek folyamán - a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni. Mindkét helyen ott marad. - ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott. - csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik. - le lehet dobni a csillárt egy párnával. - a legjobb móka a sütőbe bemászni. - márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!! - egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni. - a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.. - mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, meg mindazt, amit nem te tettél a kosárba. - 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják. - eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül. - nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad. -2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa.

SZÓVAL, JÓL GONDOLD MEG!!!
Vendég

Judit,
Szerencsére lent van tároló, egy idősebb házaspárral osztozunk rajta akik nagyon megbízhatók és rendesek, ott tudom hagyni a babakocsit h ne kelljen felhozni. De a hordozó is elég nehéz tud lenni egy idő után:) Nagyon jó amit feltettél, a legtöbb mondat teljesen találó

Arivirág, Mimi
Nania típusú (nem tudom h ez mennyire ismert v jónak számító márka)
háromfunkciós hordozóval együtt. Én is direct olyat kerestem ami együtt van h ne kelljen kivenni és áttenni a babakocsiba ha elalszik az autóba. Elég sokat járunk mi is kocsival, úgyhogy ez fontos volt. Mózeskosár ugyan nincs hozzá de az maradt manótól. Közepes nagyságú kerekei vannak, remélem nem fogunk elakadni vele

Kép[
Kép[
kostyika

Andi,
Köszi a megerősítést :) mostanság mindig mindenben bizonytalan vagyok vagy még sem :lol: És gratula babakocsis jó vételhez :)

Judit,
Ez tényleg jó nagy ülés, biztos kényelmes lehet :) A buksit csak azért kérdeztem, mert mindenkitől azt hallom, h jobb a gyerkőc fejét kitámasztani, amikor alvás közben elcsuklik a feje. Gondolom amiatt, h elfeküdheti, bár rövid távoknál biztos nem lehet gond :?
Ez a szöveg, amit betettél, nagyon jó :lol: és időnként nagyon találó 8)

Mimi,
Tényleg nincsen mit :wink: és akkor drukkolok, h jóváhagyják Neked holnap a tp-es dolgot az OEP-nél. Viszont arra készüljetek, h nagyon nagy horror van a MÁK-nál :roll: Eddig is sokan voltak, de idén márciustól megvonták a munkahelyektől a családtámogatás kifizetéseket, így akinek eddig a cége intézte a gyest, cspt meg az anyaságit, annak most már a MÁK-ot kell felkeresnie :roll:
Hordozóhoz pedig gratula :)

Mi ma túlestünk a 15 hós oltáson. Hát mit nem mondjak az egész orvosi látogatást nagyon rosszul viselte :( Amikor még csak vizsgálta a dokinő, már akkor sírt, aztán az oltásnál végképp eltört a mécses :( De legalább elhagytuk a 8 kilós csoportot, most már 9,8 kg vagyunk :D
És végre megismertem az új védőnőmet is, aki novemberben óta az :lol: Tegnap itt volt nálunk, de mi meg nem voltunk itthon. Nem akartam gonosz lenni, de legszívesebben mondtam volna neki, h ha felhívott volna, akkor nem lett volna egy felesleges köre. Mindenesetre most egyeztettünk egy időpontot 2 hét múlvára.

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Curse! De jó ez a gyes dolog, akkor én is elküldöm anyumat. :)
Védőnő: Mintha csak a mi volt védőnénink lett volna. Az is kijött, hogy ismerkedjen velünk, de természetesen nem szólt, mi meg épp apukámnál voltunk. És még másnap a rendelőben (mert akkor mentünk oltásra) is harsogta, hogy „Igen! A Gézáék, akik nem voltak otthon tegnap, hiába mentem!”. Mintha szólt volna…
HR és törvények betartása… hát, tudnék asszem mesélni. Szerintem örülnek, hogy megszabadultak tőlem. Azóta is látom, hogy miket csinálnak, mióta nem vagyok ott, azóta nincs, aki kiálljon az emberekért. Gáz! De nem is vágyom vissza. :)

Judit! A legjobb a szöveg végén a „Jól gondold meg!” Arról már lecsúsztunk, de szívesen terjesztem gyerekvállalás előtti ismerőseimnek! :) Persze csatolva fotót, hogy azért lássák, vannak szép oldalai is a szülőségnek! :)
Huzatot varrni kocsiülésbe! De ügyi vagy! :)
De jó, hogy írod az uszit, majd utána érdeklődöm. Persze az lenne a jó, ha néha mi is úszhatnánk. Páromat szerintem nem tudnám rávenni más sportra.

