Krumplifőzeléket, sok-sok póréhagymával, csipetnyi szerecsendióval, fele tej-fele vízben. Nagyon jó lett, csak kifutott a dög, majd sikálhatom a tűzhelyet
Ha gyorsan, egyszerűen elkészíthető tipjeid vannak, azt nyugodtan oszd meg velem! Alapból szeretek pepecselni is, de egyelőre ezt inkább hanyagolom.
Házimunka, na szerencse, hogy csak 53 négyzetméterünk van! És a porszívózás férfimunka, meg a mosogatást is nagyrészt lepasszoltam, egyelőre. Marad a felmosás, mosás-teregetés, főzés. Hetente egyszer-egyszer arra sincs ondom, mert a lelkes nagyszülők látogatásaik alkalmával mindig hoznak egy adag kaját. Van egy csomó cucc a fagyasztóban is, de azt ínségesebb időkre tartogatom (a székelykáposztát meg nem merem megenni...) Az akváriumot megszüntettem még szülés előtt, mert már terhesen is mindig annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam annyit törődni vele, amit megérdemelt volna.
Először azt hittem, hogy minél alőbb akarok szép nagy házba költözni, kerttel, de azóta rájöttem, hogy amíg kicsi gyerek van, addig talán jobb kis helyen meghúzni magunkat, és majd akkor költözni, ha már legalábbb a saját szobájukat rendben tudják tartani.
Babaúszás megfordult a fejemben, főleg, mivel én nagyon parázok a víztől (gyerekkori rossz emlék miatt), és nem akarom, hogy ő se szeresse. Azt már tudom, hogy újpestről a Pólusba lehet járni, az van közel, de még nem néztem utána. Igazából fontolgatom még a baba-mama jógát vagy valami más tornát is, arra már a korától mehetnénk, de mi gyalogjárók vagyunk, és nem akarom, hogy ebben a beteges időben összeszedjen valamit. A vizet, legalábbis a kiskádjában szereti, érdemes megpróbálni az úszást, bár van olyan baba, aki ilyen 'nagyban' már nem élvezte, pl. az öcsém kislánya. Valami program mindenképpen kell, ha már eljön a kicsit jobb idő, szerintem neki is jó, ha van egy ilyesféle izgalom, meg szokja csak a társaságot, meg én sem szeretek csak itthon ülni, néha az utcán sétálgatni. Eléggé menő-manó vagyok, kell egy kis mászkálás.