Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már jó régen írtam, ezért most szeretnék gratulálni az új jövevényekhez Mammnak, Estrellának és Ballagyónak. Nagyon szépek a babák és biztos nagyon sok örömötök van bennük.
Az eltűnésem oka, hogy most már napközben nem alszik sokat Benedek, és este meg örülök, hogy egy kis nyugi van. Bocsi, hogy most sem írok sok mindenkinek, de csak szemezgetni tudtam az üzentek között és ezért csak néhány dologra tudok reagálni, ami engem is érintett.

Bibar, Luki és mindenki aki jön a talira! Benedek apuka is jön a talira, ő szereti az ilyen összejöveteleket, és én mindenkit arra bátorítanék, hogy hozza a párját, úgy teljes a kép :)

Rékaróka!
Benedek is nagyon nő, én el se akartam hinni, hogy ilyen gyorsan tud nőni egy baba. 2 hónap 3 hét alatt 2,8 kg-ot gyarapodott, én nem mondanám hogy hízott, mert nem kövér és már a 68-as ruhákat kóstolgatjuk. Szóval jobb, ha felkészülünk a bicepsz edzésre.

Chesti! Szívemből szóltál a gyereknevetésről. Rajtam is valami olyan hihetetlen boldogság fut át minden alkalommal mikor kacag (még nem gyakran csinálja), hogy elönt a meleg és elszorul a torkom tőle. Annyira őszinte egy picibaba, mindent olyan szívből csinál. Talira mi is szeretnénk menni mind a két időpont jó. Köszi!

Estrella! Benedeket mi Kicsi Zidane-nak hívtuk annak idején, mikor ezt a mellkasra helyezés-cicikeresés dolgot csinálta, tényleg úgy fejelgetett, mint Zidane Materazzit a vébén. Most már nem csinálja, de nagyon vicces volt. A másik, amit akartam neked írni lehet már nem aktuális (sajna nem tudom folyamatosan olvasni a fórumot) a szopizásról, hogy az első hetekben Benedek kb. napi 18 órát volt cicin, de emiatt mondjuk nem aggódtam, mert olvastam, hogy az elején sokkal többet igénylik, így esznek, isznak és nyugtatják magukat. Aztán szépen lassan valahogy leszokott róla és most már az evésekre korlátozza ezt a tevékenyését, meg délutánonként cicizik hosszasabban. Szerintem ne méregesd túl gyakran, mert csak belekavarodsz hogy mikor, mennyit és miért annyit szopik. Tudják ők jól mennyi az elég és ha kevés a legjobb amit tehetsz, hogy cicin tartod (több termelődik és legalább addig is csendben van).

Na rakok föl pár képet az elmúlt hónap terméséből gyönyörűségünkről
Mindig nekem kell felszedni a koszos zoknikat.
Kép

Anyával így szoktunk főzni, ha rossz passzban vagyok és nem játszok egyedül.
Kép

Szépen nézek anyucira
Kép

Szelíd motoros
Kép

Mindjárt sírok.
Kép

Sapkában szeretek aludni, azaz sétálni indultunk, de elaludtam
Kép
:D :D
gombahölgy

szerintem ez egy nagyon hasznos link szoptatás-bizonytalan anyukáknak, mint amilyen én is voltam (szerencsére már múltidőben)

http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... ohathonap2
gombahölgy

Gomba!

Benedek csodaszép :lol:
Én kis harkálynak hívtam őket a kopogtatás miatt. Lili félálomban még most is csinálja, ha megölelem, már nyammog is cici irányba :lol:

Holnap megyünk a Gézengúzhoz az első medencés "edzésre", remélem jól fogják bírni.

Judit

jucicuki

Zsókuci, javítsd lszi a koromat :cry:

Puszi!

Judit

jucicuki

Zsókuci drága nem volt kérdéses, hogy Te ott leszel, ahogy látod kapásból téged írtalak elsőnek. :) hehe :)

Juci mesélj majd h tetszett a csajoknak a vizesedzés. :)

Gomba, Benedek mennyit változott. Nagyon fickós kis pasi lett belőle. :)

Bibar de jó h jöttök. :) Hiányoztatok Lukival az elöző taliról. Most meg babákkal jöttök, olyan furi. :)

Gabicsibe, remélem most semmi nem jön közbe, és tudsz jönni talira. :)

Rebe el is hiszem, hogy 2 picurral nem olyan könnyű már. Na majd jön a pihi, aztán jöhet az édes vásárolgatások a picuroknak. :)

Mi köszönjük jól vagyunk, szombaton nagyon sokszor kelt éjszaka szegénykém, de ma éjszaka egyszersem. :) Remélem most már egyre ritkábban emlékszik majd a borzalmakra.
A héten megyünk vérvételre, nézik a süllyedését javult e, ma meg mérlegelésre, hogy mennyit hizott 1 hét alatt.
Na mondjuk azzal nem lesz gond. :) Az én rossz evő, és ívó csajom iszik, mint a gödény, és egésznap enne. :)
Ivásra kaptam egy jó tippet, hohes c 100%-os, cukor nélkül, igy azt higítom vizzel, é bejött neki. :)
Nem is mondtam eljutottunk most már oda, h ha van a pelusban akkor mutatja. :)

Kép
Kép
Kép

chesti

Zsókucikám

tudom,én is ilyen vagyok... :roll: kisüt a napocska és már tavasz van... :lol: :lol: :lol:

Juci

köszi az infót a pépről,akkor látom jól bejött amit írtam,mindketten jóóól utálják :lol:

Ballagyó

Kérünk még képet!!!Nagyon cuki! :D

Estrella

Jaj é imádom ezeket a sötét típusú bébiket,olyan széééép!Egyébként szerintem tök hasonlít Rád.

Bibarkám

szerintem rá tudom venni az uramat hogy eljöjjön,ha nem dolgozik aznap.Mondjuk erre nincs sok esély,de hátha.... :roll: Tök jó lenne :D

Csajok,okos anyukák :D

képzeljétek Falatka tök szarul eszik változatlanul,néha bekajál,de nem jellemző.Ráadásul csak 50 grammot híztunk a héten. :cry: Mi történhetett?A kedve most két napja tök jó,kacarászik és játszik,de ha a mellemre rakom vagy ráalszik vagy rángatózik.Tejcsi van elég,az nem lehet a gond(csak most a hűtő örül neki :cry: :cry: )Ja és tök zöld a kakija,de teljesen!Nagyon szomorka vagyok :cry: Asszem ma felhívom a doki nénit. :cry: [/b]

Kép
lukrécia

Luki!