Mimi! Én tartok a csontkovácstól… De lehet, hogy hülyeség. Csak az elnevezés maga is olyan bizarr. Mondjuk a masszír jól jönne. :)

Arivirág! Ez tényleg gáz, hogy nem ír ki simán a doki. Jó, tudom, hogy kell az igazolás a nődokitól, de azt később is be tudod mutatni. Legalábbis nekem így működött.

Na jó sok voltam! Megyünk reggelizni! Szép napot! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok lányok!

Kostyika!
Az jo hogy legalább a kocsit nem kell felcipelned minden séta után. Szerintem is tök jo a szöveg. Képek?

Curse!
2hét mulva lesznek majd tünetei a lányodnak az oltástol. Láz és pöttyök lehetnek. Nekünk pont 14napra rá lettek pöttyök a hasán főleg. Minden védőnő ilyen. Az utcánban 3baba van, valaki csak othon van gondolja.

Tekiroll!
Ha ti is szerettek uszni akkor érdemesebb lenne Nagytéténybe mennetek. A Campona mellett van uszoda, és bébiuszást is tartanak. A lányom osztálya most oda jár uszni mert ott mélyebb a viz mint az Egerszeginél.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok!
Nem, olvastam végig most tüzetesen amit írtatok.
Most értünk vissza az ügyintézésből.
Curse!! Jelentem,anyum gyesen van :lol:
Egyébként nem volt olyan vészes,kb 1órát kellett várni,nagyon gyorsan ment a sor.És a Váci utra kell menni az Államkincstárhoz.(ide költöztek)
Szóval nem olyan vészes,csak első ránézésre volt riasztó.
És mégegyszer nagyon köszönöm az infót!Örök hálám érte :lol:

Ja és voltam ma AFP-n is,reggel 7 elött már Budaörsön voltunk,mostanra már tök hullák vagyunk a Szabival.

mimi12

Hali,

Törlesztem kicsit a restanciáimat:)

4d uh kép a kicsi fiamról

Kép

Ekkora már a pocim:)

Kép

Veronika a farsangon

Kép

Kép[
Kép[
kostyika

Curse,
Írnál még többet erről a változásról? Nálunk a férjem kapta a csp-t mert az ő cége kifizetőhely volt. Akkor már érdemes most beadni az igényt a MÁK-hoz?

Mimi,
Hova költöztek pontosan?

Veronikával anno mi jártunk az Egerszegi uszijába babaúszásra, én szerettem. Állítólag a Tétényi is jó, az szombaton van.

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Dolli,
Akkor lehet, egy a védőnőnk :wink: :lol:

Judit,
Köszi, h leírtad az oltás utóhatásait :) Vmiket a dokinőék is soroltak, abban volt még hörghurut is :roll: Hát nagyon jó lesz :roll:

Mimi,
Gratulálok, ez aztán a gyors ügyintézés volt :) Akkor ezek szerint Érd a Váci úti MÁK-hoz tartozik, jó tudni :?
És az OEP-nél mi volt tp ügyben? Az is sikeres volt?

Andi,
Ezek az uh képek :D ilyenkor mindig nosztalgiám van :D Öcsike könnyen mutatta az arcát? Emlékszem nálunk Adél nagyon nem akarta a pofiját megmutatni :lol:
És milyen nagy már a pocid :D Veronikád pedig zabálnivaló :D
Ez a cégektől megvont dolog pedig úgy van, h a már elindított, jóváhagyott családtámogatást a cégek átadták a MÁK-nak, ezzel az embernek nincs is dolga. Viszont ha ez év márciustól újabb családtámogatásra (gyes, csp és az egyszeri anyasági) lesz jogosult az illető, akkor azt már személyesen kell intézni a MÁK-nál. Gondolom, levélben is lehet, csak az elég macera, mert ha vmi nincs kitöltve, nem küldik vissza stb. abból csak a probléma van :roll:

Kép Kép
curse

Curse,
Köszi az infót. Ha a cégek átadják a MÁK-nak akkor jó, nekem nincs vele gondom. Majd csak a szülés után kell bejelentenünk a "létszámváltozást"

Kép[
Kép[
kostyika

Sziasztok!

