Sziasztok!
Még pocakosan egyszer-kétszer írtam ide, megigértem, hogy beszámolok majd a szülésről is, aztán elmaradt. Pedig ahogyan látjátok a vonalzóból, már jócskán túl vagyok rajta.
Az előzmények: első foam a Kútvölgyiben született császármetszéssel. Onnan több okból eljöttem, és Szabó György dokinál kötöttem ki, jó döntés volt!
Mostanra kislányt vártunk, úgy is lett
Az utolsó percig megvolt a lehetősége a természetes szülésnek, január 20-ra voltam kiírva. Akkor még a doki megvizsgált, szűk 1 ujjnyira voltam kitágulva, de semmi egyéb. Se fájás, se semmi. Ráadásul a kiscsaj be sem illeszkedett még. Adott mgé 3 napot, szerda reggel kellett bemennem, akkor már kedd esti vizsgálat után tudtuk, nem is lehet megindítani a szülést, császár kell, mert a lányom orral előre akar kibújni, de még mindig nem jól illeszkedik, óriási a mérete, és a hegem ezt valszeg nem bírná stb... Szóval be a szülőszobára, előkészítés: borotválás, beöntést megúsztam, mert reggel alaposan el kellett mennem vécére az izgalmak miatt. Majd bekötötték az infúziót az egyik szülőszobán, 2, 5 lefolyt, mire a műtőbe mehettem, mert én voltam aznak a 3. császáros. Épp nagyüzem volt
Érzéstelenítés, katéter, és már kezdődött is a: ezt érz? azt érzi? aztán már vágtak is, persze ez előtt nem szólnak
és 11:40-kor megszületett Villő Boróka 3980 grammal és 57 centive, nagy hajasbabaként. Kivitték, gyerekorvos ellátta, felöltöztette és behozták. Apropó! Férjem csak bámult, nézte, csodálkozott, fénykpezett, de elfelejtette kérni, hoyg megfoghassa, a csecsemősök meg nem nyomták a a kezébe, mint annak idején a fiamat, úgyhogy ilyen esetre készítsétek fel apukákat, hogy kérjék csak!
Behozták nekem, még a bal kezemmel át is ölelhettem, aztán befejezték a műtétet, és irány a császáros örző a gyermekágyon. Este 9-kor felkelhettem, átkerültem egy másik szobába, 11-ig a kislányom is velem volt, aztán másnap reggeltől (hajnaltól) meg ahogyan akartam. A körülmények: szoba, kaja minden rendben volt. Nekem egy dolog tűnt fel, nagyon kevés a nővér (2, éjjel 1) ennyi szülésre és kismamára. Ugyanez igaz a csecsemősökre is, akik simán adnak tápszert, már első nap is. Ha kérdezel, szívesen segítenek, a védőnő minden nap meglátogatott minket egy kicsit, de ha nem kérdezel, hagynak, hogy úgy csináld-ne csináld ahogyan akarod. Ez kezdő anyukáknak elég nehéz. De összesen 3 napot voltam bent, meg már sokmindenre emlékeztem.
Hát ennyi. Ha valakinek van kérdése, írjatok nyugodtan.
Tünde