Szerintem is hívd fel a doktor nénit, biztos mond valami okosat.
Én is kirángattam hozzánk január elsején (ügyeletes volt), hogy nézze már meg a Dorkát, azt mondta, hogy én megnyugtatom anyuka, minden rendben van a gyerekkel :lol:
Aznap már tényleg jól evett :oops:

Judit

De jó, de jó, de jó!

Mennyi baba lesz a talin :lol:

jucicuki

Lukikám
szegényke :cry: :cry: hivd ki a dokit,az a biztos,hivlak majd ma :oops: :oops:

Chesti
igen,nekem is fájt a szivem multkor hogy nem mentem :oops: :oops: de most ott leszünk :wink: :wink:

Rebe
hát ez hihetetlen,de én voltam az :wink: :wink: emlékszem is rád,mert annyira erősen rám néztél,gondoltam is magamban hogy lehet hogy ismerlek???éreztem a nézésedből :lol: :lol: na majd máskor összeismerkedünk :wink: :wink: kicsi a világ :wink:

Gabicsibe
hááát a pofazacsija nem ezt mutatja :wink: :wink:

Gombahölgy
édes a nagyfiú :lol: :lol:

nekünk ma nagyon szar éjszakánk volt,valszinű fájt a pocak mert hajnal 1 töl fennt volt és kézben sem volt jó neki :( :( annyira fáradt voltam már :oops: :oops: most alszik,vagyis ébredezik ahogy látom :shock:

bibar

Sziasztok!

Kérdéssel jöttem, mert nem tudom, hogy ez így rendben van -e...
Zsófi cica csak kézben hajlandó megmaradni, a mellkasunkon nagyon jól érzi magát és pillanatok alatt elalszik, de amint beteszem a kiságyba, 5 perc sem telik el és már felébred, nem alszik tovbb... :? Mit tehetnék, hogy megszeresse a kiságyát??? Nem mintha nem szeretném, amikor a kezemben van, nagyon is szeretem :wink: , de félek, ha hosszú távon megszokja, soha nem fog elmaradni a kiságyban... Mit tanácsoltok tapasztalt anyucik?

Kép

Kép
mamm

Mamm hát nekünk az vált be, hogy egy textilpelussal aludtam 2 napig, és azt raktam a feje alá utána. (na most néztek majd hülyének. :oops: :) ) Aztán bejött még az hogy a szobájában lefekvéskor teljes csend volt, lámpa leolt, (kintről halladszódott csak be a tv zaja), cici, és már beájulva raktam a kiságyba. Ha ez sem jön be, jöhet a lefekszel a kiságya mellé, és énekelsz neki halkan.
Rendszert próbálj a napokba belevinni. Csak annyit mondjuk, hogy pl este mindig ugyan akkor fürdest, az esti rutinok ugyan azok legyenek. Ha megakarod nyugtatni, mindig egy dalt énekelj neki. (Nekünk innen a lencsilány név, mert azt éneklem neki ha megakarom nyugtatni, és ez mindig bejön, még a kórházban is.)
Napközben a kendőt tudom ajánlani, igy veled van, de neked sem szakad majd le a kezed. Jókat alszik majd benne akár, és szép lassan eltudjátok majd hagyni.

Bibar drága lehet h a szél is bekavar neki, meg a front, ugyanis most meg a melegfront jön. :? :)

Luki néni azért hívd fel a dokidat. Írj mit mondott.

TALI
Eddig úgy látom az április 19 lesz a nyerő. :)

chesti

Hali!

Chestike!
csak gyorsan, tali ügyben, szokás szerint megint 1000 a dolgom.

Jó az április, remélem nem akkor kell mennem felvételizni, de ez majd csak később derül ki. Én is megpróbálom apát is hozni, mert már most elég nagy a pocim(mi lesz velem a végére? :shock: )és Jázi után menni kell! Addigra szerintem el is indul, néha már tesz néhány lépést, ha hívjuk egymással szemben ülve.

Ami tuti nem jó az a május 10, nősül a férjem legjobb barátja.
Amúgy minden oké nálunk, Kristóf elég aktív babó. Lesz két sajtkukacom, lehet nem is kell nekem majd fogyózni. :D

Pusszantás midenkinek!

Kép
Kép
zuzmó

Bocs, az offért, de tök kivagyok...

Anyósom telefonált ma Atinak, hogy holnap hoznak neki ebédet, babfőzeléket (utálom és nagyon jól tudja), mert azt már biztosan régen evett (anyukám azóta főz ránk, mióta itthon vagyunk a lányokkal) ...
Olyan szarul esett :cry: :cry: :cry:

Judit

jucicuki

Mamm, Chesti:
Nálunk ugyanez a helyzet, csak kézben érzi jól magát és velem alszik el, csak néha bírom berakni a kiságyába.
Remélem változik a helyzet.
A másik az evés: Szinte egész nap cicin lenne. Van, hogy 10 perc alatt kiszív 120-at, de van hogy másfél óráig szenvedünk 60-70-el. Ezt nem igazán értem. Mert látom hogy éhes, de nem szívja eléggé, állandóan ébresztgetem.
Bibar:
Tegnap már elég jó volt a fürdés, csak a végén sírt. Ma hajmosás...háááát kíváncsi leszek.
Lukrécia:
Köszi a dicséretet, és persze azt is, hogy rám hasonlít, mert ezt még eddig senki sem mondta.
Gombahölgy:
Gyönyörű a kisfiad és szépek a képek is róla. Köszi neked is tanácsokat. Este már nem mérem, mert már követhetetlen, és persze nem beszélve az evés utáni nasikról (plusz tejcikről) szóval ezt már nem lehet követni. A védőnő azt mondta a napi 450-500 g legyen meg, az megvan, innentől fogva nem aggódom.
Vendég

Luki!