Mimi, örülők, hogy sikerült elintézned a GYES dolgot, lehet még nálunk is így lesz….. :wink:

Kostyika, mi lesz kisfiatok neve?
Szép volt Veronika!

Gabibi, milyen volt az esküvő?
arivirág

Egyszer volt, hol nem volt, egy gyermek megszületni készült. Egy napon a gyermek így szólt Istenhez:
„Azt beszélik, holnap leküldesz a földre. De hogyan fogok ott élni, hiszen olyan kicsi és védtelen vagyok?"
Isten azt válaszolta:
„A sok angyal közül kiválasztottam egyet neked. Várni fog téged, és vigyázni fog rád."
„De” - mondta a gyermek - „itt a Mennyországban nem csinálok mást, csak énekelek és mosolygok. Erre van szükségem, hogy boldog lehessek!”
Isten így szólt:
„Az angyalod minden nap fog énekelni neked. És érezni fogod az angyalod szeretetét, és boldog leszel."
„És" - mondta a gyermek - ”hogyan fogom megérteni az embereket, ha nem értem a nyelvüket?"
”Az könnyű" - mondta Isten - “Az angyalod meg fogja tanítani neked a legszebb és legédesebb szavakat, amiket valaha is hallani fogsz, és az angyalod türelemmel és gondossággal meg fog tanítani beszélni."
A gyermek felnézett Istenre, és így szólt:

”És mit fogok tenni, ha veled akarok beszélni?"
Isten rámosolygott a gyermekre, és azt mondta:
„Az angyalod össze fogja tenni a kezeidet és megtanít imádkozni."
A gyermek azt mondta:
„Úgy hallottam, a földön rossz emberek vannak. Ki fog engem megvédeni?"
Az Isten megölelte a gyermeket, és azt mondta:
„Az angyalod óvni fog téged, akkor is, ha ez az élete kockáztatásával jár!"
A gyermek szomorúan nézett, és így szólt:
„De mindig szomorú leszek, mert nem láthatlak téged."
Isten megölelte a gyermeket
„Az angyalod mindig beszélni fog neked rólam, és meg fogja mutatni, hogy hogyan juthatsz vissza hozzám, habár én mindig melletted leszek."
Ekkor nagy békesség volt a Mennyben, de már hallani lehetett a földi hangokat. A gyermek sietve megkérdezte:
„Istenem, ha most mennem kell, kérlek áruld el nekem az angyalom nevét!"
Isten így válaszolt:
„Az angyalod neve nem fontos... Egyszerűen csak így fogod hívni: “ANYUCI!"
arivirág

[quote="curse"]
írta:
curseMimi,
Gratulálok, ez aztán a gyors ügyintézés volt :) Akkor ezek szerint Érd a Váci úti MÁK-hoz tartozik, jó tudni :?
És az OEP-nél mi volt tp ügyben? Az is sikeres volt?

Curse!
Az OEP-hez elvileg én postán küldöm a tp-es papírt.A Szabival mikor tp-n voltam,akkor is postáztam,és úgy kültdék a pénzt.Kíváncsi vagyok,most mi lesz?Mármint,hogy elfogadják e vagy sem?
Szerintem kb 2-3hét múlva kéne,hogy jöjjön pénz,majd ha jön valami akkor beszámolok róla.

És igen,Érd is a Váci u -hoz tartozik.
Ja és az egész MÁK átköltözött a váci u-ra,a Rendörkapitányság mellé.Amúgy ott van minden egy helyen most.

mimi12

[quote="arivirág"]S írta:arivirágziasztok!

Mimi, örülők, hogy sikerült elintézned a GYES dolgot, lehet még nálunk is így lesz….. :wink:

Na akkor huzzatok bele :lol:
Vagy csak nem már van valami?

mimi12

Csajok,tényleg nem lehet idéntől munkanélküliről tgyásra gyedre menni?
Állítólag januártólváltoztattak a törvényeken,tud valaki valami konkrétat?
nem nekemkéne,hanem egy ismerősnek.

mimi12

Sziasztok!

Kostyika!
Nagyon jo az ulrahangos kép. Helyes kiscsávo van a pocidba. Azthittem lesz kukis kép is.
A lányod nagyon csini volt Arivirágék ruhájában. Nem kellett felhajtanod?
Ujan szép a lányod, szőke, kékszemű, nem emlékszem hogy látam volna rola képet. Rakjál fel többször.

Lányok csak én maradok gyesen, de jo nektek.

Sziasztok
Vendég

Nem mimi, még nincs útban a kisbaba, előbb be kell fejezni az építkezést, és utána jöhet!

Gabibi, régen írtál!

Judit egy hónap múlva Én is GYES-re megyek, úgyhogy egy darabig nem leszel egyedül Gyes-en!
arivirág

Sziasztok!

Judit! Köszi az infot, lehet, hogy jöv hétvégén lecsekkoljuk. :)

Kostyika! Egy kisangyal a lányod! :) UH képek is klasszak! Hol voltatok 4d-n?

Curse! Nekem ez az előző védőnéni volt, szerencsére akihez itt tartozunk, az nekem bejön. Ő a 3. védőnéni az életünkben, és a legjobb! :)
Hátha megússzátok az oltás mellékhatásait!

Mimi! Grat a gyes-intézéshez! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Már itt vagyok én is :lol:

A tegnapi napom olyan rossz volt :cry: Ugy kezdödött,hogy reggel összevesztünk a párommal aztán 2 órát ültünk az M0-on a dugóba persze a Jotikával.Utána fogorvos és csúpán csak 100 000-rel kért többet a fogamra :cry: :x teljesen kivoltam.

Az esküvő elment.A legjobb az volt benne,hogy megismertem egy olyan rokonunkat :roll: aki nagyon nagyon szimpi és vele pletykáltunk végig.tök jól összebarátkoztunk és felvettük a kapcsolatot.Különben meg én teljesen másképp csinálnék egy esküvőt.Na mindegy.A pincér tökre röhögött,hogy a mi asztalunk csak gyerekpezsgőt fogyasztott. :lol:

Nagyon nem olvastam még vissza,majd még írok :lol:

Kostyika!!!!!Gyönyörű az uh kép :lol: Tök jól látszik a pofikája :lol: :lol: Jó hogy tettél fel képeket

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Gabibi, jól írtad??????
100 000-rel kért többet a fogdoki?????
Ez nagyon nagyon sok!!
arivirág

Igen-igen százezerrel :lol: Mert itt meg ott más megoldás kelltt meg a jobb 2-es vagy 3-as fogamat felkellet oldalt építenie :evil: Még mennem kell hozzá,de aszem ha megint lesz valami akkor kiverem a balhét :x Most megint csúszik az autóm :x
Ja de azt nem tudom írtam-e,hogy hátul majdnem teljes pótlás ugyhogy lese írom mennyi a teljes összeg :x :oops:

Ja Judit már a fiam is kiteszi oldalra a popóját ugyhogy már nem kell sok szerintem a felüléshez :lol: nemtom emlékszel-e még a képekre amit feltettél anno nekem a fiadról,hogy Ő hogy csinálta.

Kép

Gabi
gabibi

Szia Gabibi!

Igen emlékszem a képekre. Ha fel ül, akkor a következő képek. Robika elösször csak a kiságyába tudott felálni, szépen felhuzzta magát állásba. Felülés után nemsokkal már probálkozott.
Kép Kép Szia
Vendég

Sziasztok,

Hú, hát azért sok dumcsi nem volt itten, míg én nem jöttem :lol:

Andi,
Igen, ráértek, akkor amikor már tesó megszületett a létszámváltozást bejelenteni :)

Mimi,
Értem :) akkor lehet, h vmit félreolvastam :? A beszámolót majd nagyon várom, kivi vagyok, h hogyan döntöttek. Remélem, pozitívan!
És azt tényleg nagyon jó, h végre minden egy helyre került. Végre egy értelmes döntés.
Munkanélkülis dolgot sajna nem tudom, ebben nem nagyon vagyok képben, de szerintem a magyarorszag.hu-n érdemes lenne rákeresni. :?

Arivirág,
És mennyi van vissza az építkezésből? Hogy haladtok?

Dolli,
Nekem meg ugye Adél most múlt 15 hós és már a 5. védőnőnket fogyasztjuk :lol: Jó, mondjuk egy a költözés miatt, de a maradék 2006-os nyártól változott ennyiszer.
A legjobb pedig a második védőnő volt, ő volt a leghosszabb ideig, csak sajnos ill. nem sajnos elment babázni.