Nálunk elég sokszor volt zöld a kaki és a mai napig is zöld, ha sokat eszik és a következő szoptatásig nem emészti meg rendesen a tejcsit. Azaz, ha a következő szopi 3 órán belül van. Nekem ezt mondta a doki meg a védőnő is, én is kihívtam, hogy akkor ez most mi, mert eddig sárga volt. És ilyenkor volt a hasfájás is. Most már soha nem kap 3 óránál gyakrabban enni, így már jobb a helyzet. Remélem nálatok sincs komolyabb gond!

Estrella, Mamm!

Dóri is csak ölben van el és mellettem alszik. A kiságyat, kókuszmatracot, légzésfigyelőt szerintem új állapotban fogom eladni. :shock: :shock: :shock: MÉg én sem jöttem rá, hogy hogyan lesz ebből önálló alvás! Én is várom az ötleteket.

Bocs, most többet nem tudok írni, mert most is az ölemben van a lányom! :shock:

Kép

Kép
sharon

Sharon

drága vagy,hogy írtál,ez azért megnyugtatott.Volt ma vizeletnézés,minden ok.A doki azt mondta,ettől nem kell beparázni,előfordul,hogy össze-vissza híznak.Hát nem győzött meg. :? Ma mondjuk megint jól evett a drágám,dehát ez nem jelent semmit.De legalább nem rángatózott.Iszonyú érzés volt. :shock: Amúgy meg tök vidám,egész nap rötyög és játszik az ágyában. :shock: Na mindegy,majd megoldódik,lehet hogy csak pár nap diétát tartott,mégiscsak lány,vigyáz a vonalaira... :wink: Amúgy nekünk 150 volt a heti átlag hízásunk mindig.Néha 200. :roll:

Kép
lukrécia

Köszönöm a Benedek dicséreteket :)

Sharon! Jót mulattam azon amit írtál. Mi ezen szoktunk szórakozni a férjemmel, hogy Benedeknek van gyönyörű kiságya baldachinnal, amit egyenesen Bécsből hoztunk, légzésfigyelője, kókuszmatraca, zenélő altatóbékája, sajátkészítésű falvédője, és ő meg a mi "koszos" lepedőnkön szeret aludni, úgy hogy gyakorlatilag az egész ágyunkat elfoglalja.

Mamm! Én is próbáltam küzdeni az elején, hogy kiságyban aludjon el, de nem jött be. Szerintem ne erőltesd, mert még annyira picibaba, nem fogja föl mit akarsz tőle. Teljesen egyetértek Chestivel viszont, hogy a lefekvés körüli teendőket tedd kiszámíthatóvá és idővel észre fogja venni, hogy mikor van alvásidő este. Nekünk ez nagyon jól bejött. Az elején belecsúsztunk egy-egy 11-es fürdetésbe, de mire két hónapos lett gyakorlatilag már ő figyelmeztetett minket, hogy fél 7 van és fürdés idő. Van egy teljes kis rituálénk, aszerint zajlik minden este és végül szopizás közben alszik el a mi ágyunkon, és csak később szoktuk átrakni, mikor már tuti mélyen alszik. Éjszaka, ha felkel nem zavarja, hogy nem ott van ahol elaludt és olyankor szopi után is mindig visszatettem. Ha sír vagy nagyon nyöszörög éjszaka hagyom magam mellett aludni. Nekünk az éneklés nem jött be, mert attól ő inkább izgatott lesz, de gondolom ezt gyereke válogatja. Nappal viszont csak a mi ágyunkon alszik, mert akkor is mindig cicin alszik el. Az éjszakai alváson kívül nekünk még mindig nincs rendszeres napirendünk alvás és evésügyileg, de én a magam részéről rájöttem, hogy mindennek magától eljön az ideje, és a baba mindent nagyon szépen kialakít magának, csak hagyni kell. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd 2 hónap múlva :)

Lukrécia! Nekem a doki azt mondta, ha rendszeresen zöld a kaki, akkor lehet neki adni ilyen bélflóra helyreállítót (talán laktobacillust mondott), mert az azért nem normális, ha csak alkalomszerűen fordul elő akkor nincs teendő vele. Beninek is egyszer zöld volt, de aztán többször nem.
gombahölgy

Gomba,
Benedek nagyon helyes kis pasi! :wink:

Juci,
Várjuk a beszámolót a medencés edzésről! :D
Hát nem túl kedves gesztus ez az anyósodtól! :evil:

Bibar,
Jaj, bocsi ha erősen néztem rád, nem akartam. :lol: De ahogy megláttam az arcod, annyira meglepődtem, mert azt egyből tudtam hogy ismerős vagy valahonnan. :oops: Aztán rájöttem honnan. Még mondtam is a páromnak, hogy szerintem az egyik fórumos csajszit láttam. :wink: Aztán megnéztelek itthon az iwiwes képeken, és akkor már tuti biztos voltam.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok,

Bibar,
Hát igen, nők vagyunk, még szép, hogy szeretünk shoppingolni :lol:

Gabicsibe,
Bocsi, javítottam a heteitek számát :wink:

Gomba,
Jó, hogy jelentkeztél! :D Meseszép kiskrapek Benedek! :D Nekem legjobban a zoknis kép tetszik, nagyon husiiii :D

Judit,
Javítottam a korodat, bocsi! :oops:
Anyóson meg ne idegeskedj, ők ilyenek… (az anyós akkor jó, ha porhanyós :lol: ) Én sem vagyok jóban az enyémmel, de mondjuk ő meg sem próbál főzni a fiára :lol: :lol:

Chesti,
Sok-sok puszi Neked :D Köszi az első helyet a táblában, igazán megtisztelő :oops: :oops:

Luki,
Ha nem tudod másképp megoldani, természetesen most is szívesen szállítalak Titeket :wink:

Mamm,
Puszi nektek!

Zuzmó,
Örülök, hogy jól megvagytok! :D

Napcsi,
Hol vagy? Képet mikor kapunk végre? :D

Rebe,
Puszi Nektek is! :D

Share,

Nagyon örülök, hogy Ti is jöttök a talira :D:D

Eltűnt kismamik, anyucik, jelentkezzetek! Hahóóó!

Velem minden okés, ma is sokat dolgoztam, de ezen már meg sem lepődöm :D :roll: Holnap megyek fordászhoz :wink: Jaaa, és mától (újra :oops: :oops: ) fogyizok, úgyhogy tessék drukkolni, mert amíg nem adok le 15 kg-t legalább, addig nem tervezek visszamenni a BMC-be… úgyhogy küldjétek a kilóűzőket :wink: :lol:

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok csajok!

Mamm!
Neked most ezúton is szeretnék gratulálni!
Nem voltam mostanában, elszállt a gépem végleg, most a húgomtól kaptam kölcsön a laposát. A vinyonak annyi, és az alaplap sem százas. A nagyobb gáz az hogy Rékus több száz képe a vinyón volt. Talán ezeket sikerült nagy fáradozások után kimenteni. Komolyan mondom, ez miatt álmatlan éjszakáim voltak.
Nem tudom mikor sikerül majd új vinyót venni.
Remélem mindenki jól van!Megpróbálok visszaolvasni kivel mi van, addig is puszi mindenkinek!

lanett

Rebe
ne viccelj már,gondoltam hogy nem felcsipni akarsz,hanem ismerös vagyok:))))remélem jössz a talira,és akkor rendesen megismerkedünk :P :P

Zsókuci
akkor nagyon drukkolok hogy lemenjen hamar az a felesleg,mert már nagyon várom hogy menj a bmc-be :P :P

Lanett
nem csoda hogy aggódsz,én is mindig mentem lemezre a képeket mert megőrülnék ha eltünnének Olivér fotói :oops: :oops:

Mamm
nekem napközben nincs a kiságyban általában,de az éjszakáhot ragaszkodok hogy ott legyen,persze ha nyügös magunkhoz veszem :wink: de az elején ugy kezdtük hogy az esti vacsi után ringatás majd be a kiságyba,halk altató zene szólt,és ö nagyon rendes mert ilyenkor tudja hogy alvás van :wink: :wink:

bibar

Zuzmó beírtalak a táblába. :)

Gicáéknak nem tud valaki üzenni?

Juci ez tényleg nem volt szép anyósodtól. Úgy lett volna fair, ha neked is főzne/főzött volna valamit...

Estrella az elején minden baba ilyen szinte. Egésznap cicin. Ez változni fog nyugi!

Zsókuci!! Puszi :)

Luki ez tényleg igy van. Összevissza híznak. Valamikor stagálni fog. Én ezért nem is mértem, nem akartam idegesíteni magam most miért ennyit evett, most miért annyit. Doki is azt mondta 48 órát nézzünk, hogy eszik, az jó volt, és el is raktam azzal a mozdulattal a mérleget.

Lanett jöttök talira úgye? Rékáról is régen láttunk képeket! Elhiszem, hogy idegebeteg lettél arra a gondolatra h elvesztek a képek...

Itt pedig a csajom ma reggel :)

Kép Kép Kép Kép

chesti

Lányok

köszi a hozzászólásokat :D asszem védőnő kell nekem,nem orvos :D Most már nem untatok senkit a témával,csak olyan rossz volt,le kellett írnom....

Zsókuci drága

tündér vagy,köszi a felajánlást :P csak tudod ha elkezd nyűglődni Falatkám,Neked mégsem mondhatom,hogy akkor indulunk haza.... :lol: :lol: :lol: :wink: De nagyon cuki vagy!!!
kilóűző megy ezerrel :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Gomba

milyen szép nagy fiad lett :D és TISZTA APJA!!!

Lanett

jesszus,ideje cd-re írni a képeinket :shock:

Juci

próbáld meg nem magadra venni,én is kiakadok totál az ilyenektől :shock: :shock:

Bibarkám

puszmusz a kis csábítónak :P :P :P

Kép
lukrécia

Chesti

gyönyörűűű Lencsi :P Nekünk is ilyen virágunk van pont :D

Kép
lukrécia

még a színe is pont ilyen,de jó :D :oops:

Kép
lukrécia

Sziasztok!
Bocs a bepofátlankodásért. Esetleg valamelyikőtök nem szedte tejszaporításra a Motilium nevű (reflux) gyógyszert????? Azt tudom, h a Péterfíben szokták felírni anukáknak és baromi hatásos. Ha vkinek bármi infója van róla, légyszi írjon!!!
(nem mellesleg, korababásoknak www.anyatanya.hu koraszülött babák topic :wink: )
Előre is köszi a segítségeteket!!! :)

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E

Sziasztok!

Végre újra van netem, szolgáltatót váltottunk és ma kötötték be.

Drága Chesti, nekem szuper az április!! Nagyon várom!

Mamm, én is az elején sokat fogtam kézben, sokat aludt cicin és köztünk de ez aztán elmúlik! Picike még, Rád van szüksége, ne aggódj! Tedd ahogy jónak látod!!
Zsófi nagyo-nagyon szép!!

Lányok, nem is tudok mást írni, mint hogy minden baba szuper édes és szép!!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok!

Anyósék most mentek el. Hozott bablélevest és babfőzeléket, az egy dolog, hogy nem szeretem, de még ha szeretném is, akkor sem ehetném a szoptatás miatt :roll: Na jó, megszoktam :?

Dorka Halacska :lol: Lilike kicsit félt, de ügyik voltak, és Anikó (ottani gyógytornászunk) szerint sokat fejlődtek :lol:

Pár kép a vizicsibékről :lol:
Jövő héten csinálunk medencéset is, csak most kevés volt hozzá a létszám... Kép Eszkimók indulásra készen

Kép Lili halacska

Kép Dorka halacska

jucicuki

Juci!

No komment az anyósod miatt :evil: :evil: :evil:

Lassan már én is kezdek kiborulni a sok okoskodás miatt. Jól jön a szülők segítsége, de még egyszer sem tudtam rendesen megszoptatni Somát, mert az anyám sürget, h mikor mérjük már?! Az anyósom kis híján a mellembe bújik, h rendesen szopik-e.. Szóval, már azt mondom, jó lesz, h a jövő héttől hármasban leszünk itthon :lol:
Az önálló alvással nálunk nincs gond, Soma gyakorlatilag bárhol elalszik, persze csak egy kiadós dédelgetés után :wink:
A szoptatás viszont még mindig nem az igazi: volt már 3 napunk, amikor 10-20 milivel több volt az anyatej, mint a pótlás, aztán megint kevesebb. Lenne annyi tejem, amennyire szüksége van, csak egyszerűen Somának reggel kivételével nincs türelme cicin lenni :cry: Sír, rángatózik, és persze alig eszik. Nem tudom, mit csinálok rosszul :cry:
ballagyo

Sziasztok!