Gabi,
Hú, ti szegények, akkor pont kifogtátok azt a dolgot az M0-son? :( Mi a corából jöttünk haza, amikor láttam, h egészen odáig be van állva a nullás, mint az agyhalál. Az M7-en is álltak a kamionok a nullásra felvezető szakaszon. De mi volt, karambol? :?
100e Ft-tal többet kért a fogorvos? :shock: Hú, de durva. Bár mondjuk most nekem is két fogam ennyibe fog kerülni, persze pótlásos, meg bölcsesség fog kivétel meg ilyesmi :roll:

Judit,
Édes a kispasid :)

Ja és képzeljétek a lényeget meg majdnem elfelejtettem mesélni. Pénteken megtette a csajom az első 3 önálló lépését :D :D :D és ezen felbuzdulva tegnap felállt a babakocsija mögé és el kezdte tolni. Most ez a szórakozás a nap 24 órájában :lol: mert persze menni kell vele, mert ha vmiben elakad, akkor rázendít :lol:

Kép Kép
curse

Hali,

Curse,
Ez az egyetlen jó kép készült róla, mert az orvos azt mondta h szorosan a méhlepényhez simulva aludt. Hiába simogattam a hasam nem ébredt fel, összesen egyszer nyitotta ki a száját. Az én lányom is 16 hónaposan indult el és szintén elötte a babakocsiját kezdte el tolni:)

Arivirág,
Még mindig nem dőlt el a névdolog. Manóval mi ketten kitaláltuk h legyen Zsombor és mivel Robi ragaszkodott a Róberthez akkor Róbert Zsombor, de apának nem tetszik a Zsombor. Most valamelyik nap kitalálta h túl hosszú a két név, akkor legyen inkább Ádám v Ákos. Nekem az Ákos jobban tetszik de a vezetéknév is ák-ra végződik. Szóval még bármi lehet:) Aranyos ez az anyucis történet:)

Judit,
Köszi a dícséreretet a lányomra. Szerintem is szép
:) Olyan hihetetlen h én barna hajú és barna szemű vagyok és nekem szőke hajú és kék szemű lányom van. Igaz 4:2 volt a kékszeműek aránya ha belevesszük a nagyszülőket és titokban drukkoltam is h kék szeme legyen de azt nem gondoltam h szőke lesz mert senki sem szőke. Ráadásul olyan szép hosszú szempillája van h még én is irigylem :D Kukis kép nem készült, őszintén szólva én nem is tudom h hol látta h fiú. Én itthon kétszer is megnéztem a dvd-t hátha látom a terhelő "bizonyítékot" de nem láttam. De 150%-ra mondta h fiú. De nagy lesz a meglepetés ha mégsem:) A te fiad is nagyon szép.

Tekiroll,
Pesten a Bartók Béla úton voltunk ultrahangon.

Képzeljétek el h Valentin napon a lányom úgy jött haza az oviból h egy nagy piros szív volt rátüzve a kabátjára a szerelme nevével :wink: Kérdeztem h a kisfiúnak is van ilyen szív, mondta h persze hiszen a kisfiúnak meg a lányom a szerelme.

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Curse!
Gratula Adélnak az első lépésekhez!A Szabi is hasonló koru volt,mikor elindult egy zacsiba kapaszkodva :lol:
Annyira édesek ilyenkor.

Kostyika!Én a Róbertre szavazok(és szerintem Judit is:D )Nekem tetszik a Róbert ,és nem is tucatnév.De persze izlések és pofonok.

mimi12

Sziasztok lányok!

Kostyika!
Én is a Praxis rendelőbe jártam a dokimhoz. 4.em ugye?

Curse!
A lányomnak 1éves szülinapjára vettünk játék babakocsit és azt tologatta. Ügyes a kislányod.

Sziasztok
Vendég

Kostyika!

Elfelejtettem, én a Róbertra és az Ádámra szavazok, mert igy hivják a fiaimat.