Chesti drága!
Örömmel jelentem 3 fővel kis családunk képviselteti magát a talin :D :D :D :D :D
Hát drága a képeket most nem tudok kicsinyíteni mert ezen a gépen olyan nincs, a többi kép meg a progi ugye a döglött vinyon.

Juci!
Anyós :twisted:
Lányok édesek!!!!

MOst csak gyorsan a képeket pörgettem vissza, de ezt mindenkinek írom: GYÖNYÖRŰEK A GYEREKEK EGYTŐL EGYIG!!!

és most volv.

lanett

Sziasztok!

Chesti drága!
Örömmel jelentem 3 fővel kis családunk képviselteti magát a talin :D :D :D :D :D
Hát drága a képeket most nem tudok kicsinyíteni mert ezen a gépen olyan nincs, a többi kép meg a progi ugye a döglött vinyon.

Juci!
Anyós :twisted:
Lányok édesek!!!!

MOst csak gyorsan a képeket pörgettem vissza, de ezt mindenkinek írom: GYÖNYÖRŰEK A GYEREKEK EGYTŐL EGYIG!!!

és most volv.

lanett

Ballagyo,
Nem csinálsz semmit sem rosszul!!
Te magad írtad, hogy ideges és frusztrált vagy a sok okoskodás miatt. Elmennek, felszabadultabb leszel, és akkor talán Soma is szívesebben cicizik majd. Tudom, könnyű mondani, de zárd magatokra az ajtót, és kész. Mondd, hogy zavar a jelenlétük, így nem tudsz ellazulni, stb... Legfeljebb hülyének néznek és megsértődnek, de az még mindig kisebb baj, mintha nem megy a szopi, nem igaz? :roll:
Puszillak, és kitartás!!!!

Csajok,
altatás és fürdetés témában is akarok majd okoskodni :wink: :lol: , csak eljutnék odáig! :shock:

Lukikám,
nem felejtettem ám el az írományt, de ahhoz nekem nyugodt körülmények kellenek, és azt nem nevezném annak, hogy apró kezecskék matatnak a billentyűzeten v. apa a kanapén ül a lábával dobolgatva (mint ahogy most is :? ), és alig várja, hogy elhúzzak innen.

Estrella,
fürdetőszivacsot próbáltatok Dóra alá tenni? Kb. akkor, mint a kiskád alja, és arra lehet fektetni.

Chesi,
köszi a tali-infót! Lencsilány újra vidám. :)

Zsóka,
végre találkozunk!

Babák egytől-egyig gyönyörűek!!!! ERre nincs szó! Ezt a csodát nem lehet szavakkal leírni!

Puszi mindenkinek!!!!

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Hát eljött a lázas-fogzós időszak. :( Tegnep reggelre Jázi bágyadtka és lázas volt, kapott Nurofent. Napközben teljesen jó elvolt, azt hittük ennyi az egész, de estére megint jött a láz. Ma reggel votlunk dokinéninél, Ő is azt mondta, amit sejtettünk, hogy a rágó fogak okozzák a galibát, amik áttörni készülnek.
CSütörtökig kell figyelnünk, hogy marad-e a láz, ha igen akkor pisivizsgálat. Ajánlott Normaflort a hígabb székkletre.

Olyan rossz szegénykémet betegnek látni. :( Eddig is sejtettem, hogy sajog egy anya szíve ilyenkor, hát most én is így vagyok.
Az én kis virgonc sajtkukacom ha belázasodik csak néz rám fátyolos szemekkel :( Egész nap lázmérős cumit vadásztam, mert nem engedi sem popsiban sem máshol megmérni.

Hát eddig nagy szerencsénk volt, hogy semmi gond nem volt a fogacskáival és simán kijöttek. Az éjjszakákkal sem volt gond.
Most a második éjjszaka kellet átmenni hozzá, megvigyasztalni. Nem mintha nehezemre esne, csak ez is egy olyan dolog ami rendhagyó és azt jelenti, hogy szegénykémnek biztos fáj.

Szerintem kistesó is érzi,mert miután Jázi újra elaludt, még egy óráig ficánkolt, de olyan tempóban, hogy nem tudtam visszaaludni.

Bocsi, hogy panaszkodtam egy kicsit!

Kép
Kép
zuzmó

Sziasztok,

Lanett,
Hű, sajnálom a vinyót! Remélem, minél több adatot-képet sikerül azért még róla megmenteni. Én ezért írom ki alkalmanként a képeket DVD-re… sosem lehet tudni :roll:

Bibar,
Drága vagy, köszi! :D Remélem én is, még bírom :wink:

Chesti drágám,
Édes Niki a képeken! :D:D:D Olyan jóóó nézni ezt a nagylányt, hogy végre újra mosolyog :D Kis husiii… a virágos a kedvencem :oops:

Luki drágám,
Nem hiszem, hogy bárkit is untatnál… kis butusom :wink: Jól van, azért is írtam, hogy ha nem megy másképp, nyugodtan szóljál. És köszi a kilóűzőt, aranyos vagy! :)

Judit,
Anyós :evil: :evil:
Édesek a csajok a képeken, mennyire jó az eszkimós… aranyosak nagyon! :) És micsoda úszóbugyi :lol:

Ballagyo,
Sajnálom, hogy kikészítenek a nagymamák… Persze, jót akarnak, de ezzel többet ártanak. Állj a sarkadra, ahogy Share is tanácsolta, és kérd meg őket, hogy ez legyen a ti időtök és ne hagyd, hogy ott legyenek és ilyenekkel stresszeljenek. Most a kisfiad az első, ezt nekik is meg kell érteniük.

Share,
Igeeen!!! :D:D Puszillak!

Zuzmó,
Sajnálom, hogy Jázi nincs jól a fogzás miatt :? :( Jobbulást neki, neked pedig kitartást!

Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Mamm
Szép a kislányod, kis tündér a fehér rugiban. :D

Jucicuki
Megkésve Boldog Szülinapot! Milyen kis husik a lányaid, és milyen csinik a majdnem egyenfarmerruciban, az eszkimó szerelésben meg nagyon aranyosak.

Vikkata
Örülök, hogy fütyissel minden rendben :D

Zsókuci
Szuper, hogy jobban vagy. Hajrá fogyókúra!!! Hajra Skype, egy év gyorsan elillan... :wink:

Toldikrisztina
Mi volt a 4D-n?

Estrella
Tündér a kiscsaj, nagyon szép. :D

Bibar
Aranyos Oli, és nem is dagi :wink:

Chesti
Megyünk a talira, úgy néz ki, mind két nap jó. Végül igazam lett, vírus volt, három napig magas láza volt Milónak, és miután lement a láz pöttyök jöttek rá. Felhívtam a dokit és kiderült, hogy Exanthema subitum, vagyis háromnapos láza van..... Legmagasabb láza 40.6 volt végbélben. Hűtőfürdőt Milán sem szereti, mi is borogatjuk. Addig sír, amíg belecsavarom, aztán a karomba veszem és már meg is nyugszik.
Lencsilány nagyon szép a képeken. :D

Lippa
Aranyosak a csajszik a kalapban. :D

Ballagyo

Soma nagyon helyes kis pasi. Szoptatáshoz kitartás. Valószínűleg az nincs jó hatással a szoptatásra, ha sürgetnek, hogy mérjetek már....és az sem, ha belebújnak a cicidbe, hogy lássák, hogy hogy szopik. :evil: De pár nap és már nem lesz ott a segítség és nyugodtan átadhatod magad a babádnak. Bújjál vele minél többet össze, úgy, hogy minél jobban érintkezzen a te bőröd és a baba bőre, a bőrkontaktus jól hat a mamára és a babára is. Tedd minél gyakrabban cicire, ne nézd, hogy mikor evett, ha igényli szoptasd meg. A tejci nagy része akkor termelődik, amikor szopik a pici. Minél többet szopik, annál több lesz a tejci. Arra figyelj, hogy ne csak a cicibimbót kapja be, hanem minél nagyobb részt is körülötte. Próbálkozz több -féle pozícióval, hogy megtaláld a legjobbat neked és a babódnak is. A lényeg, ne stresszeld magad!!!!!!!!!!!És sok pihi!!!

Gombahölgy

Ha nem fiam lenne lestoppolnám Benedeket. :wink:

Luki
Anyatejes babánál a zöld kaki, ahogy Sharon is írta, lehet azért is, ha nem emészti meg teljesen a tejcit.

Mamm
Az, hogy szeret kézben, testközelben lenni a kisbabád, teljesen természetes. 9 hónapig a pocidban volt, fura a kinti világ, meg kell szoknia. A kezedben, a mellkasodon a szívdobogást hallgatva megnyugszik, biztonságban érzi magát.

Kép

Kép
agnese

Chesti
Igyekszem ott lenni és remélem most nem jön közbe semmi.Pusszantom édes Lencsilány arcocskáját!

Juci
Szép kis anyósod van!!!!Viszont a lányok nagyon jól néznek ki!

Ballagyo
Kitartás!!Reméljük gyorsan eltelik ez a pár nap és minden rendben lesz!

Zuzmó
Jázinak gyors fogzást neked pedig kitartás!!

Agnese
Szép kis gyerekorvosotok van!!!Az ilyen minek választja ezt a pályát :roll:

Lippa
Itt is
Kép
gabicsibe

Lippa drága,

Névnapod alkalmából nagyon sok boldogságot kívánok! :D
Kép

Millió puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Share:
Már néztem a bababoltban azt a szivacsot, asszem veszek is.
Egyébként egész jól bírja már a fürdetést, szerintem nem volt elég meleg a fürdőszobában és az volt a baj, most viszont olyan mint a szaunában, legalábbis rólam folyik a víz mindig. De hát ha ez kell neki, ám legyen. :D
Ja, és persze fürdetés előtt azért van egy kis kajci is. :shock:
Vendég

Zuzmó:
Kitartás!
Lippa:
Boldog névnapot!
Agnese:
Köszönjük a dicséretet!
Jucicuki:
Annyira édesek a csajok és hihetetlen egyformák. :)
Chesti:
Niki még mindig csodálatos. Örülök, hogy már meggyógyult, látszik a képeken, hogy kutya baja.

Anyós ügyileg csak egy megjegyzés:
Megkérdezte hány kiló maradt rajtam. No comment. :evil:

2 hetesek lettünk. Fotó csak nektek, csak ma, csak most és még én is rajta vagyok :o :shock:
Kép
Vendég

Sziasztok!!!

Csak egy kutyafuttában leírtara és átolvasásra van időm most!!!!!

A gyerekek gyönyörűek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alvás!
Hát két légzésfigyelő bébiőrrel csak díszcsomagolásban áll a szekrényben nálunk is,mert vagy járókában vagy a saját ágyukban vagy kanapén vagy hálószobánkban bundiznak.Én kemény voltam mint a vídia velük,mert kettővel kézben sétálni nem lehet!!!
Mondjuk nehéz ha felváltva alszanak,mert akkor külön helységben altatom őket!Le kell kötni a figyelmüket és akkor elfáradnak hamar a foglalkozástól.Majd hasra,nyüszög,cumi a szájba pelussal vagy rongycipővel betámasztva,ha kűzdenek és fejforgatás van,akkor elveszem tőlük,megvárom amíg kihisztizi magát kb.10 perc és utána elfogadja a cumit és már horkol is mindkettő!Először kemény 10percek voltak,ugráltam percenként a szobájukba,de aztán láss csodát egyik pillről a másikra teljes csend.Mi sajna kézben fogtuk őket a hasuk miatt,de már nincsenek kézben.Mindenkit letiltottam róla.Van egy nyávogós gagyarászásuk,amikor aludni akarnak és akkor hasra,kb.2perc és szunya.De addig játék,beszélgetés stb,hogy elfáradjanak,no meg anyu is:))

Luki!
Frontok jönnek-mennek nekik is pont tele lehet a tökük mindennel.Ne aggódj,megeszi cumisüvegből ha nincs kedve cicizni.Nem mindig fejlődnek egyenletesen.Olyanok,mint mi csak picibe.Mondjuk mi egyenletesen tudjuk hízlalni a seggünket:))Fárasztó meló ám a cicizés nekik.Ne aggódj,minden ok lesz!

Zöld kaki nálunk mindig bejön és a vége a híg sárga.Ez természetes.

Juci!
Anyós!Hát no komment,mert az enyémet még nem ismered!!!!Karácsonykor még szoptattam és azt mondta ne főzzek,hoz át enni!A fiának egy tányérba hozott is.Nekem nem.Szarok rájuk!Akkor kértem meg,hogy nem kell jönnie többet segíteni.Nem is jön,de a tejem ement a sok genyósága miatt.
a legszebb mondata,amitől ölni tudok:Anyád akart nem én,ne rám haragudj!Mondja a gyerekeimnek!Szerinted?Habzó szájjal üvöltöttem,hogy ezt a mondatot soha többet nem akarom meghallani!És még sorolhatnám!

Fürdés!
Az enyémek 37-38 fokosban fürdenek és mindig beleteszik a fülüket és élvezik tágra nyílt szemmel ha beszélek vagy énekeek hozzájuk olyankor,mert azt hiszik még mindig a pocakban vannak!Olyankor cetül beszélünk:))Ja és már úszik az egész fürdőszoba tőlük!

Zsókuci!
Hajrá fogyi!!!!!!!

Kismamik kitartást!!

Majd még utána olvasok mindennek,de most zabaidő lesz!

Ja és este fél 11-től 5-ig bundiztak a drágáim!
Vendég

javítás:anyád akarta,hogy ezt tegyem nem én.........
Vendég

Benszi

hú,szép kis meló ez az ikres lét :shock: kitartás :D
kaki ügyben akkor megnyugtattatok,talán tényleg a front,tegnap már csak egyszer csinálta a műsort.

Agnese

ok,köszi,megnyugodtam

Estrella

de szépek vagytok :D

Gabi

én úgy megnéznék rólad egy pocakfotót fejjel :D

Share

várjuk... :wink:

Zsókuci

pusszantalak :P :D

Juci

édesek a kis hableányok :D

Chesti

kezdjük megszeretni végre a kendőt. :D Ha beválik veszek én is és a talira visszaviszem a tied.Nagyon vigyizek rá. :D

Kép
lukrécia

Sziasztok!

Hát ez a volv. csak nem akar összejönni, tegnap este Réka rumlizott aztán lefeküdtem.

Benszi: Anyós -] Húúúú hallod, ez azért nagyon durva! :evil:

Zsókuci drága!
Látom újra fogyizol, én is tervezem a 90 napost ... asszem hétfőtől.
Hát igen a kiírás lett volna a megoldás, de 6 éves a gép és még egy sz@ros CD író sincs benne, de most fel lesz turbózva a gép, ha már így alakult.

Lippa!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

lanett

Lukrécia!

Tegnap nálunk csak zöld kaki volt. A sötétzöldtől a benetton zöldig... minden árnyalat! :shock: Dóri nem vigyáz úgy a vonalaira, mint Falatka, az első hónapban 1360g-ot hízott, azaz heti 340g-ot! :shock: Volt is nagy bőgés minden kaja után, mert feszült a hasa, de mindezt 10 perc alatt szopizta, le se tudtam volna előbb venni a ciciről.

Neked mit mondott a doki a zöld kakiról?

Benszi!

Már hiányoztál! Kitartás a srácokhoz, el sem tudom képzelni, hogy boldogulsz velük! A férjem influenzás lett, száműztem itthonról és hát egyedül nehezen bírom, pedig nekem "csak" egy angyalkám van. Az anyósod egy barom! :evil: Ne foglalkozz vele, bár ezt a legnehezebb kivitelezni, mindig a lehető legrosszabbkor kerülnek elő!

Gyönyörűek a babák!!!! Mennem kell, mert sírás van.

Még egy gyors kérdés: Anyukák, a két hónapos oltás után mire számíthatok, láz, sírás...???? És Ti beadattátok a kötelező oltásokon kívül a pneumococcus vagy a rota vírus elleni oltást?

Kép

Kép
sharon

Luki!
Örülök,hogy megnyugodtál!

A zöld kakit én inkább libafos színűnek nevezném.

Sharon!
Édi vagy hogy hiányoztam!Szarok az anyósomra!Nem foglalkozom már vele.Nálunk a két hós oltásnál Balunak lett hőemelkedése,Dórinak semmi.LKázkúpot adtam be mindkettőnek és elvoltak.Azt mondta a doki néni mindenképpen a láz megelőzésére Germicinből felet adjak be!Hát kilőtte a fiam rendesen úgy kelllett visszatuszkolni szegénynek!Az uram nálunk is volt inflenzás,de maszkoztunk,mert két kölök mellett nem tudom száműzni őt.Nem lett bajuk,pedig tápszeresek.

Jajj elfelejtettem írni,hogy Balukám annyira bukik,hogy az orrán is folyik a tápszer.Nagyon durva.Visszük gasztroenterológiára szegénykémet.Kap bukás elleni tápszert a simával keverve.Így jobb a helyzet,de ettől csak szélcsővel tud kakilni.Remélem kinövi majd.A fiúk bukósabbak.Ja és az ágy is meg lett emelve már éjjelre,akkor is jobb.Azt mondták sokat üljön,de ez azzal jár,hogy kézben van.Kib...ás.
Vendég

Gombahölgy - gratulálok Benedekhez, nagyon szép baba.

Jucicuki - tudom könnyü mondani, de ne is foglalkoz anyósoddal, sajnos a fiús mamák ilyenek. Az enyém nagyon aranyos, de néha azért tud ő is meglepetéseket okozni, néha ő is úgy beszél ha csak a fia lenne és én nem.
Nagyon édesek a csajok, mennyit nőttek már, most már lehet őket dögönyözni rendesen. :)

Agnese - tegnap este voltunk 4D-os ultrahangon, hát hiába beszéltem meg vele, hogy hova megyünk és miért, nem hallgatott ránk. Az elejénél még megmutatta a kis arcát, utána végig a keze az arca előtt volt, nagyokat ásitott, ezek szerint neki nagyon uncsi volt, a lábait meg teljesen felhúzta. Így nem tudtuk meg a nemét, most aztán jövőhéten milyen szinűre fessük a szobáját egyáltalán nem tudom. Viszont teljesen rendben van, minden mérete a korának megfelelő. A lábait időközönként teljesen a fejére tette, hát nem rám hasonlit hogy ilyen hajlékony. :) Este itthon ismét megnéztük, teljesen elérzékenyültem, örömkönnyeket hullajtottam, olyan jó volt látni "Bélánkat".