Szia
Vendég

Nagyon köszi a gratulációkat csajom nevében :D Annyira boldog vagyok, olyan jó érzés, h az én piciny csomagom el kezdett járni :D :D de ezt ti is tudjátok milyen érzés :wink:

Andi,
Nekem mindegyik név tetszik :) Zsombor és Ádám neven én is gondolkoztam anno, amikor még nem tudtuk, h Adél tényleg Adél :D És milyen édes lehet a csajod és a lovagja :D

Mimi,
Zacsiba kapaszkodva :lol: :lol: :lol: de azt hogyan? Vki fogta a zacsi másik végét? :lol:

Judit,
Nekünk is azért volt babakocsink, mert a keresztanyja azt vette az egyéves szülinapjára :D biztos, úgy gondolta, h lassan járni fog. Végülis nem tévedett sokat, csak 3 hónapot :lol:

Kép Kép
curse

Curse!

Remélem holnap se lesznek sokan a t.zenén.Már látom,hogy Adélka mit fog ugrándozni :lol: :lol: Különben is mindig jön-megy hát még majd igy :lol: :lol: :wink: Gratula :lol:

Róbert és Ádám!!!Nekem is tetszik :lol: Tök jók ezek az ovis szerelmek :lol: Én nem emlékszek,hogy lett volna :cry: De mondjuk "nagy koromba" se siettem el :lol: :wink:

Kép

Gabi
gabibi

Sziasztok!

Húha, lesz itten sok Robika, :D :D az Én férjem is Robi, és szeretne egy Robikát!
arivirág

Curse!
Így sikerült a zacsiba kapaszkodva elindulni :lol:
http://www.freevlog.hu/video/4696.html

mimi12

Mimi, Te nem készülsz 4D uh-ra menni?
Most olvastam, hogy a Péterfyban „akció” van, február 28-ig 9800 Ft, amúgy 12 ezer. Kapsz dvd-t, cd-t, és 1 fényképet a babóról nyomtatva. Minden további fénykép 900 Ft.
Gondoltam leírom, hátha érdekel :wink:
arivirág

Szia Mimi!

Ez nagyon jo! Ilyet még nem is láttam, zacsi mint járás segitő. Az enyimek a fényképezőgépre kattantak rá és azért indultak el. A Robika a bátyja telefonjára indult el

Szia
Vendég

[quote="arivirág"]M írta:arivirágimi, Te nem készülsz 4D uh-ra menni?
Most olvastam, hogy a Péterfyban „akció” van, február 28-ig 9800 Ft, amúgy 12 ezer. Kapsz dvd-t, cd-t, és 1 fényképet a babóról nyomtatva. Minden további fénykép 900 Ft.
Gondoltam leírom, hátha érdekel :wink:

Arivirág.De szeretnénk majd menni de, februárban már nem fér bele a költségvetésbe sajni.
AMúgy mi a Szabival a Shöpfiben voltunk.Lehet ot is adnak kedvezményt,mert visszajárók vagyunk.

mimi12

Na már tényleg elegem van a fogdokiból :x Telefonáltak,hogy holnap menjek be ,mert 1 fogmintával kevesebbet vetttek le :roll: Bár nemtom ezt hogy értik mert vagy 4-szer haraptam.Még jó,hogy van ideiglenes koronám,mert akkor biztos késik a felhelyezés :x

Megint beindult a fiam,persze megint a kajára hajtott rá és majdnem felült. :lol: Almás pitének nem tudott ellenállni :lol:

Jaj :cry: 1kg feljött rám.Nem tudom mi volt a hétvégén de egyfolytában ettem.Tegnap pl. este 6-kor 3 szelet kenyér :shock: Komolyan olyan éhséget éreztem mintha 5 napja nem ettem volna.
Nálam szokott ilyen lenni,de csak menszi körül,nem most :cry: :oops:

Ja és akkor tornázni nem tudok holnap menni ,mert este megyek dokihoz.

Arivirág,szemed?

Kép

Gabi
gabibi

Arivirág,
Annyira aranyos volt a lányod. Odajött manóhoz, meg akarta fogni a kezét h együtt menjenek fel a színpadra de a lányom ma kicsit zizi volt és alig akart egyáltalán táncolni. Én mindig csak ámulok azon h Dominika is milyen ügyesen végigüli a táncot.

Mimi,
Én is 10-et fizettem a Praxisban, kaptunk egy dvd-t és egy képet.

Mikor jön már a tavasz? :)

A.

Kép[
Kép[
kostyika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?