Estrella - Dórababa is milyen édes, és mennyi haja van, hihetlen, a férjem megirigyelné.

Zsókuci - küldöm a kilóüzöket, sok sikert.

Chesti - ezek a szemek nem semmik Lencsilánynak, mindig elidőzök a képeken ha teszel fel, gyönyörü.
Sajnos a találkára én sajnos valószinű nem tudok elmenni, szombaton belekezdük a lakásfelújításba, és ez elhúzodik májusig, mivel a férjem és a barátai csak hétvégén tudják csinálni, és ilyenkor ki kell őket szolgálni reggeli, ebéd. Talán majd a következőre és akkor már a babával tudunk menni.
toldikrisztina

Sharon
Mi a pneumococcus adattuk be a kötelező mellett. Ezt javasolta a doki, a rotavírus ellenit nem. Nálunk egyik oltásnál sem volt a Milánnak hőemelkedése, és nem adtunk be előre lázcsillapítót se. Inkáb figyeltük, hogy nem megy-e fel neki. Nem is javasolták, hogy adjunk, és én szerintem megelőzni nem is lehet vele, mert nem tudom, hogy hogyan reagál a szervezete az oltásra, mikor lázasodna be tőle. Lehet, hogy mire felmegy a láza, már rég nincs hatása az előre beadott lázcsillapítónak, akkor meg felesleges volt.

Toldokrisztina
Kis szégyenlős a "Bélátok". A végén még meglepi lesz, amikor kibújik. Szerintem válasszatok valami semlegesebb színt, ami fiúnak és lánynak is jó. Nálunk narancssárga a fal és kék bordür van, meg kék függöny stb. Zömében ez a két szín dominál. Szerintem ez fiúnak és lánynak is jó. Vagy lehet drapp és még valami.

Benszi
Szegény Balu. Milo is bukott születésétől kezdve kb 5 hónapos koráig. Aztán fokozatosan csökkent, és elmúlt. Mi megusztuk tápszer nélkül, de egész nap előle volt a nyakában, és így is öltöztettük naponta többször is. Nálunk is meg volt emelve az ágy vége.

Kép

Kép
agnese

Lippa!

Boldog névnapot!
Kép

Anyám Benszi!
Akkor én csöndben maradok az én anyóssommal :oops: :cry:
Liló is bukik, AR tápszert meg tojik megenni :roll: ágy nálunk is emelt

Sharon, mi is pneumót adattuk be, szerintem rotának nincs értelme.
Lilinek volt egy kis láza a második után, de egy kúppal megúsztuk.

Estrella, szépek vagytok :lol:

Lányok, köszi a dícséreteket, imádom a kis szarosokat!
Tegnap úgy elfáradtak, hogy háromtól fél hétig aludtak, akkor is én keltettem fel őket, hogy fürcsi előtt azért legyenek még fent egy kicsit, meg ne maradjon ki egy kaja.

Puszi!

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Sharon, én mindent beadattam eddig Raminak és kutya baja sem lett soha, nem adtam én sem kúpot! Nem kevés pénz, de én úgy örülök, hogy mindent megadtam neki!
Egy kicsit sírdogált de nem vészes! És Domikának is van elég husika a combján, meg sem fogja érezni! :lol:

Én most egy kicsit ki vagyok akadva, mert péntekre férjem bevállalta a Ramit, én meg anyukámmal mennék csavarogni Pestre..de hiába próbálkozom Rami nem hajlandó enni cumisüvegből! Ordít, a tej kifolyik a száján...szóval nagyon gáz! Még azért próbálkozom de eléggé elszomorodtam!

Zsókuci, holnaptól öregebb leszek 1 évvel... :oops:

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sziasztok LÁnyok!! :wink:
Neharagudjatok,hogy el-el tűnök, de a férjem szakdolgozata már a körmömre ég!! :evil:

Nem is tudjátok,hogy megnyugtattatopk,ugyanis:Botond is alig-alig alszik a jó kis kókuszmatracán,ha oda rakom le aludni,pár perc és sír,az ágyunkon meg nappal is jókat durmol--- :roll: ki érti ezt?pedig férjem egyre morcosabb emiatt,hogy totál elkényeztetem és még 5 évesen is velünk fog aludni...de szépen lassan elkezdem az átszoktatást!! 8)

Benszi,Jucó:anyósaitok nem semmik.... :evil: :evil: az enyém egy angyal :oops:
Jucó:édes halacskáid vannak!! :lol:

Botond is bukós,mi is sokszo öltözünk... :?
Zsókuci:hajrá 90 napos!Én is csináltam, szerintem bírható...
Chesti:Lencsilány szemei tényleg lenyűgözőek!!
A talira egyenlőre úgy néz ki talán jó, de ugye nekem mindie a végefelé kavart be valaki/valami....

Holnap csípőszűrés,hétfőn oltás....szerintem mi csak a kötelezőt adatjuk be, de majd a dokinéninket kifaggatom...

mindenkinek puszi

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Köszönöm a névnapi jókívánságokat,aranyosak Vagytok!

Gomba Benedek gyönyörűséges!!!

Juci nagyon édesek a Sellőid,milyen kis husik :o !Anyósod nem semmi :twisted: !

Chesti Niki mint mindig csodaszép :wink: !

Zsókuci drága drukk a mielőbbi -15 kg-hoz!

Benszi nem csodálom,hogy ezek után nem vagy kíváncsi anyósodra :twisted: .Majd hívlak,millió puszi!

Zuzmó szorítok,hogy gyorsan kibújjanak azok a fogacskák!

Estrella nagyon szépek Vagytok!

Vicuska holnap nem valószínű,hogy tudok jönni,ezért már most kívánok nagyon boldog születésnapot!

Mindenkinek puszi!
Lippa

lippa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?